Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét árvák (Orphan Black) 1X09 – Unconscious Selection

2017. január 31. 12:16 - Bruti

Azzal fejeztük be az előző epizódot, hogy Kirát elgázolta egy autó. De durván. Most a mentőben ülünk és rohanunk a kórház felé. Sarah természetesen kikészülve, mindenki feszülten vár, amíg az orvosok vizsgálják a gyereket. Alison is megérkezik, de nem mer hazamenni, így megkapja Fé kulcsait. Ekkor az orvosok valami furát tapasztalnak. Kijönnek és közlik Sarah-val, hogy gyakorlatilag semmi baja a kislánynak, ami azért egy ilyen baleset után, minimum csoda. Nem is hisszük, hogy nincs köze a klónokhoz…

vlcsnap-00001_6.jpg

Másnap amíg Helena magát okolja a balesetért, Tomas elveszi tőle Kira rajzát, és képtelenségnek tartja, hogy a gyerek, Sarah lánya. Sarah viszont eltökéli, hogy meg fog szabadulni valahogy Helenától. Az őrsön Art és kolléganője azon vitáznak, hogy behozzák-e „Beth”-t még egy kihallgatásra, mivel mindkét halott klónnal egyezik az ujjlenyomata. De Art nem akarja bemártani Beth-t. Legalábbis a nap végéig nem.
Tomas úgy dönt, meg kell szerezniük Kirát, de Helenának nem tetszik a dolog, ő védené a gyereket. Ekkor megcsörren a telója és Sarah hívja. Tomas kényszeríti, hogy odacsalja magukhoz, de Helena fellázad ellene.

vlcsnap-00002_7.jpg

Paul, a proffal van Beth lakásán, és úgy néz ki, hogy Dr. Lekkie-t nehéz lesz átvernie, mivel tudja, hogy két klón volt a pincében, mikor levágták Olivier farkát, és azt is vágja, hogy az egyik Helena volt, a másik meg Sarah. Ugrunk Alisonra, aki rendes háziasszonyként rendbe tette Fé otthonát, majd szólt, hogy egy darabig bázisként használná a kócerájt, és megkéri a srácot, hogy kísérje haza. Cosima felhívja Sarah-át aki megnyugtatja, hogy Kira jól van, de roppant különös a dolog. Érdekli, hogy ennek van-e köze ahhoz, hogy klónok. Cosima szerint tuti átadhatott neki valamit, amitől szuperül gyógyul, de ehhez vizsgálatok kellenének, meg DNS. Sarah egyelőre elhajtja. Ekkor érkezik Paul és közli a rossz hírt, hogy Dr. Lekkie tud Sarahról. Váltunk Helenára, akit éppen most fegyelmez Tomas. Bezárja egy ketrecbe és saját kezébe veszi az ügyet.
Amíg Paul és Sarah azon agyalnak, hogy ki árulhatta el őket (pl. Cosima), addig a raszta klón megkapja az összehasonlított DNS minták eredményeit. Valamiben mégis csak különböznek a klónok, így tudta őket megkülönböztetni Dr. Lekkie. Ekkor érkezik Delphine és nyilvánosa smárolnak egyet. Sarah otthon indulni készül, gondolom meg akarja keresni Helenát, mikor Art hívja, hogy ad még egy utolsó esélyt neki, hogy tisztázza magát ebben a kusza ügyben. Alison és Fé hazaérkezik, de mikor belépnek, egy csomó „barát” ül a nappalijában és a piásoknál szokásos beavatkozásra készülnek. Alison egy darabig hallgatja őket, majd bezárkózik a budiba.

vlcsnap-00003_7.jpg
Sarah és Art találkoznak. A férfi mutat egy képet neki Fé-ről, meg emlékezteti, hogy nála látta, mikor kivette a 75 rongyot a kocsijából. De Sarah, csak annyit mond neki, hogy ne bolygassa ezt, mert az senkinek nem lesz jó, majd elhajt. Felhívja Cosimát, aki elmagyarázza neki, hogy van egy pici „vonalkód” a DNS-ükben, ami alapján megkülönböztetik őket. De ez nem magyarázza, hogy honnan tudja Dr. Lekkie Sarah nevét, és honnan tud a lányáról. Persze Cosima meg nem tudja, hogy Deplhine kikutatta a cuccait. Sarah egy elhagyatott helyen találkozik a dokival, akit Paul kisér oda. Gyakorlatilag kikérdezik a proffot, aki készségesen válaszolgat is. Ő felügyeli a klónok egészségügyi állapotát, de Sarah gyerekkorában eltűnt. Viszont van egy közös ellenségük Helena. Illetve Helena csak a fegyver, a fő ellenég Tomas, aki valami vallási fanatikus és kiképezte Helenát, hogy vadássza le a többit klónt. Most az a terv, hogy be kell hozni valahogy a csajt, és megszabadítani az agymosástól. Cserébe szabadon élhetnek tovább.

vlcsnap-00005_7.jpg

Cosima rájött, hogy Delphine szerezte meg az adatokat, így egy kissé hűvösen fogadja. Lenyomozta a csajt, így tudja, hogy már régen ismeri Dr. Lekkie-t és, hogy ő a kém.
Alison még mindig a fürdőben ül és csak Fével szeretne beszélni. Bent a srác rábeszéli, hogy menjen vissza közéjük és tegyen úgy, mintha megbánta volna a dolgait, így folytathatják az életüket.
Art kisétál arra a peronra, ahol Beth öngyi lett és kiszúrja a biztonsági kamerát. Eközben Helena próbál kiszabadulni a ketrecből, kevés sikerrel, viszont megpróbálja megszerezni a telefonját, amin éppen Sarah hívja. Váltunk Cosimáékra, ahol megy a dráma, végül Delphine kitálal: ő tényleg beleszeretett a rasztába, de az nem hisz neki.

vlcsnap-00006_7.jpg

Art bemegy a vezérlőbe, ahol megmutatják a balesetről készült videókat. Egyértelműen látszik, hogy Beth lett öngyilkos, Sarah Manning pedig csak ellopta a táskáját. Helena megszerezte a telót, visszahívja Sarah-t, és megkéri, hogy szabadítsa ki. Sarah a kislánya hatására úgy dönt, hogy, ha csapda, ha nem, el kell mennie Helenához.
Alison visszamegy a többiekhez, de úgy néz ki, hogy nem fogadja meg Fé tanácsát, helyette viszont úgy kiossza Aynsley-t, hogy a férje jobbnak látja, ha befejezik ezt a beavatkozást, és hazaküld mindenkit.
Sarah egy elhagyott hajóra megy, mivel itt van bezárva Helena. Először le akarja lőni, de nem képes rá, így kiengedi. Helena átöleli, de ekkor megjelenik Tomas, és azt állítja, hogy Kira, Helena gyermeke. Végül Sarah-nak sikerül elhitetnie vele, hogy hazudik, így az megtámadja Tomast. De Sarah-nak más tervei vannak, leüti Helenát, Tomast meg bezárja a ketrecbe. Telefonál Mrs. S, hogy azonnal oda kell jönniük hozzá, majd elmagyarázza, hogy miért. Sarah elindul, és épp csak elkerülik egymást Paullal és a dokival. A doktor telefonál egy nőnek, akit nem mutatnak, de nem lennék meglepődve, ha az is úgy nézne ki, mint a klónok. Közben Art is visszaér a rendőrségre, és közli főnökével, hogy Beth halott. Akit ők keresnek, az nem más, mint Sarah Manning.
Sara is visszaért S-hez, ő pedig egy meglepetéssel szolgál. Egy fekete nőt mutat be, aki nem más, mint a szülőanyja. Elmeséli, hogy egy tudós pár kérte fel őt bérszülésre, akik valami neulócióról hablatyoltak, így ő elszökött, és titokban szülte meg az ikreit. Az egyiket S-re bízta, a másikat az egyházra. Tehát Helena az ikertesója.

vlcsnap-00007_3.jpg

A sorozatról bővebben az RTL Spike oldalán lehet olvasni.

Címkék: orphan black
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása