Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 5x10 – A hét lovag térképe

2017. január 27. 10:00 - Kapitánylány

„A történelem az a rémálom, amiből igyekszem felébredni.” – Ulysses

Németország, Lipcse – Antikváriumban Felix, a tulaj fogadja egy Andrea nevezetű hölgy hívását, aki a férfi számára érdekes holmihoz jutott hozzá Prágában, bőrkötéses, kézzel készült, furcsa könyvekről van szó. Felix izgatott is lesz, már másnap Prágába utazik, ahol Mr. Nebojsa öröksége került árverésre örökösök híján. Andrea megmutatja az ősrégi utazóládát, amiben Grimm könyvek vannak, Felix közli, hogy ezt haza kell vinnie átnézésre!

01.jpg

A Monroe házaspár, Hank és Wu érkezik meg a kis családhoz háznézőbe, Rosalee rögtön meg is állapítja, hogy a gyártelepen nem kell félnie Nick-nek, hogy megölik a szomszédokat. Adalind háziasszonyként sütögetett, büszkén mutat körbe a hődben (ház+erőd egyesítése). Amíg Wu és Rosalee Adalind-dal megy megnézni az alvó Kelly-t, Hank bort nyitogat, addig Nick és Monroe a háztetőre vonul el a kilátásban gyönyörködni. Monroe Nick jelenlegi kusza magánéletére kérdez rá, aki nem tud mit mondani, régen gyűlölte Adalind-ot, de most minden olyan zűrös, nagyszerű anya a nő, akár normális életet is el tudna velük képzelni. A dúvad Eve-t is felhozza, Nick szerint a nő emlékszik még Juliette-re, de egy másik személyként kezeli.

02.jpg

Andrea a hagyatékot kezeli, amikor is két idegen férfi tör rá, a könyveket követelik. A megfélemlített nő rögtön el is mondja, hogy hol vannak a könyvek, ennek ellenére az anubisszá átváltozott férfiak megölik.

Félix a láda átnézése közben nem csak könyveket, hanem fegyvereket is talál, rögtön fel is hívja az alvó Monroe-t. Közli, hogy küldött át képeket, ami érdekelheti a Grimm barátját, majd bontja is a vonalat. Gyorsan pillantást is vetnek a képekre, bizony azok Grimm könyvek lehetnek! Reggel érkezik is Nick, mindenki nagyon izgatott, jó lenne pótolni a lakókocsiban elégett könyveket, meg kell kérdezni mennyiért adná el Felix. Az antikváriumot az anubiszok rombolják épp szét, az egyik felveszi a telefont, Monroe az, de a nevén kívül szerencsére nem ad meg más adatot magát Felix bácsi segédjének kiadó anubisznak.

03.jpg

Az őrsön Hank a Fekete Karom embereit nézegeti a gépén, egyre veszélyesebb ez a csoportosulás, még szerencse, hogy itt van nekik a Hadrianus Fala. Nick mesél a lehetőségről, hogy pótolhatja a könyveit, Hank csak annyit mond, hogy bizonyosodjon meg róla, hogy nem Felix ölte-e meg az eredeti tulajt.

Eve kéz nélkül fekvőtámaszozik, Trubel jön tisztázni pár dolgot, ugye nem akarja bántani Nick-Adalind-Kelly kis családot? Eve nem mutat semmi érzelmet, számára semleges a Burkhardt család. Trubel Juliette lelövésére is rátér, de ez sem izgatja fel Eve-t, Juliette Nick-en kívül Trubel-t is megölte volna.

04.jpg

Dixon és a kampány fő emberei a százados irodájában egyeztetnek, fej-fej mellett haladnaka polgármester jelöltek, Renard szerint ideje lenne pár eltusolt disznóságot nyilvánosságra hozni másik polgármester jelöltről. Dixon nem szeretne ilyen módszerrel élni, de Rachel szerint a szavazóknak tudniuk kell ezekről, majd a sajtó elintézi.

Monroe és Rosalee Felix bácsiról beszélgetnek, nem értik miért nem jelentkezett eddig. Kopogtatás szakítja őket félbe, Felix érkezik meg, azonnal odarendelteti Nick-et, sietniük kell! Közben a bázison is ráakadnak a prágai gyilkosságra, ahol a Fekete Karom meghagyta a jelét, azonnal ki kell nyomozniuk miért történt a gyilkosság. Trubel-t Nick hívja fel, gyanúsnak tartja Felix viselkedését, ezért erősítésnek hívja a lányt.

05.jpg

Rosalee és Monroe nézi át a könyvet, amikor is megérkezik a Grimm páros. Felix kicsit felhúzza magát a plusz emberen, át is változik, már egymásnak esnének Trubel-lel, amikor a többiek leállítják őket. Immáron lenyugodva nézik meg a könyvet, Felix meg mond egy húzós árat a 20 kötetre, 100.000 dollárt kér értük, 24 órájuk van megszerezni, ezután távozik. Persze Nick-nek nincs ennyi pénze, Trubel ekkor közli, hogy ő hallott Felix által említett Nebojsa-ról, Monroe szeme felcsillan, talán a Hadrianus Fala kifizetné ezt az összeget, irány a bázis, míg Rosalee Nebojsa után kezd el kutatni. A bázison értékesnek tartják a könyveket, de Meisner nem tudja megígérni, hogy megkapja rá a lóvét az ismeretlen forrásuktól.

06.jpg

Felix bácsit a szállítmányozó cégtől hívják fel, a csomagját a bediktált helyen veheti át 4 óra után. A fűszerüzletben Monroe mesél a bázison történtekről, főleg Eve-ről. Rosalee ekkor bukkan Nebojsa nyomára, akinek a családfája elér egészen a templomos lovagokig is, felbecsülhetetlen értékűek ezek a könyvek! Egyeztetnek Nick-kel, valahogy rá kell venniük Felix bácsit, hogy ha csak a töredékét is fizetik ki az összegnek, akkor is megkapják. Wu gyilkossághoz hívja ki a srácokat, egy hotelben dulakodás közben meghalt egy férfi, akiről hamar kiderül, hogy Felix bácsi az! Nick telefonon közli a rossz hírt, Monroe azonnal odamegy, bosszút esküszik! Ekkor csörren meg Felix telefonja, a hívó németül közli, hogy betörtek az üzletbe. A hívás befejezése után Nick Wu-ra bízza telefont, nyomozza le az összes hívást!

07.jpg

Közben láthatjuk a megsérült anubiszt is, akit a haverja kórházba akarna vinni, de az inkább mentőket hívattat vele. A kiérkező mentős az ellátás előtt jelentené az állattámadást a befogóknak és a rendőröknek, ez sajnos a vesztét jelenti.

A bázison persze van infó az anubiszokról, van nekik egy keveréklény adatbázisuk. Hank jelentkezik be, megtalálták a halott mentősöket, jó lenne ha neki is átküldenék ezek az adatokat. Trubel megtalálja mikor érkezett meg a két férfi, illetve azt is kidobja a rendszer, hogy milyen kocsit béreltek. Wu is hívja, az utolsó beérkező hívás egy szállítmányozó cégtől volt, de a csomagszám nélkül több információt nem adhattak ki, csak annyit hol van a csomag. Nick és Monroe azonnal a már bezárt raktárhoz hajt, mivel valószínűleg az anubiszuk is oda tartanak.

08.jpg

A raktárnál megtalálják a bérelt autót, ezek szerint még nem távoztak a könyvekkel. A bejáratnál a halott őrbe futnak bele, majd csak hamar rábukkannak a ládát kibontó anubiszokra. Monroe Felix bácsikájáért jött bosszút állni. Mindegyik keveréklény átváltozik, elkezdődik a harc, a dúvad gyorsan végez az anubiszokkal. A ládát a fűszerüzletbe viszik, a sok könyvön kívül fegyvereket is találnak benne. Hank egy Grimm családfa könyvre lesz figyelmes, benne van Nick rokonsága is, szóval ezért volt fontos a Fekete Karom számára, a könyv tele van Grimmekkel. Monroe a számára szokatlan, vastag záron kezd el ügyködni, talál is egy titkos rekeszt, amelyben 3 kulcsot talál, így már összesen 5 kulcsuk van! Ez elegendő ahhoz, hogy meg tudják, az elrejtett dolog a Fekete-erdőben van!

09.jpg

Címkék: grimm
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2017.01.27. 11:32:47

Köszi a hogyvoltokat és a szörnyképeket! :-)
Végre folytatódik a kulcsok története, már mióta erre várok! Mr. Nebojsa nagy gyűjtő volt 3 kulccsal! :-)

Gabba 2017.01.28. 08:05:35

szuper rész volt, Monroe jól felhúzta magát, két ellenség meg se kottyant neki

hajrá kulcsok, vajon mit találnak a Fekete erdőben? (szerintem a Dunát :)

Nick és Adalind cukik, érik már a közös jövő

2017.01.28. 09:04:43

@Gabba: dunát, nagyon röhögök :))))

2017.01.28. 09:08:58

(előző poszthoz, csak ott most nincs senki) Eve képessége nagyon erős és kúl látványos kunsztokat tud, és illik hozzá a fapofa. Bírtam.

Pácsó Ármándó 2017.01.28. 09:22:55

@Gabba: @Biriksz_Krokiksz!: Émmá vótam a DuNNyha forrásánál a Swárcváldba! Egy kis tavacska van oTTan meg egy temploNyféle tele cisztercica ciszterMákkal. Nickékkel nem taNákoztam, kÚcsot vittünk sajátot :-)

2017.01.28. 09:42:10

@Pácsó Ármándó: prof.Brinkmannékkal se? Hát meséljél már, ne kelljen mindent harapófogóval kihúznia belőled Eve-nek!

Kapitánylány 2017.01.30. 15:41:52

@Biriksz_Krokiksz!: Eve ereje durva, mondom nem szeretném, ha ő hallgathatna ki! :D

@Pácsó Ármándó: Veled meg mi történt? elidegenedtél? :)

Pácsó Ármándó 2017.01.30. 17:19:17

@Kapitánylány: Az mit jelent nálad? :-)

@Biriksz_Krokiksz!: Nem, Birkamann professzorékkal nem találkoztam, csak Udo dudált rám egy kabrióból :-)

Gabba 2017.01.30. 19:09:21

@Kapitánylány: azé', hogy Julis kéz nélkül fekvőtámaszozik, azt már nem hiszem el. szerintem csak filmtrükk.

Pácsó Ármándó 2017.01.31. 07:30:11

@Gabba: De tuliképpen mit erősít vele? Mert az izmait nem :-)

Kapitánylány 2017.01.31. 09:54:03

@Gabba: @Pácsó Ármándó: a képességeit, azt erősíti, hogy ne esne inkább pofára... :D

hát Pácsó arra gondoltam, hogy tulajdonképpen több mint 5 perc kellett ahhoz, hogy megértsem mit írtál! :D

Pácsó Ármándó 2017.01.31. 10:15:09

@Kapitánylány: Ja, hónapokat töltöttem a pár száz évvel korábbi kalózok között és rám ragad egy kis toájszólás
süti beállítások módosítása