Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 5x09 – Eve-forduló

2017. január 26. 15:38 - Kapitánylány

„Néked nem szabad a vért megenned, a vér vízként hulljék a földre!” - Re'eh

Nick az alagútba indul újra, ki akarja végre nyitni az átjárót, Adalind persze a legrosszabbat vizionálja: mi lesz, ha kinyitja és víz van az ajtó mögött, megfullad a férfi? Nick ennek ellenére lemegy, kell nekik egy esetleges menekülési útvonal, ha fent bajba kerülnének.

01.jpg

Trubel a bázison dolgozik, kiszúr egy férfit, azonnal Meisner-ért rohan. A kiszúrt férfi számos helyen felbukkant, ahol utána gyilkosságok történtek jó keveréklények ellen, a Fekete Karom bérgyilkosa, és most Portland-be érkezett. Eve már is hadrendbe állítaná magát, csak annyi a probléma, hogy nem tudják ki ez a pasi, hogy fog kinézni, hol van, kell Nick és Hank segítsége is.

Nick-nek nem sikerül jobb belátásra bírnia az ajtót, de nem tudja folytatni, mert Trubel érkezett meg. Az ifjú Grimm találkozóra invitálja, szükséges dönteniük ki mellett állnak, mert a mostani ügyben kell mindenki segítsége.

02-1.jpg

02-2.jpg

Egy férfi egy fa keresztszerűséget vonszol be magával egy pajtába, majd ásni kezd. A munka végeztével a pénzét követeli, de helyette a munkaadója átváltozik egy bikaszerű lénnyé és megöli. Reggel a pajta közelében földmérők dolgoznak, a rádióból halljuk, hogy hosszú ideje tart az aszály. Persze a munkájuk a pajta belsejébe szólítja őket, ahol megtalálják a keresztre felfeszített áldozatot furcsa szemekkel.

03-1.jpg

03-2.jpg

A fűszerüzletben megcsörren a telefon, Tony az, Rosalee seattle-i ismerőse. A nő szépen megkéri, hogy soha többet ne zaklassa, Monroe ekkor átveszi és ő már nem szépen kéri, Tony meg is szakítja a hívást. Nick érkezik meg, közli a hírt, hogy a Hadrianus Fala a segítségüket kéri, de Rosalee szerint előbb meg kellene őket jobban ismerni, mielőtt döntenének a csatlakozásról. A Grimm nem marad sokáig, Hank a gyilkossághoz hívja.

Renard beszéde már fut is az egyik csatornán, a meztelen Rachel nézi épp az ébredő meztelen Renard mellett, Sean önmaga nézése helyett inkább a nőt gyűrné maga alá újra, úgy látom jól sikerült a flört.

04.jpg

A helyszínen vagyunk, kiderült mi áll a furcsa tekintet előtt, törött tükröket helyeztek a szemekre. A keresztet az áldozat saját vérével rajzolták körbe, és a kereszt hátsó részére lefele mutató háromszöget véstek. Hank az őrsön meg is nézi a jelentését: az időszámításunk előttről származik a jel, a vizet jelképezi, nagyon úgy tűnik, hogy egy rituális gyilkossággal nézünk szembe. Nick ekkor felhozza a Hadrianus Fala ügyet is, de Hank-nek és Wu-nak is az a véleménye, hogy előbb ismerjék ki őket, mielőtt tényleg csatlakoznának. Wu elvonul kutakodni Robert, a hajléktalan áldozat után, Hank pedig elgondolkozik azon, hogy lehet pont ezért választották ki a megölt férfit, mert senkinek se hiányozna, irány a hajléktalan szálló.

05.jpg

Ingatlan közvetítő és az ügyfele egy elhanyagolt, büdös pincében nézelődnek, amikor is egy újabb keresztre feszített áldozatra bukkannak. Az őrsön egy hajléktalant kérdeznek ki Robert-ről, aki elmondja, hogy a haverjának 50+50 dollárt ajánlottak fel egy melóért. Wu telefonál rájuk, egy új áldozatuk van, akit már jóval korábban megöltek, a keresztbe szintén egy jelet faragtak, amelyről később kiderül, hogy szintén a vizet jelképezi, kelta eredetű, ideje lenne a könyvekben is szétnézni.

06.jpg

Trubel, Meisner és Eve akciózik egy elhagyott irodaházban, Eve-nek sikerül a támadóik közül egyet életben hagyni, majd kikérdezi, neki biztos beszélni fog.

Fuilcré eső csinálás – közli Rosalee a szertartás nevét, ez egy ősrégi rituálé, amelyet szárazság idején hajtottak végre a Fuilcré keveréklények, hogy újra legyen eső. Monroe szerint ezt a rituálét vagy 500 éve nem hajtották végre, mert a Grimmek minden ilyen lényt megöltek, hogy soha többé ne legyen emberáldozat. A könyvből kiderül, hogy a teljes szertartáshoz 7 emberáldozat kell, szóval vagy van még 5 hullájuk, vagy még most fognak megölni 5 embert. Nick a kereszteken gondolkozik el, valahol meg kellett vennie a gyilkosnak ezt a rengeteg fát, ideje körbenézni a fatelepeken. Az őrsön kiderül, hogy Demitri, a második áldozat is hajléktalan volt, Wu közben pedig megszerezte a fatelep nevét, ahol rendeltek ilyen fagerendákat.

07.jpg

A fatelepen a tulaj végre kiadja a vásárló nevét, telefonon keresztül nem akarta megadni. Címmel a zsebükben érkeznek meg Mark Holloway házához, ahol Jonathan igazítja őket útba az apjához. Mark közli, hogy valóban ő vásárolt ilyen gerendákat, de ellopták tőle. Nick megmutatja az egyik áldozatról készült képet, majd közli, hogy beviszik kihallgatni. Mark ekkor változik át Fuilcré féllényé, így tudatosul benne, hogy egy Grimm áll előtte, rá is támad, most már ezért is beviszik az őrsre. A kihallgatóban Mark tagad, azért nem jelentette a fa eltűnését, mert nem volt akkora értéke, hogy ezért zaklassa a rendőrséget. Eszébe jut, hogy nem olyan rég egy ismeretlen kereste fel egy gyűlés miatt, ahol fel akarják éleszteni a régi keveréklény hagyományokat, hamar kiderül, hogy a Fekete Karom keze van benne. Nick és Hank jelent a századosnak, Renard szerint földhöz ragadtabb bizonyítékokra van szükségük Mark letartóztatásához.

08.jpg

A következő áldozat is már a keresztre van feszítve, ezek szerint nem Mark a keresett Fuilcré. Most már többet is láthatunk a szertartásból, a Fuilcré szarvával lyukat üt az áldozatba, a kifolyó vért egy kupába gyűjti össze, abból kiöntve készíti el a kört a kereszt köré.

Adalind odahaza mesél a Fuilcré szertartásról, oda volt fiatal korában a rejtélyes rituáléké. Elmondja, hogy a 7 áldozat alkotja a Nagy Göncöl csillagképet, ez az eke. Nick mosolyog, tetszik neki a közös elmélkedés.

Hadrianus Fala bázisán vagyunk, Meisner kihallgatni készül az elkapott Fekete Karom tagot. A férfi nem közlékeny, úgy hogy Eve veszi át a terepet, aki az erejével először a száját, majd a szemét és végül a fülét zárja le a férfinak, durva!

09-1.jpg

09-2.jpg

Wu kint a helyszínen várja a fiúkat, egy újabb víz jelképes áldozat, ideje megrajzolni a csillagképet, tudniuk kell mennyi áldozatuk lesz vagy van, de előtte ki kell engedniük Mark-ot. A fűszerüzletben térkép felett a Fekete Karom gyűléséről egyeztetnek, Nick megkéri Monroe-t, hogy nézzen utána, vegyen rajta részt, mindent meg kell tudniuk, csak ne kockáztasson! A térképen bejelölik az ismert helyszíneket, csak a kiinduló pontra kellene rájönniük, Rosalee szerint egy siratóhelynek kell lennie, mondjuk egy temetőnek. Be is állítják a csillagképet, Nick járőröket küld ki a helyszínekre.

10.jpg

Hadrianus Fala bázisán a „nem lát, nem hall, nem beszél” kínzási módszernek meg van a hatása, a fogoly hírnöknek nevezi a rész elején Portland-ben felbukkant férfit, aki üzenetet hozott Lucien-nek (a Fekete Karom helyi vezetőjének). Meisner nem túl elégedett az információ mennyiségével, Eve-re hagyja, hogy még többet meg tudjon.

Mark érkezik haza, a fiát keresi, aki persze a gyűlésen van (ott van a fatelep tulajdonosa és Monroe is), onnan rángatja ki a tiltakozó Jonathan-t. Miközben Monroe kint jelent Nick-nek a gyűlésről, ami toborzás, tüzelik a keveréklényeket a másformák ellen, addig Mark is kicibálja a fiát. Jonathan ellenáll, ő vissza akar menni, az apja rendkívül csalódott. A gyűlésről kiérkező két férfi is segíti a fiút, hogy visszamenjen, jól helybenhagyják az apukát, Monroe lép közbe, Mark végül egyedül vonul el.

11.jpg

Az őrsön egyeztetnek az ügyről, pár helyszín kiesik a körzetükből, de szóltak a helyi seriffeknek, rituális sorozatgyilkosságról van szó. Wu érkezik a hírrel, az egyik helyszínen találtak egy két hetes holttestet, majd jön sorban a többi hívás is, meg van az 5. és a 6. áldozat is. A temetőben még nincs kereszt, így a fiúk kivonulnak oda, hátha meg tudják akadályozni a rituális gyilkosságot. A Fuilcré már a keresztre feszítette a következő áldozatot, aki magához is tér, könyörög az életéért. A rendőrök még a döfés előtt odaérnek, lelövik a gyilkost, akiről kiderül, hogy a fatelep tulajdonosa, aki a következő szavakkal leheli ki a lelkét (az Occultatum libera felkiáltáson túl): „és úgy hulljon a vér a földre, mint a víz”. Hank kihívja a halottkémet, majd beülve az autóba megbeszélik, hogy csak azt írják le a jelentésükbe, amit a másformák is fel tudnak fogni. Ekkor megdördül az ég és esni kezd az eső, Nick inkább nem is akar belegondolni.

12.jpg

Címkék: grimm
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása