Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 5x13 - Codominance (Kodominancia)

2017. január 25. 13:00 - Smiley93

Kicune a bőrváltók ellen – itt fejeztük be az előző részt, s itt nyitjuk a mostanit is. Az egyetlen hatalmas lassításnak tűnő harc végére a bőrváltók annak rendje s módja szerint falhoz szegezik Kirát, s közlik az ajánlatukat: megpróbálnak segíteni a lányon gonosz róka-én ügyben, de ha kudarcot vallanak, akkor megtartják a lányt csapattagnak – mindörökre. Főcím.

1.jpg

Scott igyekszik elfele egy kis útibatyuval, mikor a nappaliban kiskutyaszemekkel bámuló Liambe botlik. A megszeppent béta a Theofalkás hírekkel próbál jópontokat szerezni alfájánál, aki azonban sajnos minden infót fapofával fogad, elvégre ő ezt már mind tudja. Újfiú egyre jobban beijed, mikor rádöbben, hogy Szt. Scott ma nincs megbocsátó hangulatban, hiába könyörög neki továbbfejlesztett kiskutyaszemekkel, hadd segíthessen Kirát szabadítani, az alfa elhajtja, a legjobb lesz, ha Liam a fenekén marad.

2.jpg

Odakinn Stiles bütyköli a dzsipjét, ezek szerint mégsem lett totálkáros a jószág, bontsunk pezsgőt! Közben azért szól Farkasfiúnak, hogy az őt ötlete volt a Scottfalka összetrombitálása, abba meg sajnos az egyetlen igazi bétája is beletartozik, szóval akár ki is békülhetne vele. Ezután egyelőre ejtik a témát, mert a dzsip beindul, úgyhogy útra is kelnek Új-Mexikóba, egy tucat benzineskannával a hátsó ülésen, csak a szivárgások miatt.

3.jpg

Sztrádasrác Tracyvel a titokzatos Fenevadat kajtatja, méghozzá éjszaka a suliban, hol máshol. Theo szerint a misztikus lény éjjel szörny, nappal mit sem sejtő tini, és egyik fele se tud a másikról, a bizonyíték a szekrénysorokra mázolt Damnatio Memoriae. Az expedíciót hamar megzavarja a Rémdokik érkezése, akiknek nincs ínyükre Sztrádasrác akciózása. Aztán előbújik kis házikedvencük is, a Fenevad, hogy jól leüvöltse a két kiméra fejét, majd gazdáival együtt köddé válnak.

4.jpg

Kirát a vesztes harc után az egyik kedvesebb bőrváltó ápolja, na persze ő is csak olyan amazonosan jófej, nem zárja a szívébe a kicune. Pedig ekkor anyu váltja, hogy beadja a lányának: éjszaka még egy, ennél is nehezebb próba vár rá, amit ha sikerrel zár, a morcos nők klánjával töltheti a következő hónapokat/éveket stb. egy kis egészségügyi vakációzás keretein belül. A másik opció a halál. Kira nyilván tiltakozik, a franc se akarna ilyen zsémbes nőszemélyekkel egy sivatag közepén rekedni, ám az anyja hajthatatlan.

6.jpg

Farkasfiúék saját road movie-jának első jelenete: a dzsip máris gyengélkedik, Scott pedig a Damnatio Memoriae ősi gyakorlatáról olvas fel szemelvényeket az érdeklődő hallgatóságnak, Stilesnak. Az ókori büntetési módszer lényege, hogy az illető nevét/arcát/bármiféle nyomát cakompakk kitörlik a kollektív emlékezetből. Nem csak az ókori rómaiak, hanem utánuk szabadon az 1900-as években is alkalmazták e módszert, egy francia sorozatgyilkos, gyerekevő kannibálra. Hőseink gyanúja szerint ő változhatott vérfarkassá, s kívánják feléleszteni a szakik. A neve persze nem maradt fenn, milyen kényelmes is ez így!

7.jpg

Közjáték 1: Újfiú a suli folyosóján Haydennek sugdosó Sztrádasrácba botlik, Masonnek kell lebeszélnie a dühroham ihlette kirohanásról. Eközben egy tanár eltűnését is bejelentik a hangosbemondóban. Road movie, második etap: Farkasfiú Maliára tereli a szót, majd homályos ráutalásokkal elmeséli Stilesnak, hogy a múltkor Braedennel mesterkedtek valami titkos hadműveletben, s a farkasszimata azt súgja, ez bizony a Sivatagi Farkas megölése. Stiles ezen kiakadni se tud, mert elfogy a benzinjük, s az bizony égetőbb probléma.

8.jpg

Vissza a suliba, bioszórára, a téma a kodominancia, a téma feldolgozásához spontán párokba kell rendeződni, így Újfiú Haydent kapja ki, Mason pedig Kaméleonhoz ügyeskedi magát. Egy másik óráról Scottot, Stilest meg Menőcsajt hiányolják, mire Sztrádasrác jól értesülten közli a tanerővel, hogy Lydia egészségügyi okokból még egy ideig távol is lesz. Ekkor Malia les be a terembe, pontosabban Sztrádasrácra, dumálniuk kell.

9.jpg

Ha már szóba került Menőcsaj, egy rövid bepillantást kapunk, hogy áll a banshee-különórákkal: Meredith épp azt magyarázza, hogy Háromszemhez hasonlóan fókuszálnia és irányítania kell a hangját, hogy az fegyverré váljon. Bioszon eközben megkezdődött a páros munka, azaz Újfiú és Hayden szerelmi civódása, a téma, hogy a lány túl sokat lóg Theóval, de csak mert a srác megmentette az életét. A szerelmi civódás második fejezetének főszereplői, Mason meg Kaméleon az öltözőben különböznek össze, a probléma itt is ugyanaz, de némi smárolást követően túllendülnek rajta. Mellékszálon Kaméleon elkotyogja, hogy Sztrádasrác is az utolsó kimérát keresi, csak ő a Fenevad néven emlegeti.

10.jpg

Vissza a sivatagba: Kirát az anyja spannolja egy kicsit a Nagy Teszt előtt, a kicune persze be van rezelve, de végül kiáll a Morcos Amazonokkal szemben, másodszor is. Valahol odébb, ugyanebben a sivatagban Farkasfiú meg Stiles egy elhagyatott benzinkútról hoznak benzint, s közben Stiles végre elmeséli, hogy is volt az ominózus Idegbeteg Srác-féle eset a csavarkulccsal meg az összeomló állványzattal. Scottnak ennyi elég is, a híresztelésekkel ellentétben tudja ő, mi az az önvédelem, emiatt kár volt ennyit drámázni, csak el kellett volna mondani az igazat. Hát ez az!

12.jpg

Menőcsaj oktatása a suli könyvtárában folytatódik, ahonnan eltűntek a Scottfalka tanév elején polcba vésett monogramjai. Ez szimbolizálja, hogy a komplett Scottfalka ki fog nyiffanni, ha Menőcsaj nem kaparja össze a banshee-erejét, s menti meg őket. A leckét Theo megjelenése rontja el, aki Meredithre támad, Lydia meg sikít. Ezt még a valóságban a Visszhangos házban is meghallják az ápolói, de értetlenül állnak az esemény előtt. Farkasfiúékra eközben leszállt az éj, de úgy tűnik, végre célegyenesbe kerültek, mikor egy magányos sziklacsúcsnál tomboló mágikus viharra lesznek figyelmesek.

13.jpg

S valóban, Kira itt küzd valamiféle fura szellemszörnnyel, majd kiderül, mi akar lenni. Vissza a jóbarátokhoz, akik immár közelebbről vizslatják a kérdéses sziklát, a beszélgetés fonalát viszont Farkasfiú a benzinkutas témánál veszi fel. Önmarcangol egy sort, amiért anno nem váltottak egymással három értelmes mondatot Stilesszal, mert kb. ennyi kellett volna ahhoz, hogy Sztrádasrác ármánykodására fény derüljön, s Idegbeteg elhalálozásának körülményeit tisztázzák, teljesen jogos. Továbbá még egy sor önmarcangolás amiatt, hogy éppen Stiles az első, akinek a Scottfalkából vér tapad a kezéhez, Scott inkább Maliára fogadott volna, de legfőképpen saját maga érdemelte volna ki ezt a kétes elsőséget, elvégre ő az alfa. Stiles meglapogatja a haverja vállát, ezzel lelkizés letudva, kibékülés pipa, már csak Kirát kéne megmenteni, akit végszóra meg is pillantanak.

14.jpg

A kicuneharcban Kira elég hamar kezd vesztésre állni, majd több bekapott vágás után csak előbújik belőle a róka, s legyűri az ellent. Malia eközben Állatdokihoz tört be, az iratok között turkál, mikor Theo csap rajta. Addig provokálja a prérifarkast, míg az jól elpáholja, s Sztrádasrác csak ezután áll elő az ajánlatával: segít megtalálni kedvenc polihisztorunkat és a kedves mamát, elvégre ő egy igazi Három szaki-szakértő.

15.jpg

Reggel a sivatagban, Kira nagy örömmel újságolja győzelmét az anyjának, mikor a marcona amazonok előtűnnek a földből, hogy lelohasszák a lelkesedést: Nem Kira nyert, hanem a gonosz róka, vagyis a lány ítélete egy örökkévalóság, velük! Újfiú a suliban depizik magányosan, mikor Hayden érkezik, hogy megbékítse. Neki ugyanis a legnagyobb prioritása jelenleg, hogy ne haljon meg még egyszer. Ezzel szerencsére Liam is tud azonosulni, szent a béke.

16.jpg

Nincsenek békülős hangulatban viszont a morcos amazonok, meg Kira anyja sem, akiből most tört elő a lányát védelmező 900 éves kicune. Épp a csetepaté kirobbanására futnak be Farkasfiúék, Vadászapu büszke lenne a belépőjükre. Egy farkasüvöltés itt, egy dárda kettéhasítása ott, s hőseink már spuriznak is el a megbízható dzsippel, hepiend. Dupla hepiend a hátsó üléseken smároló szerelmeseknek, most már tényleg minden tekintetben szent a béke. Az utolsó snittben Scott már otthon lazul Kirával, mikor kis bétája meg Mason ugranak be, hogy elrontsák a hangulatot. Mégpedig az infóval, amit Kaméleon fecsegett el újdonsült pasijának: Sztrádasrác egy vak alfát keres szorgosan. Úgy bizony, Decualion hamarosan visszatér!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása