Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 3x07 – Out of the Easy

2017. január 24. 11:00 - A_Rézi

Freya, Hayley, Elijah és Marcel még mindig Rebekah megtalálásán ügyködik – Klaus egyéb „elfoglaltságra” hivatkozva távol van. Na, ja, papás-mamást játszik Aurorával, bár az arcát elnézve, nem tudnám eldönteni, hogy valós szenvedély, vagy inkább vak düh hajtja-e az elmebajos grófkisasszony karjaiba… Közben Freya vérmágiája kudarcot vall, valószínű, hogy hugi testét álcázták, méghozzá egy elég erős varázslattal – Elijah a marokkói boszira tippel, de ez most mindegy is, más módon kell megtalálniuk Bexet. Marcel felajánlja, hogy beszél a Strixszel, de az ősi inkább Davinát bízná rá, aki ugye aktiválhatja a spéci fegyvert. A főni nagy nehezen beleegyezik, és lép is – Hayley-nek meg viszket a tenyere, nagyon szívesen megölne már valakit. Elijah biztosítja, hogy sokakat meg fognak majd ölni, de háború előtt azért nem árt tisztázni, kik is a szövetségeseik.

vlcsnap-2017-01-21-16h38m37s126.png

Hazaérve az öltönyös Klaust szólítja, olyan hangerővel, hogy a holtak is felébrednének. Klausszal együtt Aurora is előkerül, aki közli, hogy hugi nem tűnt el, nála van, biztonságban, és ha mindenki jól viselkedik, talán el is mondja, hol. Elijah erre fenyegetőzni kezd, és beígéri, hogy tesz egy látogatást Tristannél, ha nem kapja vissza Rebekah-t. Klaus, hogy oldja a feszültséget, (nem túl nagy meggyőződéssel) közli, hogy Aurorával megállapodást kötöttek: most, hogy fény derült a titokra, ott folytatják, ahol ezer éve abbahagyták…

vlcsnap-2017-01-21-16h42m47s105.png

Elijah azt hiszi, öccse teljesen megőrült, de Klaus négyszemközt elárulja, hogy a cselekedetei abszolút átgondoltak – mellesleg a Strix rabolta el Rebekah-t, Aurora csak eltérítette. Azzal, hogy közel tartja magához a lányt, elnyerheti a jóindulatát. Az öltönyös ironikusan rámutat, hogy ugyanez a technika Luciennél és Tristannél nem fog működni… Az ellenség jelen állás szerint előnyben van, szóval meg kell törniük ezt a szövetséget. A terv már meg is van: hálaadásnapi vacsora – egy asztalnál az ellenséggel, hogy aztán szépen lassan egymás ellen fordítsák őket.

A repülőtéren Tristan üres koporsót talál, csupán két boríték van a párnákon. Aurora is belibeg, bátyja pedig rögtön megmossa a fejét: napok óta a városban van, megmérgezte Lucien bosziját, meglátogatta a hírhedt exét, őt pedig mostanáig leszarta. Hoppá, a gróf úr besértődött! Aurora azzal vág vissza, hogy legközelebb ne hagyja ott egy világvégi monostorban… Kiderül, hogy a lánynak saját terve van, ami ezek szerint keresztezte a fiúkét. A két borítékot pedig nevezzék biztosításnak, az egyik Tristané, a másik az övé – ideje, hogy a bátyó bízzon benne. Tristan a vacsorát illetően csapdát sejt, de Aurora megnyugtatja: nyissa ki a borítékot, és hagyja, hogy ezegyszer ő vigyázzon rá!

vlcsnap-2017-01-21-17h12m05s18.png

New Orleansban a hálaadásból is bulit csinálnak – utcazene és futóverseny, ahol még egy-két pulykának öltözött futóbolondnak is akad hely… Cami még mindig fogoly, és Alexis ruhájában feszít, amikor Lucien rákérdez, hogy mizújs – pechére, mert a csapos a fejére olvassa az elmúlt nap bűneit, némi iróniával fűszerezve. A vámpír készülődik a vacsira, és egy újabb lerázó smst ír Vincentnek Cami nevében. A lány azért bízik benne, hogy előbb-utóbb valamelyik barátjának csak feltűnik, hogy nincs sehol, és akkor majd követni fogják ide. Lucien erre az elkövetkező néhány órában nem számít, addigra kiürül a verbéna, Cami pedig megigézhető lesz. És amíg ő vacsizni megy, egy marcona bébiszitter, Anton fog rá vigyázni – aki pluszban azt a feladatot kapja, hogy ha Lucien nem jelentkezik alkonyatig, ölje meg a lányt, de jó gyorsan.

vlcsnap-2017-01-21-17h20m52s150.png

vlcsnap-2017-01-21-17h21m48s211.png

Marcel a Szent Annába hívja Davinát, de úgy fest, a régens már tud a Strixről – az viszont új hír, hogy a vámpírszekta őt keresi, mert kell a segítsége az ősiek ellen. A probléma, hogy ha Davina nemet mond, a Strix megöli, ha igent, akkor viszont Klaus tesz vele valami nagyon csúnyát… Szóval Marcel ki akarja menekíteni őt a városból, megint (legalább harmadjára az évek során). Davina megmakacsolja magát, megint, ő nem fut el senki elől, úgyhogy nem megy sehova!

Hayley lefekteti Hope-ot, és már menne is át segíteni a családnak, de Jack ezegyszer megálljt parancsol. Szeretné, ha hálaadás alkalmából együtt lenne a kiscsalád, Anyuci pedig kimaradna a vérfürdőből, a Mikaelsonoknak amúgy sincs szükségük segítségre a gyilkoláshoz. Hayley viszont felhozza Rebekah-t, aki barát és családtag, nem mellesleg hónapokig vigyázott anno Hope-ra, nem tudna később tükörbe nézni, ha nem segítene. Jack rámutat, hogy segít – azzal, hogy vigyáz a kislányra… és nem érti, miért kell ezen vitatkozni. Nem kell, morogja Hayley, de a fejére van írva, hogy tuti le fog lépni.

vlcsnap-2017-01-21-19h46m10s61.png

Lucien éppen kiszolgálja magát egy itallal, amikor befut Tristan egy csokor virággal – merthogy egyesek hoznak is valamit, ha meghívást kapnak. Lassan megtelik az udvar: érkezik Klaus a vendégek fogadására, Aurora némi felfrissülés után – és eléggé úgy fest, hogy a szépsége még mindig hatással van Lucienre. Elijah a közös fenyegetésről monologizálva jön le a lépcsőn, majd a lényegre tér, és megemlíti Rebekah elrablását. Tristan mentegetőzne, de az öltönyös belefojtja a szót, és azt mondja, egységet kell alkotniuk, ha el akarják kerülni a próféciát. Az őszinteség jegyében az ősi tesók rögtön el is árulják, hogy tudják, hogy elsőszülötteik szövetségre léptek. Meglepi! Klaus őszinte és hatékony tárgyalást vár a vendégektől – és akkor ideje asztalhoz ülni!

vlcsnap-2017-01-21-17h30m12s137.png

Marcel a Rousseau’sban köt ki, ahol a magányosan iszogató Vincent segítségét kéri Davina ügyéhez. Vince először elhajtaná, mondván semmi kedve egy vámpírral iszogatni, de a főniről ez lepereg. Elmondja, hogy a Strixnek Davina kell, a lány meg inkább marad és harcol, ahelyett, hogy elmenekülne – neki meg nincs kedve végignézni, ahogy megölik. A boszinak támad egy ötlete, de ez senkinek sem fog tetszeni…

vlcsnap-2017-01-21-19h45m03s173.png

Elijah azzal nyit, hogy Hálaadás alkalmából lesz szíves mindenki könnyíteni a lelkiismeretén. Aurora illetlennek nevezi, de Klaus rámutat, hogy így mindenki meggyőződhetne arról, hogy mind egy oldalon állnak. Tristan kezd, szerinte az ősi tesók nem hittek volna nekik, ha Lucien és ő, akik gyűlölik egymást, kézenfogva jöttek volna el hozzájuk a próféciával… szóval tartották a látszatot. Lucien bólogat: azért jöttek, hogy magukat, és az ősieket védjék. Gonosz tesó rákérdez, hogy a sorozatgyilkosság miként jön a képbe? Hát, ez a Strix módszere: megfélemlített emberek - csökkenő turizmus - a helyi vámpírok korlátozása, és tessék, a helyi főnök már csatlakozott is, lásd: Marcel. Lucien továbbá megemlíti, hogyha például szüksége lenne egy bizonyos tárgyra, de az nem hozzáférhető, nos, egy rendőrségi házkutatás ezen sokat tud segíteni… Bezony! A medálról van szó. Klaus már éppen fikázni kezdené a taktikát, amikor kiderül, hogy a medál éppenséggel Caminél volt – mire az ősinek fokozatosan elsötétül az arca, ami Aurora figyelmét sem kerüli el. Lucien persze semmi szín alatt nem hagyná, hogy a pszichomókusnak baja essen…

vlcsnap-2017-01-21-17h38m40s114.png

vlcsnap-2017-01-21-17h40m36s252.png

Közben Anton a hálaadásnapi focimeccshármast nézi a tévében – Cami nem hisz a szemének, de a vámpír inkább sört hozat vele. A csapos kelletlenül, de megy, és már éppen elgondolkodna a másik szobában levő dobozokban rejlő lehetőségeken, amikor Anton előtte terem. Megfenyegeti, hogy Cami még véletlenül se próbálkozzon semmivel, mert nincs több húzása. A lány mosolyogva közli, hogy vette az adást.

Klaus a medál átadását követeli, Elijah pedig hugiét. Rebekah Auroránál van, teljes biztonságban, Tristan pedig ezt támogatja. Az öltönyös türelme véges, és nem érti, miért is nem igézik meg az elsőszülötteket, mire a három vendég általános nevetésben tör ki: az ősiek nem gondolhatták komolyan, hogy védtelenül érkeznek. Mielőtt Elijah és Aurora összeakaszkodnának, Tristan áll közéjük, más mederbe terelve a beszélgetést: immár minden vámpír tudja, hogy az ősiektől függ az élete, és a vérvonalak közti háború miatt sokan dönthetnek úgy, hogy egy Mikaelsonnal egy egész nemzetséget törölnek el a föld színéről. Egy tökéletes világban az ősiek engednék, hogy elzárják őket a vérvonaluk biztonsága érdekében. Na, ja, szerencsére a világ távolról sem tökéletes – mondja Klaus.

vlcsnap-2017-01-21-17h47m11s74.png

Freya a harangtoronyban újabb trükköket vet be, de nem jár sikerrel – ideje taktikát váltani.

Davina Vincenttel találkozik a kriptában, és ironizálva veszi tudomásul, hogy a férfit hirtelen érdekelni kezdték a bosziügyek – a Strixről szólva pedig: ha jönnek, majd megbirkózik velük. Vincent közben kártyát vet, és a lapok nem sok jót mondanak. A lány fejére olvassa, hogy Davina nem szereti, ha nem értenek vele egyet, sőt dühbe gurul tőle. Ami azt illeti, inkább az dühíti, hogy olyasvalaki osztja neki az észt, aki hátat fordított a boszorkányságnak. Touché! De még nincs vége, mert Vincent csak kihúzza belőle azt, hogy mint vezető, nem hagyhatta figyelmen kívül az őt ért támadást, úgyhogy elintézte Karát, és ha kell, megteszi újra! Miután lelép, odakint Van Nguyennel az élen egy egész csapat boszi várja: Vincentnek, és egy spéci boszicuccnak köszönhetően mindenki hallotta a vallomását.

vlcsnap-2017-01-21-17h52m21s130.png

Klaus hiába próbál tompítani, Elijah, és a dühösen berobbanó Freya is nekiesik Aurorának. Az össztűz hatására a lány végre kiböki, hogy a tesók őrült viselkedése miatt zárta el Rebekah-t, aki amúgy teljes biztonságban van: az óceán fenekén… (Na, ha most nem gurul el Mikaelsonék kollektív gyógyszere, akkor soha!) Klaus azt hiszi, blöfföl, de a buta liba meg is magyarázza, hogy ez miért is jó így. Pillanatok alatt mexikói felállás alakul ki, mindenki fenyeget mindenkit, csak Lucien dől hátra, és figyeli vigyorogva az eseményeket – ám mielőtt gonosz tesó őt is befenyítené, kijátssza az utolsó (?) ütőkártyáját: ha vele bármi történik, azt Cami fogja bánni. Erre Aurora hisztizni kezd, hogy ki ez a csaj, meg amúgy is, de Freya kitöri a nyakát, hogy végre elhallgasson. Asztalbontás. Kikérdezés jön, Elijah Lucient, Klaus Tristant kapja – nővérke pedig már alig várja, hogy kezelésbe vehesse Aurorát…

vlcsnap-2017-01-21-18h09m49s102.png

Van nagy tömeg előtt Davina fejére olvassa a tettét, a lány védekezése teljesen hasztalan. Itt a vége: ha megölsz egy boszit, elveszíted a helyed a boszik közt – tehát ki fogják átkozni.

Klaus „megkéri” Tristant, hogy amint Aurora felébred, szedje ki belőle Rebekah tartózkodási helyét. Hát, az nem lesz egyszerű – mindketten tudják, hogy a lány a saját feje után megy. Gonosz tesó ekkor belenget némi kínzást, de a grófnak erre is van válasza: ha neki baja esik, akkor a Strix feldúlja a várost, mint egy sáskaraj… Mivel erőszak így is, úgy is, Klaus már kezdené is a kínzást, csakhogy Tristannek jobb ötlete van: hagyja, hogy a tesóit bezárják, őrködjön felettük, míg le nem telik a próféciában szereplő egy év.

vlcsnap-2017-01-21-18h18m18s97.png

Elijah Luciennel próbálkozik, és követeli tőle Camit és a medált – csak ezek után eshet szó bármi másról… Témaváltás. Mi van, ha ez az egész prófécia-dolog csak Lucien kitalációja, elvégre Alexis az ő boszija volt. Ó, hát ő nem ennyire furmányos (kamu!), az öltönyösnek meg inkább a Klaus és közte Aurora miatt mélyülő szakadékon kellene gondolkodnia… (remek terelés!) Elijah viszont biztos benne, hogy bármennyire is különbözzenek össze, öccse mindig a családot fogja első helyre tenni. Hja, akkor Aurora vajon miért is nincs még megbüntetve?

vlcsnap-2017-01-21-18h20m09s176.png

A grófkisasszony magához tér. Freya befüstölte az egész szobát, hogy senki se hallja, mi történik idebent, és Hayley-t is elhívta a csajbuliba. Aurora nagyon örül, hogy megismerheti, de az érzés nem kölcsönös. Az ajánlat a következő: vagy elmondja, hol van Rebekah, vagy megölik.

vlcsnap-2017-01-21-18h22m11s113.png

Itt az idő, Davinát száműzik a közösségből. Vincent olvassa fel a rendeletet, ami arra is kitér, hogy a lány elveszíti a kapcsolatot az ősökkel, és a New Orleans-i boszik számára olyan lesz, mintha meg sem született volna. A közösség gyilkosnak és árulónak kiáltja ki, D pedig csak centikre van attól, hogy összeomoljon. A tömeg szétnyílik, a boszik két oldalt sorfalat alkotnak, és amikor Davina emelt fővel elsétál közöttük, ők sorban hátat fordítanak neki – minden egyes lépéssel szemlátomást elvész belőle valami…

vlcsnap-2017-01-21-18h34m50s252.png

Hayley erőszakkal, Freya mágiával próbálja szóra bírni Aurorát, aki nem rest visszavágni, sőt, mintha élvezné is a fájdalmat… Nehezítésként Hayley beígér egy farkasharapást, amit a zakkant tyúk nevetve nyugtáz, mire Freya azt ajánlja, hogy inkább Tristant kellene megharapni. És ezzel végre megfelelő húrt pendítettek meg – vagy mégsem. Rebekah megtalálásához ugyanis Tristan élve kell. Közben Klaus azon mereng, ha megöli a grófot, Aurora pokoli zabos lesz; mire Tristan megjegyzi, hogy az ősivel ellentétben neki van némi befolyása húga tetteire. Szúrja le Elijah-t, és akkor ő ráveszi Aurorát, hogy adja át Bexet… Na, persze, és így máris teljesülne a jóslat 2/3-a, és már csak Klaust kellene kiiktatni… akkor már inkább az erőszak.

Na, de nem úgy van az! Aurora és Tristan ugyanis közösen osztozik hugi hollétének titkán. Az egyik a hosszúságot, a másik a szélességet tudja, rajtuk kívül senki más, mert aki bármit is tudott, már halott… Szóval mindketten élve kellenek. Ügyes! Előny az elsőszülötteknél!

vlcsnap-2017-01-21-18h43m13s191.png

Elijah szerint attól, hogy nem ölhetik meg de Marteléket, a kínzás még nincs kizárva… Klaus nyugalomra inti bátyját, és beismeri, hogy a vacsora remek ötlet volt. Szembe kell nézniük a valósággal, és nehéz döntéseket hozniuk a túlélés érdekében. Lassan beszél, Tristan elégedetten vigyorog, Elijah gondterhelt. Eléggé úgy fest, hogy mindjárt leszúrja a bátyját, de végül mégis inkább Tristant üti ki. Aurora felháborodik, mire Klaus ultimátumot ad: hozza el Rebekah-t, vagy Tristan lassú, fájdalmas halált fog halni. És bár a lány nagyon kiakad, azt is elmondja, hogy ő meg akarta tartani azt, amit ígért – csakhogy Aurora volt olyan hülye, hogy elrabolja hugit. Bárki más tette volna ezt, már rég halott lenne. Most tesót a tesóért felállás van! Aurora fenyegetőzve elrohan, a még mindig zabos Klaus pedig Lucienhez fordul, és Camit meg a medált követeli tőle, különben csúnya véget fog érni…

vlcsnap-2017-01-21-18h44m28s171.png

Cami látszólag berúgott, most takarít – és szinte biztos, hogy tervez valamit! Bedobja Klaus nevét, meg, hogy ő a történelem legkegyetlenebb vámpírja, és mit ad isten, kedveli őt… Lucien pedig nem valószínű, hogy visszatér, és Antonnak sem ártana aggódnia a saját testi épsége miatt. Szövegelés közben az asztalhoz csalja a vámpírt, majd egy óvatlan pillanatban fejbevágja egy üveggel, és levágja két ujját – velük együtt a napfény-gyűrűt is. Anton megfenyegeti, hogy megöli. Hát, addig nem, amíg fent van a nap! Azzal Cami már rohan is, de pechére a liftben összetalálkozik Aurorával, aki sajna felismeri őt…

vlcsnap-2017-01-21-18h55m56s122.png

vlcsnap-2017-01-21-18h57m43s230.png

Klaus alaposan leordítja Anton fejét, és mivel semmi értelmeset nem tud belőle kihúzni, hát megöli. Már épp Lucienre zúdítaná a haragját, amikor a vámpír előáll a medállal, és átadja azt, mint hűsége bizonyítékát. Az következő állomás Cami lakása, ami tök üres. A telefonját pedig csak a hangposta veszi fel, úgyhogy üzenetet hagy, hogy hívja vissza, mert tudni akarja, jól van-e. Hát, erre nem mostanában fog sor kerülni, mert Cami véres nyakkal fekszik a vigyorgó Aurora kocsijának csomagtartójában…

vlcsnap-2017-01-21-19h03m53s52.png

Davina egy pubban ücsörög nagy szomorúan, a két összeesküvő meg odakintről figyeli. Marcel és Vincent megbeszélik, hogy tökjó, hogy a lány életben van, noha a boszinak nagyon nincs ínyére az, amit csináltak…

vlcsnap-2017-01-21-19h04m27s124.png

Amikor Hayley hazaér, terített asztal, kihűlt kaja, alvó Hope és csendes-dühös Jackson várja – és ez rosszabb, mintha törne-zúzna. Anyuci szerint a családnak szüksége volt rá, de Jack belefáradt, hogy bármi történjék, ha a Mikaelsonok hívják, Hayley rögvest ugrik és megy – mindig. Úgyhogy összecsomagolt, és indul a mocsárba, hogy az ünnep hátralevő részét a családjával töltse… És hiába Hayley kiskutyaszemei, most tényleg elrúgta a pöttyöst…

vlcsnap-2017-01-21-19h07m12s230.png

Míg Klaus Camit keresi, addig Elijah azon totózik, hogy bölcs dolog volt-e Aurorát szabadon engedni (nem!), és, hogy Klaus szereti-e ezt a hülye libát (nem lényeg!). Az a fő, hogy a próféciát kontroll alatt tartják – vagy mégsem? A szétdúlt asztalt szemlélve bevillannak neki a látomás nagyonis hasonló képei, de ezt egyelőre nem osztja meg az öccsével…

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása