Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 2x03 - Sin-Eater

2017. január 24. 08:07 - Szencsike

Egy máglyahalálra ítélt férfival kezdjük az epizódot, ki van kötözve,  alá van már rakva a tűzifának való, ő pedig bocsánatot kér minden bűnéért, amit elkövetett valaki ellen. A gyilkosa pedig meggyújtotta a tüzet... Lucifer is a tűzzel játszik, igaz ő egy sokkal élvezetesebb formában teszi, egy vörös alsóneműt viselő dögös barna hölggyel játszik gyertyásat. Mindketten nagyon élvezik a dolgot, egészen addig, amíg a kedves Anyuka be nem toppan. Luci megviselt lelkét újabb trauma érte, hogy Anyu rajtakapta őket, a kedves hölgyike meg azt hiszi Anyusról, hogy ő lesz a harmadik a szendvicsükben, de nem. Hölgyikének ez már sok, szedi is a lenge cuccait és távozik. Luci az italhoz nyúl, kioktatja Anyust, hogy nagy szívességet tett neki, hogy nem küldte vissza a Pokolba és a nem átjáróház a lakása, hogy csak úgy betoppanjon és leszólítsa vendégeit. Anyu persze mentségül azt mondja, még hozzá kell szokni az emberi testéhez és a fura szokásokhoz, de megjavul. Már csak azért, mert Ámenkát is szeretné végre látni. Remek, majd ő viszi is vissza, de Luci azt furcsállja a legjobban, hogy a tesó még nem bukkant fel. Anyu bízik benne, hogy el fog jönni ő is, és tovább sopánkodik azon, hogy kedvenc fia az emberek között él és dolgozik. A melója itt is a büntetés, csak a helyszín változott meg, Anyus meg menjen plázázni ha nincs jobb dolga.

1.png

A rendőrségen Fafejke elkésett egy fontos taliról. Szerencsére Trixie egy finom süti ellenében megbocsájtja a bűnt, és jóízűen falatozni kezd. Közben a szülők is rendezhetik soraikat, Fafejke a lefokozása miatt még saját magát sem éri utol, annyira el van havazva, hogy mások kifutófiúja legyen, így ez kezd Trixievel töltött idő rovására válni. Jár Chloénak a bocsánat és az ígéret a javulásra, Trixie meg egy közös kirándulás miatt aggódik. Ő is kap egy ígéretet, hogy megoldják ezt, de nekik mindenképp meg kell beszélni a helyzetet. Chloe hívást kap, jöhet a bűntény! Irány a máglyahalált halt férfi, a palit Nicknek hívják és kiderítették, hogy egy Wobble nevű start up cégnél dolgozott. Luci reméli, pornó oldal, de nem, Ella a következő Facebook-ként emlegeti, főleg, képek videók megosztása fő profil. A halottunk bocsánatkéréséről is készült felvétel, pont a halála  előtt ugye, és ezt fel is töltöttek az oldalra. Vagyis azt akarták, hogy megtalálják a felvételt. Ella paraffinolaj nyomokat talált a holttesten, rendkívül éghető anyag, és a legtöbb olaj az pont a nemi szerve körül volt. Meg is nézik, teljesen kiégett ott a férfi. Ezen Lucifer jóízűeket poénkodik, még Ella is beszáll. Jól megértik egymást azt hiszem. Chloe inkább dolgozna tovább, Lucifer meg rávágja, hogy az elégett nemi szerv egyértelműen büntetést jelent, vagyis valaki a munkájára pályázik!

Luci még mindig nem szakad el a szerszámtól, Chloénak kell rászólnia. Luci a Pokolban ezt a büntit csak a különlegeseknek tartogatja: pedofilok, nácik, azok akik hátradöntik az ülésüket a repülőn…  Chloe inkább azon agyal, hogy ez a bünti elég személyre szóló, vagyis valaki neheztelt az áldozatra. Éles szeme még azt is észreveszi, hogy Luci elég zilált ezen a reggelen. Váratlan vendége volt, alig tudta lerázni, Chloe egy nehéz természetű exre tippel, megérti ő. Nem az, de Luci nem magyarázhatja meg, mert Chloénak hoztak egy bizonyítékot. A halottunk kapott egy mailt a főnökétől, aminek a lényege, hogy a pali nagyon meg fog bánni valamit. Irány a munkahely, Leila Simms az a bizonyos főnök, összezuhant a kolléga halála miatt, és igen, egy ideig jártak. Azért volt rá mérges mert közös fotókat osztott meg magukról, de nem szexképeket, ahogy Lucifer tippeli, hanem normális vacsorázós fotókat. De mivel ez munkahelyi románc, nem biztos, hogy okos dolog volt kiteregetni ezt. Lucifer nem kerülgeti a témát, Leila a bosszúja miatt a farkánál fogva égette el a palit! Ezen még Leila is meglepődik, de valamit megmutat nekik. Hív egy kollégát, Ray-t a HR-ről, ő előkeres egy régi videót, tőle tudjuk, hogy  Nick szerette szekálni a gyakornokokat. Céges üdülés, egy Tommy nevű gyakornok békésen szuszog, a koktélja kiborult a nadrágjára, és Nick pusztán poénból pont Tommy érzékenyebb részénél gyújt egy kis tüzet. A tag riadtan eszmél fel, hogy milye ég, ráadásul a szerencsétlenkedését még videóra is vették és fel is töltötték. Sikerült hamar leszedni, de így is elegen látták, ahhoz, hogy Tommy felmondjon a cégnél. Luci jót röhög a videón, de Chloe nem veszi poénra a dolgot, eezel megvan az első gyanúsítottunk.

5.png

Tommy már a kihallgatóban ül, fogalmazzunk úgy, hogy neki igazi elégtételt jelent Nick halála. Nick állandóan szekálta, dolgozni sem hagyta és az a bizonyos tűzeset volt az utolsó csepp a pohárban. A felvételt mindenki látta, jókat röhögtek rajta, Nick megérdemelte a halált! Minden oka megellne, hogy bosszút álljon, ám Chloén látszik, hogy nem tartja őt gyilkosnak, de miután Lucifer beveti a kis trükkjét, Tommy beismeri, hogy megölte Nicket. Ez így túl egyszerű volt, Lucifer viszont elégedett, a bűnös a bíróságra kerül. Viszont a rendőrségen megjelent Anyu, vagyis Charlotte Richards ügyvédnő, a nyomozó kollégák bűbájos birkaként nevetgélnek mellette. Chloe szerint azért, mert rendőr volt régen, meg amúgy is jó nő. Az a meglepő, hogy Lucifer még nem hajtott rá, de csak mondani kellett, Luci odavágtázik a nőhöz és elviszi őt beszélgetni. Hogy merészelt ide jönni?! Charlotte Richardsként nem flangálhat csak úgy össze vissza, mert a kedves hölgynek családja van, ráadásul még őt is felbosszantja! De szegény Anyus csak látni akarta hogy dolgozik a fia, de ez nem hatja meg őt. Luci elcibálja a lifthez, menjen haza vagy ahová akar, csak hagyja békén! Szegény Anyusnak ez is elég nagy sokk, de az hogy rájött arra, hogy az emberek milyen mocskot tojnak ki magukból nagydolog címén, az még rosszabb. Chloe megvárta míg Luci elintézi a hölgyismerősével a sorait, egész nyugisan vette tudomásul, hogy Charlotte-tal ismerik egymást. Egyébként meg tovább gondolkodott Tommyn, Nick megalázta őt, de mégsem tűnik igazán bosszúálló típusnak. Lucifer megfordítja a dolgokat, Chloe sem az, mégis mostanában elég gyakran szekírozza Dant, és lehet élvezi is. Igen ez igaz, remek, Luci pont ezt akarta hallani, viszont Chloe gondolhatna arra is, aki az ő veszekedésüknek a kárát látja. Trixie? Nem, Lucifer kezdi unni a sehova sem tartó kis viszonyukat, rendezzék végre! Majd akkor ha Chloénak lesz bátorsága Dannel beszélgetni, akit csak emlegetni kellett, hozott még egy esetet. Újabb videó, újabb bocsánatkérés ezúttal egy nőhöz címezve, vagyis újabb halottunk van.

6.png

A helyszínen a halottat egy kínpadra feszítették, a szájába betömködtek valamit, a nyaka és dereka  köré övet tekertek és egy iskolai egyenruha van rajta. Tommy kizárva, hisz előzetesben volt, vagyis más a gyilkos. A halott neve Adam, bankban dolgozott, két napja tűnt el. A halottat elég csúnyán elintézték, de fulladásban halt meg, jó pár almát tuszkoltak le a torkán. Elég teátrális a gyilkos az biztos, Chloe a felvételen ötletel, Nick videója a saját mobiljával készült, lehet Adamé is. Megcsörgeti a halott mobilját, hátha a helyszínen hagyta a gyilkos és talált, süllyedt, megvan Adam telója, rajta egy videóval. Adam szado-mazosat játszik a barátnőjével. Vagyis a szájpecek az alma, a ruha meg a nőre utalhat. Megvan a felvételen szereplő hölgy, Sarah, tanárnő, Luci elismeréssel adózik a hajlamai előtt. Adam bosszúból töltötte fel a Szürke 50 videójukat a Wooble-ra, mert Sarah szakított vele. A suliban is látták a felvételt, Saraht pedig kirúgták. Sarah sem lehet Nick gyilkosa, mert nincs köztük kapcsolat, ráadásul a kirúgása után öngyilkos lett. Az egyetlen kapocs a Wobble, lehet valaki látta a felvételeket, és a saját szakállára intézkedik, Lucifernek tetszik, hogy valakiből bosszúálló lett, de Chloe szerint ő csak egy önbíráskodó gyilkos. Lucinak mindegy, ő a maga részéről lezárta a nyomozást, a kis nyomik megérdemelték amit kaptak, inkább megy és bedob egy italt.

7.png

Lux, Mézi nagy lépést tett az önálló élete felé, igaz a Luxban piál továbbra is, de azt Doktor Lindával teszi. Mint barátnő és terapeuta, bíztatja őt, hogy javítson az életén, mellesleg a csaposfiú sem néz ki rosszul. Anyu is beköszön nekik, megjött a plázásából, de pár pillantásnál többet nem veszteget rájuk. Dokinéni már érti mi baja Mézinek, féltékeny Lucifer új barátnőjére. Nem féltékeny, és a szőke nő nem is a barátnője. Egy káros valaki, aki rosszat tesz Lucifernek, és a minimum, amit tőle kap az egy lefejelés lesz. Nono, előbb tessék kommunikálni, szavakkal lerendezni a problémákat, mindkettejüknek fontos Lucifer, hátha megegyeznek. Nem fognak, de talán lesz valaki, aki segít. Mézi lelép, de előtte szól a csaposnak, hogy foglalkozzon a barinőjével. A rendőrségen Dan jelent, a Wobble végzés nélkül semmilyen infót nem adhat ki a halottak videójáról. Chloe intézkedni fog, de jöjjön a Beszélgetés. Trixievel nem lenne fair, ha úgy tennének mintha minden oké lenne. Ezt a kirándulást is át kellene pont emiatt gondolni. Dan egyetért, majd lelép. Nagyon rövid Beszélgetés volt. Lux, Luci elégedetten dönti magába az italokat, ám a jókedve nem tart sokáig, Anyus egy csábos kék ruhában beállt asztaltáncosnak. Anyuka csak azt tette, amit Luci mondott, tanulmányozza az embereket, a kedves táncoshölgyek pedig nagyon boldognak tűnnek. Persze, mert sok pénzt kapnak a riszálásért! Lehet, viszont a tánctól és az emberekhez való dörgölőzéstől, nagyon furcsa érzések lepték el a testét bizonyos helyeken… Na, Anyus nemi vágyait már Luci sem hallgatja, kiviszi őt a tömegből, nem ezt mondta neki, mikor arra gondolt, hogy ismerje meg őket! De sokkal jobban megérti őket most már, ez haladás. Az viszont még mindig nem tiszta, hogy Luci az emberek büntetésével mit akar elérni? Csak nem az apjának akar megfelelni? Lucifer szemei vérben úsznak, Anyu kezdi átlépni a határt. Akkor büntesse meg!

Wobble, Chloe rossz híreket kap, Leila nem tud segíteni, mert csak Ip-címeken keresztül figyelik a nézőket, tehát őket személyként nem tudják beazonosítani. Akkor nézzük máshogy, mi történik a videóval? A felhasználók feltöltik, az oldal moderátorai megtekintik és ha nem megfelelő a tartalom, akkor leszedik. A legtöbb modi alig pár hónapig bírja, hisz nem csak vidám dolgok kerülnek fel az oldalra. A modik irodájából jóízű kacagás hangzik fel, hát nem Lucifer röhögcsél egy felvételen?! Chloe azt hitte már nem érdekli az ügy, az nem is, de talán a gyilkos tud segíteni abban, hogy ő mit is tegyen egy számára fontos kérdésben: miért büntet? Csak ennyi lenne? Mindenesetre Chloe fel nem tudja fogni, mi a jó ezekben a hülye videókban és azok közzétételében, Lucifer viszont imádja, még a Pokolba is kellene egy ilyen. Chloe pedig rájön, mi a közös a halálesetekben. Nézzük Ámenkát, szegénykém egyre rosszabb állapotban van, iszik, emészti az önvád, az erejéből egyre kevesebb van. Mézi kopog, tudja, hogy bent van, majd porszívózást hall, Ámanka a kihullott tollait szedi össze épp, mikor Mézi rátöri az ajtót. A démonka körülnéz, neki egyértelmű a helyzet. Annak tudja be a depit, hogy Ámenka nem dolgozta fel a szakításukat. Angyalka kapcsol, hát igen, igen... de amúgy mit szeretne? Beszéljen Luciferrel mert van egy káros nőszemély az életében. Ámenka gyorsan igent mond, bár leginkább azért, hogy Mézi ne vegyen észre egyetlen elhullott tollát se.

11.png

A Wobble-nál Chloe a moderátorok után nyomoz, ki volt az, aki mindkét videót törölte? Lucifer nem érti, hogy mitől kattanhattak be, hogy gyilkoljanak miatta, de Chloe úgy hiszi, hogy a két felvétel, csak előhozta a bennük szunnyadó vadat, ami ki akart törni. Néha a nagyon kis dolgok is elegendőek egy gyilkossághoz. Lucifer a melóban látja az okot, hisz itt a legmocskosabb dolgokat is látják a modik, és önként senki sem akar bűnfaló lenni. Kezdetben még lelkesek, majd szép lassan megtörnek. Viszont talán emiatt nem a moderátorok egyike volt a gyilkos. Lucifer mindegyiket külön elemzi Chloénak, mindegyikben még él a remény, hiába látnak sok mocskot. Megkérdik az egyik modit, hogy ki húzta itt a legtovább? Ő maga már két hónapja van a cégnél, ez kész rekord, de Leila moderátor volt mielőtt a cég befutott volna. Főnök lett belőle, tehát van hozzáférése a videókhoz. Chloe riasztja Dant, nézzen utána Leilának, Chloe és Lucifer pedig személyesen kapná el őt, de a nő lelépett.

12.png

Ámenka befutott Luciferhez, ő nincs otthon, de találkozik egy kedves szőke hölggyel, aki épp végzett a fürdéssél. Nem ismeri fel Anyut, azt hiszi ő Luci legújabb hódítása, de nem, bonyolultabb. Anyu miután kiöntötte a fiának a szívét, hogy micsoda gondjai vannak a férjével és a gyerekeivel, Ámenka így magától is rájön, hogy a nő Anyu. Ő megérti, hogyha vissza akarja vinni a Pokolba, hisz mindig is az Atyja hűséges fia volt, de bármi is legyen, mindig szeretni fogja. Rendőrség, bizony Leila volt aki törölte Nick és Adam videóit és átverte őket. A Wobble főoldalán feltűnik egy üzenet, Leilától: Eljött az ítélet napja. Luci szerint ez pár év múlva esedékes csak, de az üzenet szerint élőben fogja megölni magát, még a pontos ideje is látszik. Luci máris aggódik, hogy nem tud vele beszélni, micsoda fontossági sorrendje van. Visszanézik azt a biztonsági kamerás felvételt, ahogy Leila távozik a cégtől, és jobban elemezve a képeket, kiderült, hogy a kocsiban ült még valaki, aki fenyegette Leilát. Tehát nem ő a gyilkos, valaki más a bűnfaló. Ha Luci ilyen jól érti a gyilkost, hova mehetett? Talán egy büntetéssel kapcsolatos régi helyszínre? De vajon Leila miért bűnhődhet? A Wobble üzenet lenyomozása szerint Leila még a cégnél van, talán nem véletlen egybeesésről van szó. A páros megérkezett a Wobble szerverparkjába, ha nem lennének a villogó fények, csak egy kis hamu, néhány kóbor lélek és  kész is a Pokol. Közben Leila már a saját bocsi üzenetét gyártja, amiért létrehozott egy ilyen mocskos tartalmakat pártoló céget. A gyilkos két gép között áll, Ray, az a bizonyos kolléga, a beosztásánál fogva hozzáférhetett minden videóhoz. Közben Leila leöntötte magát olajjal, Ray már készíti is az öngyújtót.  Chloe pedig nem lőheti le, hisz ha elejti az öngyújtót, Leila meghal.

Luci bevállalja a küldetést, de ahhoz Chloénak el kell mennie. Nem, nem, marad és kigondol valamit, látszik Chloén, hogy agyal, Luci szavait is alig fogja fel, ezért mondja neki, hogy jó ötlet, miután a partner előadta a tervét. Luci odasétál Rayhez, akinek egyik kezében ott a pisztoly a másikban az égő öngyújtó, meg kell törni a fazont, hát megkérdi, hogy miért büntet? Miért vállalta magára a büntető szerepét, ha senki sem kényszerítette rá? Mert már túl sok gonosz dolog vna a világon és valakinek tennie kellett valamit. Nem, mert senki sem kényszerítette. Nick volt az első, ez még ösztönös volt, de következőt már eltervezte, mert élvezte. Ugyanúgy élvezte a bosszúját, ahogy azok is élvezték a kis bosszújukat, mint akiket megölt, de most lebukott Leilával. Ray elbizonytalanodott, valóban így volt, élvezte, amikor bocsánatért könyörögtek. Ray belekeveredett, így ő maga is büntetést érdemel. Igen, ahogy azok is, akiket megbüntetett, már dobná el az öngyújtót, mikor Chloe lefújja őket a poroltóval. Luci behúz egyet Raynek, Chloe pedig nem győz csodálkozni, hogy Lucifer mennyit tud dumálni.

Rendőrség, Beszélgetés, második felvonás. Chloe nagyon sajnálja, hogy Danen vezette le a mérgét, mert az árulása miatt dühös volt rá. Dan pedig folyton próbálkozott, hogy helyrehozza, de Chloe észre se akarta ezt venni. Trixie az aki számít, miatta kell megpróbálni helyrehozni a kapcsolatukat, így kezdetnek elutazhatnának. Dan viszont pont az ellenkezőjét akarja. Ezzel is csak hazudnának Trixie-nek, egymással sem jönnek ki igazán, ha folytatják csak rosszabb lenne. Mindig is Trixie apja lesz és részt vesz az életében, de jobb lenne lezárni a múltat, váljanak el végre hivatalosan is. Egy nehéz nap után Luci is hazatért, Ámenka azonban nem hagyja pihenni. Nem vitte vissza Anyut a Pokolba, Anyus is elégedett, hisz bebizonyította Lucinak, hogy az anyai szeretet mire képes. Ámenka pedig elgondolkodott, az Atyjuk is hajlamos túlreagálni a dolgokat. A kis család újra együtt, ez is haladás, Anyusnak van min örömködni. Ám Lucifer keresztülhúzza a számításait, tett egy ígéretet az Atyjának és ezt be is fogja tartani. De nem azért hogy neki megfeleljen, hanem azért, mert ő ehhez ért, nagyon jó benne és élvezi. Anyus büntetése Charlotte Richards lesz: emberként fog élni az utált emberek közt. Férj, gyerekek, az emberi lét mindennapjai lesznek az ár azért, hogy itt maradhasson a Földön, a másik családjával. Ámenka se nagyon szól semmit, így Anyus kénytelen elfogadni a döntést. Anyus késő este sétál haza, a környék nem épp bizalomgerjesztő és lám, ki is rabolják az egyedül sétálgató nőt. Viszont dulakodni kezdenek, Anyu meg nekivágja a falhoz a férfit, aminek az eredménye egy betört koponya és egy jókora vérfolt a falon. Hát, úgy tűnik, hogy a szunnyadó ereje most jött elő, ez még számára is kellemes meglepetés volt. A dalok.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása