Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 2x02 - Liar, Liar, Slutty Dress on Fire

2017. január 19. 11:00 - Szencsike

Morningstar Mama színre lépett, de azt nem tudjuk még, hogy kötött ki a szőke nő testében. Először egy 40-es, néger hapi esett össze az utcán, talán meg is halt, majd pár pillanattal  később kinyitja a szemeit, amik furán felvillannak és mintha mi sem történt volna, feláll és Lucifert keresi. Sajnos kitévedt az autók közé és egy busz elcsapta. Ugrás L. A. egy kevésbé biztonságos negyedébe, ázsiai vs. jenki bandaháború kellős közepe, egy fejbe lőtt ázsiai fickó ébred fel villanó szemekkel, újra Lucifert keresve, de az egyik a hapi, aki megölte, újra fejbe lövi. Majd irány újra a belváros, egy hotelszobában fekszik a nyerő harmadik test, a Szőke Nő. Vérfoltos itt-ott a helyszín, ő rémülten nézeget körbe, közben a mobilja is csörög, lenyomja a hívásfogadást, egy cuki kislány keresi az anyukáját. Szőke Nő beleteszi a jeges bödönbe a mobilt, majd folytatja a sehova sem vezető sántikáló kószálást a szobában. Kiköt egy tükör előtt, igen, ez az új külső, és lám, a nyakába valaki belevágta a jégvágót. Csupa vér a szép fehér ingének a háta, nagy nyöszörgések közepette kihúzza, majd a seb másodperceken belül begyógyul. Majd megint Lucifert keresi.

1.png

Irány a rég nem látott gyerek lakása, Anyuka pontosan ezeket meséli el a zord fiának, sőt, ebben az új testben a férfiak még meg is bámulták, a kis mocskok! Luci nem reagál semmit, Anyus most az új testét ócsárolja, igaz legalább a feneke jól néz ki. Még meg is fogdostatná a fiával, de ezt a határt ő nem lépi túl. Luci nem hisz neki, pedig Anyu már három napja keresi őt az emberi pöcegödörben. Luci inkább Ámenkát hívja imádkozó kézzel, Anyu ugyan örül, hogy a másik fia is itt lesz, de annak már kevésbé, hogy a nagyfia vele vitetné vissza a Pokolba. Anyu kitartóan állítja, hogy őt akarta megtalálni, de Luci is elég jól tudja, hogy Anyu rajta akarja leverni az évezredes Pokolbéli víg napjait. Ugyan már, a Teremtő, a férje, Lucifer apja volt az aki a Pokolra juttatta és Lucifer is csak tette amit kellett, és még csak meg se látogatta. Mintha a drága Anyu annyira jeleskedett volna a fia védelmében a kitaszításakor... Meg tudja magyarázni, régen is el akarta magyarázni, de démoni kínzásban volt része. Most újra itt az alkalom, hogy helyrehozzák a kettejük dolgát. Hát, Luci belemegy a dologba, de előbb leellenőrzik a sztoriját, és kell tiszta ruha is, az emberek nem bírják a vért, amit Anyu is észrevett.

2.png

Vissza hotelba, hát Anyunak Mézi ruhatárából lett egy ribi rucija, szegény Luci  már meg is bánta ezt a kölcsönzést. Még Anyusnak is kényelmetlen, hogy  90%-ban fedetlen a teste, az emberek idióták, ha képesek ilyen göncöket viselni. Igaz nem is érdekli őt az emberiség… Viszont a szobában még nem takarítottak, vérfolt megvan, a bödönbe rejtett mobil is pipa. Egyébként Anyu okozta a járványokat, árvizeket, amikért Lucifert Apuci elzavarta? Egy nem túl meggyőző vállvonogatás a válasz, Luci sem várt mást, de Anyu dühös volt és Apuval akoriban még nem az emberek miatt veszekedtek. Viszont a hálószobában van egy hulla. Egy férfit nyakon szúrtak. Ribi rucis Anyuka ezt a kicsi részletet nem emlegette, de ő biztosra veszi, hogy aki a Szőke Nőt elintézte, az végzett a férfival is. Lucifer nem akar neki hinni, de ki fogja deríteni az igazságot. Az ajtón kopognak, Luci már viszi is Anyut, igaz nem az ablakon kirepülve, hisz nincsen szárnya, ami megdöbbenti Anyut, de egy kis szervizajtón ki tudnak lépni a szobából, mielőtt felfedeznék őket.

3.png

Kijutottak a szállodából, Anyut annyira megdöbbenti a szárnyak elvesztése, hogy csak erről kérdezgeti a fiát, de akad itt más elfoglaltság is. Egy férfi sétál el mellettük, a ribi rucinak hisz, elvinné egy körre a hölgyet, mennyi az ára? Lucifer csak fáradtan megjegyzi Anyunak, hogy ezt a tagot kellene megölnie, és Anyu a tettek mezejére lépne, Luci hála az égnek kapcsolt, csak viccelt, így Anyu lelkén most nem szárad egy igazi gyilkosság. Minden baj okozója a ruha, le kell cserélni, közben odaértek az autóhoz, Lucifer beszállt a kocsiba, Anyu meg teljesen meztelen, így oldotta meg a problémát. Igaz ez egy  újabb trauma Lucifer megtépázott lelkének, de az öltönyével eltakarta Anyu testét.  Visszatértek a lakásba, Mézi már össze is csomagolt, el fog költözni, de Lucinak még akad egy feladata, amit tutira élvezne. Igen, ő itt Anyu lenne, egy emberi testben. Mézinek nem is kell több, már szedi is elő a korbácsát, hisz eddig sosem volt igazi teste, de most másképp hatnak a kínzások is. Ez most nem fog összejönni, Mézi le lett fokozva Anyuszitterré, addig Lucifer kideríti, hogy hihetnek-e neki.

Rendőrség, Fafej és Chloe egy kihallgatást vezényelnek le, a bizonyíték Chloénál van, egy teljesen tönkretett, démoni arcot kapott játékbaba. A bűnös pedig a kis Trixie, csak javítani a kart a külsején, a szemét is csak „véletlenül” kaparta ki. Fafejke jókat mosolyog a bajsza alatt, ő a jó zsaru ebben a kapcsolatban, rossz zsarut viszont nem lehet megenyhíteni. A mikrofonból felhangzik Lucifer hangja, neki bejön a baba új külseje. Amúgy nincs terítéken egy újabb gyilkosság? Chloe már a plafonon van, nem kéne biztatni játékbabák kínzására a gyereket! Luci inkább az emberek kínzását tárgyalná, hátha tombolt valahol egy nő. Chloe továbbra sem érti miről szövegel, Luci meg a játékbabán kattog, nem kell nagy feneket keríteni az ügynek! Dehogynem, mert Trixie ezzel manipulálja őt. Egy barátnője új és menőbb babát kapott, ezért Trixie tönkreteszi a régit, hogy neki is meglegyen a legújabb baba. De ezzel pont az ellenkezőjét érte el, Lucifer pedig aláássa a szülői tekintélyét. Ugyan, támogatni kéne a gyermeket, hisz később lehet nem is számíthatnak egymásra, saját tapasztalat. Chloe megkapja a várva várt hívást, mehetnek végre a hotelba.

6.png

Ott van már Ella, a halott férfi alig 19 éves, a halál oka egy szúrt seb a nyakán, jégvágó helyett egy csavarhúzóval. Lucifer már viszi is tovább Chloét a szőnyegen lévő vérfolthoz, Luci bedobja az Anyu volt a gyilkos teóriát, amivel csak feldühíti Chloét. Addig akarja rákenni a gyilkosságokat az anyjára, amíg el nem talál egyet? Nem, ez  is sokkal egyszerűbb: féltékeny férj követi a csalfa feleséget, megöli a fiatal szeretőt, megsebesíti vagy megöli a féleséget, akit vagy a férj elvitt vagy esetleg, ha az asszony még él, akkor ő maga szökött meg. Az utóbbi, vágja rá Lucifer, de így hogy azonosítsák, nincs semmi irat, de „véletlenül” Lucifer megtalálja a mobilt, amivel kivívja Ella elismerését és már viszi is a laborba. Ha lehet gyorsan végezzen, mert Chloe nem akar még egy holttestet találni. Csak mondani kellet, Fafej érkezik, van még egy hulla. A rendőrségen vagyunk, a másik hulla a szobalány. Nem is tőle származik a vérfolt, mivel őt megfojtották. Bizony, az eltűnt nő volt a tettes! A szobalány megzavarta, amikor a férfit szúrta le, így őt megfojtotta. A szakértők cáfolják Lucifer állítását, nem kéne biztosra venni a női gyilkos teóriát, a fojtogatás nyomai sem ezt mutatják. Chloe inkább gondolkodna tovább, a szobalány megölése nem volt betervezve, lehet egy harmadik személyt kell keresniük, aki rátámadt a párra és a szobalány ekkor zavarhatta meg őt, akit emiatt ölt meg, és az eltűnt feleség ekkor léphetett meg.  Lucifer továbbra sem ért egyet, de a nőnek a Pokolban a helye, ezek után elmegy telefonálni. Ella sem jutott előrébb a mobillal, mert a víz tönkretette a Sim-kártyát. Viszont a telefon gyári száma megvan, ebből kiderítette, hogy a Richards és Wheeler ügyvédi iroda vásárolta meg a telót. Dan csak a feladatára vár, még az is tetszik neki, hogy Chloe parancsolgat neki. Elnéző mosoly a jutalom, de keresgéljen az eltűnt személyek között, Luciferrel elmennek az ügyvédekhez. Lucifer egy csendes sarokban ácsorog, Chloe már indulni akar, de Lucifer imádkozik. Ez a telefonálása, Ámenkát hívná, de most sem reagál. Ella is szokott Istennel beszélgetni, neki sem válaszol, kedvesen hátba veregeti Lucifert, csak ne csüggedjen, ez amolyan egyirányú beszélgetés, de biztos hallja őt.

7.png

Nem, Ámenka most se lát, se hall, nagyban kutat a régi iratok között az irodájában, ám Doktor Linda megzavarja. Fura, hogy még itt van, hisz nem is igazi terapeuta, csak nem most akarja megtanulni a munka rejtelmeit? A dokinéni most aztán tüzet okád, Ámenka hiába mondja, hogy nem volt más választása, a nő nem hagyja ennyiben. Hazudott neki, pedig a barátjának gondolta és a bizalommal visszaélni nem szokás. Gondoljon előbb másokra is, mint saját magára. A dokinéni ajtóbecsapását egy fránya szőnyeg akadályozza, de csak sikerül maga mögött határozottan bevágni az ajtót. A huzatban pedig egy fekete tollpihe száll Ámenka tenyerébe. Az ügyvédi irodába Chloe a jól megszokott diszkrét módszerrel kezdene, a dolgozók kikérdezésével. Erre tessék, Lucifer jó hangosan felhívja magukra a figyelmet, megmutatja  a telefont, a válasz szerint céges mobil, mindenki ilyet hord és egy piros magassarkú cipőt. Egyik ügyvéd felismeri, egy bizonyos Charlotte-é a cipő. Ezzel az ügyvéddel beszélgetünk tovább, Brad Wheeler. Megmutatják neki a halott férfi fényképét, megrendül ugyan, de nem ismeri fel őt. Charlotte-ról is kéne valamit mondania, ám elkezd bőgni, az ő hibája, ha történt valami Charlotte-tal. Lucifer beveti a mágiáját, Brad nem ölte meg a nőt, nem is akarná, hisz szerették egymást. A képen látható pasival biztos, hogy nem feküdt le, még a saját férjével sem csinálná, mert utálja.

Richards-lak, valahol az óceánparton, egy szép hatalmas villa. A férj eléggé lepukkant, a pólója kajafoltos, a lakásban az a fajta rendetlenség van, ahol a gyerekek az urak. A férj 3 napja látta utoljára a feleségét, azért nem jelentette, mert a nő nem szokta az orrára kötni, hogy mennyi időre utazik el. Lucifer kegyetlenül a szemébe vágja, hogy a drága asszonyka Brad Wheelerrel kavar, a férjen semmi meglepetés nem látszik, tudta, hogy viszonyuk van. A halott férfit felismerte, egy csomagot hozott a feleségének pár nappal az utazás előtt. Ő maga egyébként az elmúlt három napot végig itthon töltötte, ápolta a beteg gyerekeket. Chloe a kölykökkel megerősíti az alibijét, Lucifer tisztelettel adózik Mr. Richards előtt, aki itthon maradt gyerekeket nevelni, de azt már ő sem tűrheti, hogy így kiheréltette magát a felesége mellett. Mennek is a gardróbszobába, kidobásra ítéli a pali Crocs papucsait, a cikis pólóit, de van remény, az esküvői öltönye még jó lehet. Ezt ugyan a jeles nap óta nem hordta, de most sem fogja, ugyanis Luciferre kokain eső hullik, mert az öltönyzsákban volt elrejtve a  cucc. Lucifer-lak, Anyuci egy fokkal kevésbé ribancos ruhában van, ám le van láncolva a kanapéhoz és tévét néz, egy 50-es évekbeli háztartási műsor köti le a figyelmét. Megtalált egy arany hitelkártyát, a démonka elmagyarázza mi ez, korábban jól jött volna neki egy ilyen, nem a kukából evett volna. Viszont Mézi nem szarozik, ideje folytatni a kínzásokat, amiket a Pokolban félbehagytak.

Rendőrség,Chloe  elég komoly mennyiségű kokót pakolt ki az asztalra, de nem a férj a díler, inkább az asszonyka lehet a sáros. Volt egy ujjlenyomat is az egyik zacsin, már fut a keresés. Dan hozott egy dobozt Chloénak, a menő játékbaba van benne. Chloe azt hiszi, Fafejke rendelt egyet, de nem, az érkező Lucifer volt az elkövető. Viszont a gép találatot jelez, Luis Mendoza, egy drogbáró jobbkeze a pali, de még az FBI-t is sikerül kijátszania. Dannek van ott egy ismerőse, szerez pár infót, Chloe mérgesen felkapja a babát és elvonul, Lucifer pedig elcsen egy zacskó kokót. Lucifer-lak, hát még csak a szájkarate megy, Anyu kitart amellett, hogy nem bűnös, ezért sem tudta őt Mézi megtörni a Pokolban. Démonka most taktikát vált, az emberi testet könnyebb megkínozni és meg is fogja tenni. Ugyan már, Mézi épp menni készült, mikor ide jöttek, hamarosan Lucifer és ő újra egymásra fognak találni, mint szerető anya és legdrágább fia, így Mézi meg mehet, amerre lát. Nem, Lucifer nem dől be a meséjének, alkut kötött a Teremtővel, hogy visszaviszi őt a Pokolba és meg is fogja tenni. Ez megrendítette Anyut, Méz pedig szagot fogott, ez ám a gyenge pont. Vagy lehet mégsem, mert Anyu lefejeli Mézit. Na, manipulátor vagy sem?

13.png

Chloe csomagolja vissza a babát, ejnye de rossz anya valaki, gúnyolódik Lucifer. Dan is érkezik, az FBI-os infója szerint a halott pasi drogos banda spiclije volt, Charlotte-nak adott át infókat, hogy végre lebuktathassák őket. Viszont mivel ez kitudódott el kellett tenni őket láb alól, a gyilkosuk is megvan, szeret csavarhúzóval ölni. Lucifer Anyu-gyilkos terve ezzel megdőlt. Könnyű lenne a Csavarhúzóst letartóztatni, de ezzel keresztülhúznák az FBI nyomozását, így ehhez külön bírói engedély kell. De ha Charlotte él, akkor a Csavarhúzós gyilkos is a nyomában van. Lucifernek támad egy ötlete, lelép, de Chloe csak szerezze meg a végzést. Lucifer nagy reményekkel tért haza, ám sajnos Anyu meglépett. Átverte és lefejelte Mézit, bűntudata is van a leányzónak. Nem nagy gond, megölik még egyszer, keres egy új testet és jöhet is vissza. Vagy nem, mert tud az alkuról. Akkor meg kell akadályozni, hogy meghalljon, de meddig maradhat életben? Mézi rucijában, egy dögös női testben és egy korlátlan hitelkártyával?

14.png

Lucifer felkeresi a drogkartell vezetőjét, Victor Perezt, egy szolistúdióban sütteti magát, Lucinak csak Charlotte Richards kell, nem érdekli más biznisz. Mivel a főnök verőlegényei folyamatosan Luciferre támadnak, ő két mondat között intézi őket, egyiket átdobja a falon is, onnan is kokain hullik, jó kis rejtekhely. Megérkezik Chloe is a csapatával, Perez le van tartóztatva. Perez már a kihallgatóban vall, elég közlékeny, a halott fickóról tudta, hogy kém, szándékosan hamis infókat adott neki, hadd szívjon az FBI, de mindezt leszámítva a fickót sosem bántotta volna. Ha ő nem is, de a Csavarhúzós erről az infóról lemaradt. Lehet, de ő meghalt, ő maga rendelte meg a hálát. Vagyis ez vakvágány, Chloénak új kapocs kell, ez pedig az ügyvédi iroda lesz. Csak Lucifer végre tartsa be az előírásokat. Régóta dolgoznak együtt, megtanulhatta volna. Az irodában Liam Pickeringet hallgatják ki, ő jelentkezett korábban a mobil felismerésénél. És ő volt az, aki együtt dolgozott Charlotte-tal a drogkartell lebuktatásán. Vagyis tudhatta, hogy dolgozik a Csavarhúzós. Lucifer nem is kicsit hangsúlyozza, hogy Liam akár szakmai féltékenységből is árthatna neki, de ő tagadja. Charlotte a mentora, sosem ölné meg, viszont ezt az infót, hogy Charlotte  halott, Chloe nem is emlegette, Liam csak magában rakta össze a korábbi infói alapján. A beszélgetésnek vége is, Liam már a saját ügyvédje jelenlétében beszélne tovább, ha szükséges. Ennyi elég volt, de Lucifer csak nem tanulja meg, a szabályokat, most is kiadott infókat.

15.png

Anyu nem menekül, nem is szövögeti a bosszúját, hanem egy szupermarketben bevásárolt mindenféle földi jót egy finom vacsorához. És egy nem messzi kocsiból maga Liam figyeli. A pasi nagyon mérges rá, úgy találta meg, hogy Charlotte azt a hitelkártyát használta, amit a drogos ügyhöz készítettek. Anyunak végre beugrik, hogy ő volt az aki meg akarta ölni, de amúgy azt se tudja, kicsoda ez az alak. Liamnek igazából mindegy, most megfogja őt ölni, szintén a csavarhúzóval, de jön Lucifer és megmenti Anyut, őt meg leüti. Felbukkan Chloe is, Liam is magához tér, aki elmenekül, Chloe üldözőbe veszi. Anyu nem érti a szitut, Lucifer a csavarhúzót a karjába döfi, ugyanis a nyomozó már tudja, hogy Charlotte Richards él, Anyukának meg el kell játszania őt, a szobában talált vér is innen származik. Egyébként ők ketten nem is találkoztak, soha, mert a nyomozó nem értené meg. Ő egyébként elkapta Liamet, Lucifer elégedetten mosolyog, Anyu meg furán méregeti a fiát. Később Charlotte-ot már ápolják, Lucifer és Chloe pedig a játékbabán veszekszik, nem mindig lesz boldog a gyerek, ha teljesítjük a kívánságait.

Menjünk Doktor Lindához, Ámenka végre jött leróni a bocsánatát, szerencsére dokinéni értékeli a gesztus, minden oké. Viszont az angyalunk visszavonul az irodájába, valami még mindig nem oké vele. A tükörbe nézünk, kiereszti a szárnyait, nos, leginkább egy félig megkopasztott madárra emlékeztetnek, valami nagyon súlyos dolog történhetett. Lucifer lehet Ámenkát hívja, ismét „telefonál”, de jön Anyu egy nagy tál sajtos tésztával, a sajt eléggé ráégett, de a szándék a fontos. Helyre akarja hozni nem csak vele, hanem a többi gyerekével is a kapcsolatát. Újra a Mennyben akar lenni, de ez úgy látszik nem fog megtörténni, így itt a Földön akar jó anya lenni. Megfogja Lucifer kezét, úgy tűnik mintha sikerülne enyhíteni a szívén, de Lucifer eltolja a kezét. Túlságosan is élénk még az emlék a cserbenhagyásról. A nagy vallomások folytatódnak, nem a kedves Papa küldte Lucit a Pokolba, hanem Anyu. Azért tette, hogy megvédje, mert Apu dühös volt a lázadás után, annyira, hogy kész lett volna elpusztítani a fiát. Anyu könyörgött, hogy a Pokolba küldje inkább, mert nagyon szereti. Megérti, ha visszaküldi őt, de komolyan beszélt. Lucifer végül beleegyezik, hogy maradjon, de csak ameddig ki nem találja, mit tegyen vele. Lucifer el, Anyu megkönnyebbülten nevet fel, majd egy győzedelmes mosolyt villant az ég felé. Bármit is akar, jól csinálja. A dalok.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása