Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A visszatérők 1x08 - Day Trip

2017. január 18. 11:00 - Mani_feszt

A Föld élhető. Az emberiség hazatér. Visszhangzanak a fejünkben Dzsaaha kancellár mondatai, miközben a megkínzott és elnyűtt Morcit nézzük a földi hadiszálláson, ahogy Bé elmélkedik rajta, és nem engedi, hogy a 10/B-ből bárki is megölje a földit. Dzsaaha és a teljes Bárka tanácsa be van indulva egytől egyig az osztálytól, Szösszel skype-olnak a letelepedési tervről és a fészekrakó programról, és arról, hogy hogyan is fogják túlélni a telet, hogyan csinálják a földiek. Állítólag a közelben van valami atombunker, telepakolva túlélő cuccokkal, onnan kellene a szeretetcsomagot felpakolnia és magához vennie a csapatnak. Szössz nem bocsát meg Muternek – Dzsaaha minden győzködése ellenére – ez így nehéz kör lesz…

1x08_01.JPG

A táborban óriási kajagyűjtő akció folyik, és egy srácot behívnak beszélőre, akit az anyja helyett Shumway parancsnok fogad azzal a visszautasíthatatlannak tűnő ajánlattal, hogy gyilkolja le Bét, cserébe az édesanyja az első letelepedő hajón fog lejutni a Földre. Mondanám, hogy meglepődök ezen, de nem…  Mindeközben Octavia 1.6 TDI tüntetőleg bevonult a hajótörzsbe és addig nem mozdul, amíg nem beszélhet Morcival, és Bével veszekszik ezen. Bé épp óvó nagytesót alakít és nem enged továbbra sem, pedig 1.6 TDI-nek igaza van abban, hogy őt nem bántotta Morci. És Bé is neki köszönheti az életét (emlékezzünk a savas ködökre), de ez már tényleg mellékes.

1x08_02.JPG

Kedvenc tesópárosunk beszélgetését Szössz szakítja félbe, aki próbálja közölni a paprikásabb hangulatban levő Bével, hogy van valami ellátmányos cuclimucli a közelben, be kell gyűjteni a szajrét, mint az alapanyagokat az Age of Empires II-ben. Miért nekem mondod ezt? – löki oda Bé. Azért, mert most szívesebben lennék olyannal, aki nem kedvel – tolja a meglepő és higgadt választ Szössz. Na tessék, erre varrjunk gombot. Bé összekaparja magát, és elmegy a kaját rendezgető Jaspy és Monty mellett, akik valami bogyót nasikáznak a délutáni napsütésben. Szössz csekkolja Finn sebét, ami egészen szépen begyógyult, és Révön lelkére köti, hogy ha kell kötözze az ágyhoz (muhaha :D) és tartsa alapjáraton. Szössz és Bé nekiindulnak az erdőnek, 1.6 TDI meg abban a pillanatban lóg be a hajótörzsbe. A titokzatos osztálytárs pedig egy cuki késsel indul Bé után.

1x08_03.JPG

Meg sem lepődünk azon, hogy 1.6 TDI megtartja az ötórai teáját Morcival, de egyébként édes tőle, ahogy ápolgatja a földit. Vizesrongyos fürdetés indul, mert az jó móka, különösen ha nagyon szépen kidolgozott hasizmokon tolja az ember lánya. Az én nevem Lincoln! – mondja Morci. Na ezt is megtudtuk Linkoln fiam, örülünk, jó hogy jöttél… ja neked mégsem annyira jó, de a lényeg, hogy ennek az elrablósdinak csúnya vége lesz a 10/B-re nézve, jobb ha mindenki felkészíti a lelkivilágát. Szössz és Bé eléri a célpont helyét, de csak szétbombázott romokat találnak, Bé parázik a leköltözünk a Földre projekttől továbbra is, de nem felejti el a cuclimucli keresését.

1x08_04.JPG

Révön szó szerint értelmezi a „ha kell kötözd az ágyhoz” utasítást, isteni szerencse, hogy nem futunk bele egy szürke 356. árnyalata jelenetsorba. Egy kis könnyed csók, némi érzékiség, Finnek van a legjobb dolga eddig a történetben a csajok számát tekintve. Szössz talál valami lejáratfélét, Bére pedig továbbra is vadászik a csúnyanézésű csávó az osztályból. A bunkert felnyitják, csontvázak, gusztustalan környezet, semmi használható egyelőre. Bé kiborul, hogy miért nincs olyan cheat kód végtelen supply-hoz , mint amilyen annak idején a Tomb Raider 2-ben is volt, vagy 3-ban talán. Montyékhoz visszatérünk, akik egy kicsit bekábultnak tűnnek, lehet, hogy az a bogyóizé nincs valami jó hatással rájuk. Jaspy bebogyózva épp brunyál, amikor harcosokat haluzik a kerítésen kívülre. Aztán belülre. Octavia próbálja lenyugtatni, de csak egy karót talál, amiről beadja Jaspynak, hogy ez az egyik halál ereklyéje a Harry Potterből, és ezzel lehet földieket hentelni két pofára. Legalább jót mókázik ezen :)))))

1x08_05.JPG

Octavia rájön, hogy a kis zöld bogyótól igen sokat haluzik a társaság, ezért gyorsan be is adagolja Linkoln egyik testőrének, hátha mókás lesz a délutánja a másik legénynek is. Bé és Szössz találnak néhány fegyvert, Bé megtanítja Szösszt lőni. Arról senki nem beszél, hogy zárt bunkerben egy hordó elé tenni egy barominagy X-et azt jelenti, hogy esetleg visszapattan a repesz rájuk, ami gondot jelentene, de nem, mert ők arról elmélkednek, hogy ha Dzsaaha leteszi a lábát a Földre, biztos kinyiffantja Bét a gyilkossági kísérlete miatt. A pláne a dologban az, hogy Bé is benassolt a kis zöld bogyóból, ezért odahaluzza Dzsaahát a kijárathoz, a szellemalak számonkéri Bét arról, hogy a háromszázhúsz halott vére Bé kezéhez tapad. Halu halu hátán, kiderül, hogy Szössz is bebogyózott, és meghajlítja a géppuskát. Lassan úgy tűnik, csak O 1.6 TDI tanult bármit is a földi élet alapszabályaiból.

1x08_06.JPG

Gyakorlatilag az egész tábor bekábult a bogyóktól, Octavia 1.6 TDI, Finn és Révön nem. Monty a szerelmesekre tör, amikor Révön kidugja a fejét a sátorból, bizony érdekes látvány tárul a szeme elé. A fülemben már előtűnne a The Walking Dead főcímében levő hegedűszóló, nagyjából annak az első évadában lehetett ilyen bekábultakkal teli jeleneteket látni. Visszatérve a bunkerbe Szössz halott apját, Fatert idézi meg, akivel megdiskurálja Muter bűnösségét. A beszélgetés végén Fater lepicsázza Szösszt, és ki is derül, hogy nem is Faterral beszélget, hanem a Dax nevű csávó próbálja leütni őket, és vele diskurál épp beboggyantva. Octavia a bebogyózott társait láttán gyorsan kiötlötte a tökéletes szökési tervet Linkolnnak, aki hálából lesmárolja az égi lyányt.

1x08_07.JPG

1x08_09.JPG

Révön járja a tábort, és próbálja meggyőzni egyik bekábult társát arról, hogy ő a leggyönyörűbb seprű egy seprűkkel teli szekrényben, hát fetrengek XDXD. Ha másért nem, ezért a jelenetért megérte megnézni ezt a részt, komolyan mondom XD. Finn besegít a mentálhigiénés foglalkozásban, amikor Linkoln beleszalad, Finn pedig hagyja meglépni (és realizálja, hogy Morcit bizony fogva tartották társai). Bé még mindig haluzik, haláláért könyörög, szenved tettének súlyától, szellem-Dzsaaha rendesen ellátja a baját. Egészen addig, amíg a fegyver beélesítésére magához nem tér, és látja, hogy Dax óhajtja kinyiffantani. Szössz befut egy gépfegyverrel, lövöldözés kezdődik, már megint egymást kell letámadni, mert az jó. Dax game over, -1 fő, 91-re módosul a zárólétszám, ha más nem változott. Bé magába roskad egy fa tövében, Szössz nekiáll vigasztalni Bét, hogy habár ótvar mocskos nagy paraszt tud lenni, de megmentette az életét. És szüksége van Bére. Mindenkinek. Nélküle nem fogják túlélni ezt a tábort.

1x08_08.JPG

Dzsaaha meg fog ölni, ha lejön. Jól látod édes fiam, ezen kár ennyit morfondírozni. Se te, se Szössz nem néztetek szembe a saját problémátokkal, neki lehet kezdeni. Mindeközben a tábor józanodik, próbál magához térni, ne menjünk el a varázskarót boldogan ölelgető Jaspy mellett olyan gyorsan, kihagyhatatlan látvány. Nehéz napja lehetett, na. Úristen, eltűnt a földi! Mi lesz? Idehozza a földi haverjait? Majdnem bepánikol az egész osztály, amikor Bé visszatér egy óriási zsák fegyverrel és Szösszel az oldalán. Nyugiság vaaaan lazaság vaaaan hadd jöjjenek a földiek, no para don’t fos gyerekek, apuci meghozta a muníciót. Harcolni fogunk a földiek ellen, amíg a Bárka emberei le nem érnek. Egyedül Finn nem rajong az ötletért.

1x08_010.JPG

Szegény kicsi Octavia kisírt szemekkel ül a kerítésnél és nézi az erdőt, talán vár valakire… Bé visz neki egy takarót, bocsánatot kér tőle, majd Szössz odébb szólítja a nagytesót, majd beülteti sykpe-olni a kancellárral. Mielőtt bárki bármit mondhatna, Szössz nyom egy vocem preco-t, kortesbeszéd Bé mellett, majd Dzsaaha felmenti Bét a bűnei alól. Ezzel a lendülettel le is fogják Shumway parancsnokot a Bárka folyosóján, itt a játék vége. Finn Szössznek az orvosi nagyvizit alatt egyet nem értését fejezi ki a fegyverhasználat alkalmazásáról, ráadásként az is idegesíti, hogy Szössz megbízik Bében. Nem tetszik neki, hogy nagyot fordult a világ, amíg felépült a késeléses történetből. Visszaugrunk a bárkára, ahol a cellájában senyvedő parancsnokot meglátogatja a szőke luvnya, Diana, majd lesokkoltatja egy emberével, és ezzel a lendülettel könnyed üvegszilánk általi öngyilkosságnak álcázott halálba küldi a parancsnokot. Röviden, tömören: dikk…

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása