Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 5x12 - Damnatio Memoriae

2017. január 17. 09:00 - Smiley93

In medias res nyitunk: Hayden nővére van éppen éjszakai szolgálatban az őrsön, mikor befut egy hívás, így hát kiszáll a helyszínre. Az anyósülésen a hugi duzzog, mert mostantól úgy tűnik, neki is csatlakoznia kell az őrjáratokhoz. A tesós civakodás félbeszakad, mikor megérkeznek valami elhagyott házhoz. Miután a nővér leóvatoskodik a pincébe, lent egy sebesült szerelőt, valamint egy karmos szörnyet talál. Közben kinn Hayden gyanakodni kezd, s épp a tesója után indulna, mikor Liam hozza rá frászt – hiába, így jár az, aki az sms-ekre nem hajlandó válaszolni. Civakodnak egy sort, amit a pincebeli szörny megjelenése szakít félbe, ami rögvest üldözőbe veszi a természetfeletti szerelmespárt. Újfiúék az erdő felé veszik az irányt, a mókás Beacon Hills-i vadon ezúttal egy semmiből manifesztálódó szakadékkal lepi meg hőseinket, akik azonban ezt az akadályt is sikerrel veszik – illetve a béta csak félsikerrel, mert a szakadék szélén kapaszkodva végzi. A szörny már a nyomukban liheg, így Újfiú új taktikával áll elő, s a lányt is lerántja magával a mélybe. Főcím.

1.jpg

A zuhanást mindketten szerencsésen átvészelik, bár Újfiú eltörte a gerincét, így rövid ideig mozgásképtelen marad, ezzel remek lehetőséget biztosítva Haydennek a lelépésre, aki még mindig pipa a hősszerelmesre, amiért nem mentette meg – ellentétben Sztrádasráccal! Apropó Sztrádasrác, a hős megmentő éppen egy másik kis falkataggal kóricál a kórházban, hogy Tracy bosszút állhasson egy éppen kórházban lábadozó férfin, a lány stílusosan belefecskendezi a mérgét az infúzióba, hadd fulladjon meg szegény pára.

3.jpg

Kisinas eközben Farkasfiúval helyszínel az éjszakai eset okán, a természetfeletti szakértők egyetértenek abban, hogy a titokzatos szörny az utolsó kiméra, akinek a hobbija a gyikolászás, ezzel adva a temérdek sok melót Parrishnek. A fejleményeket a gondolatébresztő táblán próbálja rögzíteni Farkasfiú, ám addig bénázik, hogy végül az egész a földön végzi. Ennek ugyebár Stiles a szakértője, aki azonban kábé a kórházba költözött, az apja ágya mellé. Most mégis arra ébred, hogy Zsaruapu elkóricált, méghozzá a hullaházba (ami megdöbbentően nyilvános helyiségnek bizonyul), s Idegbeteg apjának teste felett lamentál.

4.jpg

Közjáték: Vadászapu, avagy Argent gazda felcsapott botanikusnak/kertésznek, s egy különleges sárga virágot nevelget. Vissza a hullaházba, apa-fia őszinte pillanatai következnek. Zsaruapu összerakta a puzzle-t, miszerint Theo=Stiles a Sztrádasrác-féle sztoriban, s most lecseszi a fiát, amiért nem volt őszinte vele. Természetesen elhiszi, hogy önvédelmi megmozdulás volt, ebben egyébként eddig is csak Stiles kételkedett. És ha kell, egész Beacon Hillst lefizetni, hogy a bíróság is egyetértsen vele. Egyébiránt ő is belátja, hogy Kirával kicsit túlságosan keménykezűen bánt az előző epizódokban, de hát nehéz folyton ilyen természetfeletti esetekben eljárni, amire nincs precedens. Továbbá egy ultimate jó tanáccsal is ellátja Stilest: hogy megbocsáthasson magának, előbb bocsásson meg valaki másnak – pl. országos cimborájának, aki egyébiránt egy pillanatra (véletlenül) belekagylózik a társalgásba.

5.jpg

Közben Theo egy másik kimérával kísérletezik (fun fact: azzal, akit egyébként ő maga nyírt ki anno a kórház tetején, cinkosává téve Stilest). A srác – bizonyos Josh – most elégedetlenkedik is rendesen, mi az, hogy Sztrádasrác feltámasztotta, aztán semmit se élvezhet belőle. Theo gyorsan meg is csapatja árammal, amit a srác valamiért nagyon élvez, jó neki. A jelenetsort az autók mögött leselkedő Újfiú csekkolja, őt meg Theo, rejtőzködésből egyes, leül.

6.jpg

Farkasfiú Maliát zaklatja, ezúttal a lány házánál, segítségért kilincsel, ismét. A prérifarkas azonban elhajtja, most saját üzletben utazik, nincs ideje a Scottfalka maradványaival parádézni. Miután az alfa szomorú kiskutyaszemekkel lelép, Malia visszatér a bizniszhez: Braedennel éppen egy pasit próbálnak szóra bírni Sivatagi Farkas ügyben. Miután az erőszak nem hat, inkább pénzzel próbálkoznak, s lőn: a fazon készségesen elkottyintja, hogy Malia anyja egy állatorvos tússzal közeledik, de repülni nem hajlandó, így még beletelik egy kis időbe, míg célba ér. A faggatózók persze rögtön vágják, hogy Beacon Hills polihisztora az a bizonyos bajba került doki.

7.jpg

Egy másik nyomozó duó, Újfiú meg haverja a meglesett Theo-Josh jelenetet vesézik ki, egyértelmű, hogy Sztrádasrác halott „halott” feltámadt kimérákból toboroz magának falkát, de vajon mi célból? És hogyan? És miért tűnik úgy, mintha a feltámasztott kimérák mind átálltak volna a sötét oldalra? Mielőtt a beszélgetés filozófiai magasságokba érne, a társalgást Kaméleon megjelenése szakítja félbe, akinek szintén alulról kéne már szagolnia az ibolyát, ehelyett jött a könyvtár összekaparásában önkénteskedni. Miután a duó felkapargatja az állát a padlóról, Újfiú elhajtja Masont dumálni a kimérával a feltámadás hogy s mintjéről. Mason ebben igen béna, így nem is tud meg semmit, viszont Kaméleon randira hívja.

8.jpg

Közben Stiles a kórházban várakozás közben rátette a kezét az apja laptopjára, és most az utolsó kiméra vágtatásáról készült videót nézi meg újra és újra és újra, hamarosan isteni szikra várható. Menőcsaj eközben egy, a Visszhangos házra kísértetiesen hasonlító helyen tér magához, azaz lép ki önmagából, s testen kívüli élményként szembesül a sáros kádból kikelő Meredithszel, aki szerint az égegyadta világon semmi félnivalója nincsen tőle.

10.jpg

Hayden még mindig a nővére holtsúlyaként funkcionál, most épp az őrsön várja, míg a tesó megpróbál valami félig-meddig hihető jelentést írni a szörnykimérás esetről. Sztrádasrác lepi meg várakozás közben, ő is beszámolót vár bétájától. A lány megerősíti, hogy az utolsó kiméra pont úgy néz ki, ahogy a freskón (igen, a műkincskedvelő szakik által felfedezett festmény), és igen, még mindig hallgatás a neve. Sztrádasrác mindezzel persze nem elégszik, meg, s csak úgy lightosan megfenyegeti a csajt, hogy előtte még véletlen se merjen eltitkolni bármit is.

11.jpg

Farkasfiú éppen a még-mindig-nem-gyógyuló sebén cserél kötést, mikor Stiles lepi meg, mindenféle értelemben, mert a kórházban előrejelzett isteni szikráját akarja megosztani Scottal, afféle békejobbként. A zseniális ötlet: a kiméraszörnyet nem rögzítették, mikor érkezett az épületbe, ergo kell lennie egy másik (titkos) bejáratnak is. Vissza a suliba, ahol Újfiú nem túl elégedett Mason nyomozásának eredményével, azaz egy szombatra megbeszélt randival, nekik instant infó kell Sztrádasrácról meg a bandájáról. Emlegetett alfa maga is a suliba érkezett, méghozzá hogy tékozló kimérája fejével beszéljen. Kaméleon ugyanis az ő ízlésének túlságosan is ragaszkodik a hétköznapi élethez és egyéb hülyeségekhez, úgyhogy őt egy fokkal kevésbé lightosan fenyegeti meg: vagy teszi, amit az alfa kíván, vagy ismét szerencséje lehet elpatkolni. A választék hallatán Cody inkább engedelmesen elkullog a mesterrel.

13.jpg

Farkasfiúék ismét a szörnytámadás helyszínén szimatolnak, s meg is találják a titkos lejáratot, ám ehhez el kell mozdítani egy bitangnehéz fémdarabot, amiben Scott Stiles segítségére szorul, lassan gyengébb lesz, mint egy ember. Újfiúék is kénytelenek beismerni, hogy csődöt mondtak, miután prédájuk, Kaméleon lelépett a mesterével, s Masonnel sem áll szóba. Ezek után nincs más hátra, Liamnek muszáj lesz szóba állnia a saját alfájával, ami nem igen akaródzik neki, tekintve a legutóbbi interakciójuk mibenlétét. A haverja szerint azonban a kulcsszó a bocs, azzal felszerelkezve semmi baj nem történhet.

14.jpg

Menőcsajjal egy „kedves” ápolónő trollkodik a Visszhangos ház valóságában, aki meg van győződve róla, hogy a beteg csak színlel, de mindegy is, mert úgyis örökre itt marad bezárva. A jelenetsort a testen kívüli Lydia Meredith társaságában élvezi, aki jelzi, hogy muszáj lesz felébrednie, hogy segíthessen a Scottfalkának, bónuszként egy banshee –kurzust is felajánl Hogyan használd fegyverként a hangod? címmel. Scotték közben a katakombákban mászkálva egy érdekes latin feliratra bukkannak a padlón, a címadó Damnatio Memoriae díszeleg ott. Ám mielőtt Farkasfiú lefotózhatná, újonc kimérák lepik meg őket: Tracy lebénítja Stilest, Farkasfiúnak meg alfa-farkasmaszkban kell ráijesztenie a többiekre, Elektromosra meg Kaméleonra. Végszóra befut Theo is, hogy egy jót dumcsizzon hőseinkkel. A lényeg annyi, hogy ők bizony egy oldalon állnak, mivel ellenségük közös: az utolsó kiméraszörny.

15.jpg

Újfiú végre összeszedte a bátorságát, és az állatklinikán keresi Scottot, nyilván nulla sikerrel. Őt viszont megtalálja Hayden, aki fogalmam sincs, miért itt kereste a srácot, de a lényeg, hogy végre tisztázhatják a szerelmi félreértéseket, és kibékülhetnek, Sztrádasrác rosszallása ide vagy oda. A csatornarendszerben Stilesnak csak lassan kezd kiolvadni a teste, így a két havernak van ideje átrángni magukat az elmúlt percek eseményein, és a titokzatos latin mondáson, ami az emlékezet elátkozását jelenti, és Stiles szerint arra utalhat, az utolsó kiméra valamiféle ősi lény újraértelmezése, azaz feltámasztása lehet.

16.jpg

Ha már feltámasztás, íme egy rég látott, fél lábbal a sírban leledző régi kedves ismerős: Vadásznagypapi, hiányoltalak! Természetesen Vadászapu érkezett családi vizitre, a különleges növénykét veti oda az apjának, aki attól csudamód rögvest jobban érzi magát. Így Vadászapu kifaggathatja az utolsó kiméráról, ami a Gevadeni szörny nevet kapta a keresztségben, továbbá (meglepetés!) szoros kapcsolatot ápol az Argent famíliával. Scottfalka tagjai viszont jelenleg elég limitált kapcsolatot ápolnak egymással, amin Farkasfiú szerint sürgősen változtatni kéne. Stiles szkeptikus ugyan, de belemegy a Scottfalka jelképének porba rajzolásába, majd a többi tag egyesével történő felkeresésébe és visszacsábításába.

17.jpg

19.jpg

A záró képsorokon Kirát láthatjuk, aki az anyjával egy sivatag kellős közepén a rendkívül szimpatikus bőrváltók törzsét kereste fel, akik a homokból ássák elő magukat, és afféle amazonok klánjának tűnnek, s rögvest kard ki kard meg is verekednének Kirával – de csak a következő részben.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása