Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét árvák (Orphan Black) 1X07 – Parts Developed in an Unusual Manner

2017. január 14. 20:34 - Bruti

Ma Sarah és Cosima beszélgetésével indítunk. Azon agyalnak, hogy mennyire bízhatnak meg Paulban, aki ugye már elég sokat tud róluk, viszont még mindig a Olivier nevű főnökének jelent. Mivel nem jutnak dűlőre, átkapcsolunk az emlegetett Paulra, aki éppen reporton van, de nem valami bensőséges a kapcsolatuk a főnökkel. Vissza a két csajra, Sarah úgy dönt, hogy kideríti feldobta-e Paul, mert egyelőre más veszély úgyse fenyegeti őket. Ebben viszont téved, mert ugrunk Helenára, akit még mindig ápol az ismeretlen fickó, akit ő csak Tomasnak hív. Úgy néz ki, hogy fel fog épülni, és akkor a csajok megint nem lesznek biztonságban.

vlcsnap-00001_4.jpg

Sarah és Fé követik Paulét a klubba, ahol Olivierel találkozott. Kicsit agyalnak, hogy jussanak be, de Fé magára vállalja a küldetést. A rendőrségen Art és csapata sehová nem halad. Az ismeretlen orosz klónból kiszedett DNS viszont egyezik azzal a vérrel, amit Helena hagyott hátra, és ez sehogy sem megy a fejükbe. Mivel „Beth” elszórta a halott nő ujjlenyomatait, így most elmennek a hullaházba, hogy újra megszerezzék.
Fé a Neolúció klubban összefut egy fura szemű nővel, akitől megtud pár dolgot. Pl. hogy Olivier szereti az olyan beteges dolgokat, mint a testmódosítást, meg a biohackereket, sőt kiderül, hogy csináltatott magának egy farkat. Már, hogy a farokcsontjából.

vlcsnap-00002_5.jpg

Helena állapota sokat javult, úgyhogy Tomas kérdőre vonja, hogy miért nem nyírta ki Sarah-át. Helena szerint valami kapcsolat van köztük, csak még nem tudja mi. Meg elmondja a férfinak, hogy Sarah állítja, nem is ő az eredeti, akiről klónozták őket. Ezen Tomas kicsit begurul, majd megbízza a csajt, hogy menjen és nyírja ki az összes klónt.
Fé végül megtalálja Pault, illetve fordítva. A volt katona majdnem kinyírja a langyit, mire érkezik Sarah és leszedi róla. Otthon elmondja, hogy elvileg kilencen vannak, de ő csak Alisont ismeri. Elindul megnézni a lányát, és Paul odaadja neki a kocsiját, hátha abban nagyobb biztonságban lesz. A mélygarázsban Sarah összefut Helenával, aki egyelőre nem akarja megölni, hanem elmennek kajálni. Ott kinyögi, hogy Ukrajnából származik, és meg kell találnia a többi klónt, mert el kell őket pusztítani. Sarah kap egy telefonszámot, hogy éjfélig hívja fel egy névvel, vagy őt fogja megölni.

vlcsnap-00003_5.jpg

Az előző részből a professzorról már tudjuk, hogy ő s benne van a buliban, most az is kiderül, hogy ő Olivier főnöke. Telefonál neki, hogy akiről azt gondolják, hogy Beth, az valaki más. Valószínűleg ő gyilkolja a klónokat. Sarah meg éppen Cosimával beszél, akinek az az ötlete támadt, hogy lehet beszélni kéne Olivierrel, mert, ha ők hozták létre a klónokat, akkor nem valószínű, hogy ellenük dolgoznak. Sőt, akár még védelmet is kaphatnak tőlük. Paul zuhanyzás után észreveszi, hogy nincs egyedül a lakásban. Fegyvert ránt, de csak Olivier az, meg a debella fura szemű segítője. Elmondja Paulnak, hogy akit figyel az nem Beth, hanem valaki más. Lehet, hogy pont az, aki gyilkolja a klónokat. Paul úgy tesz, mint aki meglepődik, és nem köpi be a csajt. Visszamennek a klubba, hogy ott folytassák a beszélgetésüket. Sarah közben Mrs S-nél van a lányával, majd S-t kérdi angliai gyerekkoráról. Kiderül, hogy semmit nem tud a származásáról, mert úgy hozták oda hozzá, hogy rejtse el a kislányt. Majd mikor azt az infót kapta, hogy el kell tűnnie Sarah-val együtt, akkor költözött át vele és Fével Amerikába.


vlcsnap-00004_5.jpg

Cosima és a francia csaj Delphine együtt borozgatnak, mikor feltűnik a professzor és csatlakozik hozzájuk. Kiderül, hogy a professzor mindenféle klónozással foglalkozott már, persze az emberi kísérleteket tagadja, hiszen azok illegálisak. Egyelőre. Arthék eközben elmennek a hullaházba és újra leveszik az ujjlenyomatokat.
Vissza Paulékhoz, akit Olivier megint elkezd zsarolni valami afganisztáni fényképekkel, majd szól neki, hogy hívja fel az ál Beth-t. Kihangosítja a telefont, majd tárcsáz. Sarah felveszi, és Paul beleordítja, hogy meneküljön, mert lebukott. De Sarah menekülés helyett, inkább felhívja Helenát, akinek ugyan nem adja meg egy klón nevét se, viszont Olivierét igen, és ráveszi, hogy jöjjön a klubba. Ők is odamennek, majd szól Fének, hogy ha nem jönne vissza 15 perc múlva, akkor hívja fel Artot és mondjon el mindent neki. Lemegy a klub pincéjébe és összefut a debella csajjal, aki odakíséri Olivierhez. A férfi igencsak meglepődik, hogy házhoz jött, és Sarah hiába bizonygatja neki, hogy nem ő a gyilkos, megkötözik, fejére csuklyát húznak, majd a debella átviszi egy másik pincébe. Olivier addig Pault dolgozza meg, így hiába vannak biztonsági kamerái, nem veszi észre, hogy megérkezik Helena is. Leüti a debellát, majd megígéri Sarahnak, hogy kiszabadítja, amennyiben elmondja az egyik klón nevét. Közben Olivier is kiszúrja a monitoron, hogy kicsinálták a debellát, és Sarah egyedül ücsörög megkötözve, csuklyával a fején. Oda siet, leveszi a csuklyát, de meglepetésére Helenát találja alatta. Az meg elveszi tőle a kését, majd nemes egyszerűséggel levágja a vadi új farkát, aminek Olivier egyáltalán nem örül.

vlcsnap-00005_5.jpg

Eközben Sarah kimenti Pault és rohannak a kocsihoz. Pont időben, mert Fé meg már felhívta Artot és éppen beszélni kezdett volna, de mivel megérkeznek, leteszi a telefont. Féhez mennek haza, mivel az otthonukat figyelik, és Paul nagyon hálás Sarah-nak, hogy nem hagyta ott a pincében. Annyira hálás, hogy egymásba is gabalyodnak. Cosima és a francia csaj is hazaérkezik, majd a raszta klón úgy gondolja, hogy lehetne köztük is valami és lesmárolja. Erre Deplhine zavartan elrohan.
Az utolsó jelenetben az őrsön Art már készül hazafelé, mikor a kolléganője zavartan hívja a gépéhez. Egyezést találtak az ujjlenyomatra. Egy bizonyos Sarah Manningot dobott ki a gép, aki ráadásul pont úgy néz ki, mint Beth!

vlcsnap-00006_5.jpg

A sorozatról bővebben az RTL Spike oldalán lehet olvasni.

Címkék: orphan black
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása