Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 5x11 - The Last Chimera (Az utolsó kiméra)

2017. január 13. 15:00 - Smiley93

Az előző rész katasztrofális végkifejlete után (Rémdokik által kreált kimérákból álló Sztrádasrác-falka versus Scottfalka szétesése) hasonlóan az évadkezdéshez, ismét egy Lydia jelenetsor következik. A Visszhangos házban egy agykurkász doki arról faggatja, hogy vajh Theo miért ölte meg a tulajdon húgát. Hogy ezt kiderítse, Menőcsajnak gondolatban a vízben gázolva kell megközelítenie az ominózus erdei hidat, majd a csaj vízihullája ragadja meg, amiből levágja, hogy Sztrádasrácnak a tesó szíve kellett. Azaz ezt a szervet ültették bele a Dokik, így lett ő az Őskiméra, már csak azt kéne kideríteni, miért pont a kisfiú Theóra esett a Szakik választása, miközben a tökéletes gonoszt próbáltak megalkotni barkácsműhelyükben. Eközben látogatók érkeznek a Visszhangos házba, méghozzá Sztrádasrác és kis csapata mínusz Hayden, Menőcsajért jöttek. Főcím.

1.jpg

Menőcsaj tovább meséli a félévadzáró utórezgéseit. Zsaruaput ugye utoljára elég véres körülmények között láttuk, aggasztó állapotban szállították kórházba, ahol ideges Stilest Farkasanyu terelgeti. Scott is igyekezne Stilest lelkileg támogatni a kórházba, ám előbb még kidühöngi magát a fürdőben alfai kudarcai miatt, s gyógyulni nem akaró mellkassebét bekötözve útra kel. Csakhogy a szobája ajtaján is alig jut túl, rosszul lesz, és elájul. Stiles így magányosan izgul az apjáért.

2.jpg

Kisinas a Nemeton porát mossa le éppen magáról, mikor hirtelen Menőcsaj lepi meg a zuhany alatt. A meztelen csókcsatát követően csak feltűnik Parrishnek, hogy valami nem kóser ezzel a jelenettel, mégpedig a zuhanytálcában gyűlő levelek meg a sár, amin tapicskolnak. Erre Képzelt Lydia fölhomályosítja, hogy Kisinasnak a halál hírnökeként igazán illene tudnia, ha valaki elhalálozni készül. Ezzel a végszóval, dudaszóra riad fel Parrish egy nagyon is valós éjszakai jelenetben, amelyben épp vezet, s majdnem összetalálkozik egy szembejövő kocsival. Egy akciófilmes pördülést követően tárcsázza is a rendőrségi forródrótot, s Hayden nővérének jelenti: Lydia eltűnt! A kolléga próbálja kicsit képbe hozni Kisinast az elmúlt epizód eseményeivel, úgymint káosz a suliban, fenevad az utakon, ja, és börtöne rácsait kettéfeszítő Kisinas. Parrish lazára veszi a figurát, majd kiagyal erre is valami sztorit, de csak ha megtalálta a banshee-t.

3.jpg

Ehhez cserkészhátizsákot meg elemlámpát ragad, s útra kel az erdőben. Közben Stiles is elbóbiskolt, őt Farkasanyu kelti a jó hírrel: Zsaruapunak hamarosan kutya baja sem lesz. Farkasfiút is ébresztik, csak őt Kisinas, és rossz hírrel: a) Farkasfiúnak vérzik a mellkasa (no problem!), b) a mögötte álló transzban lévő Lydia a seriffjelvényt karmolta bele egy sziklába a Nemetonnál, amit vélhetően figyelmeztetésnek szánt. Újfiú Hayden nővére körül ólálkodik, hogy rárontson a húga halálhírével, ám Mason szerencsére lebeszéli erről. Már épp sikerül meggyőznie haverját, hogy dobbantsanak, mikor a kis béta szagot fog, méghozzá Hayden-szagot, így a haver kezdheti elölről győzködést, hogy a szerelme meghalt, úgyhogy mindez lehetetlen. Végül ismét sikerül jobb belátásra térítenie, a háttérből a nagyon is élő Hayden sasolja a jelenetet.

4.jpg

A kórházba szó szerint befut Kisinas meg Scott Lydiával, előbbi a lánnyal marad, míg Farkasfiú Stiles keresésére indul. Hamar meg is találja őt, ahogy éppen az apja orvosával meg Farkasanyuval kiabál, a felhördülés oka Zsaruapu állapotának váratlan romlása. Ekkor pillantja meg a háttérben kagylózó alfát, s rögtön neki is támad, hiszen a Szt. Scott elvek miatt bíztak meg Sztrádasrácban. Miután szétszedik a két haragos jóbarátot, Farkasfiú megemlíti, hogy nem csak Zsaruapu járt pórul az este, hanem Menőcsaj is. Stiles bekukkant hát a banshee szobájába, ahonnan Menőcsaj anyja kiabálva hajtja el, elvégre a Scottfalka keverte a lányát ebbe a kulimászba. Stiles még azért elkiabálja neki, hogy a karmos emlékolvasás nyomait kéne keresnie a lányán. Ezzel sikeresen elülteti a magot anyu fejében, aki ellenőrzi, s meg is találja a behatolás nyomát a lánya tarkóján. Erre Menőcsaj hirtelen feléled, s annyit mond: megmondtam, hogy maradj a kocsiban!

5.jpg

A kórház egy elhagyott helyiségében a válságstáb (McCallék, Stiles és Kisinas) arra jutnak, hogy Sztrádasrác csak elterelésként sebesítette meg Zsaruaput, ergó nála kell érdeklődni a gyógymódok felől. Stiles indul is beszélni Theóval, Scott csatlakozna, ám Stiles köszöni, de nem kér a társaságából. Lydia anyjára ösztönzőleg hatott a nyakseb megtalálása, mert egy ismeretlen fazonnak már sikerült is aláíratnia vele egy Eichen-beutalót a lányának, Kisinas túl későn érkezik, hogy lebeszélje.

6.jpg

A Stiles-Theo eszmecserére eközben meglepő közelségben kerül sor, mivel Stiles sisakvirág-védőláncán az Őskiméra különösebb erőfeszítés nélkül túllép. Stiles kétségbeesetten kéri, hogy nyögje már ki, hogy mentheti meg az apját a semmiből előkerült mérgezéstől, mert a legjobb haverja után csak nem nyiffanhat ki az apja is! Aha, szóval Farkasfiú halála a fedősztori. Az ál-hulla Scott a lépcsőfordulóból fedezi Stilest, aki ezek szerint mégis elfogadta a segítő mancsot. Sztrádasrác is azt nyújtana neki egyébként, egy csomó mindent tud a Három Szaki munkásságáról no meg Kisinas természetfeletti voltáról, húzza el a mézesmadzagot.

8.jpg

Újfiú és haverja akcióban: a kórházban Liam apját faggatják az éjszakai hullatermésről, pontosabban arról, hogy volt-e benne Hayden. Nem, nem volt, úgyhogy ideje felkeresni a Nemetont. A Sztrádasráccal való társalgás közben meglehetős kudarccal zárul, mert Theo semmit se árul el, bár bevallja a karmos emlékolvasást, majd Stiles annyira felidegesíti, hogy inkább leüti a srácot, és eltűnik. Miután Stiles magához tér, Farkasfiúval a szívveréses hazugságvizsgálat alapján arra jutnak, hogy az Őskiméra se tudott Zsaruapu megmérgezéséről, azaz egy másik kiméra mancsa/karma lehet dologban. Ezzel Stiles indulna is útjára, most már tényleg szólóban, ám Farkasfiút most már az istennek se lehet lekoptatni. Az alfa fátylat borítana a múltra, tök mindegy, Stiles mit csinált az évad első felében, most Zsaruaput kell megmenteni egy kimérától, aki egyébként egy újabb eltűnt tini lehet.

9.jpg

Újfiú és cinkostársa a könyvtárba tör be, ahol Liamet elragadják az előző éjszaka emlékei, amikor kis híján kinyírta a saját alfáját. Sötét gondolataiból Mason zökkenti ki, aki az orra alá tolja a lejvonalas térképet, ebből nagyjából meg tudják saccolni a Nemeton helyét, ami persze csak akkor jelenik meg nekik, ha kedve szottyan. Közjáték: Menőcsajt elszállítják a Visszhangos Házba, Kisinas hős lovagként megesküszik a kiszabadítására, a sofőr, a dilidoki pedig elégedett a zsákmányával. Stilesék eközben megtalálták a potenciális új kimérát, a szekrényéből szereztek pulcsit szagmintának, Scott pedig még Maliát is bevette a buliba, indulhat a hajsza. A kis kiméra menekül is, na persze nem hőseink, hanem a Három Szaki elől.

10.jpg

Közben a Nemetonkutató Egylet megtalálta a fa gps koordinátáit, ám a fát nem, így Újfiú megragadja az alkalmat egy sor önostorozó panaszkodásra Hayden haláláról, meg hogy majdnem eltette láb alól a tulajdon alfáját, a haver meg vigasztalja. Közben Masonnek beugrik, hogy ha Liam kinyitná a csipáját, mármint a természetfelettit látását, akkor talán felfedezhetné a Nemetont. S lőn: a szégyenlős fa csak előkerül, méghozzá teljes hullakoszorús pompájában.

12.jpg

Az újonc kiméra utáni hajsza is remek lehetőséget kínál lelkizésre, ezúttal Farkasfiú faggatja Maliát, mekkora gázban vannak Stilesszal. Hát, szakítottak vagy mi a szösz. Scott szerint Stiles őt is dobta, szóval nem kell drámaira venni a figurát, de ha mégis, akkor az ő válla mindig ott van sírni. A préri vette az ajánlatot, de inkább a szagmintára koncentrál, amit talál. Újfiúék közben azokra a hullákra fókuszálnak inkább, amiket nem találtak meg, köztük Haydenét – aki ezek szerint él! De még mennyire hogy, hiszen éppen ebben a pillanatban vezeti oda a fél őrsöt a fához, ahol a hullákat találta. Van is nagy szájtátás az összes jelenlévőtől.

13.jpg

Farkasanyut eközben az orvos kolléga hívja konzultációra Zsaruapu esetéhez, aki ismeretlen okból haldoklik, Farkasanyu mégsem döbbent meg rajta egy icipicit sem, ami igen gyanús. Van esze a dokinak, hogy szagot fogott, ám Farkasanyu felhomályosítja, hogy ő sok minden titkosat tud, de abból most semmi se hasznos, úgyhogy inkább lapozzunk. A katakombákban Scotték végre forró nyomon járnak, ám hiába találnak rá a tévelygő kimérára, annak fogalma sincs, mit tett természetfeletti formájában, ráadásul a Három Szaki is érkezik, hogy megszabaduljanak a kudarctól. Farkasfiú kiadja a parancsokat: Stiles az újonccal spurizik a kórházba, addig ők Maliával feltartóztatják a Rémdokikat. A prérifarkas némileg szkeptikus, s a halálukat vizionálja, ám kivételesen Farkasfiú napfényes optimizmusa megalapozottnak tűnik, mivel erősítést hívott: És igen, dobpergés, ekkor betoppan az állig felfegyverzett Vadászapu, aki még mindig a hatásos belépők koronázatlan királya. Ráadásként spéci anti-szaki fegyverrel is készült, így Scottéknak harcolniuk se kell.

14.jpg

Stiles eközben nem jutott messzire a kiméra pajtással, mert egy leláncolt rács az útjukat állja. Mázli, hogy a kiméra különlegessége, hogy menő csontkinövéssel ketté tudja vágni a láncot. Ebből beugrik Stilesnak, hogy a szilánkban lehet a méreg, így Farkasanyu hírláncon viszi az infót Zsaruapu dokijának, hogy egy csontszilánkot kéne kioperálni a páciensből, méghozzá minél előbb! Az orvos inkább nem kérdez, hanem rögtön szikét ragad, így mire befut a Scott&Co, már a jó hírekkel várja őket: a seriff megmenekült!

17.jpg

17a.jpg

Nem ússza meg viszont a dokik kegyes halál injekcióját a csontszilánkos kiméra, pedig Sztrádasrác még Haydent is ráállította a keresésére. Miután Theo sopánkodik egy sort az ígéretes potenciális falkatag elvesztése felett, fura jelre lesznek figyelmesek, ami nem más, mint a Scottfalka szimbóluma – ja, mert nekik ilyenjük is van, lásd fenti kép. Ezzel ugrunk is vissza az epizód elejére, Lydiához meg az agykurkászához, aki felteszi a költői kérdést a páciensnek: aztán hol van ez az Igaz Alfa, miért nem jön a falkatagjáért? De hát jön helyette más, Sztrádasrác meg a banda, a doki hiába próbálja lebeszélni róla, hogy elvigye Lydiát, hajthatatlan. Persze igazából nem a banshee, hanem a Pokolkutya kell neki, azaz Kisinas, aki emlegetett szamárként már a szomszédos cella rácsait olvasztja meg parázsló tekintettel. Függöny le, innen folytatjuk.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.01.20. 19:21:35

és vadászapu végre!
süti beállítások módosítása