Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 2x01 - Everything's Coming Up Lucifer

2017. január 10. 11:00 - Szencsike

Üdvözlök mindenkit a második évadban, azt hiszem mindenki csak Anyura vár, ne is húzzuk az időt tovább! Ékszerrablással kezdjük az epizódot, egy álarcos banda vinné a szajrét a menő üzletből, ám lesz egy kis problémájuk. Vagyis két problémájuk, Lucifer és Amenadiel csapja le őket, mondván, hogy az ékszertolvajlás túl egyértelmű húzás a kedves Anyukától. Luci még a mire vágysz trükköt is beveti a tolvajok vezetőjén, aki szabad akar lenni, nem akar börtönbe kerülni többé. Igen, kedves Anya és ezért ki is szabadultál a Pokolbeli börtönödből! A tag csak néz nagy szemekkel, miről karattyol neki ez a fószer, mire Amenka megmagyarázza, hogy épp azt vallotta be, hogy szabad akar lenni. Igen, miután újraélesztették, rájött, hogy kezdenie kell valamit az életével, kezdetnek jó lesz, ha az adósságaitól megszabadul, erre kell az ékszerrablás. A tagnak elege van a két fickóból, Amenka lelassítja az időt, a tag lassított mozgással a pisztolyát emeli, közben ők megbeszélik, hogy az Anyu-keresés eddig balul sült el. Megnéztek minden frissen elhunyt és újraélesztett embert, akinek Anyu felvehette az alakját, a rabló volt az utolsó a listán, ám Anyu még sehol nincs. Lehet nem is L.A.-be jött… Dehogyisnem, Luci évezredekig tartotta börtönben, rá vadászik. Amenka lelép, Luci egy szép tiarával a kezében a még mindig belassult rablóhoz lép, akinek a büntetése az lett, hogy alsónadrágra vetkőzött, tiarát kapott a fejére, a pisztolya pedig eltűnt és hanyatt esik az összekötött cipőfűzőjében.

1.png

Luci Doktor Lindának panaszkodik, az anyja nem a megbocsájtó természetéről híres, meg fogja ölni, ez nem is kétséges. Dokinéni szeretné, ha beszélne az anyjáról, hát legyen. Valamikor réges-rég találkozott egy férfi és egy nő, egymásba szerettek, lefeküdtek. Isteni teremtmények révén ekkor született meg az univerzum, Dokinéni ezt a Nagy Bumm-nak véli. A nászukból született egy rakás gyermek, beleértve az embereket is, lett egy szép otthonuk, a Mennyország, és egész boldogan éltek. Anya az elején még egész boldog volt, de valami megváltozott. Apu egyre többet foglalkozott az emberiség nevű kreálmányával, és a pár elhidegült egymástól, egyikük sem foglalkozott tovább a többi gyerekekkel. Akik rosszalkodni kezdtek, egyik következménye lett Luci kitaszítása is, akiért Anya nem tett semmit, hogy segítsen neki. Néhány évezreddel később Apu a Pokolba száműzte Anyut, és fordított lett a helyzet. Lucifer sem tett semmit Anyu védelmében.

2.png

Ugorjunk az álomgyári stúdiók egyikébe, ott lesz az áldozatunk. Luci a régi jakuzzis filmmel húzza Chloét, aki feltűnően nem veszi fel Luci poénkodását. A nyomozó feje még azon kattog, hogy két nappal ezelőtt majdnem meghalt. Lelőtték, csupa vér volt, most mintha mi sem történt volna, úgy viselkedik. Viszont Chloe szerzett tőle egy kis vérmintát és elemzésre fogja küldeni, hogy kiderüljön, ő valójában csak Larry Morningstar, egy vízvezeték szerelő fia Connecticutból.  Luci csak mosolyog a terveken, ám neki van fontosabb dolga is, egy nőt keresgél, Chloe segítsége is jól jönne. Viszont odaérnek az áldozathoz, aki egy körhinta teáscsészéjében fekszik, homlokából kiáll két vascső, ördögszarvakat formázva. Hát mi ez, ha nem Lucifernek szóló üzenet… Az áldozatunk Gillian Taylor, egy sorozatban helyettes színésznő volt. Ismerkedjünk meg egy új szereplővel, Ellával, ő lesz a rendőrségi csapat helyszínelője, halottkémje egy személyben. Gilliant megfojtották, a vascsövek csak a halála után fúródtak a koponyájába és a holttestet ide hozták, a valódi helyszínt meg kell keresni. Lucifer persze ezt egy neki szóló üzenetnek hiszi, de Chloe leinti. És lám, feltűnik a helyszínen Fafej nyomozó is, Chloénak is meglepetés a jelenléte, elvileg felfüggesztették őt. Odamegy Danhez, akit visszahelyeztek az állományba. Malcolm ügyét szépen a szőnyeg alá söpörték, ő meg csak annyit vallott be, hogy elvitte a fegyvert. De ha Chloe börtönbe küldené, annak Trixie sem örülne. Mindegy, ha már így alakult, Fafejkét csendben lefokozták, gyakorlatilag lótifutit csináltak belőle, aki az ügyeknél segédkezik, így most itt van, a feladata pedig a tanúk kihallgatása lesz.

Lucifer megismerkedik Ellával, a kis hölgy egy nagyon lelkes, nagyon mosolygós valaki, nemrég került a csapatba és egy hatalmas öleléssel üdvözli Lucifert.  És egész jól indít, mert a Lucifer Morningstar néven sem akad fenn, főleg azok után, hogy volt egy Adolf nevű palija, nincs joga ítélkezni. Van egy keresztje is, vallásos lányhoz képest azt vallja, hogy az ördögöt tévesen ítélik meg, ami egyenesen imponál Lucifer hiúságának. Ella inkább azon lepődik, meg, hogy Lucifer „Lucifernek” gondolja magát, biztos egy színész… Eközben távozik a  helyszínről a fiktív tv-sorozatunk két tini főszereplője, a nyálasképű srác és a szupercsaj. Elég megrendültnek tűnnek, de Chloénak feltűnik, hogy a csajszi, aki sosem sminkeli magát civilben, most vastagon ki van kenve. Trixie miatt ismeri őket, a kedvenc sorozata, és lám a vidám Ella is szereti a műsort. Mindenesetre most Gillianre kell koncentrálni, így elsőként a lány főbérlőjét, Robertát hallgatják ki az áldozat lakásában. A hölgy jól ismerte őt, mintha az anyja lett volna, el sem hiszi, hogy megölték. Magát hibáztatja, mert stábnővér volt és ő ajánlotta be a lányt a munkára és ott találkozott Amy-vel. Amy a sorozat főszereplője, a kis tökéletesség valójában egy kokós kis liba. Még túladagolása is volt, amit természetesen eltitkoltak, pedig majdnem belehalt, újra kellett éleszteni. Na, Lucifer szagot fogott, biztos, hogy nem véletlen! Chloe közben keres, kutat és talál: egy borítékot, benne egy jókora összeggel, lehet Gillian sem volt jó kislány.

5.png

A páros végzett, a kertben egy rakás rózsaszín flamingó díszmadár álldogál, lehet a gyűjteményre kellett a pénz. Ezzel is foglalkozni kell, ezért át kell nézni Gillian pénzügyeit. Lucifer szerint ez már úgysem számít, mert megvan a gyilkos. Az anyja. Az anyja? Igen, a lelke Amy testében van, ideális jelölt, csinos és milliók imádják, pont ilyen test kell neki. Chloe a szokásos kételkedésével áll hozzá a kérdéshez, de Lucifer egyenesen biztatja, hogy vizsgálja meg a vérét, majd megérti milyen isteni dologgal áll szemben. A Luxban Amenka búslakodik, az érkező Lucifer szerint ez a hangulat már Amenkához tartozik. Ha Mézi miatt szomorkodik, akkor ne aggódjon, olyan, mint rossz pénz, csak bőrgatyában, sosem veszik el és visszajön. Amenka nem osztja a lelkesedést, viszont, mi van, ha Mézi volt az, aki segített Anyukának megszökni? Mert egy démon pont ilyet tesz, hogy bosszút álljon, mi? Biztos nem lenne ilyenre képes, de van egy jó hír, megvan Anya, így elmeséli, hogy kinek a testében is bujkálhat. Sőt, a nyomozó is hamarosan hinni fog neki, ha megkapja a vérvizsgálat eredményét. Igen, Lucifer vére ott van a rendőrségen, erre Amenka figyelmezteti őt, hogy rossz vége lehet, ha a halandók bizonyítani tudják az isteni létezést. Luci nem érti, mi ezzel a probléma, mindenesetre Amenka megy a rendőrségre a vérért, addig Luci intézze tovább Anyut. Legyen, legalább Amenka sem búsul sokáig, úgyhogy szívesen.

Lássuk a rendőrséget, Dan kihallgatta a stábot, Gillian és Amy jóban voltak, bár pár nappal ezelőtt volt köztük egy elég komoly veszekedés. Chloe úgy spekulál, hogy Gillian zsarolta Amyt a drogügyei miatt. Vagyis ez erős indíték egy gyilkosságra. Menjünk a stúdióba, Miss Amy az öltözőjében készül a jelenésére, persze ehhez egy csík kokó is kell. Lucifer a kanapén ücsörög, hát igen, mindig is jó ízlése volt, mert az ifjú hölgy a tinik bálványa, az apucik kínos merevedéseinek okozója, vagyis Anyu jól választott testet. Amy-nek fogalma sincs, hogy miről papol itt neki, viszont abból már elege van, hogy mindenki jó kislánynak hiszi, így változtatni akar, és ráveti magát Luciferre. Nagyban vetkőzik a kiscsaj, szegény Luci ugye még mindig azt hiszi, hogy a drága anyja bújik meg a lányban, így ez számára családon belüli nemi erőszak esete lesz. Viszont Chloe épp érkezik, Lucifer szempontjából pont jókor, ám Chloe nem örül, hogy ilyen helyzetben talált rájuk. Később, Amy már felöltözve teszi a vallomását, ami meglepi a párost. Gillian nem zsarolta őt, sőt, ő volt Amy pártfogója a leszokásban, ez még a stúdiónak is kényelmes volt, könnyebb volt titokban tartani a problémát. Azért veszekedtek, mert Amy új anyagot akart kipróbálni, de Gillian el akarta venni. Előszedi a cuccot, átadja Chloénak a zacskót, amit Ördög-smileyval jelöltek meg. Amy nem ismerte a dílerét, de futárt igen, az ő elérhetőségét megadja a párosnak.

8.png

Később Chloe újabb híreket hoz: a stúdió titokban fizetett Gilliannek a pártfogóságért, a talált pénz így tiszta, viszont az indíték eltűnt. A drog vonalon kell tovább menni, ám Lucifer még mindig biztos benne, hogy ez is az anyja műve, ki akarja készíteni. Chloe még mindig nem hisz az Anya-teóriában, de Lucifer biztos benne. Ő elég rafinált egy ilyen tervhez, és ha Chloe kételkedik, akkor ott a vér, vizsgálja csak meg! Ugrás a rendőrségre, Amenka megérkezett a vérért, lelassít mindent, egyenesen Chloe íróasztalához megy, ám valami történik. A lelassulás hirtelen megszakad és észreveszik őt is, kénytelen lelépni, így üres kézzel távozik, és nagyon megrázza az eset. Lucifer Doktor Lindánál elemzi a helyzetet, gyakorlatilag mindenki hibás az eseményekben: a szülők, mert marakodtak, Amenka, mert nem őrizte rendesen a Poklot, Mézi, mert lelépett és talán segít Anyunak, a nyomozó, mert nem hisz neki Anyuval kapcsolatban. Ja, és a Dokinéni is, mert képtelen belátni, hogy amiről itt magyaráz az mindig igaz. Vagyis mindenki hibás, csak ő nem, ez már csak természetes, visszhangozza gúnyosan őt Dokinéni. Ő viszont elgondolkodott, vajon ezek a találkozók segítenek-e Lucifernek fejlődni, vagy csak mentségeket keres és nem halad sehova?

9.png

Chloe megérkezett a Luxba, úgy hiszi, Lucifer akar vele találkozni, de Amenka várja. Megmagyarázza Luciferről az igazat, kezdésképp hasba lövi magát. Chloe sokkos, a mentőket akarja hívni, de Amenka úgy áll ott, mintha semmi sem történt volna, pedig az előbb lett egy lyuk a hasán, ami szép lassan vérzik. A legnyugodtabb hangját veszi elő, hogy meggyőzze Chloét, hogy amit Lucifer mond, az hazugság. Rajta golyóálló mellény van és vérpatronok. Lucifer ilyet viselt Malcolmmal is, Amenka adta rá, együtt tervelték ki, hogy mit tegyenek vele.  A „mágikus képessége” is egy gyerekkora óta gyakorolt szuggesszió, és láthatja, milyen jól megy neki. Azért testvérek, mert örökbe fogadták őket. Nehéz gyerekkoruk volt, így kitalálta magának ezt az imázst, de ezzel csak saját magának hazudik. Chloe kap egy telefont, megvan a díler telefonszáma, de higgye el, hogy Amenka azért mondta el neki, mert tudnia kellett. Lucifer és Chloe egy anonim drogos gyűlésen van, a díler itt próbál meg vevőt szerezni magának. Szerencsére Lucifer belátta, hogy Anyu nem lehet gyilkos, de az igazi még szabadon kószál. Lucifer nem is lenne Lucifer, ha nem jelentkezne szólásra és ki nem jelentené, hogy imádja a drogokat. Egy csomó mindent kipróbált és most is van nála egy köteg pénz, amit meg is lobogtat, ám a csop.vez. rászól, hogy inkább élete mélypontjáról meséljen, így elgondolkodik. A Poklot mondja elsőre, annál mélyebb nem volt az életében, de rájön, hogy kölcsönkenyér visszajár alapon ő sem erőltette meg magát, hogy Anyunak segítsen. Elég szomorú vallomás volt.

10.png

A gyüli végén a páros nem kerítette elő a dílert, de Chloe szívét megragadta Luci vallomása és ezt el is mondja neki. És láss csodát, a dílerük felbukkant, az ördög-smileys zacsiban kínálja a szert nekik. A jelvénytől persze beijed, Lucifer a maga részéről elvégezte, amit kellett, a többit Chloéra hagyja. A nyomozó megmutatja a fazonnak a felvételeket, kiemelve a koponyába ékelt vascsöveket, hát gyenge a gyomra a tagnak, mert belehányt a kukába. De sikerült megtörni, és elmondja, hogy korábban egy másik díler is a képben volt, aki megharagudott, mert Gillian elvitte a kliensét.  Lux, a hely tömve van, Lucifer a tömeget figyeli, ám valaki egy késsel akarja megtámadni, de jön Mézi, és pár ütéssel elintézi a késest. A páros már Lucifer lakásán italozik, és hát számot kéne adnia, hogy hol volt, mikor Lucifernek szüksége volt rá, de ezt ő nem teszi. Hiába a régi szabályok, a démonka fellázadt. Viszont a késes pasi ott lóg Lucifer nappalijának közepén, összetekerve szigszalaggal és ő Amy nyálas képű barátja. A legmeglepőbb az, hogy Mézi ismeri a sorozatot, amiben a két fiatal játszik, még a főcímet is énekli, megnevetteti. Lucifer biztosra veszi, hogy  Nyálas csak féltékeny rá, mert látta Amy lakókocsijába bemenni, hogy megtudja a lány bőrébe bújt-e be Anyu. Mézinek ez új, igen, Anya megszökött a Pokolból, mialatt Amenka sebesülten vergődött, Mézi meg… hol is volt? Majd pont ő segít neki, ő volt, aki kínozta, bár sose tudta megtörni, de ezek szerint kap még egy esélyt. A srácot is meg kéne hallgatni, aki szerint nem az ördög-smileys díler a felelős, de a páros inkább egymással foglalkozik. Hol a fenében volt Mézi? Egy barátjánál volt, aki segít neki egy kicsit jobban megismerni önmagát. Hisz, ha már itt ragadtak, muszáj beilleszkednie, és ez a nő segít benne. Lucifer csak nevet, köszi a bizalmat, persze, hogy nem érti meg. Viszont Nyálas egyre csak kiabál a háttérben, és végül beszélhet. Volt egy másik díler az ördögös előtt, aki Amynek szerezte az anyagot. Gillian viszont kiiktatta Amy életéből a tagot, aki bedühödött. Bobby B néven terít, de ennél többet nem tud. Lucifer megy is Chloéhoz, és Mézi ugyan rákérdez, ha az ügynek nincs köze Anyuhoz, akkor miért keresi meg Chloét? Ha már Lucifer sem érti Mézit, Mézi sem érti Lucifert. Nyálaska viszont kettesben marad Mézivel, aki szórakozni szeretne.

A páros a rendőrségen megbeszéli az új díler ügyét, aki vényköteles bogyókat terjesztett, szóval orvos vagy gyógyszerész lehet az illető. Hosszú a lista a megvádolt dokik és gyógyszerészek terén, Lucifer is segíthet a nevek átnyálazásában. Lucifer keze ügyébe kerül egy fotó, amin Amy, a nővér és Gillian is szerepel, és az ördögi ösztönei jeleznek, le is lép, ennyit a segítségről. Vissza a Luxba, Mézi kiszórakozta magát, Nyálas sárga tollpihékkel beborítva távozott Mézi nevetése közepette, bár fene tudja, Mézi kezében egy sokkoló is ott volt. Megjött a búsképű lovag is, végre előkerült, nagyszerű dolgot tett vele, mikor megmentette, kereste utána, de eltűnt. Igen, mert át akarta gondolni, mihez is kezdjen magával és ehhez Lucifer mellett Amenkától is távol kellett maradnia. Amenkát megrázza ez a vallomás, be is zárkózik, ha így van, akkor lehet a távolság lesz a megoldás, jobb, ha egy ideig nem találkoznak. Mézi el, Amenkát meg úgy tűnik egy kissé megkavarta ez a suta szakítás. Rendőrség, Chloe elgondolkodott a „Lucifer” kérdésen és Ellához fordul tanácsért, aki ugye vallásos lány. Hisz Istenben, hiszi, hogy mindezek valós dolgok? Angyalok, ördögök meg a többi, valósak? A válasz a talán igen, talán nem, Chloe nem épp erre számított. Ellának volt egy apáca rokona, aki azt tanította neki, hogy a hit alapja a kételkedés. Tud kételkedni, elgondolkodni a dolgokon, ezért hisz is ezekben. Chloe igazi kérdése az, hogy be is bizonyítaná ezeknek a dolgoknak a létezését, ha lenne rá lehetősége? A lány nem adja meg rá a választ, mert ízlelgeti ugyan a kérdést, de valami más is összeállt a fejében, ami az üggyel kapcsolatos. A vasrudak a talált nyomok alapján egy kertből származhatnak, Chloe-nak pedig beugranak a flamingók.

Lucifer visszatér Robertához, rögtön le is gyilkosozza, a nő meg nem is érti, mit szeretne tőle. Akkor legyen Bobby B., aki gyógyszert lopott a kórházból és azokat Amynek adta. Bemutatta Gilliant Amynek, aki segített Amynek leszokni, ezzel elvesztett egy kiválóan fizető ügyfelet Amy személyében és ezért megölte Gilliant, majd a gyilkosságot a másik dílerre akarta kenni. Csak az a baj, hogy Gillian szerette őt, ő pedig feláldozta és brutálisan meggyilkolta. Azonban Roberta bedühödik, egy piszkavassal ront Lucifernek, aki tehetetlen a nő ellen, és ha nem tud visszavágni, egyszerűen megfojtja őt. A bejárati ajtónál ácsorog Chloe, hát ezért tehetetlen. Roberta bevallja, hogy valóban ő a gyilkos, de a pénz az pénz, és Gillian megfosztotta őt ettől. Szerencsére Chloe sem ment el, igaz Lucifer már nagyon küzd, kiszabadul Roberta szorításából és jön Chloe is, aki sokkolóval küldi a földre a nőt. Lucifer még egyszer áramot ereszt a nőbe, Chloe csak a fejét fogja…

Később már viszik is Robertát, Chloe Ellától tudja, hogy Roberta a gyanúsított, de honnan tudta Lucifer? Az ördög útját járta. Chloe azt is elmondja, hogy beszélt Amenkával, de ezeket a racionális tényeket sem veszi be, több kell neki. Viszont bármi is Lucifer, Chloe sokkal jobb nyomozó és mindig támogatja őt, neki ennyi elég. Lucifer Doktor Lindához megy, igaz nincs is időpontja, de bocsánatot akar kérni, hogy saját magán kívül mindenki mást vádolt az anyja miatt. Valójában tudja, hogy ő a hibás a dolgokban. Azonban eddig nem jött el hozzá az anyja, hogy megölje. Nem is tudja, hogy hol van, mit tervez, és ez a legrémisztőbb. A zárást Tom Ellis előadásában az All Along The Watchtower kíséri, otthon zongorázgat és énekli a dalt. Látjuk, hogy Chloe kidobja Lucifer vérmintáját, Amenka az erejét próbálgatja, de ebből mintha egyre kevesebb lenne. Mézi a klubban találkozik azzal a bizonyos baráttal, aki nem más, mint Doktor Linda, egy nagy öleléssel üdvözlik egymást. Chloe és Dan között is lesz mit lerendezni, de eddig még csak neheztelő pillantásokat váltottak. Lucifernél pedig a liftből egy csapzott, rettegő-remegő, szőke hölgy száll ki, kezeiben egy véres jégvágót szorongat. Hölgyek és urak, köszöntsük nagy tapssal Anyut, akit a bájos Tricia „Hatos Cylon” Helfer játszik! Anyu csak annyit mond, miután felismerték egymást a fiával, hogy segítsen. A dalok.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása