Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét árvák (Orphan Black) 1X05 – Conditions of Existence

2016. december 31. 09:00 - Bruti

A széthullott Helenával indítunk, akit a megmentője ápolgat. A fickóról sokat egyelőre nem tudunk meg, de az őrült spiné Thomasnak szólítja. Ugrunk Sarahra, aki felhívja Alisont és megköszöni neki, hogy elment helyette Kirához. Majd zuhanyozni indul, amikor látogatója érkezik. Paul az, és, ha már ott van, akkor Sarah kihasználja a helyzetet és dugnak egyet. De a férfi fura módon még beszélgetni is szeretne utána, ez meg már nem megy olyan jól a csajnak, inkább aludna.

vlcsnap-00002_3.jpg

Reggel aztán arra kel, hogy borzasztó rémálmai voltak. Valami műtőben feküdt, ahol fura maszkos csávók döfködték tűkkel. Felriad, kimegy fogat mosni és meglepetésére valami van a szájában. Egy orvosi elektróda darabot köp ki, mire beugrik az álom, és elkezd tűnyomokat keresni magán. Paul is felkel és a hogylétéről kérdezgeti meg valami utazásról hadovál Rióba. Sarah lekoptatja, majd megy a tudós klónhoz, Cosimához, aki elmondja neki, hogy egy EEG műszer darabja, amivel az agyi tevékenységet vizsgálják. A tudós tesó szerint nyilvánvaló, hogy vizsgálgatják őket, és valószínű, hogy Paul is benne van, szóval úgy döntenek, hogy körbejárják a témát. Ő Paulra megy rá, Alison meg a férjére, de előtte Sarah kér tőle pénzt. Sarah-nak telefonja van, az őrsről hívja az IT-s srác, hogy kéne neki vissza a lehallgató berendezés, ha már így kilépett.

vlcsnap-00003_3.jpg

Alison is gyanakodik, ráadásul a férje erre okot is az. Telefonon gyanúsakat beszélget valakivel, és Alison cuccai között kutat. Persze ki tudja magát magyarázni, de a háziasszonyunk ennél gyanakvóbb. Vissza Sarah-ra, aki Fével átkutatja a lakását. Találnak egy fegyvert, meg kiderül, hogy Paul katona volt, de kb. ennyi. A lehallgatót, a kocsiban lelik meg, Sarah pedig úgy dönt, megnézi Pault a munkahelyén. Egy üres irodaházhoz érkezik, de csak az első látásra üres, mert jön egy csaj és bevezeti Paul új helyére. Közben Alison is kémkedik apu után, de néhány pornó dvd-n kívül csak egy lezárt dobozt talál. Sarah közben Paul cuccai közt kutat, majd érkezik a fickó és odabújik a csajhoz. Simogatja a haját, és kiszúrja, hogy hiányzik egy sebhely a nyakáról. Sarah elhessegeti a dolgot azzal, hogy új krémet használ, de mikor elmegy Paul megnéz egy videót, amin Beth van, a nyakán egy elég szép sebhellyel, és nincs az a krém, ami ezt eltüntetné. Alison egy fűrésszel próbálja kinyitni a dobozt, mikor érkezik a férje és a csaj nem kertel tovább, rákérdez, hogy mi van a dobozban. A férfi szerint semmi köze hozzá, mert neki is lehetnek privát dolgai.

vlcsnap-00004_3.jpg

Cosima mindenféle orvosi tesztekkel próbál közelebb jutni az igazsághoz, közben egy francia csaj tereli el a figyelmét, aki láthatóan kicsit meg van rogyva. Sarah miközben Kirát várja az iskola előtt, Beth leveleiből rájön, hogy Paul csak játszott vele, de úgy néz ki, hogy most meg ő ragaszkodik jobban. Érkezik Kira, aki egyből felismeri, hogy ezúttal tényleg az anyja jött el hozzá, és együtt hazasétálnak. De közben valaki fotókat készít róluk. Cosima a francia csaj után megy, aki otthagyta az indexét az asztalon. Visszaadja neki és kicsit elbeszélgetnek. Kapcsolunk Sarah-ra, aki Mrs. S-nél van és a származásáról érdeklődik, de a nő nem sokat tud róla. Csak örökbe fogadta és kész. Szóba kerül Vic is, de a csaj esküszik rá, hogy szakítottak és nem igen hall róla többet. Ha már itt vagyunk, megnézzük Victrot, aki nagy bajban van, hiszen a lenyúlt kábszerrel még mindig tartozik és néhány ujja bánja a bizniszt… egyelőre.

vlcsnap-00005_3.jpg

Vissza Alisonra, aki vásárolni megy a gyerekekkel. Amíg ő valami kémkamerát szerez be, feltűnik Vic a gyógyszertárnál és kiszúrja a csajt. Alison  ugyan próbálja elmagyarázni neki, hogy valakivel keveri, de Vic nem tágít, így lefújja, majd lesokkolja a fickót. Telefonál Sarahnak, aki egyből levágja, hogy Victorral futott össze. Megy Féhez, aki éppen a hullaházas fickóval enyeleg. Mikor lelép meghallgatják Paul dolgait és kiderül, hogy a fickó találkozott egy fickóval, akit Oliviernek szólít és tényleg megfigyeli „Beth”-t, de valamiért nem árulja el a sebhely eltűnését. Ekkor csörög Paul és kéri, hogy találkozzanak, majd átküld egy képet, amit róla és Kiráról készített. De a csajnak nincs ideje végiggondolni, mert betoppan Vic.

vlcsnap-00006_3.jpg

Először súlyosnak tűnik a helyzet, de a csávó inkább meggyötört, mint veszélyes. No, meg szerelmes, és csalódott. Sarah, megveszi az Alisontól kapott 20.000 dollárral és elzavarja. Persze ezzel még nincs lezárva a dolog Vic részéről. De Sarah-át jobban zavarja most a fotó a lányáról, így megy Paulhoz. Alison is hazaért és újra megpróbálja kinyitni a dobozt. De most erre nincs szükség, mert a lakat nyitva van. Belenéz, de csak újabb pornót talál. A férje közben valahol a szabadban iratokat éget, és telefonál, hogy mindent elintézett, szóval már biztos, hogy Alisont is megfigyelik.
Sarah hazaér, de előtte még beszél Cosimával, aki szerint Paul nem dobta fel, szóval megér egy próbát, hogy kiderítsék, ki az az Olivier. Otthon már várja Paul és kiszúrja, hogy fegyver van nála, mivel ő is így készült. Aztán kiderült, hogy összeállt neki a kép, hogy nem Beth-el van dolga. Sara végül bevall mindent, meg azt is, hogy Paulnak nem kell itt a jófiút játszani, mert ő is benne van vastagon.

vlcsnap-00007.jpg

 

A sorozatról bővebben az RTL Spike oldalán lehet olvasni.

Címkék: orphan black
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása