Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Marco Polo 1x08 – Előadás

2016. december 30. 15:40 - Qedrák

Csia Sze-taóhoz érkezik a hírnök, és közli vele, hogy Fucsangnak annyi, de a Tücsökminiszter olyan rezzenéstelen arccal veszi tudomásul a hírt, mintha Mészáros Lőrinc megtudta volna, hogy megnyert egy kósza közbeszerzési pályázatot. Fel is keresi a császári özvegyet, aki panaszkodik arra, hogy egy díszes szobába van bezárva, ám a férfi nagy lelki nyugalommal megfürdik a saját dicsőségében, és arra panaszkodik, hogy a kiválasztott bajnok majdnem megsebesítette. Az özvegy persze a császárt akarja látni, de hát azt nem lehet, mert a két éves uralkodó komplikált államügyekkel foglalkozik éppen, majd a Tücsökminiszter átadja az üdvözletét, oszt’ jó napot.

csiaszetao_csaszarne.jpg

A mongolok táborába Kajdu érkezik meg éppen, aki szétrúgta a ferdeszeműeket Fucsangnál, de mielőtt még elmesélné mindezt Kubilájnak, a lányával, Kotulunnal akar váltani néhány szót. A nő bevallja, hogy veszített a birkózásban Bjamba ellen, de azt is hozzáteszi, hogy ezt azért csinálta, mert az apja azt akarta, hogy ő legyen a füle az udvarnál, és lám milyen jól sikerült. A kemény arcú Kajdu némi hezitálás után beleegyezik a dologba, úgyhogy ásó, kapa, nagyharang lesz a dologból, de előbb a háború. Kubiláj érkezik, és a kuzinjának úgy örül, mint a török elnök egy elfuserált katonai puccsnak. Minden a terv szerint halad, állapítja meg, Hsziangjang nem fog elég kaját kapni, szóval piáljunk egyet.

kajdu_kotulun.jpg

Kambalukban Tulga végre bejut Kököcsinhez, és kiadja a jelszót: most vagy soha. A Kék Hercegnő azonban olyan lelkes, mint Hillary Clinton volt az elnökválasztás estéjén, és közli, hogy ő márpedig marad, és punktum. Oké, ha nem jössz, akkor egyesülünk az örök kék ég alatt, mondja Tulga, és egy tőrt húz elő. Ennek fele sem tréfa, ám Kököcsinnek mázlija van, mert Dza Ping ront be egy akkora karddal a kezében, amelyen hat embernek lehetne elkészíteni a saslikot, és ráront Tulgára. A küzdelem elég egyenlőtlen, a srác úgy terül el, mintha egy bokszmeccsen ütötték volna ki, de a nagydarab testőr végül a hercegnő kérésére megkíméli Tulga életét, és elzavarja. Csakhogy kissé elszámítja magát, mert a bosszúszomjas istállófiú belemártja a tőrét, amikor elfordul tőle. Dza Bingnek elkezd haldokolni, Tulga pedig kérleli Nergüjt, hogy fáradjon vele, és szökjenek meg, de késő, a zajokból lehet tudni, hogy érkezik a testőrség, úgyhogy Tulga olajra lép. Azaz inkább vízre, mert a kerti tavacska kiválóan alkalmas a random menekülésre, de nem jut messzire, mert kap egy nyílvesszőt a hátába. Mikor az utolsó mozdulatával megfordul, akkor derül ki, hogy hőn szeretett szívszerelme lőtte le őt egy precíz mozdulattal.

kokocsin.jpg

Lin Linget egy orvos szemlézi éppen Csabi társaságában. Szegény kislánynak alaposan eltorzult a lába, amit a mongol kánasszony barbarizmusnak vél, és arra utasítja a dokit, hogy gyógyítsák meg őt, bár ez azzal jár, hogy megint el kell törögetni a csontjait. Ahmed ezalatt az anyját keresi fel, és Mej Linnek elújságolja, hogy Fucsang elesett, de a nőből nem sok mindent tud kiváltani, hiszen még mindig a kudarcán kesereg. Ezt elmondja a táborba induló Csabinak is, aki elfogadja azt az ötletet, hogy zsarolják meg az asszonyt a lányával ugyanúgy, mint ahogy a drágalátos bratyó tette. A táborban ezalatt rögtönzött haditanácsot tart Kubiláj, Bjamba, Juszuf, Dzsingim és Marco. A karvalytőke azonnali támadást javasol, még mielőtt kijavítják a falakat, mert a rés, amit látott, árulkodó. Dzsingim óvatosabb, szerinte a Tücsökminiszter tudhat minderről, és Juszuf is csatlakozik ehhez a véleményhez. Igen ám, de a nagykán nem azért nagykán, hogy várakozzon, hanem azért, hogy támadjon, szóval elküldi az alrégenst követségbe, de ha eredménytelenül jár, akkor bizony lesz itt haddelhadd.

haditanacs2.jpg

Juszuf el is megy Csia Sze-taóhoz, aki először megpróbál belegázolni az alrégens lelkébe, de ezt elég sikertelenül teszi, amaz ugyanis visszaveri minden próbálkozását. A terefere közben azonban egy apróságra fényt derít, mégpedig arra, hogy a kancellárnak az a meggyőződése, hogy Csabi halott. A Tücsökminiszter végül beleegyezik egy személyes találkozóba, miután vitatkozik egy sort Juszuffal a szolgálata természetéről. Kotulun keresi fel Bjambát, majd kifaggatja a haditervről, de egyben elújságolja neki, hogy Kajdu pozitív döntést hozott velük kapcsolatban. A nagydarab mongol ennek örül, de azért elmondja a haditervet is, egészen addig, amíg Kotulun inkább le nem smárolja, hogy hamarabb a lényegre térjenek. Mi is lehetne jobb egy térképen történő kufircolásnál, csakhogy a nomád idillt Dzsingim érkezése elrontja. A kánfi nem elutasító, éppen ellenkezőleg, széles vigyorral gratulál Bjambának, de a hangulat azonnal elromlik, amikor kiderül, hogy ő nem támogatja Marco ötletét, míg a féltesó igen.

bjamba_kotulun.jpg

Marco a táborban téblábol, amikor az egyik fucsangi fogoly szólítja magához, hogy összeismerkedjen vele. Némi kaját kér persze amolyan előlegként, de hamar kiderül, hogy a fiatal kínai srácnak minden vágya, hogy szabaduljon, mert amúgy besorozták, és egyébként egy takács. No para, feleli Marco, a nagykán imádja a kézműveseket, neked is csuda jó dolgod lesz, ha ennek az egész hajcihőnek vége. A nagykán éppen bejárja a tábort, és a kínai is látja, Marco pedig gyorsan csatlakozik Kubilájhoz, mikor megérkezik Juszuf, aki beszámol arról, hogy Csia Sze-taoé a hatalom Hsziangjangon belül, mellesleg azt hiszi, hogy Csabi meghalt. Kajdu ezalatt meglátogatja a leendő vejét, aki éppen egy lovat gondoz. Hamar megértik egymást, hasonló tőről fakad a gondolkodásuk, ám amikor Kubilájra terelődik a szó, Kajdu leplezetlenül ellenségesen nyilatkozik meg, Bjamba viszont nem hajlandó arra, hogy az apját szidalmazza. Sebaj, a házasság attól még ülni fog.

marco_takacs.jpg

Csabi a táborban Dzsingim kínai feleségét oktatgatja éppen a háborúról, de persze nem elégedett a jelenlegi menyével, és miközben szövegel, félreérthetetlenül a Kék Hercegnőt stíröli, aki éppen begyalogol a tábor kellős közepére. Kambalukban ezalatt Mej Lin vonja kérdőre Ahmedet, mondván, hogy azóta gyanakodhatott, mióta a másik ágyas meghalt, miért nem leplezte le őt. A pénzügyek mestere azonban inkább Mej Linre kíváncsi, aki elmondja, hogy nem a tesó miatt lett szajha, hanem önként választotta a hivatását. Közben viszont gyanakodni kezd, hogy Ahmed esetleg kedveli őt, ezért kikérdezi. Kiderül, hogy Ahmed fogadott fiú, és a családját kiirtották, de ő megbékélt a sorsával, és szereti Kubilájt, ezt viszont Mej Lin a legkevésbé sem hiszi el. Ahmed viszont visszavág, hogy a lánya a szomszéd szobában van, és magára hagyja a hirtelen támadt információ miatt tépelődő asszonyt.

ahmed_mejlin.jpg

Csia Sze-tao végül meglátogatja a kán táborát, és a két ellenfél szemtől szembe lehet egymással. Néma szemezés után nekilátnak a párbeszédnek, amelynek eredménye előre sejthető. Kubiláj felajánlja a megadást, amit persze Csia Sze-tao elutasít, és Csabi megölésére utal többször is, úgyhogy távoztában Kubiláj megmutatja neki a feleségét épen és egészségesen. A Tücsökminiszter szívja a fogát, mert világos, hogy átejtették, de Kubiláj hozzáteszi, hogy a kínaiak szolgák és nem harcosok. Hogy teljes legyen a megalázása, a foglyok közelében vezetik el, akik kétségbeesetten ordítoznak felé, miközben hatalmas bárdokat fennek a közelükben. Hsziangjangi otthonában a porig alázott kancellár maga törli le Csing Fejről Mej Lin összes sminkjét, és kifejezi mélységes csalódását amiatt, hogy a nő elárulta őt, pedig soha senki iránt nem érzett nagyobb szerelmet. Csing Fejnek egy kard felé biccentve biztosítja a nemes halált. A szajha egy végső táncot ad elő, kezében a karddal, többször megfenyegetve a kancellárt vele. Egyébként egy igen szépen koreografált jelenetről van szó, emiatt is érdemes megnézni a sorozatot. Mindenesetre Csing Fej a tánccal is kegyelemért esedezik, mert tudja, hogy a kancellár sokkal képzettebb harcos, de végül nem kapja meg, és magába döfi a kardot.

csiaszetao_csingfej2_1.jpg

Marco éppen játszani tanítja a fogoly takácsot a csontokkal, de amaz nem igazán tehetséges ebben a játékban. Inkább a leendő élete érdekli, ezért Marco elmeséli, hogy egykor ő is fogoly volt, és egyáltalán nem kiváltságos ember, mint most, szóval ne aggódjon, hamarosan minden meg fog változni. A játék végeztével Marco a sátrába megy, ahol Bjamba vészjósló hírekkel várja, mert Dzsingim bizonyítva véli, hogy a latin a karvalytőkés apjával összeesküdve tör a kán ellen, és mindezt ráadásul Ahmed is alátámasztja. Mikor Marco Bjambát a véleményéről kérdezi, az nem felel, csak annyit mond, hogy a talján errefelé egy idegen, jobb lesz neki, ha elhúz nyugatra. Vált a kamera, és egy elég brutális ténykedésre váltunk: Kubiláj levágatja a kínai foglyok kezét és lábát, és megfőzi őket valamiféle enyvnek, hogy azt meggyújtva dobják vissza őket a mongol hajítógépek Hsziangjangba. Marco tanúja lesz annak, amint a takácsot is elintézik, és már-már közbeavatkozna, de Százszem megállítja.

meszarlas_hsziangjang.jpg

Több se kell Marcónak, csomagolna és rohanna el, ám a sátrában ott van Kököcsin, aki arra kéri, hogy maradjon, mert valakinek meg kell őt védenie. Némi csókolózás után mindent bevall a taljánnak, azt, hogy ő nem királyi sarj, csak egy kék köntösbe bújt szolgáló. Hát így szerzi meg a legféltettebb titkainkat a karvalytőke, tessék jól figyelni. Mindenesetre Marco megígéri, hogy megvédi őt, és ennek megpecsételésére szeretkeznek egyet, nem törődve a korábbi ellenkezésükkel. Kubiláj a sátrában a páncéljával szerencsétlenkedik, mondván, hogy összement a melegben, pedig valószínűleg csak alaposan meghízott. Csabi megértően fogadja a férje zsörtölődéseit, és mindössze arra kéri, hogy váljon a béke kánjává, és Hsziangjang elfoglalása legyen az utolsó háborús aktus.

marco_kokocsin2.jpg

A csata reggelén Marcót a kán maga mellé rendeli, hogy a dombról nézze a küzdelmet, de ő inkább harcolni akar a mongol testvéreivel. Így is történik, miközben vált a kamera, és nézőpontot váltunk, Ahmed festményére. A csatajeleneteket pótlandó látjuk a festett harcosokat, miközben Dzsingim azt narrálja, hogy az egész roham egy szívás volt, átverték őket. A gyenge fal túloldalán ugyanis megerősített őrség várta a mongolokat, így elvesztették a csatát. A kormos arcú, csapzott hajú talján Kubiláj sátrában maga is beismeri a vereséget, és hogy az egész egy csapda volt a kancellár részéről, ami miatt a kán fia le akarja mészárolni. A dühöngő Dzsingim haragjától csak Bjamba kardja védi meg Marcót, no meg az, hogy Kubiláj kiadja a parancsot a visszavonulásra. Innen folytatjuk.

kubilaj.jpg

Címkék: marco polo
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása