Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hap and Leonard 1x06 - Eskimos (Évadzáró)

2016. december 19. 11:00 - Szencsike

Eltelt pár nap a hazug ribanc árulása óta, ugyanis Leo házán már ott feszül a rendőrségi szalag, Hap sérülései is be vannak kötözve, és ő jött vissza a cimbi házába takarítani. Elég bús az arca… A verandán Switch kutyus ül, ő is szomorú a gazdája nélkül, Happel tartják egymásban a lelket. Nézzük meg mi történt, Hapék tudomásul vették, hogy Trudy itt hagyta őket, és innen élve semmiképp se jutnak ki, Leónak van kevesebb ideje, alakuljanak bárhogy a dolgok. Kint Pszicho elég csendes, túl veszélyes ez a csend a cimbiknek. Csak kellett emlegetni, a kennel felől lövések és kutyavonyítás hallatszik, Leo erre minden fájdalma ellenére rögvest felpattan, a rohadék megölte a kutyáit! Igaz, ezután a házra céloz, még el is dicsekszik a tettével. Hap teljesen összetört, tényleg nem hitte volna, hogy ez lesz ebből. Pszicho kintről nekik kiabál, játszani hívja őket.

1.png

Vissza a jelenbe, Hap igyekszik rendbe rakni Leo házát, az asztallapon, amivel az ablakot barikádozták el, még mindig rajta van Trudy véres tenyérlenyomata. Megszemléli a saját sérüléseit is, egyik a karját érte, a másik valahol deréktájon kapta el. A lakás viszont szalad, folytatni kell a pakolást, ám kintről kutyaugatás és kalapácsolás zaja hallatszik. Egy lelkes kampányoló önkéntes Beau Otis táblákat helyez el Leo kertjében, Hap visszaszámol tíztől, ha addig nem lép le, a kutya megkóstolja a hátsóját. A srác nem érti mire ez a bosszúság, de megy, viszont a táblákat csak azért viszi el, mert Hap külön rászólt a kilenc és nyolc között. A srác a kettesnél tudott csak lelépni. Menjünk vissza és nézzük minden bajok okozóját, Trudyt. Kiért a főúthoz, több lehetősége is van, hogy melyik nagyvárosba menjen. A háznál Pszicho Trudyt osztja, már messze jár, és egy cowboyjal tequilázik, de Hap nem veszi be, hozza a rendőröket. Pszicho az eszkimókról regél, ezt még a cimbik sem értik, hogy egy véres leszámolás közepén hogy lehet teljes lelki nyugalommal az eszkimókról regélni. E derék nép férfijai ugyanis megosztják egymással a feleségeket. Ha épp az otthonától távol vadászik, de útba esik egy másik asszony, megkaphatja és ez senkit sem zavar. Legalábbis addig, amíg a férj rá nem jön, hogy a felesége a távollétében egy másik férfi mokaszinját rágcsálta, hogy puhítsa a bőrt. Ha ez kiderül, az kész katasztrófa. Minden gond a birtoklásból ered… Viszont a sztori csattanója az, hogy az angyalok nem halnak meg, így Angyalka sem, igazi Rambína a nő, a nyaksérülése lekötözve és teljes erőbedobással veri szép Hapék fejét. Az egyetlen jó dolog, hogy egy bárddal sikerült a bilincsszárat szétvágnia, de amúgy a nő 100%-on pörög. Egészen addig, amíg Leo ki nem töri a nyakát, viszlát Angyalka.

Pszichónak sikerül Hapet a karján eltalálni, innen a karsérülése. Pszicho közben bemászik a lakásba, letérdel a halott Angyalkája mellé, miközben Hapék a lehető leggyorsabban igyekeznek kimenekülni a házból. Viszont Pszicho utoléri őket, előkapott még egy pisztolyt, kettővel tudna támadni, ám egy kiszámolóval dönti el, ki legyen az első. Kintről kocsirobogás szűrődik be, Pszicho a falon keresztül is kilő, ám nem kellett volna az időt húznia, mert Trudy áttöri a ház falait a kisbusszal és kiteríti Pszichót. Visszajött, ez hihetetlen, visszajött! Hap is alig hiszi, ám Trudy összerogy, Pszicho egy kósza golyója eltalálta őt. Egyébként ő sem halt meg, szívós egy fickó, de kissé belassult. Hap előtte szedi fel a pisztolyt, könnyen elintézhetné. Pszichónak be kell ismernie, hogy nem számított arra, hogy idáig fog jutni, de Hap tegye csak meg, küldje őt Angyalka mellé. De hiába az idegőrlő másodpercek, Hap nem lő, sőt mintha leeresztené a fegyvert. Viszont Trudy elsütötte a saját fegyverét, és fejbe lőtte a rohadékot. A baj letudva végre valahára, összeszedik Leót, és indulhatnak végre a kórházba, még Switch is megy velük.

6.png

Útközben Trudynak lelkizni támad kedve, elmeséli Hapnek, hogy mit tett a sárga kismadárral. A régi, közös életükre emlékeztette őt, hiába próbált új életet kezdeni Hap nélkül, nem ment. Túl sokszor vallott kudarcot, de csak egyvalamiben volt mindig biztos, hogy szereti Hapet. Viszont ezt a szép vallomást senki sem hallotta, csak Switch, Hap és Leo a kimerültségtől elaludtak. És nemsokára Trudy is elpilled, a kocsit a bokrok közé vezeti. Később Hap a kórházban ébred, és az esküvői ruhás Trudyt haluzza, a túloldalon találkoznak. Nézzük megint a gyerekkori flashbacket, gondolom most már világos, kik voltak a lerobbant kocsisok, és ott folytatjuk, hogy a csúszkáló autó belerohan a lerobbant járgányba. Ahogy az lenni szokott, a balesetet okozó sofőrnek semmi baja, kissé pityókásnak is tűnik a tag, Leo apukája viszont élettelenül fekszik a földön, Hap édesapja a kocsi alá szorult, de még él, és a kicsi Leo is jól van.

A jelenben Hap Leo betegágya mellett virraszt, szerencsére ő is jól van, a szokásos morgós stílusban kérdezgeti, hogy mi történt. Hap három napig volt kiütve, Leo tovább, Trudy pedig meghalt. A pénz sincs meg, pedig kereste, de sehol semmi. Leónak most aztán tényleg jól jönne ez a pénz, rengeteg lesz a kórházi számlája. Viszont valami megtört bennük, nem is húzzák egymás idejét tovább, Hap megy is. Kint őt az FBI várja, most, hogy jobban van, ők is kikérdeznék. A vallomásában Hap itt-ott ködösít, pl. nem kérdezősködött a pénzről, csak segített az exének, illetve miután megtalálták a pénzt fogva tartották őket. A nyomozó el is hiszi, elmondja, hogy Howard cellatársa volt annak, aki elrabolta a pénzt, Pszichót és Angyalkát régóta figyelték és végül is ez az egész önvédelemként lesz elkönyvelve. Ha megtudna valamit a keresett pénzről, értesítse őket, így lesz! Hap a következő nap már javában a pénzt keresi, gyakorlatilag az összes lehetséges rejtekhelyet megnézte a házban, a pajtában, a kocsiban, de semmi. Trudy kocsijában is csak néhány közös képüket találta meg, és amilyen a balszerencséje, belelépett Switch trutyijába. Hap nem sok pillantást vesztegetne rá, de a kakiban zöld foltok vannak, dollárzöld foltok. Hap visszamegy a házba, a kutya épp a kajáját dézsmálja, amiből kis papírfecnik kerülnek elő. Trudy a kutyatápba rejtette el a pénzt, okos húzás.

10.png

Szerencsére Switch nem kajálta meg az összes pénzt, tisztes mennyiség került a gyomrába, de még maradt elég. Hap a lelkével viaskodik, hívja, vagy ne hívja az ügynököt? Meghozta a döntését, a pénz egy részét egy country lemez tokjába teszi, a másikat egy jótékonysági alapítványnak adja fel, Trudy nevében. A lemez Leóé lesz, a beteg mellett ott virraszt a latin sármőr palija is, aki nem örül, hogy Hap eljött. Kedvesen ugyan, de elhajtja, nincs jó hatással Leóra, egy ideig ne látogassa őt. Hap megérti, de legalább a lemezt adja oda neki. Nézzük tovább a flashbacket, szintén kórház, a seriff az idősebb Mr. Otist nyugtatja, ifj. Otis nem hibázott a balesetnél, a négerre fogják kenni az ügyet, esőben, világítás nélkül húzódott le, ő volt a hibás. Szerencsére ifj. Beau Otis sem sérült meg, az apuka megnyugodhat. Igen, ez a Beau Otis a bírójelölt, akiért megy a kampány. Apuka egy borítékot csúsztat a rendőr kezébe, a kenőpénzzel el van intézve minden. A kicsi Hap pedig mindennek a szem és fültanúja volt. Otisék úgy sétálnak el mellette, hogy észre sem vették, Hap visszatér Leóhoz, megkínálja csokival és közösen olvasgatják a képregényt. Valahogy így kezdődött a közös történetük.

A jelenben három hónappal később járunk az események után, Hap visszatért a rózsakertészetbe, továbbra is csóró és nagyon egyedül van.  Egy önsajnálattal és sok sörrel teli estén Leo lepi meg, túl sok kaját ad a kutyájának, el fog hízni! Egy nappal ezelőtt engedték ki, a latin lover épp nincs a képben, szünetelnek, immár sokadik alkalommal. A lemezért is jár a köszönet, amúgy hogysmint? Elvan, a kertészetből elmentek a mexikóiak, jobb ajánlatot kaptak. Leo egy szívességet kérni jött, temetésre kellene elkísérni és öltönyt kellene kiválasztani. Chester bácsi meghalt, ismerve őt, tuti kiosztja az égieket. A temetés elég szomorkodósra sikerült, viszont a cimbik közötti távolság eltűnt, Leonak már csak Hap maradt. Irány Chester bácsi otthona, igazi gyűjtögető volt az öreg, óriási halmokban állnak az újságok, megtartott minden ócska kacatot, a csótányok már követelik a helyüket a házban. Leo átnézi a cuccokat, megnézi majd a pincét is, aztán alakul valahogy. A cimbik itt töltik az éjszakát, Hap egy régi sorozatot emleget fel, aminek a végén mindig volt valami tanulság, hogy a következő epizódban tiszta lappal kezdhessenek. Az élet nem ilyen, de remélhetőleg egy darabig nyugtuk lesz. Szívesen mondanám, hogy legyen ez az évad végszava, de a kamerával lemegyünk a pincébe, és ha a cimbik a következő évadban szintén lejönnek, akkor egy csontvázzá aszott holttestet fognak találni. Köszönöm szépen az egész évados figyelmet, jövök majd a második évaddal is!  A dalok.

Címkék: hap and leonard
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása