Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vikingek 4x06 - What Might Have Been

2016. december 17. 10:00 - Szendrey

Hedebyben az újdonsült jarl, Lagertha éppen Kalf sírjánál füstöl valami rituális füvet, és közben mormol is hozzá. Erlendur lép mellé, és telibe bekérdezi, hogy mégis miért ölte meg Kalfot. Lagertha csak annyit válaszol, hogy ígéretet tett magának, Kalf elvette a jarlságát, így ő meg elvette a férfi életét. Erlendur próbálja játszani a közömböst, de azért ott van egy kis vigyor a szája sarkában, nem bukott le, így folytathatja a tervét. Azt mondja, Ragnarékkal akar menni Párizsba megölni őket harcolni, mire Lagertha beleegyezik, de csak akkor, ha Erlendur kibírja, hogy a csajhajón kell utaznia.

0.png

Kattegatban Ragnar bejelentést tesz a jónépnek, három hét múlva Párizsba megyünk, de ma még van egy fontos ünnepünk, Ubbe és Hvitserk szent karkötőátadó ceremóniája. A srácok letérdelnek, és megnyalják a kardra rakott sót és földet, ezzel jelezve, hogy a tengerhez és a földhöz tartoznak. Aztán felesküdnek a karperecre, mindenki éljenez, Aslaugtól kapnak egy-egy puszit. De ahogy Ragnar közli, hogy magával viszi őket Párizsba, a nő egyből felrántja az agyát, még nem elég idősek a gyerekek, mondja. De ahhoz igen, hogy tanuljanak, köti az ebet a karóhoz Ragnar, különben is, velem nagyobb biztonságban vannak. Aslaug elég sokkos arccal veszi tudomásul a hírt.

2.png

3.png

Wessexben kábé ugyanez történik, Ecbert összetrombitálja a népet, és bejelenti, hogy Alfredot, Judith és Athelstan gyerekét elküldi Rómába zarándokútra a pápához, és a kísérője nem más lesz, mint Prudentius atya, akitől amúgy ez a kúl ötlet származik. Judith ugyanúgy reagál, mint Aslaug, nyilván nem lelkesedik érte, hogy az ötévesforma fiúcskát elszakítják tőle. Ecbert azt mondja, azért küldi el, mert nagy dolgokat fog tenni Alfred Isten nevében, amihez ez az út lesz a felkészülés.

4.png

5.png

Aethelwulf felszólal, jó lett volna apám, ha ezt az ötletedet először velem osztod meg, helló. Na, jó is, hogy megszólaltál, mert te is elmész a kölökkel kísérőként, erre a hírre meg Kwenthrith kap idegrohamot. Na és ki fogja vezetni a hadsereget, meg Merciát visszafoglalni, próbálja visszafordítani a folyamatot Aethelwulf. Ó, egyet se félj, majd én személyesen, tárja szét a karját Ecbert. Alfred megkérdezi az atyát, hogy mennyit fognak menni Rómáig, Prudentius készségesen válaszol, 12 mérföldet megyünk majd egy nap, és az út 1100 mérföld összesen, klafa délutáni séta. Alfred összerakja a kirakóst, hogy ez kurva fárasztó lesz, az átszellemült Prudentius azt mondja erre, csak a lábad fog elfáradni fenség, de a szívedet öröm és boldogság járja át az út végén. Engem is ilyen hülyeségekkel etettek anno Cooper futás előtt, egy nagy Rákóczi túrós lófaszt. A kis Alfred ugyanazt csinálja, amit én tettem volna legszívesebben a Cooper idején: elrohan és elbújik egy fal mögé.

6.png

8.png

9.png

10.png

A szexbarlangban a már állig érő hajú, frufrus Yidu szeleteli a gyógyfüvet, mikor Ragnar a függőség következő szintjére lép: hadd legyen nálam az orvosságom, nem kell nekem kiadagolni, mint egy gyereknek. Na igen, de te egy gyerek vagy, mikor erről van szó. Akkor hogy lesz nálam a fű Párizsban? Hát ez könnyű, vigyél magaddal, közli Yidu. Persze a férfinek esze ágában sincs, de Yidu azt mondja, akkor szevasz tavasz, nincs bolt, nem kapsz füvet egyáltalán. különben meg másra is jó lehetek neked. Például? Mondjuk tudok frank nyelven, mondja a nő, az meg rád nem nagyon jellemző.

11.png

A következő jelenetben Ragnar gondolom beszívva elmegy a jóshoz, mondd má meg öregem, mikor halok meg? Azon a napon, amikor a vak látni fog téged, válaszolja a papper. És ez igaz? Hát ne hidd el, ha nem akarod, de majd meglátjuk, mi lesz.

12.png

A viking hajóhad elindult az újabb portyára, Aslaug és a két kisebb gyerkőc egy szikláról nézik a kikötőből távozó hajókat, egyik sem tűnik túl boldognak. Ubbe és Hvisterk is visszafelé tekintget, mire az apjuk lecseszi őket, ne arra nézzetek, mert nem visszafelé megyünk. Ragnar a jeles alkalomra egy óriási fekete bundát vesz fel, Yidu megmarad a vörös home made kínai ruhájánál. Björn folyamatosan Horik gyűrűjét nézegeti, úgyhogy Torvinak már elege lesz, mi ez már, nem értem kitől kaptad. Nem kaptam, elvettem egy berzerkertől, akit azért küldtek, hogy megöljön. A mellettük haladó hajóból pont Erlendur néz rájuk morcosan, na érted már Torvi, ugye?

13.png

15.png

Harald, aki az az idegesítő fazon lehet, aki mindenkivel mindig spanolni akar, most Flokit találja meg, csá Flokikám, nem érzed szarul magad, hogy nem Ragnarral vagy egy hajóban? Nem, kösz, jól megvagyok, barátok közt érzem magam, akik ugyanúgy rühellik a keresztényeket, mint én. Halfdan is megerősíti, azt mondja ők ketten nagyon hasonlóak, ezt a szívében érzi.

14_1.png

Lassan beesteledik, a Lothbrok-gyerekek próbálnának valahogy aludni, de a nyílt vízen egy hajóban kurva kényelmetlen lehet, ahogy folyamatosan felfröccsen a víz. Yidu megszánja őket, ne féljetek, mondja, és egy kínai népdalt kezd el énekelni, hátha attól elalszanak. Az ötlet beválik, bár Yidu közben bőg egy kicsit. Floki ezzel ellentétben kurvára nincs oda a nő cérnahangáért, és inkább befogja a fülét.

16.png

Wessexben is útjára bocsátják a zarándokokat, Ecbert azzal búcsúzik az unokájától, hogy édes fiam, te nagyon szerencsés vagy, tudod, mikor koszos vagy, akkor fürdőt veszel, na most ez az út olyan lesz, mint egy fürdő, csak a lelkednek. Kérdem én, mit kellene megtisztítani egy négyéves gyerek lelkén? Kwenthrith s Aethelwulf eközben szerelmes pillantásokat vet egymásra, Judith búcsúzik a gyerekétől és közben zokog, nem irigylem.

17.png

18.png

Ragnaréknál öröm van, szárazföldet találnak, de pár frank felderítő hajót is. Floki odamegy megnézni, de nem talál senkit, így elindulnak befelé az erdőbe. Ott is vannak a frank katonák, Halfdan pont pössentés közben kapja el az egyik, de még nem öli meg, csak túszul ejti.

19.png

Kattegatban Aslaughoz váratlan vendég érkezik, ki más lenne, mint Harbard. Miért gyüttél pont most? Mert tudok minden szenvedésedről, amit nem mondhatsz el senkinek, feleli a vándor. Gyere ide, és meggyógyítalak, megszabadítalak a fájdalmadtól és szabaddá teszlek. =Kuffantunk egy jót megint.

20.png

A vikingek sikeresen lemészárolták a frank felderítőcsapatot, Yidu felcsert játszik és néhány sebesült harcost kötözget, amíg Ragnar és Björn a kt kisebb Lothbrok társaságában egy frank katonát kötöz egy deszkára. Amikor végeznek, belökik a vízbe a szerencsétlent. Apám, miért van erre szükség, kérdezi az egyik gyerek, hát azért, hogy a frankok tudják, hogy előttük járunk, válaszolja az apja.

21.png

A még az arcán is véres Lagerthát megtalálja Torvi, és a fia, Guthrum hogylétéről kérdezi a nőt. Lagertha azt mondja, minden okés, a gyerekre még nagy dolgok várnak. Torvi megköszöni az infót, de alighogy elindul, Erlendur elkapja, és megfenyegeti: ha nem ölöd meg Björn, akkor a kisfiunknak kampec, és Lagertha sem tudja majd megvédeni. Torvi undorodva otthagyja.

22.png

23.png

A szintén véres Björn egy tisztásra érve talál egy jelzőtüzet, és egyből odahívja az apját. Párizsban hamarosan megtudják a vikingek érkezését, süti ki Ragnar. Harald önállósítja magát, és fogja a maroknyi életben maradt frank foglyot, hogy „sétálni” vigye őket. Floki egyből pattan, de Helga megállítja, hová mész te kis nyulacska. Floki ahelyett, hogy azt válaszolná ingyombingyom tálibe tutálibe málibe, vesszőcskéért, inkább azt mondja, a barátaimhoz. Na és mi van Ragnarral, ő is a barátod, mondja Helga. Dehogyis, megkínzott és megszégyenített. Ja, de megmentette az életedet. Floki ezt leszarja, és otthagyja a feleségét.

24.png

Közben Ragnar leül a fejszéjét élező Lagertha mellé és kérdezgetni kezdi, mondd már meg miért jöttél el harcolni, amikor terhes vagy? Egyáltalán hogyan halt meg Kalf jarl? Biztos megszakadt a szíved ettől, mondja Ragnar. Lagertha csak hallgat, és annyit mond, nem szakadhatott meg, mert az már megtörtént előbb. De akkor is, terhes vagy, kockáztatod a gyereked életét, cseszteti Ragnar. Ki vagyok én neked, a feleséged, hogy itt papolj nekem? Kérdezi a nő közönyösen.

 25.png

Halfdan és Harald Erlendurral és Flokival kiegészülve odahurcolják a frank foglyokat a jelzőtűzhöz, majd lángra gyújtják őket, aztán mikor már ordítanak a fájdalomtól, elkezdik a katonákat lehugyozni, mondván biztos azt kiabálják, hogy oltsák el a tüzet. Björn, és a két testvére ott áll a tisztás szélén és nézi a jelenetet.

26.png

27.png

28.png

Párizsban Károly máris kapja az infót, visszatértek az északiak, Ragnar Lothbrok vezeti őket. Rollo feje kicsit eltorzul, de Odo megnyugtatja, készültünk erre a napra, ne aggódj, a haderőket leküldtük az erődökhöz, minden klafa. Károly azt a cseppet nehéz terhet rakja Rollo vállára, hogy mostantól rajta múlik, győznek-e a frankok vagy nem, és ha kell, ő, a császár térdre borul Rollo előtt, és könyörög, hogy ne álljon vissza a vikingekhez. Gisla közben szúrós szemmel nézi a férjét. Rollo persze hűségesküt tesz a könnyes szemű királynak és a feleségének, Odo közben faarccal néz.

29.png

30.png

31.png

32.png

Persze Odo a BDSM kamrájában Therese-nek azt mondja, a faszt nem fog minket elárulni a viking. Therese szerint már keresztény lett, de Odo ahogy iszik, egyre pipásabb lesz, hidd el az egész ki van tervelve, szövetkezni fog a testvérével, ha az megjelenik Párizsban. Therese azt mondja, azt hitte kell Odónak a férfi, hogy együtt harcoljanak, de a gróf leinti, én is azt hittem, de meg kellett volna szabadulnom tőle. Látod, ezt kellett volna Károly pappernek is csinálni, teszi hozzá az öreg az asztalra csapva.

33.png

35.png

Na készen állsz, hogy levetkőztess? Unja meg a monológot Therese, mire a papa azt mondja nem, inkább kikötözlek úgy, ahogy vagy. Kicsit bebaszcsizott az öreg, legalábbis a járása elég kacskaringós, de nekilát kikötözni a nőt. Therese is iszik egyet, ezt máshogy nem lehet bírni szerintem, és elkezdi mondani a szokásos szöveget: jobban kellene bízniuk benned Odo, nem értékelnek eléggé. Odo egyetért, és módszeres ütések közepette, amiket a nő fenekére mér, csak elmondja, hogy azt tervezi, megmenti Párizst másodszor is egyedül, aztán puccsot  szervez a császár ellen, és átveszi a helyét. Therese fején látszik, hogy szolgálatteljesítő módban van, és csak azért tűri el az ütéseket.

36.png

37.png

A vikingek tovább hajóznak a kis kitérő után, az egyre agresszívabb Ragnar megint füvet kér Yidutól, és amikor megkapja, konkrétan kitúrja a helyéről a nőt. Yiduban most tudatosul, mekkora ostobenkó döntés volt ennek a faszinak egyszer is füvet adni. Ragnar egyből hallucinálni kezd, a lábára fröccsenő víz helyett bort lát, aztán egy partvidéken vágató fehér lovat, aztán Lagerthát és az elhunyt kislányát együtt, majd a gyerek Björnt és Athelstant. Tehát a régi életét.

38.png

39.png

40.png

41.png

42.png

43.png

44.png

A következő pillanatban Ragnar meglátja a parton Rollót, és ez már nem haluzás, a férfi tényleg ott ül egy lovon egy kis csapat társaságában. Erlendur megkérdezi, hogy az nem Rollo-e, mire Lagertha közli, hogy láttad már eleget, nem látod, hogy ő az? Björn odakiabál a nagybátyjának, de az nem szól semmit. A vikingek egyöntetű gyűlölettel nézik a hajóikról az árulót.

 

Címkék: vikingek vikings
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása