Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hap and Leonard 1x05 - War

2016. december 14. 13:00 - Szencsike

Eljutottunk a végjátékhoz, lássuk a nagy leszámolás első felvonását! Egy flashbackkel kezdünk, ismét vissza az ötvenes évekbe és a cimbik gyerekkorába. A kicsi Hap és az édesapja egy kabaré előadáson nevetgél jókat egy színházban. Az előadás után irány haza, szakad az eső, vagyis ez pont az az este, amikor összetalálkoznak a lerobbant kocsis családdal. Megmutatják megint azt, ahogy Hap apja egy rosszízű poén után visszafordul a négerek kocsijához, majd a szerszámos ládájával együtt odafut a kocsihoz segíteni. Még annak a vezetője sem tudja mi a baja, hiába nézegette. Majd vissza Hapre, a kisfiú békésen elvan, mikor zajt hall, kinéz az ablakon, a távolból egy közeledő kocsi fényei látszódnak. Ez a kocsi nagyon csúszkál a vizes úton, és egyre közelebb ér hozzájuk. A lerobbant kocsi alatt Hap apja lesi a hiba forrását, mellette ott áll a néger úr, és a csúszkáló kocsi egyre csak közeledik…

1.png

A jelenben a társaság megérkezett Leo házához, Pszicho jó nagyot nyújtózott a hosszú kocsikázás után. Sokkal lepukkantabb kérót képzelt el Leónak, ki hitte, hogy egy néger ma is csak a pottyantós slozit engedheti meg magának... Hap Leónak sutyorog, van-e bármi ötlete, de sajna Paco meghallja, neki van egy: fogják be, vagy lelövi őket. A társaságot felsorakoztatták a kocsi mellett, Trudy Pacót kéri, hogy hozza rendbe a dolgokat, de sorry, neki egy új arcra kell a pénz. Pszicho ezt meghallja, biztos a nő csak a szokásos bűntudatkeltéssel próbálkozott, ami nagyon nem jön be, mert Paco gondolkodás nélkül válaszol arra a kérdésre, hogy hol a pénz. Irány a pajta, ki kell ásni a vagyont, kettes sorban menetel a társaság, Leo azt kéri Haptől, hogy ne hezitáljon, ha adódik egy lehetőség. Azért Rambo sem lesz belőle, vagy úgy végzi, mint Chub. Ostoba bolond volt, ez Leo véleménye róla. Az istállónál Leo ás, közben Howard még mindig azt hiszi, hogy alkudozhat Pszichóval. Hát nem, Pszicho viszi a pénzt, kezdetnek vesz Angyalkának egy szép gyémántgyűrűt és egy kevésbé tisztességes erkölcsű, de annál jobb trófeafeleséget csinál belőle, mert megérdemli az ő drágája. Míg ő Angyalkával foglalkozik, addig Leo abbahagyta az ásást, jó alkalom lenne ez, de még Hap is türelemre inti őt, és sajnos Pszichónak is feltűnt a nagy csend. Ő Leóra, Angyalka pedig Hapre fogja a pisztolyát. Leo újrakezdi, és lám, megvan a pénzes doboz, már csak ki kell szedni. Sajnos baj van: Pszicho kinyitotta a dobozt, és a derűs arcára fagy a mosoly, sőt mindenki másnak is, aki csak látja a doboz tartalmát. Pszicho Pacót hívja, nézze meg ő is, a doboz üres!

2.png

Howard szenvedi el Pszicho dühét, először a sérült lábára tapos, majd az ásóval megüti, de Howard állítja, a pénznek ebben a dobozban kellene lennie, és nem tudja hova lett. Pszicho egyre idegesebb, Howardnak kinéz egy fejlövés, mire Trudy közbe szól, ő rejtette el. A tökös szuka végre megszólalt, ennek Pszicho is örül, négyszemközt el is beszélgetnek egymással. Hap már indulna utánuk, de Paco visszatartja őt. Pszicho közben a terveiről magyaráz, Angyalkával Dél-Amerikába akar költözni, lesz egy szép tengerparti házuk is, de ehhez kellene a mani. Trudy elég szótlan, Pszicho meg túl barátságosan nyomja, látja rajta, hogy sokkal többre vágyik, mint a minimálbéres éttermi melója. Készüljön, mert hamarosan nagyon eldurvul majd a helyzet, a halott rendőröket is meg fogják találni és eljutnak idáig is. Egész korrekt ajánlatot ad: visszaadja az 5000 dolcsis előleget, plusz egy kis extrát, sőt el is mehet, soha nem is fogja keresni, csak mondja meg hol a pénz. Trudy egy kis gondolkodás után átveszi a pénzt, majd a levegőbe dobja, neki aztán nem parancsol! Pszicho nem erre számított, visszacibálja a nőt a többiekhez. Pszicho kezd éhes lenni, hamarosan hajnalodik, egy kis reggeli jólesne. Mialatt Angyalka drága ezt elkészíti neki, addig ő lerendezheti Trudyval a dolgait.

Csodaszép, madárcsicsergős reggelre virradt Leo tanyája, Pszciho jóízűen fogyasztja a bundáskenyér-rántotta reggelijét, vele szemben ül Trudy, az asztal mellett Howard, Leo és Hap ücsörögnek, akikre Angyalka figyel. Paco hozott egy bilincset, Leo szobájában találta, kis perverz lehet a  néger, majd egymáshoz bilincseli Leót és Hapet. Közben Trudy még mindig azt mondja,  nem tudja, hol a pénz, és még mindig azt hiszi, hogy ő változtatni tud a világ rendjén. Pszciho sejti, hogy van valami más is a világmegváltás mögött, Howardnak teszi fel a nagy kérdést: vajon tényleg őszinte vagy vannak hátsó szándékai a kedves hölgynek? Igazából mindegy is, mert Trudy soha nem fogja hagyni, hogy Pszicho megszerezze a pénzt. Pszicho egy pillanatra elég fenyegetően felemeli a villáját, de nem, nem történik semmi, helyette Angyalka fülébe sugdos valamit, aki mosolyogva távozik. Pszicho megnézi Leo country  lemezeit, nem találja a megfelelőt, de hozott ő saját muzsikát. A magnóba beteszi a kazettát, majd jó hangosan elkezd bömbölni a 80-as évek diszkós elektro tucc-tucc zenéje és Pszicho elkezd rá táncolni, a többiek meg majd összeszarják magukat a félelem miatt, óriási jelenet. Megjött Angyalka is, egy szerszámos ládát hozott magával, Pszicho válogatni kezd benne, egy kalapács megfelel, Angyalka keressen szögeket, Trudy pedig készülhet, nem udvariaskodik többet.

A szögek megvannak, rakja a bal tenyerét az asztalra, Angyalka segítsen a hölgynek. Ha a bárki megmozdulna a faszik közül, Paco lőjön. Pszicho ad még egy esélyt, mert olyan fájdalmakat fog érezni, amitől igazán magába szállhat. A fájdalomtól megnyílik, és szépen elmondja, amit tudni akar, vagy beszéljen és nem lesz gond. Trudy hallgat, Howard még megpróbálná rávenni, de Trudy hallgat, igaz, már félig-meddig zokog a félelemtől. Ha nem, hát nem, Pszicho beleveri a szöget a tenyerébe, azt a rohadt élet, ezt még nézni is rossz. Hap ugyan felugrik, de Paco visszalöki a székre. Na, Trudy, lesz-e következő menet, mert jó sok szög van még, vagy végre beszélni fog? Úgy tűnik Trudy még mindig nem tört meg, sőt a jobb tenyerét is odaadja, Pszicho elismeri az eltökéltségét, sőt, már érti, hogy Hapék házassága miért ment tönkre, sőt, már azt is érti, hogy kötött ki Howard mellett. A főhippi mellett az lehetett, ami. Vele eljátszhatta, hogy egy nagyobb jóért harcol, de közben átverte őt is a pénz miatt, közben Happel hentergett, ha viszont vége lesz, csak visszatér Howardhoz nagy szempilla rebegtetés közepette és minden „rendben” lesz. Fogadjunk, hogy a hippivel jó régen feküdtek le egymással? Howardon látszik, hogy kezd megtörni, rá tudja venni őt, hogy beszéljen. Erre még Trudy is felkapja a fejét, de ez tuti nem jön be, Pszicho is lekezelte őt, mégsem köpött. Igen, mert nem őt kell megkínozni, hanem Hapet. Ez lehet talált, mert Trudy elég hangosan felzokog, Hap mögé pedig beállt Angyalka. Végre Howard is megnövesztette a golyóit, és lehet ez lesz a veszte, mert Pszicho őt emeli ki.

Howard kezébe adja a kalapácsot és azt kéri, tőle, hogy jól vágja fejbe vele Hapet, lássuk elsőre hány foga esik ki! És ha Trudy így sem beszél, akkor addig üsse, amíg el nem mondja hol a pénz. Elég nagy a kavarodás, Leo Hapet védi, Howard Trudyt kérleli, Pszicho dühöng. Howard már lendíti a karját, Leo még épp meg tudja fogni, mielőtt fejbe csapja vele Hapet, aki meg azt állítja, hogy tudja hol a pénz. Este látta Trudyt bejönni, a cipője piszkos volt, tudja, hogy hova rejtette a pénzt. Odaviszi őket, kiássa nekik, és ezután engedje el őket, még Trudyt is. Hát erről dumált eddig is, Hapet meg tudná kedvelni, viszont Howard kiállása is meghozza az eredményét, Angyalka egy párnát rak az arca elé, majd Pszicho lelövi a „hippit”, túlságosan kétszínű volt a fazon az ízlésének. Később a bezsákolt Howardot Angyalka dobja ki a házból, Pszicho Pacora bízza Trudyt, amíg kiássák a pénzt. Pszicho még mindig Hap és Trudy kapcsolatán agyal, mit látott benne vajon, csak bajt hozott rá... Hap a kennelekhez viszi a társaságot, Trudy cipőjén kutyapiszok volt, szerinte az egyik ólban rejthette el a pénzt. Bent Paco az ablakból kémleli, mi történik a kennelnél, addig Trudy nagy szenvedések közepette, de azon igyekszik, hogy minél kevesebb hanggal kihúzza leszögelt kezét. Kint pont Switch kutyus óljával kezdené az ásást, ki kell hozni, hogy Hap ásni tudjon. Leo be akarná mutatni a kutyának Pszichot, aki ellöki magától Leót, ő erre jó hangosan feljajdul, mire a kutya nekitámad Pszichónak, ügyes trükk.

Bent Paco az eseményeket figyeli, mögötte már ott áll Trudy és megtámadja. A tenyeréből kiáll a szög, rögtön arcra támad, szemen döfi vele Pacót. A férfi eddig félvak volt, hisz az arca égett oldalán lévő szemével is alig látott, most meg a jó szeme is vérben úszik, és csak tapogatózni tud. Trudy egy kis dobozkát dob el, hogy Paco a másik irányba keresgélje őt. Kint Leo kiüti Angyalkát, Switch jó alaposan megrángatja Pszichót, Hap és Leo az erdő felé futnak, mikor utóbbi elhívja a kutyát, aki utánuk fut végre. Bent Trudy nagyon durván kikap még a félvak Pacótól, aki jó párszor a szekrénybe veri Trudy fejét. Kint Pszicho lő egyet a távolodó Hapékre, Leót kb. vállmagasságban találja el, de szerencsére fel tud állni. Bent Paco már a fojtogatásnál tart, de Trudy kezébe kerül egy palacsintasütő, azzal jól fejbe vágja a férfit. Kint Hap és Leo már bőven el tudna menni, de felhangzik Trudy sikolya. Hap azonnal megáll, ő menne vissza, de Leo teljesen jogosan ordít vele, ne merjen visszamenni! Ő az oka mindennek, még a rohadt pénzért sem éri meg meghalni! Ő tudja milyen egy háború, és ez az! Vagy Pszichóék ölik meg őket, vagy ők Pszichóékat. Hap csak akkor menjen vissza, ha erre készen áll!

Bent Trudy egy üveget tör szét Paco fején, a férfi pont a tűzhely közelében akar feltápászkodni, hát Trudy leszorítja oda őt, és begyújtja, így ezzel felgyújtva a férfit, aki lángolva menekül ki a házból. Kint vesztére összetalálkozik Pszichóval, aki nem kegyelmez neki, lelövi őt. Bentről Trudy kémlel kifelé, Angyalka is jól van, az urával közösen befejezhetik, amit elkezdtek. Bent pedig Trudy zokog, úgy igazán, félelemből. Össze kell szedje magát, ha túl akarja élni, így felkapja a földön heverő két pisztolyt, majd újra fedezékbe vonul, az ablak alá. Kint ugyan nem lát senkit, de Angyalka jól elrejtőzött, betörte az üveget és ráveti magát Trudyra. Hála az égnek, jön a felmentő sereg, Hap a nyílpuskával lövi ki Angyalkát, de nekik is fedezékbe kell vonulniuk, mert Pszicho lövöldözik rájuk kintről. Sajnos Leót eltalálta, kb. valahol a vesetájékon sérült, de az isten verje meg Hapet, ő Trudyval foglalkozik és kiszedi a szöget a nő tenyeréből. Leóval még mindig össze vannak bilincselve, de nincs semmi, amivel elvághatnák a kényszerű köteléket. Leo odadobja Hapnek a telefont, hívná a rendőrséget, de nincs vonal se…  Kint Pszicho vonszolja Angyalkát a kocsik felé, a nőt a nyílvessző a nyakán találta el, de még van benne élet. Pszicho biztonságba viszi őt, kihúzza a vesszőt a nyakából, aki gyakorlatilag már csak nyöszörögni tud, de néhány sajnálkozó mondatot meg kiprésel magából. Bármennyire is rohadékok ezek ketten, drukkolok nekik, mert itt látszik igazán, hogy mennyire jók együtt. Pszicho annyira szépen beszél vele, látszik rajta, hogy igazán szereti őt, és megígéri neki, hogy elintézi őket, és Angyalka utolsó lélegzetéig mellette marad.

Bent az ablakokat barikádozzák el, de Leo egyre rosszabbul van. Igaz, arra még van ereje, hogy ossza a haverját, aki életében először élő célpontra lőhet, hamar megtudja majd milyen érzés ez. Trudy hálás pillantásokat vet Hapre, és azért rakta el a pénzt, mert Leónak igaza volt, a drog rossz eszköz lett volna. Fenét, Leo tudja, hogy még most is hazudik, magának akarta a pénzt! Most aztán ezen nem kellene veszekedni, Leo mindjárt elvérzik, kórházba kell mennie. A furgonig ő már biztos nem jut el, lábra sem tud állni, nem, hogy több métert megtegyen, vagyis egyedül Trudy segíthet. Howardnál mindig volt pótkulcs, szerezze meg, menjen a furgonhoz, álljon a verandára, Hap meg kicipeli Leót. Trudynak ez már lehet túl sok, nem akar kimenni, de ez már igazán piskóta lesz a kínzás után. Legyen és arra is akad még pár felesleges másodperc, hogy megígérje Hapnak, hogyha túlélik, akkor sose hagyja el. Reméljük így lesz, gyors csókot váltanak, most Trudyn múlik minden. A nő eljut Howard holttestéig, eddig minden rendben. A kulcsokat is megtalálta, bent Hapék figyelik, minden oké, ők is indulhatnak. Trudy eljutott a furgonig, onnan pont rálátni a kocsikhoz, de Pszichóék eltűntek onnan. Hapék eljutottak a verandáig, Turdy közben beszállt a furgonba, ám Pszicho visszatért, Trudyra lövöldöz. A nő beindítja a kocsit, Hapék már így a célegyenesben vannak, Trudy elindul a ház felé, majdnem jó, lehet csak Pszicho figyelmét akarja elterelni, de még így is közel jár Hapékhez, ám elkanyarodik és az erdő felé veszi az irányt. Pszicho jó hangosan ordít utána, Hapék pedig nagy szarban vannak. Trudy közben kiért az útra, ugyan a könnyeivel küszködve, de vissza se nézett. A dalok.

Címkék: hap and leonard
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása