Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét árvák (Orphan Black) 1X02 –Instinct

2016. december 10. 13:00 - Bruti

Ott fejeztük be, hogy Sarah menekül "Beth" kocsijával, aminek a hátsó ülésén ott fekszik egy halott hasonmása, aki még pár perce erős német akcentussal szövegelt, most meg csúnya nagy lyuk tátong a homlokán. Megcsörren a telefon, amit Sarah egy hirtelen ötlettől vezérelve felvesz.

vlcsnap-00001_1.jpg

Egy női hang az, aki Beth-nek hiszi, így Sara készségesen eljátssza azt. Az ismeretlen csaj érdeklődik, hogy találkozott-e a némettel, mire Sarah kinyögi, hogy az európai ikerpárja halott. Erre a másik is pánikolni kezd és közli vele, hogy akkor igaz a hír, valaki öli le őket. Ez kicsit sem nyugtatja meg Sarah-t, kérdi mitévő legyen. Először is el kell tüntetnie a holttestet, aztán majd jelentkezik a telefonáló.
A főcím után Sarah elássa a német csajt az erdőben, majd átnézünk Féhez, aki még mindig Sarah halotti torját ülik. Vik kisség ki van borulva, Fé meg még rá is tesz egy lapáttal, aminek az a vége, hogy majdnem megfojtja. Sarah közben végez az ásással, majd megy a mosóba, hogy helyrehozza a kocsi belsejét sterimóval. Nem a legokosabb megoldás, de kétségtelen, hogy hatékony. Miután kész a művelettel, elmegy Féhez, és éppen csak, hogy nem botlik bele a kifelé tartó mattrészeg Victorba. Fé észreveszi, a vért rajta, így beszámol neki a németről, meg a többi hasonmásról. Közben szóba kerül Sarah lánya és a kislány nevelője Mrs S. Egyelőre úgy tudják, hogy Sarah halott, de ez így nem maradhat, hiszen mindenképpen vissza akarja szerezni a lányát. Főleg most, hogy van 75.000 dollárja. Illetve csak volt, mert amikor Art benézett a kocsiba, magához vette a pénzét. Ez viszont azt jelenti, hogy továbbra is játszania kell Beth szerepét, aminek Sarah nem annyira örül. Art cserébe ott hagyta Maggie Chen, a Beth által lelőtt kínai nő aktáit. Minden benne van az ügyről, így legalább Sarah felkészülhet a meghallgatásra. Felhívja Arthurt, hogy hol a pénze, amire azt ajánlja, hogy találkozzanak Fungnál délben. No, most ki kell találnia, hogy kicsoda Fong és hol lakik. Előtte Sarah hazaugrik, miközben reménykedik, hogy Paul már lelépett. De nincs szerencséje, mivel a pasi egész éjjel rá várt. Kis veszekedés után a fickó úgy dönt, hogy neki ebből elege van, inkább lelép egy időre. „Beth” kap az alkalmon és jóváhagyja a dolgot, csak végre egyedül lehessen.

vlcsnap-00002_1.jpg

Fé úgy dönt, segít Sarah-nak, és elmegy Mrs. S-hez, hogy elmondja neki a lány nem halt meg, és szeretné a lányát viszontlátni. A nő nem nagyon érti a helyzetet, de azt tudja, hogy Sarah még nem áll készen arra, hogy nevelje a lányát. Ugrunk Sarah-ra, aki otthon végre összerakja magában a kínai nő ügyét, majd elmegy Arthoz a találkára. Átveszik az ügyet és végre mi is megtudhatjuk mi történt. Sarah egy kínai bűnözőt követett, de a nő menekülőre fogta. Berohant egy sikátorba, Beth pedig utána, de elvesztette a nyomát. Ekkor hangokat hallott maga mögött, megfordult és egy ugyanolyan fekete ruhás kínai nő állt mögötte, így kétszer lőtt. Az is kiderül, hogy először Artot hívta, aki, hogy mentse a csaj bőrét, a lelőtt nő kezébe tette a telefonját, majd jöttek a helyszínelők. Ezért ideges ennyire Art, mert, ha kiderül az igazság, akkor neki is annyi. Úgy dönt, hogy a meghallgatásig, magánál tartja „Beth” pénzét, amit a lány kénytelen elfogadni.

vlcsnap-00003_1.jpg

Újra találkoznak Fével, aki közli vele, hogy elintézte a lánya ügyét, most már nem hiszik halottnak. Ez eddig rendben is lenne, de ekkor megcsörren Beth egyik telefonja, amin az ismeretlen ikerpárja hívja. Kérdi, hogy megszerezte-e a német táskáját, ha nem, akkor induljon érte, éjfélkor hívni fogja. Sarah úgy dönt felkeresi a német hotelszobáját. A hotelben már várhatták, mert a recepciós szólongatja, de Sarah úgy tesz, mint aki nem hall semmit. Felmegy a szobába, és kiderül, hogy miért keresték, ugyanis szét van verve az egész lakosztály. Nem találja meg a táskát, ráadásul kopogtatnak. A recepciós és a londiner az, akik ki akarják fizettetni vele rombolást. Mivel a német hitelkártyája állja a kárt, minden megoldódik, sőt kiderül, hogy a táska is náluk van a széfbe, így Sarah azt is megkapja. Egy félreeső parkolóban feltöri a táska biztonsági zárját, amiben mindenféle orvosi papírokat, meg vérmintákat talál. No meg egy halom ikertesót a világ minden részéből. Éjfélkor csörög az ismeretlen ikrek, és Sarah úgy dönt, hogy nem adja ki magát Beth-nek. Elmondja, hogy nála a táska, és találkozniuk kellene, de erre az ismeretlen lerakja.

vlcsnap-00004_1.jpg

A táskában viszont talál egy közeli címet, ezért úgy dönt, meglátogatja az egyik tesót. Ahogy a címre ér, egy autó gördül ki a garázsból, így Sarah követi egészen egy parkolóig, ahol meglepetésére egy családanya ugrik ki a kocsiból, a két gyermekével, akiket focizni vitt. A csaj kap egy telefont, így magára marad. Ezt használja ki Sarah a találkozásra. A kertvárosi anyuka ikrek igencsak meglepődik a látogatáson, azon meg pláne, mikor Sarah elmondja neki, hogy Beth halott. Ezzel együtt túl sok választ nem ad Sarah égető kérdéseire, hogy: „Mi ez az egész szarság, és kik ők?”. Csak annyit mond, hogy húzzon innen el és várja a hívását.

vlcsnap-00005_1.jpg
Sara keserűen visszasétál a kocsihoz, amikor érkezik Art hívása. A dilidokija ugyanis a múltkori találkozásuk miatt, alkalmatlannak nyilvánította a szolgálatra, így elmarad a meghallgatás is. Ha meg nincs meghallgatás, nincs pénz se, ezért „Beth” megkéri Artot, hogy szerezzen egy időpontot a dokinál. Ez meg is történik, de a pszichológusnő nem igazán akarja visszahelyezni a szolgálatba, ezért „Beth” úgy dönt, hogy a kérésből átmegy zsarolásba. Ugyanis rájött, hogy a doki írta Beth-nek azt a halom gyógyszert, amitől be volt kábulva, mikor lelőtte a nőt, és azt senki sem akarja, hogy ez kiderüljön, ezért aztán már ugrunk is a létrejött meghallgatásra, ahol elég jól szerepel. Ennek ellenére nem kapja meg a pénzét Arttól, amíg vissza nem helyezik az állásába. Közben telefonál a kertvárosi ikrek, hogy este jöjjön el hozzá. Sarah úgy dönt, hogy Fét is viszi magával, afféle erősítésként, ami egy vicc, meg Fé se örül neki igazából. Sarah mindenesetre besétál a házba, ahol az anyuka ikrek fogadja. De hogy teljes legyen a meglepetés, megjelenik egy fonott hajú ikrek is, és bejelenti, hogy vele beszélt eddig telefonon. Kezd kicsit bonyolult lenni a dolog…

vlcsnap-00006_1.jpg

A sorozatról bővebben az RTL Spike oldalán lehet olvasni.

Címkék: orphan black
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása