Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hap and Leonard 1x04 - Trudy

2016. december 07. 15:00 - Szencsike

Trudyval kezdünk, ugye ő bezárkózott a fürdőszobába, így nem is sejti, hogy mekkora a baj a nappaliban. Lássunk egy flashbacket tőle, otthon van, jó pár gyűrött papír veszi körbe, levelet próbál írni, de nem találja a megfelelő szavakat. A kis sárga madárka vidáman csipog a kalitkában, Trudy már nem is a levélre, hanem rá figyel. Végül döntött, odasétál a kalitkához, majd az ablakhoz viszi és kinyitja a kalitka ajtaját, repüljön a kismadár. A madárka azonban a kalitkában marad, hiába biztatja őt a nő, csak nem akar szabad lenni. Trudy megunja a várakozást, maga veszi ki a madárkát, de nem, nem engedi el. Az ablak előtt van a konyhai vízcsap, megnyitja a vizet, a madárkát meg a víz alá rakja. Egy ideig hallani, ahogy kismadár vergődik, majd szépen elhallgat. Trudy teljesen katatón itt is és a jelenben is, amikor is kimegy a fürdőből.

1.png

A konyhában Paco válogatja a szajrét, a pénz egyik része hibátlan, a másik fele csupa szétrohadt papírfecni. Howard udvariasan megmagyarázza a segítőiknek, hogy mivel a vártnál kevesebb pénzük van, a B terv az, hogy elveszik Hapék részét, ha ők ellenállnak, akkor lőnek. Trudy is tudott erről, ez nem személyes, ez bizony áldozat a jó célért. Később a társaság átvonult az istállóhoz, a banda el akarja rejteni a pénzt, a sok rendőr miatt nem lófrálhatnak ennyivel. Hap ássa a gödröt, de csak azt nem érti, hogy miért kell nekik is tudni erről? Howard fejbe vágja, Leo beszól neki, őt persze nem meri bántani, viszont cserébe ő temetheti be a gödröt. Chub belerakta a gödörbe a pénzt, majd utána próbál fenyegetőnek tűnni, ám szegény dagit irányítani kell, hogyan legyen félelmetesebb a puskájával. Leo közben beszél, Howardot osztja, kettejük közül Leo tudja milyen érzés embert ölni, a főhippi hiába akar főnöknek tűnni, nagyon nem megy neki ez a szerep. Végül Paconak kell betemetni a gödröt, ő és Howard is egyet értenek abban, hogy Hapék csak felesleges kockázatot jelentenek. Hap is jóval keményebb lett volna, ha tudja, ez lesz a vége. Késő bánat...

A párost már a nappaliban ültették le, Dagika feladata őrizni őket. Paco a szutykos pénzt válogatja, hátha talál a maszat között valami használható papírfecnit. Howard számolt, Trudyval sutyorognak, a pénz közel sem elég a céljaik megvalósításához, innentől nincs több hibázás. Egyet máris elkövettek, Leót feldühítették, mire Howardék sértődötten elvonulnak. A cimbik Dagikát próbálják puhítani, ő a leggyengébb láncszem, hiába szól rá Paco, hogy ne mondjon semmit. Ő és Hapék hármasban maradnak, az agytrösztök a konyhában tervezgetnek tovább, Dagika a nappaliban megtörik, Hap túl kedvesen kérdezgette. A pénzből drogot vesznek, kokaint, Leo jó hangosan ismétli meg, az okosok felháborodva vonulnak ki a konyhából, kiosztják szegénykét. Hap azt nem érti, hogy a szép új világba, hogy illik bele a kokainbiznisz? Az első lépés egy megbízható jövedelemforrás kialakítása, hát így. Még Paco robbantgatós bandája is füvet árult egyetemistáknak, hogy munícióra legyen pénzük. Howardnak erre is megvan a válasza, mivel a kokó luxus termék, a gazdagok veszik, és a gazdagok pénzét a rászorulókra fogják költeni. Leo szerint ők bőven nem Robin Hoodok, csak istenverte drogdílerek, így akarják megváltoztatni a rendszert, baromság… Nem az, mert magát a rendszer hibáit fogják kihasználni, hogy megváltoztathassák azt. Hap inkább Trudyhoz intézi a szavait, mikor azt mondja, hogy vagy börtön, vagy temető lesz a vége a dílerkedésnek. Még mindig akarja menteni a nőt, hihetetlen. Majd Paco kapcsolatait kihasználják, hogy betörjenek a piacra, szól Howard, az optimista. Ja, mert Paco is sokra vitte ebből, szól Leo a pesszimista. A banda csak a bevételt kezeli, az árusítást másra bízzák. És övék lesz a hatalom is, szól Chub, a szegény agymosott lélek… Leo nagyon jól látja a dolgokat, a drog nem csak a gazdagokhoz fog eljutni, hanem akár azokhoz is, akiknek fogalmuk sincs mibe ártották bele magukat! Howardnak elege van a pofázásból, hozza a szikszalagot.

5.png

A dumának meglett az eredménye, a cimbiket kirakták a verandára, hozzá vannak ragasztva egy kisebb hintaszékhez. Ki gondolta volna, hogy idáig jutnak… Bent Trudy a maszlaggá vált pénzkupacot égeti el, és közben flashbackel is egyet. Hap rég a börtönben van, ő maga meg dühös és magányos, a közös képeiket eltüntette, hiába igyekszik úgy tenni, mintha minden rendben menne, sírógörcsöt kap és a tükröt is szétveri. A jelenben Trudy Howardtól kérdezgeti, hogy ez, amit és ahogy csinálnak, az helyes-e, mert ő ugyan ezt akarja tenni, csak hibázni nem akar. Howard megnyugtatja, jó úton járnak és Trudyt a saját szavaival szereli le: a helyes út nem mindig a legkönnyebb (ez hangzott el Hap toborozásakor is). Kint a cimbik csendben tűrik sanyarú sorsukat, Paco nem messze tőlük cigizik és Chub az egyedüli, aki megszánja őket. Sajnálja, hogy így alakult és bocsánatot kér. Hap ugyan egy kis bólintásfélével jelzi, hogy hallotta, amit mondott, de Leo ügyet se vet rá. Chub próbálkozik tovább, kérnek-e valamit, mire Leo felel, ott kellett volna hagyni a mocsárban. Sőt, tovább megy, Howardék semmibe veszik őt, egy dagadt disznót látnak benne, de a hippikkel ellentétben, Hap és Leo el fogja őt intézni. Szegényke, látszik rajta, hogy megviselték az elhangzottak, de legalább azt elmondja, hogy Howardnak az a terve velük, hogy az államhatárig elmennek, ott elengedik őket, miután találkoztak Paco ismerőseivel. Nem kellene többet mondania, Paco bezavarja őt a házba.

4.png

Howard javában horkol, mellette Trudy fekszik álmatlanul, újabb flashback jön. Trudy eladta minden cuccukat és a búcsúlevelet is sikerült megírni. Sose látogatta meg őt a börtönben, pedig sokszor akarta volna menni. Hap bent van, egy jó ügyért küzd, ő itt van kint, rájött arra, hogy az élet megy tovább, és tennie kell valamit, hogy az ő élete se legyen céltalan. San Franciscóba költözött, csatlakozott egy tiltakozó csoporthoz és a háború ellen tüntetnek. Nehéz döntés volt, de így lesz a legjobb, neki is és az ügyének is. Miközben Trudy a levelet olvassa fel, látjuk azt, hogy összepakolt, beül a kocsiba és San Francisco felé veszi az irányt. Ott látjuk a tüntetést, illetve látjuk a börtönben tengődő Hapet, aki az elbocsájtó szép üzenet mellett a válási keresetet is megkapja. Trudy a levelet a mindig szeretni foglak szöveggel zárja le. Hát, kösz a semmit. A jelenben a verandán, Leo békésen szundít Hap vállán, Trudy pedig tett egy cigizős kört, Hap meglepődik ezen, mert nem tudta róla, hogy bagós. Hap próbál a lelkére hatni, hisz Trudy régen nem ilyen volt. Ennyire fontos neki ez a projekt, hogy azt, akit szeretett, hagyja, hogy egy székhez kötözzék? Ennyire megváltozott volna? Trudy elszántan hinni akar valamiben, annyi mindent tett már, de szinte mindig megbukott, kell valami, amiért küzdhet, amiért élhet. A nagyobb jóért bármit megtenne, hoz egy példát is, két szerzetes felgyújtotta önmagát a háború elleni tiltakozásul, Trudy ennyire elszánt, Hap pedig próbáljon meg aludni.

6.png

Végre reggel lett, Chub békésen horkol, Leo éberen, szúrós szemekkel figyeli, Hap pedig felébredt a szunyókálásból. Leo beszámol az eseményekről, Howard küldte ki felügyelni Chubot, de ő elég rosszul csinálja. Leónak már szökési terve is van: székestől együtt most el tudnának menni az erdőbe, ott megszabadulnánk a hozzájuk ragasztózott széktől. Hap azon csodálkozik, hogy miért nem tegnap tették meg, hát azért, mert akkor még nem jutott Leo eszébe az ötlet. Egy nagyon vicces jelenet jön, ahogy teknősként a hátukon cipelik a széket és egymást osztják, hogy hova és milyen gyorsan vagy lassan menjenek, de sajnos nem jutnak messzire. Paco ücsörög nem messze tőlük és visszazavarja őket a verandára. Később a teljes banda felébredt, a cimbik tetőtől talpig be vannak szigszalagozva és még mindig a hintaszék foglyai. Howard úgy döntött, hogy jönnek ők is, rossz ötlet lenne a szökés után Chubra bízni őket. A cimbikről leszedték a ragasztót, de a kezük még össze van kötve, hát indulhat a nagy túra. Trudy még mindig a gondolkodó üzemmódban van.

A hippimobil hátsó ülésén rossz nézni, ahogy Chub tartja azt a puskát, Leo szól is neki, nehogy lelője a legnemesebb testrészét, de Chub még ezt is rossz néven veszi tőle. Howard berekeszti a dumálást, Paco meg a pénzről kérdez. Howard és Trudy megdumálták a dolgot, csak a pénz egy részét hozták el, előlegnek. Paco dühös, nem egy bankba mennek, de Trudy szerint tudniuk kell, hogy megbízhatnak-e bennük. Paco nagyon telerakta a gatyót, a dílerekkel nem szabad játszani, vissza kell menni a maradék pénzért! Vagy ez lesz vagy semmi, hangzik a két észlény szájából, de Paco szerint, nagy szarba fognak kerülni. A találkahely egy régi ipartelep lesz, na kik a dílerek, bizony Pszicho és Angyalka. A bőrcuccba öltözött nő lesz a fogadó bizottságuk, ez a nő szinte  sose szólal meg és pont ettől igazán félelmetes.  Az épületben már várja őket Pszicho, azonnal feltűnik neki Hapék jelenléte, sőt az egész bandát ismeri már, hála Paco jelentéseinek. Howardon látszik, hogy tudja, ezzel a fazonnal nagyon nincsen egy súlycsoportban. Jól nevelt fickóhoz illően Pszicho is bemutatja Angyalt, majd jön ő, az ő civil neve a Katona, nyugodtan szóljanak, ha valami nem tetszik, ő is kedveli a gördülékeny együttműködést. A pénzt kéri, Trudy Howard felé tátog, ebből baj lesz, és tényleg lesz, igaz, nem emiatt. Pszicho kinézte magának Leót, mint az egyetlen feketét ebben a szedett-vedett társaságban. Chub erre nekiáll szónokolni arról, hogy csak azért, mert valaki fekete, még nem ok arra, hogy megkülönböztessék! Hiába szól rá Paco is, Howard is, csak nem fogja be és löki tovább az emberbaráti szöveget. Hap és Leo szótlanul hallgatja a dolgokat, nem is nagyon néznek senkire se, nehogy provokáljanak bárkit is. Angyalka és Pszicho már ideges, de nem ők tesznek pontot az í-re. Paco fejbe lövi Chubot.

Hát ez durva volt, még Pszichot is váratlanul érte. Angyalka elveszi Pacotól a fegyvert, Howard, a kis naiv még mindig azt hiszi, hogy tarthatják magukat a tervhez. A terv szar volt, hangzik Pszicho véleménye, Paco volt az ő beépített embere, aki mesélt erről a talált pénzről, és lám, meg is szerezték. Neki. Trudy beszól Paconak, de Pszicho nem akar durva beszédet hallani. A falnál hüledező Howard se adja az ártatlant, ő átverte Hapéket, hát Pszicho meg átverte őt. Leótól is megkérdi, mit szól az eseményekhez, ő egy láblövést javasol Howardnak, de szerintem még ő se gondolta, hogy Pszicho valóban lábfejen lövi a főhippit, mindezt csak azért, hogy bizonyítsa, vele nem lehet szórakozni. Pszicho a pénzt kéri, vagy Trudy lesz a kövi. Howard még mindig a megállapodásról hablatyol, de már nincs semmi megállapodás, csak a pénz kell. Nagy nehezen kiderül, hogy 5000 dolcsi előleg itt van, a maradék Leo istállójában bujkál. Remek, Hap elláthatja Howardot, majd szépen elmennek a pénzért.

A társaság elindult végre a pénzért, útközben Pszicho Trudyt zaklatja, hogy melyik jelenlévő úrnak rakta szét a lábait? Majd jön egy szép okfejtés arról, hogy kell használni a nagy férfifasságot, Angyalka is bőszen helyesel neki, meglepően mély hangja van a nőnek. Trudy csak mered előre, Pszicho tippel egyet a kanra, Leo, hisz néger, nekik a legenda szerint jó nagy van nekik. Nem, ő pasikat szereti, Paco gyorsan javított. Akkor esetleg Hap, ám ő is meleg?  Nem, csak Leo legjobb barátja. Akkor még így is marad Howard és Hap. Paco röhög, megvolt neki mindkettő. Milyen nagylelkű a hölgy, és Paconak is volt szerencséje Trudyhoz? Bár az arca miatt biztos nem... Minden érintett fapofával hallgatja Pszicho szövegelését, sőt, annyira élvezi a helyzetet, hogy Angyalkát még meg is osztaná Happel. Igazi vadmacska, aki széttépi a férfiakat, de Trudy biztos finom és meleg az ágyban, na, erre Trudy leseggfejezi, így viszont Pszicho rászegezi a fegyverét. Trudy nem fél tőle, sőt lőjön csak nyugodtan, nem teszi meg neki azt a szívességet, hogy megijedjen. Howard próbálja Trudyt menteni, de Pszicho jól látja, Trudy sokkal tökösebb, mint ő valaha lesz. Viszont baj van, megint belefutottak egy rendőrségi ellenőrzésbe, Pszicho nem aggódik.

Egyenesen előre a rendőrökhöz, szépen megállnak, Pszicho kiszáll, nagyon szívélyesen válaszol a kérdésekre, sőt még Howardot is megmutatja, az ütvefúró elkapta a lábát, kórházba mennek. Közben persze Angyalka pisztolya a túszok felé néz, se Hap, se Leo, se Trudy nem fog semmi hülyeséget csinálni. Pacotól elkérik a jogsiját, csak az arca ép részét mutatja a rendőr felé, ráadásul csukja van rajta, meg kellene mutatnia rendesen magát. Meg is teszi, eddig minden rendben, Pszicho valami ipari balesetről magyaráz, ott sérült meg szegény ember, egy macskát akart megmenteni a tűzből, a macskának semmi baja sem lett, az élet igazságtalan. A rendőr elhitte, viszont mindenki igazolványát látni akarja. Paco adja oda először a sajátját, egy lő nyílvesszőt a rendőr fejébe. A másik kolléga ugyan a saját fegyveréhez kap, de Pszicho reakciója gyorsabb, ő lő először, igaz a rendőr nem hal meg. Angyalka kiugrik a kocsiból, biztosra akar menni, a fejbe lőtt rendőr kap tőle még pár golyót. A még életben lévő rendőr szenvedéseit Pszicho húzza, megnézi az igazolványa mellé berakott családi képeket, helyes srácai vannak, de attól még ő is kap egy golyót a fejébe, majd indulnak tovább. Hamarosan a végjátékhoz érünk, két vérzivataros epizóddal fogjuk zárni a sorozatot. A dalok.

Címkék: hap and leonard
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2016.12.07. 16:46:17

Ez kemény rész volt. Minden szempontból. Trudy se volt piskóta, hogy belefojtotta a mosogatóba a petite szárnyast, de Angyal és Katona végképp durva. Különösen az az ijesztő bennük, hogy mindezt mosolyogva, szinte a másikkal együttműködve, barátian teszik.
Azon persze hatalmasat nevettem, ahogyan a székhez ragacsolva osonkodott Hap és Leo a biztonságosnak hitt erdő felé. Persze Paco se volt semmi, hogy nem levágta a ragacsot és hamar-gyorsan visszatessékelte őket, hanem kis flegmán nekik szegezte a kérdést, hogy ugye visszafelé is menni fog majd :D
Trudy elég sajátosan mutatja ki azt, ha valakit szeret, és olyan, mintha valójában maga sem tudná, hogy pontosan mit is akar, de mégis foggal-körömmel ragaszkodik ehhez az elképzeléshez.

Természetesen köszi a hv-ot :)
süti beállítások módosítása