Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A visszatérők 1x02 - Earth skills

2016. december 07. 11:00 - Mani_feszt

Az első epizód langyos bemelegítése, a landolás a radioaktív Föld felszínén valahol a Yellowstone parkban Maci Lacinál, és egy dárdás cliffhanger után a második rész rögvest egy rövid hogyvolttal kezdődik (ahogy a többi részben is meglesz az előző részek tartalmából). Béláim a Földön, figyelőik az űrben. A rekedt szőkét Finn ráncigálja végig a gemenci erdőn, és amikor megállnak szusszanni egyet, mert Monty (a másik elrángatott geek Jasper mellett) tankönyvi hasraesése következtében találnak valami fura alakú koponyát, amit korábban még nem láttak. Üvöltés? Á csak vissza kéne menni Jasperér’, nem? De. Vissza, te jó ég, elvitte valaki! El b+. De mégis ki???

the_100.JPG

Bárkesz: Muter érkezik a vezérlőbe, tanakodás azon, hogy az űrhajón lézengő emberek látták a gyerekek hajóját a Földre indulni. Nyugodjon le mindenki, minden rembevan, jelentsél Jackson. Osztályfőnöknek tisztelettel jelentem, az osztály létszáma 77, hiányzók száma 23. Sugárzásra gyanakodnak mindketten. Kancellár és Kane megjelenik a vezérlőben, megy az időhúzás meg "a trust me I know they’re alive". Grund: A táborban továbbra is anarchia dúl, Wells temet kettőt, majd visszaérve a táborba összevitázik egy taggal a ruhákon. Megjelenik a vezérhím Bellamy (bah :D ...), méghozzá félpucéron, látszik, hogy tesók Octaviaval, ez ilyen villantós család lehetett a hajón is. Ha lesz új évada az Éden Hotelnek, okvetlenül jelentkezzenek mindketten. Bé anarchiapárti továbbra is, okfejtését egy női sikoly akasztja meg.

1x02_01.JPG

A hang egy leányzótól származik, akit a csapat főköcsögje, Murphy lógat a tűz fölé épphogy, hadd izguljanak csak odafent a stresszpulzustól. De kár, hogy nincs élőképünk a Bárkáról ilyenkor. Wells lelöki Murphyt a lányról, Bé pedig elindítja a napi kakaskodás rovatot, szegény Kancellár Fia Wells, eléggé tré napja van. Murphy vérre menően óhajtja rendezni a dolgot, K. F. Wellshez is hozzávágnak egy kés-szúró-vágóeszközt, legyen egalitée, de az érkező Clarke leteremtő hangja kettészeli az induló gladiátorviadalt. Eljutottatok Mount Weatherbe? Nem, megtámadtak minket. Mégis mi? Nem mi, KI?... az utolsó riposzt Bölcs Huckleberry Finntől származik, jelenleg ő a csapat esze az agymenés közepette. Idegesítő egyébként Clarke taposása arról, hogy miért is kerültek le a Földre, mindenkin segíteni kell odafent, jól letolja az egész csapatot, és hallgatnak is rá amúgy! Hihetetlen... Bé nem hagyhatja annyiban, rögtönzött elnökjelölti vita alakul ki, hujuj, „azonnalrögtöndemán” jelleggel tévé és rádiótársaságokat ide, de izibe’! „Túlélők vagytok béláim!!!”– hangzik Bétől az ukász, Clarke megunja, reakciója: indulás Jasper után.

1x02_02.JPG

Indöszpész: Muter és Kancellár napi értekezletet tart. Népességet kell csökkenteni? Oxigénhiány, és a gyerekek fognak meghalni először? Oh no. Végre kettesbe kapcsolunk a történésekben, ideje. A lent lévő 76 gyerek élete nem bizonyít semmit (figyeltem, még egy tag mínusz az induló létszámhoz képest), lelkizés level 100. Ki lőtte le amúgy a Kancellárt? Bellamy Blake... Mi?! Kane spontán leváltaná Kancellárt a pébe, és ennek a gondolatának hangot is ad. Ándögráund: Szössz keres egy térképet, hogy Jasper után eredhessenek, de csak pletykalapokat talál, K.F. Wells-el egy kis szájkarate, majd utána a befutó Montyval is, akiről kiderül, hogy ő lesz az élelmezésügyi és kommunikációért felelős miniszter, amint Szössz megnyeri az elnökjelölti vitát és kormányt alakít a Földön. Szössz megtalálja Bét, mert kéne a fegyvere, majd utasítja, hogy kövesse őt a mentőakcióban. Bé ellenkezik, Szössz pedig végre először használja éles elméjét, és megjegyzi: azért, mert Bé góré akar lenni, nem rezelhet be. Hm. Bé és Murphy, a 10/B két fenegyereke fegyverrel követik Szösszt, aki bűnözőként is tekint rájuk. Bé amúgy azt ecseteli, hogy ha Princessz Szössz halott lenne, lenyugodna a Bárka is. Ki akarja nyírni, vagy elég ha Bé nyeri meg az elnöki címet?

1x02_03.JPG

A semmiből beugrik az űrhajóra egy leányzó talpig űrsétálós hacukában, aki amikor láthatóvá teszi az arcát, beugrik nekem, hogy úgy hasonlít valakire... De kire is? Aztán rájövök, hogy szerintem a nagysikerű Éden Hotel első évadának egyik szereplőjére, Pókmajomra. Tényleg. Nem mondom, hogy ikertornyok, de azért benne van az a bizonyos X. A csaj neve Raven, és a hajó egyik zero-G szerelője. Magyarul nullgravitációs karosszérialakatos, szép szakma is az, főleg odafent. Odalent a táborban Octavia próbálkozik elszökni kicsit, de Bé meghagyta az embereinek, hogy nem hagyhatja el a tábort a lány, és csúnyán számonkér bárkit ellenkező esetben. O pedig meg is ragad minden lehetőséget, hogy kijusson valahogy, elvégre tesók.

1x02_04.JPG

A hajón épp a menzára fut be Muter és Jackson, felveszik a napi fejadagot, majd érkezik Révön, és számonkéri Mutert, hogy a népeknek beadagolt „vírus van a hajón, mindenki maradjon a seggén” dumánál mégis miért megy a szellőzés, de igazából a barátjához szeretne bejutni, ha lehet. Nem lehet. Jó, akkor kapd be Muter, Révön balra el. Mentőcsapatunk épp szotyolázik az erdőben, megállnak trécselni egyet, Bé erőlteti a karperec levételt, Szössz pedig megjegyzi: csak a holttestén keresztül. Csak nem akarja tán Bé kinyírni Szösszt, aki egész bátran ugat be meggondolatlanul Bének, de Finn megérkezik és el is rángatja Szösszt ebből a szép összejövetelből, hajtás Jasper után. (Szössz mindeközben pedig széééép baaaambi szemekkel néz rá :))) ). Bé leveszi a szituációt, és a magát emésztő K. F. Wellsnek be is talál azzal, hogy Szössz észre sem veszi őt, ha Hákleberri Finn jelen van. Jól látja. Geek Monty próbál kommunikációt létesíteni Octavia 1.6 TDI karperecének levételével, de nem megy. Egy kis lelkizés Jasperről is / tartson ki mindenki, a kezdeti lelkizések és vergődések után be fog indulni a történet, tényleg.

1x02_05.JPG

Vajon miért csak akkor dobták le Jaspert dárdával – agyal Finn -, amikor átment a folyón, hát nem igazán voltak csöndben. Vajon miért drága édesöcsém, mikor úgy üvöltöttetek a civilizációtól mentes erdei kussban, hogy tisztességesebb bérházak között ugyanezért már a rend éber őrei autójának hátsó ülésén ülnétek csendháborítás vádjával, azér’... Talán mert átlépték a folyót, ami valószínűleg határ, és tiltott terep Mount Weather. Hogy lesz így vacsora? A válasz sajnos nem derül ki, csak a (tisztának tűnő) ivóvíz forrása. Finn belegázol a vizecskébe, emlékezzünk meg arról, hogy Octavia 1.6 TDI sem tudott tisztességes seggest bemutatni a pilotban, ne erőltessük, ami nem megy. Szössz nyíg, hogy nincs idő meg Jaspeeeer meg haladjunk mááár, de Finn addig-meddig piszkálja, hogy csak berántja egy kicsit pancsolni. Jaj úgy élvezem én a strandot, ottan annyira szép és jóóó, annyi vicceset látok-hallok és még vérnyom is láthatóóó. Finn udvarol strandolás közben Szössznek, de Szössz a vérnyomokat észlelvén kimászik a vízből, a foltok mellett pedig megtalálja Jaspi szemüvegét is. Volt a gyereknek egy régi repülős szemüvege (az 1900-as évek elején tartozott bugyinedvesítő kategóriába), valószínűleg a fiú hurcibálása közepette bejelzett a fashion emergency mutató, és számkivetett lett szhegény szhemüveg.

1x02_07.JPG

Muter épp próbálna valami kommunikációs csatornát létrehozatni Jacksonnal a vezérlőben (háttérben a gigamonitorokon az e-napló), amikor a bejárati ajtó mögül gyanús hangok érkeznek, és lebuktatja a menekülni próbáló Révönt. Értekeznek arrúl, miért is csökken a 10/B létszáma: leveszik a karpereceket szimplán, és egyszerűen, Jackson fiam - de naív vagy – piszok szerencse Muter éles elméje, mi is megnyugodtunk a monitor másik oldalán, ugye? :)

1x02_08.JPG

Octavia 1.6 TDI épp élez egy kést az erdő közepén, amikor meglepi egy fluorkék lepke. Kicsi bambin-O utánamegy, és talál egy egész rajnyi ebből a fajból. Ímhol a szépség kékségének mágikus esszenciája lelkének virágát ambróziával táplálá vala. Testőre, Atom (na jó, ki fogok égni ezektől a nevektől :D) követi, és könnyű csókot lehel Octaviara, kimaxolván a pillanatot, holy blueness. O 1.6 TDI pasizási szokásai nem olyan szigorúak, mint a Bárka büntető törvénykönyve.

1x02_09.JPG

Mentőcsapatunk halad tovább, Finn olvassa a nyomokat (merthogy suli negyedikben ötös volt Earth skills-ből), nyomok értelmezése közben Bé odaszúr egyet K.F. Wellsnek láthatatlansági kérdésben. Gyanús hangot hallanak, futásnak erednek, és egy tisztásra érve megtalálják Jaspert, kikötözve egy fához, félmeztelenül, éktelen hegesedett sebbel a mellkasán. Clarke nagy svunggal belevetné magát a megmentésbe, de csapdába esik, Bé épphogy elkapja az alkarjánál, a srácok rohannak kihúzni őt a medvecsapdából. Ez nem sokon múlt, édes lyányom...

1x02_06.JPG

A kancellár tanácskozást tart a nagyteremben, ahol Muter felvezeti, hogy a bűnös kölkök közül az erőszakos bűnözők kategória (Bellamy és barátai) kitalálhatták, hogy levetik magukról rabláncukat, azért fogy ennyire a 10/B. Jaha kancellár (ejtsd: dzsaaha, kiégés alert!) megvétózza Muter indokait, mondván, hogy fia sosem venné le önként. Muter ragaszkodik a tétel bizonyításához, és időt kér a tanácstól. Kane informál mindenkit, hogy 6 hónap kell a mérnököknek, hogy mindent helyreállítsanak, de 4 hónapra elég oxigénjük van. Így nem marad más megoldás, 209 embert ki kell hajintani a Bárkáról. Szavazásra bocsájtják a kérdést, yes or no. 3 igen, 3 nem, Dzsaaha tartózkodik, reménye van béláimban és a saját fiában is. 10 nap múlva újra napirendre kerül a kérdés, Muter kaptál 10 napot, hogy bizonyítsd matematikailag az igazad, good luck.

1x02_12.JPG

1x02_13.JPG

1x02_14.JPG

Mindeközben lent valami pumaszerű dög tartja fel a mentőcsapatot Jasper kihozatalától - Finn és Murhpy a fán menti J-t, többiek őrködnek, Bé fegyverével K. F. Wells lerendezi a kérdést. Muter bepörgeti az eseményeket, kihívja felelni Révönt, és közli vele a száraz tényeket: a Bárka haldoklik. 10 nap múlva 320 bárkalakót kivágnak a semmibe, ha a Föld nem lakható. Előrukkol egy elavult űrkabinnal, Révönnek 9 napja van arra, hogy működőképessé tegye és lejuttassa Mutert a földre. Révön belemegy a játékba, de csak ha Muterrel tarthat, merthogy a pasija is lent pihenget a Földön, és ez így nem kerek.

1x02_16.JPG

Este, tábortűz, O 1.6 TDI és Atom romantikáznak a lágy fényben. Befut a mentőcsapat, Jasperrel és egy adag sütnivaló pumahusikával. Finn nekiáll kaját szerezni, leoltja Murphy-t, Bé berág rájuk, épp dobna egy sárgát a fák tövében, amikor megpillantja kishugát és nemes lovagját. Bé elrángatja Atomot őrködni, és korábbi ígéretéhez híven leszámol vele, fellógatja egy fára az erdő közepén. Durva ez a gyerek, csoda, hogy Szösszt nem állította még félre. Bé és csapata otthagyja Atomot lógni, és a végére kiderül (Spoiler!), hogy az egészet nem csak ők látták, hanem egy titokzatos, ijesztő szerelésbe öltözött valaki egyaránt, egy szimpatikus fa tetejéről. Whoa, egy Földi!

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teszt123456789 2015.11.26. 13:20:28

A 3. évad kezdéséig meglesz az első 2 évad hogyvoltja? Király lenne!

enzo23 2015.11.26. 13:54:38

Január 21.-ig az kicsit feszített tempó lenne, nem? :D

Amúgy jók a becenevek, kivéve szegény Raven, ne már, most miért kellett lepókmajmozni? :(

Köv.rész hogyvoltjára kívánics vagyok a vége miatt ;)

Mani_feszt 2015.11.26. 18:36:24

Az a terv, hogy meglegyünk a következő évad kezdetéig :)
süti beállítások módosítása