Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vikingek 4x02 - Kill the Queen

2016. december 03. 10:00 - Szendrey

Havas és fenyves a táj, de leginkább havas, ahol Björn gyalogol éppen, és ez egy igen erős eufemizmus volt, mert szerencsétlen pára esik-kel, s fel se bír egyenesedni a térdig érő hóban. Nyilván, az a hat darab állatprém, amit szolidan magára kapott, nem a legújabb divat szerint kialakított férfi pehely túrakabát. Björnünket még az ág is húzza, mert nem elég a szőrmerengeteg, a pajzs, és a három hétre elegendő hideg élelem az éthordóban, még a hóvihar is rákezdett, mondtam én, hogy Ironman Winter Edition lesz itt kérem szépen. Azért estére csak odaér a kunyhóba, első feladat teljesítve.

1.png

Kattegatban este van, este van: kiki nyúgalomba! - azaz nem, Ragnar még egy tál levest se ehet meg anélkül, hogy ne történne valami: most éppen Floki szökött meg, s lőn, a láncok üresek, Helga pedig egy halom kosár mögött rejtőzik a téren, most vagy megesett a szíve a férjén, vagy az előző részben a hisztije csak színészkedés volt. Egy srác berohan Ragnarhoz - akinek már most tele van a makkja az egész Floki-üggyel - és bejelenti a viking szökését. Nahát, nem mondod, reagál hatalmas lelkesedéssel a király, akkor talán uccu, keressétek meg. Persze Flokinak bottal üthetik a nyomát, a szaros gönceiben már rég mohás sziklákon rohangál.

2.png

 Wessexben Ecbert király összehívja a főembereit, kaksi van gyerekek, mégpedig Merciában, ahol néhány nemes fellázadt, és nem fizetnek adót, ráadásul eltávolították Kwenthrith királynőt a trónjáról, és a fiával együtt egy toronyba zárták, kedves. S mint ahogy egy nagyszerű puccsnál szokott lenni, a fellázadtak kinevezték magukat kormányzó tanácsnak, hogyvoltozza a sztorit az eléggé pipa Aethelwulf, Ecbert fia. Ecbert Aelle királyt hívja segítségül szövetségesnek, és katonai erőket javasol, értem én, nem fog szórakozni. Az egyik sóher nemes egyből felszólal, kőccséges dolog az a hadsereg, s mi van ha nem is lesz szükséges? Mire Aethelwulf azt mondja nyugodjatok le a picsába, kell az a hadsereg és kész. Egy másik nemes azonban eléggé beoltja, mikor közli, hogy Aethelwulfnak sose kellett anyagi terhekkel foglalkoznia, mert a király fia. Höhö. A cicaharcot Ecbert állítja le, s észérvekkel próbálja meggyőzni a nemeseket, ha idejön mondjuk Ragnar Lothbrok, akkor mit csináltok, he? Ilyen esetekre kelleni fog a haderő, szóval marad az ötlet, kuss.

3.png

A Flokit üldöző kis csapat - amelynek Ragnar fiai is részei -, rájött a turpisságra, és már a sziklánál tart. Közben a még mindig nagypapi gyorsaságú Ragnar ellátogat Helgához, te szabadítottad ki Flokit, mi? Nem tudom, lehet, hogy én voltam. Ragnar nem hibáztatja érte, s mint egy jó Mikulás, előhúz egy zsák kaját, mondván közeleg a tél. Jon Snow, tudtad ezt?

4.png

Wessexbe is ajándékcsomag érkezik, csak másfajta, a merciai felderítők, akik Kwenthrith királynőt kellett volna, hogy megtalálják, két ládában érkeznek vissza, darabokban. A ládákat egy magányos ló hozza, mögötte egy félholt katona botorkál. Kesőbb Ecbert kikérdezi a katonát, tudod-e, hogy hol a torony? Ja. Honnan? Hát egy "W" nevű nemesember mondta el nekem, aki nem csatlakozott a többi lázadóhoz. És te hiszel neki? Ja. Ecbert király nem túl boldog, szerinte csalinak használják Kwenthrithet, és az egész sztori egy bullshit. Aethelwuf szerint meg éppen ez hülyeség, nem kell mindig rosszra gyanakodni, és a "W" nevű igazat mondott. Jó, akkor kapd magad édes fiam, ha már ilyen okostojás vagy, és szépen lovagolj el a mi katonánkkal együtt a toronyig, mondja Ecbert, majd meglátjuk, mennyire maradsz életben. Aethelwulf persze nem egyedül megy, Ecbert a legjobb harcosokat adja mellé, és biztonság kedvéért a fia lelkére köti, ha bármi gyanús lenne, ölje meg a felderítőt. Ja, és még egy dolog: Kwenthrith kisfiát, Magnust mindenképpen meg kell menteni.

5.png

6.png

7.png

Ecbert ezek után a palotájában iszogatna menyével, Judith-tal, de a nő felszállt a durcivonatra, és nehezményezi, hogy Aethelwulf el lett távolítva mellőle. Ja, és attől még nem fog Ecberttel lefeküdni, hogy nincs helyben a férje. Ecbert, a tapasztalt csajozó erre rákezd a hatalommal rendelkező férfiak ultimate bugyibamászó szövegére: azt akarom, hogy szabad légy, tudom, hogy hercegnőnek lenni nehéz, aranykalitka, satöbbi. Nem akarlak erőltetni, csak mondd, hogy mit szeretnél, és én máris megadom neked, bármi legyen is az. Judith szkeptikus, de azért elmondja, hogy festő akar lenni, mint Athelstan. Több se kell Ecbertnek, oké cica, iderendelek egy tanítót, aki majd segít neked festeni. Judith nem nagyon hisz neki, és elmegy, de Ecbert vigyorán látszik, hogy ez már eldöntött meccs.

8.png

11.png

Párizsban Odo gróf, Roland és Rollo egy térkép fölé hajolva diskurálnak arról, hogyan védekezzenek a vikingek ellen, pontosabban Odo kitalálja, mit akar Rollo, mert ugye az egy mukkot se tud a nyelvükön. A viking a folyó két oldalára két erődöt javasol, meg egy vastag láncot, ami kifeszítve tönkre teszi a felfelé hajózó viking hajókat, és ezt a kis makettjeivel meg is mutatja. Roland bambul, Odo nevet, megvesszük az ötletet, cső. Rollo ezzel nem fejezi be, több kis hajót mutat, és még a hangjukat is utánozza, behalok rajta. Ebből Odo leszűri, hogy több hajót kellene építeni a frankoknak, és vízen támadni a vikingekre, oksi, beleegyezünk.

12.png

Odo gróf ezzel el is húz a kis BDSM kamrájába, és Therese-nek, a szeretőjének számol be a fejleményekről, továbbá Gislán röhög, hogy milyen szerencsétlenül járt a csaj ezzel a házassággal, na de majd úgyis érvényteleníti. Therese kicsit piszkálja, hogy nem érez-e keserűséget azért, mert a császár magát tüntette fel Párizs megmentőjeként, pedig nem is csinált semmit, mire Odo papa bevallja, hogy valóban rohadtul idegesíti a beszari kis törpe. Therese egyetért, s azt mondja, új császár kellene, alighogy rá nem kacsint Odo-ra, hogy ez most célzás. A nő Gislát kicsit lefikázza, nem elég bátor, és különben is a jövendő császárnak egy keményebb csaj kell. Mondjuk én. Odo veszi a jeleket, miközben az Therese az ostorai között turkál, tudjuk mi következik ebből.

13.png

14.png

A párizsi Hajas szalonban Rollo frizuráját sztájlingolják vállig érőre, és be is hullámosítják kicsit, ne már bakker. A viking nem nagyon tűri a procedúrát, de már a cuccai sem a régiek, kapott arany ruhát, fancy bársony köntöst, meg minden. A teljes átalakulás végére megjelenik Gisla, mire Rollo egy nagyon esetlen meghajlást csinál. A nő elkezd hangosan röhögni, nekem kurva idegesítő hangon, de egyéni szoc probléma. Gisla és udvarhölgyei el, Rollo fején az értetlenség marad.

15.png

16.png

17.png

Az Ironman téli kiadásban baromi nagy a hóvihar, fehérség mindenhol, de enni mindenkinek kell, ezért Björn, aki önkéntes száműzetésbe vonult, hogy bebizonyítsa apjának, mekkora Jani, most léket vág a jégbe, hogy horgászhasson, de nem egyszerű a dolga, mert alig lát a viharban.

18.png

Floki még mindig szökésben, a szarral megdobált ingére úgy látszik felvett egy farkasprémet, most azzal rohangál a sziklák között, illetve egy folyóból próbál puszta kézzel halászni. Nem sokáig, mert kutyaugatás hallatszik, a következő pillanatban meg már látszik is a Keressük Flokit Csapat, Ubbe pedig észre is veszi a kicsit távolabb álló szökevényt. A csapat utána, de Ubbe a folyó mellett marad, és rájön, hogy Floki a víz alatt rejtőzik. A harcosok odarohannak, és kikapják a vízből a férfit, szerencsétlen úgy ordít, mint a fába szorult féreg.

19.png

Wessexben esik az eső, és tök depis idő van. Judith belép egy szobába, ahol mindenféle ásványok vannak kitéve egy asztalra, és akkora szemeket mereszt a háttal álló szerzetesre, hogy csodálom, hogy nem gurulnak ki neki. Azt hiszi a csávóról, hogy Athelstan, de nem, az, hanem Prudentius, az iniciálé tanár, akit Ecbert vett fel, a jóságos sugar daddy. Miután Judith beavatja abba, hogy ő szeretne festeni tanulni, Prudentius beparázik, hogy ez lehetetlen, mert nő nem foglalkozhat szent szövegekkel.  Judith ezen berág, kérdezd meg a királyt, hogy mire vett fel téged, te kis nyommer. 

20.png

21.png

Párizsban Therese Roland ágyában található meg éppen, és eltorzult arccal ül, én se dalolnék örömömben, ha a hátam tele lenne véres sebekkel. Odo gróf ostorának nyomait Roland kenegeti nagy gonddal, és közben kikérdezi a nőt az udvari fejleményekről. Therese szerint Odót megnyerte magának Rollo, ellenben a császárral, akit a gróf ki nem állhat. Roland a csókok között arra utasítja a nőt, szedjen ki még több infót Odo grófból, hogy aztán ő jól lebuktathassa a király előtt, szarkavarás level 999.

22.png

23.png

Wessexben Edmund püspök Tibi atyai kötelezettségeinek tesz eleget (iszik a szerzetesekkel), amikor Ecbert király bemutatja az új tagot, troyes-i Prudentius atyát. A püspök megkóstoltatja vele is a bort, csak arra nem számít, hogy az atya pár öblögetés után kiköpi. A szerzetesek felmordulnak, mire Prudentius elmagyarázza, hogy ők így kóstolták Frankhonban a bort – máskülönben mindig részegek lennének, néz ártatlan bazi tányérszemekkel. A püspök erre öblös hahotában tör ki, ejj fiam, ha te azt tudnád. Ecbert elmondja a szorit, hogy Prudentius atya mostantól Judith iniciálé tanára lesz, mire a még mindig fostos atya szívrohamot kap, és a püspöktől is megkérdezi, ugye igaz, hogy ez erkölcstelen, szent iratok+nő= fújfúj? A püspök gyakorlottan előbb Ecbertre néz, akinek a pillantása azt sugallja, hogy most kötelezően ajánlott elfogadni a király akaratát. Így hát halandzsázik egy kicsit Jézusról meg bűnös asszonyokról, és lám-lám, Prudentiusnak mostantól egy csajt kell oktatnia, hehe.

24.png

Kattegatba megérkezik a Flokit visszahurcoló csapat, a még mindig unottan üldögélő Ragnar elé. A király kicsit baszlatja a vikinget azzal, hogy valószínűleg azért nem tudott elmenekülni, mert az istenek haragszanak rá, s mivel Floki nem akar semmit mondani a védelmére, Ragnar közli, hogy kitalált neki valami jó hosszú és gecó büntetést. Floki el, Ragnar meg bemegy a kecójába, és dühében mindent szétrúg. Aslaug jön ki a nagy hepajra, és rosszul méri fel a helyzetet, elkezdi védeni Flokit, csak megölt egy keresztényt, mit vagy ennyire oda. Ragnarnak annyira eldurran az agya, hogy kétszer is úgy pofon vágja a nőt, hogy az a földre esik. A férfi szerint ez nem a kereszténységről, hanem a hűségről szól, s közli, hogy Aslaug erről semmit nem tud. Alig félreérthető utalás Aslaug kis kalandjára a vándor Harbarddal.

25.png

26.png

27.png

Merciában vagyunk, a toronyba zárt Kwenthrith eléggé karikás szemekkel varr valami kivehetetlen plüssállatot a kis Magnusnak, két női katona őrzi a huzatos szobát, amiben a szolid berendezés egy ágy. Eközben a tornyot szépen körülveszik a wessexi katonák, köztük Aethelwulf, aki kicsit hiperventillál, legalábbis a légzéséből erre gyanakszom. A támadás megindul, a tornyot körülvevő fal kapuját simán kirántja két wessexi lovas katona, a béna merciai íjászok nem igazán találják el őket. Közben Aethelwulf egy kisebb különítménnyel oldalról támad, és átmászik a falon. A merciaiak mind a kapuhoz vonulnak, és próbálják tartani magukat, nem sok sikerrel. Mikor a merciai hadvezér látja, hogy erősen szopó a helyzet, megparancsolja az egyik katonának, aki a torony kulcsát őrzi, hogy ölje meg a királynőt és a gyereket is. Az odarohan a torony kapujához, de közben Aethelwulf gyepálni kezdi, úgyhogy felordítja a két őrnek, hogy öljék meg a foglyokat. Kwenthrith meghallja ezt az ablakból, és egy székkel próbálja távol tartani a harcosnőket, a kis Magnus a közben fejére húzza a takarót.

32.png

30.png

31.png

Lent Aethelwulf nagy nehezen megszerzi a kulcsot, de már totál szét van verve, fent a toronyban Kwenthrith pedig egy fadarabbal kinyírja az egyik nőt, de a másikat nem sikerül neki, s az egyből elkezdi fojtogatni. Magnuska továbbra is a takaró alatt, Kwenthrithből meg nagyon fogy a szufla, épp időben tör be Aethelwulf, hogy leszúrja az utolsó őrt. Kwenthrith miután levegőhöz jut, lazán megkérdezi a férfitól, hogy mi tartott ennyi ideig.

28.png

29.png

Björn eközben éli a hegyi emberek magányos életét, de legalább nem cseszegeti senki, és kapása is van. A kifogott pár halat bográcsban főzi meg, idilli a kép.

33.png

Kattegatban viszont nem, legalábbis Helgánál, aki a legnagyobb szélben egy kapával próbál ásni, zokogva. Ragnar jelenik meg, úgy látszik, ha feltámad a lelkiismerete, Helgához rohan. Mit csinálsz? Sírt ások. Kinek? A kislányomnak. Miben halt meg? Mindegy az neked. Floki tudja már? Nem. A rövid párbeszéd után Ragnar kiveszi Helga kezéből a szerszámot, és maga folytatja az ásást.

34.png

35.png

36.png

A következő jelenetben megtudjuk, mi Floki büntetése: egy barlangban van, két karjánál kikötözve egy sziklán áll ágyékkötőben, miközben a fejére lassan csöpög a víz, nem irigylem. Miközben zokog és ordít, Ragnar és Helga eltemetik a kislányt.

Címkék: vikingek vikings
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása