Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 5x10 - Status Asthmaticus (Akut, súlyos asztma)

2016. december 02. 11:00 - Smiley93

Függönyt fel, kezdődjön a félévad fináléja! Pontosan ott csatlakozunk be a sztoriba, ahol az előző epizód izgalmas hajrájában elbúcsúztunk hőseinktől: azaz Farkasfiú nemet mondott Hayden átváltoztatására. Újfiú érthető okokból felháborodik az elutasításon, akkor mégis mi volt a „mindent megteszek, hogy megmentsem” bullshit? Scott alig győzi magyarázni a bizonyítványt, egy harapás jó eséllyel végezne a legyengült lánnyal, Theo szerint a higany meg biztosan végez vele. Ugrunk a feldúltan autókázó Stilesra, akinek naná, hogy füstölni kezd a motorháztetője, soha jobbkor. Dühösen vagdalkozva előszedi a szerszámosládát, amiben ott virít az a bizonyos csavarkulcs is – azaz a véres példány csak csali volt, s nem is az övé. Ettől persze még jobban bepipul, nekivágja a szélvédőnek a kulcsot, majd leül a dzsip mellett szomorkodni.

1.jpg

Az őrs nyugalmasnak nem nevezhető mindennapjait egy Beacon Hills utcáin felváltva két-és négylábon randalírozó állatféleség borítja fel, csak úgy égnek a rendőrségi vonalak. A lény ezután hova máshova, a suli felé veszi az irányt, Zsaruapu ki is száll a helyszínre, ahol a lényt észlelő rendőrrel, Hayden nővérével, Clarke-kal méri fel a suliban tett pusztítás nagyságát. A diagnózis: hatalmas. A leesett állal bámészkodó hatósági személyeket hátulról a három Rémdoki meózza, lesz még itt nemulass! De előbb még főcím.

2.jpg

Nagy sürgés-forgás Állatdoki rendelőjében: Farkasanyu veti higanymentesítő kezelés alá Haydent, a terápia azért kockázatos, mert károsíthatja a vesét, amiből a lánynak speciel csak egy van. Újfiú már a kanül behelyezésénél úgy megszorongatja idegességében Farkasanyu kezét, hogy az Haydennel szinkronban ordíthatna fel. Sztrádasrác tesz békét, ma szuperhold lesz, úgyhogy minden farkastól extra-koncentrációt kérünk farkasalakjának távoltartására! Köszönjük. Zsaruapu az irodájában gyúr árkot a padlóba, a donovanes sztorin kínlódik még mindig, mikor felfedezi Farkasanyu kedves(nek szánt) ajándékát: Stiles könyvtári belépőkártyáját, amit a kórházi szemetesben találtak. Szegény, szegény amatőr Stiles!

3.jpg

Sztrádasrác Farkasfiúval lelkizik: előbb Újfiú első szerelmes állapotának farkasmaszkkal meg szuperholddal való keresztezésének katasztrofális voltáról értekezik az alfával, majd rögtön segítő kezet is nyújt a krízis kezeléséhez, Scottfalka kell ide! Farkasfiú a depresszió mély kátyújából feltekint rá, ő már nem érzi úgy, hogy lenne falkája. De persze erre való Önzetlen Theo, aki majd összeverbuválja a falka apraja-nagyját, azzal indul is, Scott meg hálálkodik neki. Menőcsaj Kisinas cellája mellett kuporogva múlatja az időt, a szaftos téma nem más, mint közös érdeklődési körük, a halálhoz/holttestekhez való különös vonzódásuk. Az Állatklinikán is feszült várakozás, amibe Farkasfiú belealudt, Liamnek meg belesárgult a szeme, s most lép le sutyiban.

4.jpg

Az évadzáró legszomorúbb képsorai következnek: Stiles dzsipjét elvontatják, R.I.P, sosem feledünk. Miután egy korszak ezennel lezárult, Stiles kénytelen Malia vadiúj járgányára és persze a sofőr szerepét betöltő Maliára hagyatkozni helyváltoztatás céljából, az úti cél az őrs. Grátisz szolgáltatásként a prérifarkas a dzsip teljes elhanyagolását veti Stiles szemére, ami persze átvitt értelemben a Farkasfiúval való megromlott kapcsolatára utal, a figyelmes farkasszemek előtt bizony semmi sem marad rejtve.

5.jpg

A cellacsevej is pszichológusi mélységeket érint, mikor Kisinas arról érdeklődik természetfeletti sorstársánál, hogy jobb lesz-e, ha a szegény ember fia megtudja, miféle csodalény, avagy áldásosabb a tudatlanság? Menőcsaj szerint jobb, de csak egy paraszthajszállal. A felbátorodott Kisinas bevallja, hogy ő bizony istenesen be van rezelve magától, mint anno attól, hogy Kékkarom mancsától nyiffan ki, hiszen Lydia is megjelent neki, s a csókjával próbálta életben tartani. Erről Lydiának beugrik egy viharhoz kapcsolódó kicune-legenda, amit még Kirától hallott valamikor, s most rohan is lecsekkolni, mert isteni szikrája támadt.

7.jpg

Helyzetjelentés az Állatklinikáról: Hayden egyre pocsékabbul van, a nővérét kéri, hogy elbúcsúzhasson tőle. Farkasfiú lelkes önkéntesként vállalkozik a feladatra, biztos a sulinál van, ahonnan a helyi tudósító, Sztrádasrác szokatlan zsaruaktivitást jelzett. Stilesék eközben épségben megérkeztek az őrshöz (ami csak a csillagok igen szerencsés konstellációjának lehet köszönhető), s most a srác tipródik, mert nincs más hátra, mint a Nagy Vallomás Zsaruapunak. Amivel viszont nem számol, hogy előbb még Maliával is le kell futnia ezt a kört, aki kerekperec rákérdez a Donovan-féle esetre. Stilesnak leesik az álla, mert ő nem is sejtette, hogy a lány már rég tudja, aki meg csak azért nem hozta szóba eddig, mert nem zavarja. Stilest viszont igen, úgyhogy indul is az apjához.

10.jpg

Kisinas a cellájában alszik, és álmodik, szép lányokról meg a hullájuk szállításáról. Stilesnak várnia kell Zsaruapura, aki házon kívül van, mindezt egy szőke kisinas közli vele. Lydia a könyvtárban a Vad Hajszáról olvas, amelynek vadászai izzó szemű kopókkal űzték a vadat, ismertebb nevükön: a természetfeletti őrei, avagy Pokolkutyák, és jé, ez mind illik Kisinasra! A felismerés pillanatában azonban rátör egy banshee-megérzés is, valaki itten mindjárt kileheli a lelkét. A háta mögé lopózó Sztrádasrác pont ugyanerre a következtetésre jutott, amelynek fennhangon történő megosztásával a frászt hozza Menőcsajra. Ezután elspoilerezi, hogy ő egyébként a rosszfiú, s a közelgő halál infójáról is hallgatni fognak, mert a végén mind az övé lesznek. Menőcsaj csak bambul, a rá nem jellemző módon túl lassan kapcsol, így Theo nemes egyszerűséggel lekever neki egy akkorát, hogy kiüti.

9.jpg

Malia a titkos barlangjában nosztalgiázik a balesetről, mikor egy farkaskoma ugrik be hozzá hívatlanul, majd menő módon a klasszik négylábúból kétlábúra vált, ő Sztrádasrác, aki Nagyon Menő Átváltozásra képes, aka Főfarkas. Malia leesett állal bámulja: Taníts, Mester! Újfiú ennél egy árnyalatnyival kevesebb csodálattal figyeli Farkasanyu gyógyítói ténykedését, aki láthatóan képtelen segíteni instant szerelmén, ezért a kórházba való illegális bejuttatását indítványozza. Az őrsön riadót fújnak, miközben Kisinas parázsló tekintettel nekilát erőember mutatványának, s nemes egyszerűséggel szétfeszíti a börtöne rácsait – ha meló van, akkor kérem szépen, nincs mese, menni kell. Innen indítványozok neki egy Hónap dolgozója kitüntetést, megérdemli.

11.jpg

Mint ahogy Sztrádasrác is megérdemli végre, hogy leváltsák a béna alfát, Scottot, s őt (?) helyezzék a helyére, hiszen mindenkinek tud segíteni! És legfőképpen, mindenkiről tud egy piszkos titkot, amivel kicsit sakkban tarthatja, Maliát pl. az anyja hajkurászásával. Persze segít ő abban is, mert ennyire menő, de előbb Maliára van szüksége, hiszen a falka háza táján igen nagy a gáz, lásd haldokló Hayden. Farkasfiú személyesen győződik meg róla, hogy a suliban is gáz van, romokban a fél épület. Menőcsaj üzenete ekkor fut be, hogy a könyvtárba kéne fáradnia, de ízibe. Az őrsön végigvonul az izzó szemű Hónap dolgozója, akit a társai puffantanának is le reflexből, ám Stiles meggyőzi őket, hogy Kisinas útjából jobb félreállni, mikor ilyen céltudatos képpel vonul.

12.jpg

Egy félreeső helyen Sztrádasrác hajítja el éppen a helyzet kulcsát, amivel valakit bezárt valahova, ennél se lehetünk sokkal titokzatosabbak. Vágókép: Hayden egyre rosszabbul van. Farkasfiú eközben nagy naivan megérkezik az üres könyvtárba, ignorálja az egyre kétségbeesettebben helyzetjelentő bétája üzeneteit, megtalálja Menőcsaj gazdátlan telóját, ami mindent egybevéve annyit tesz, hogy sikeresen á Sztrádasrác berkenye-csapdájába, ami a könyvtárba kényszeríti a szuperhold idejére. Theo (akiről kiderül, hogy Kiméra, az Első ezen a néven, ráadásként részben prérifarkas is) a frekvenciazavarókkal arról is gondoskodik, nehogy felhívhasson valakit.

13.jpg

Farkasanyu eközben új segédet szerzett magának, Mason személyében, aki jóval lelkesebb elődjénél, s nagy kanállal habzsolja az előttük álló lehetetlen feladatot, Hayden megmentését egy olyan tünetegyüttessel, amire még soha nem volt példa. Farkasfiú a berkenyekörön próbál áttörni Igaz Alfa szupererejével, amire viszont már volt példa. Most azonban valahogy mégse jár sikerrel, de legalább felfedez egy vészkijáratot, amiben valamiért rögtön meglátja a potenciált. Malia egy elhagyott sötét alagsorban kóricál, ahol bele is fut a feltehetően keresett kimérába. Közben Farkasfiú sikeresen kijut a tetőre, ahol rá kell döbbennie, hogy tényleg nincs potenciál ebben a kijáratban, mert Sztrádasrác nagy okosan itt is meghintette a padlót. Ráadásként az asztmája is rátör, amitől annyira begőzöl, hogy összeroppantja az inhalátorát, most duplán megszívta. Illetve triplán, mert rá kell döbbennie, hogy Csalafinta Theo biza sisakvirággal tömte meg az eszközt, s ő ezt szippantgatta nagy lelkesen, valahogy úgy járva, mint anno Vadásznagypapi a gyógyszereivel és Scottal.

14.jpg

Mikor már épp azt hinné, hogy ennél rosszabbul nem alakulhat ez a szuperholdas éjjel, felbukkan a farkasmaszkos Újfiú, hogy mindenféle hazugságot kérjen számon alfáján, úgymint azt, hogy megmenti a csaját. Mázli, hogy épp most erősebb is a szokásosnál, úgyhogy ezt az ígéretet be is hajtja Scotton, ha addig él is (mármint Scott). Vagy Hayden? Mert róla eddigre már lemondott Farkasanyu is, itt már az ember-természetfeletti vajákosság kombó se segít, el is szalajtja tanítványát, Masont a legjobb haverjáért, aki biztos haldokló szerelme mellett szeretne lenni. Vagy nem, mert a hősszerelmes inkább alfájával hadakozik. Egy másik színen Malia küzd az Ismeretlen Kimérával, az utolsó pillanatban egy jóakaró menti meg az irháját: Braeden.

15.jpg

Kisinas eközben megtalálta aktuális hulláját, Kaméleont, akit autóval fuvaroz, Stiles sasolja az ügyködését. Malia próbálja felzárkóztatni Braedent az évad eseményeivel, ám a másik csajnak is hírei vannak: a Sivatagi Farkas idetart, hogy megszabaduljon a lányától – másodszor, és ezúttal végleg. Stiles nagyban telefonál a prakolóból, ahonnan Kisinas az áruszállítást megkezdte, Sztrádasrác érkezik a megsegítésére. Stiles rögtön dobbantana is, nyomás Kisinas után, közben meg csörgetni kell Scottot, aki nyilvánvalóan nincs beszélőviszonyban vele, mert még a mobilt se veszi fel. Theo erre csak helyesel, ez a Scott több emelet magasból tesz rád, de nem úgy az apád, azzal meglengeti Stiles orra előtt a könyvtári belépőkártyáját. Vissza az Alfa vs. Béta harchoz, Farkasfiú eddig engedte fajulni a dolgokat, ideje farkasmaszkot ölteni, mert ő azért mégsem hagyja kinyiffantani magát, az önzetlenségnek is vannak határai.

18.jpg

Sztrádasrác machinációinak viszont láthatóan nincsenek, most éppen Stiles a soros, hogy szépen megszorongassa. illetve vázolja ördögi tervét: Neki a Scottfalka kell, amiben két porszem akad: az egyik, hogy Scottra érthető módon nincs szüksége. A másik, hogy Stiles már nem a sötét Nogicune, akire áhítozik, némi vigaszt jelent, hogy így is az ő kezéhez tapad a legtöbb vér. Stilest nem lehet ennyivel megijeszteni, lesz az még több is, ha Sztrádasrác így folytatja. Theo végül előáll az ultimátummal: vagy az apja hollétét árulja el Stilesnak, vagy inkább Farkasfiút mentené? Aki, halkan jegyzem meg, igen rosszul áll a bétája elleni szélmalomharcban, akit csak nem sikerül lebeszélnie gyilkos szándékairól. Ekkor fut be Mason a rossz hírrel, hogy amíg a hősszerelmes az alfája péppé verésével foglalatoskodott, szerelme magányosan lehelte ki a lelkét egy kórház eldugott alagsorában, Farkasanyuval az ágya mellett.

21_1.jpg

Ez végre kizökkenti Újfiút, aki rohan is el, Mason meg marad feltámogatni Farkasfiút. Alig sikerül félig-meddig összekaparnia, mikor befut a morcos Sztrádasrác, s leüti a srácot, felháborító, hogy mindent neki kell elvégeznie, pl. Farkasfiú kinyiffantását is. Az alfa bizakodó hangulatban van, megölhetsz. barátom, de a falkám sose lesz a tied. Ezen Sztrádasrác fel is háborodik rendesen, mi az, hogy ő benne már nincs emberség, biztos, mert kiméra, mennyi negatív diszkrimináció! Mivel Kiméra Ombudsman még nem létezik, gyorsan le is rendezi az alfát, jól megszorongatja a karmos mancsaival a szívét, aztán sorsára hagyja, mint aki jól végezte dolgát.

23.jpg

Hogy valami hepiend-szerűség is legyen már, Stiles megtalálja az eszméletlen Zsaruaput, meg Kisinas biznisze is megy, ma már a második kimérát (Haydent) gyűjtheti be. Ezzel le is tudtuk a (kvázi)-hepiendeket, ugrunk a könyvtárba Véreskezű Masonhöz meg bevágtató Farkasanyuhoz, aki nekilát újraéleszteni a negyed órája halott fiát. Mason próbálja meggyőzni, hogy az ilyesmi biológiai képtelenség, ám Farkasanyu se lát, se hall, ez itten a sorozat főszereplője az ő fia, mit neki egy kis halál. S lőn: Scott egy hatalmas farkasüvöltés erejéig meg is éled, wtf.

28.jpg

Menőcsaj is megéled, egy jókora fejfájással, meg felé rohanó idegbeteg Sztrádasráccal, ezért tényleg kár volt eszméletre térni. De ez nem kívánságműsor, úgyhogy Theo karmos emlékolvasással megszerzi tőle a Nemeton koordinátáit, majd ügyködik a Szakik tartósított inkubátorban növesztett teremtményén. Farkasfiú már otthon nyalogatja a sebeit, ekkora beégésben rég nem akadt része, ráadásul a tulajdon falkája is rühelli a farkasmaszkos képét, panaszolja Farkasanyunak. Ő persze készen áll a válasszal: ha az egész élet szívás (mint most), még akkor is adhatsz reményt!

30.jpg

Sztrádasrác inkább valami csudainjekciót ad a Kisinas által Nemetonnál összegyűjtött kiméra-hulláknak, akik erre sorban megélednek, hiába, ez ma egy ilyen feltámadásos nap. A kiütött Lydia homályos tekintettel követi, ahogy Sztrádasrác bejelenti a trónigényét, majd elvonul újdonsült falkájával: Tracyvel, Kaméleonnal, a kórház tetején általa kinyírt kimérával, és persze Haydennel. Az epizód végén ismét előkerül az eddig trópusokon nyaraló Három Szaki, s elszánt műkincskedvelőként kibontanak egy régi freskót, ezt itt:

32.jpg

Az ezen küzdő gigászokat érdemes jól megnézni, mert vélhetően Sztrádasrác és kis csapata mellett ők fogják még megkeseríteni a következő 10 epizódban a (néhai) Scottfalka életét.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása