Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Scream queens (Gyilkos történet) 1x13 - Az utolsó lány(ok)

2016. november 30. 11:00 - zoltankiricsi

Minden rózsaszín, kis Disney-madarak bújnak egymáshoz az ágacskákon, vége a sorozatgyilkosságoknak, újranyitott a kampusz és mindenki boldog. Zayday a Kappa elnöke, Grace pedig az alelnök, pont, mint a mesében. Persze minden jelentkező beléphet, tárva-nyitva áll a Kappa klub ajtaja. Éééés Hester a pénztáros! Fél szemmel, hiszen a másikat kiütötték egy magassarkúval.

vagolap-2_12.jpg

Minden aktuálpolitikától mentesen így 2016 végén, az amerikai elnökválasztások eredménye után még a magyar nézőnek is érthető a kis oldalvágás, amit a politikai korrektség uralma kapott a sorozat készítői részéről.

De túl sokáig nem maradunk magunkra a fejünk felett kőröző kérdőjeleinkkel, ugyanis Hester belső monológba kezd, amelyben elmondja, hogy természetesen saját magát szúrta szemen a cipővel, és úgy, hogy semmi fontos szervet ne sértsen. Persze, hogy ő a sorozatgyilkos. Húsz évig dolgoztak a terven, és végre összejött!

Szóval üdv újra a Kappa-házban!

Hester gyermekkorát az elmegyógyintézet falai között töltötte, ahol Gigi, miután túltette magát nővére halálán, a bosszúhadjáratra készítette fel gyermekeit, mindent megtanítva nekik a ház körül előforduló, fegyverként használható tárgyak csínjáról-bínjáról.

vagolap-3_12.jpg

De kellett még valami álca is, hogy ne nagyon figyeljenek oda a lányra a kampuszon. Hester legjobb megoldásnak a nyakmerevítőt találta, ugyanis minél szokatlanabb valaki, annál kevésbé akarnak barátkozni vele, így nem is nagyon fognak kérdezősködni róla, tőle, és így nem is tűnhet fel, hogy kozmetikázott a múltja.

Aztán kitalálták, hogy az egyetem kabalafigurája, a Vörös Ördög legyen a jelmezük, hiszen egyrészt kell valami jelmez, másrészt ebben lehet szabadon mászkálni a kampuszon, ráadásul a vér sem látszik meg rajta. Hester hamis középiskolai papírjai sima ügy volt, ugyanis a dékán besuvasztotta őt az esélyegyenlőségi keretbe. És Hester most nagyon boldog, mert végre van családja.

Oké, oké, de mi lett a többi chanellel azután, hogy megtalálták Hestert, fejébe állítva egy cipővel? Ugorjunk vissza most decemberre, ahol az előző rész véget ért. Szóval Hester pontos számításokat végzett, mielőtt a szemébe került egy tűsarok, így úszhatta meg a maradandó károsodást. Azt, hogy erre az egész önmerényletre miért volt szükség, úgyis sejtjük: így akarta a többi chanelre terelni a gyilkosságok gyanúját, és leszámolni velük végleg. Az estét amúgy is úgy rendezte meg, hogy Ötösre terelődjön a gyanú, de ugye biztos, ami biztos még többször rá is mutatott a leglúzerebb chanelra.

Persze Ötös ellen más bizonyítékok is szólnak, például az, hogy rágja a lábkörmeit! Hogy kellő szépségében kiteljesedhessen a káosz, megjelenik Denise is, aki szokásához híven tovább bonyolítja az amúgy sem túl egyszerű helyzetet. Közben ne felejtsük el azt se, hogy Grace és Zayday terhelő bizonyítékokra bukkantak Hesterről. Ezért védeni próbálják Ötöst, de mielőtt bármit is elérnének, már megint megjelenik a kórházból kiengedett Hester és tovább kavarja a szart. Grace és Zayday kezében olyan bizonyítékok vannak, mint hogy Hester papírjai hamisak, és hogy DNS-e megegyezik Boone-éval, de végszóra elővarázsolódnak Hester „szülei”, akik bizonyítják, hogy a csaj valójában az ő lányuk. És hogy miért nem volt eddig nyoma sehol annak, hogy egyáltalán a Nyakmerevítősnek vannak szülei? Mert CIA ÜGYNÖKÖK! Zayday persze felismeri egyikükben a prosztatareklám színészét (szóval így a néző is megtudja, hogy a „szülők” valójában felbérelt színészek), de Hester természetesen ezt is kimagyarázza, esélyük sincs az ellenvetéseknek.

vagolap-4_11.jpg

Aki követte a sorozatot, az tudja, hogy amikor azt hisszük, hogy egy hülyeséget már nem lehet tovább fokozni, akkor a sorozat készítői bebizonyítják nekünk, hogy de igen is lehet! Ugyanis betoppannak Ötös szülei is, és előadják, ha a csajszi nem is az ő gyerekük, hanem Gigitől kapták. (Amúgy Hester manipulálta őket előzőleg, hogy tagadják le a gyereküket.) Denise-nek mondjuk továbbra is az a rögeszméje, hogy Zayday a gyilkos, de ha már itt van, akkor letartóztatja Ötöst. Abból baj nem lehet.

Csakhogy nem eszik olyan forrón a kását, a Gyilkos Trió nem azért tervezgetett 20 éven keresztül, hogy a síkidióta és teljesen huszadrangú Ötöst megszívassák. A Terv halad tovább, mint egy szovjet úthenger. Most Hármas nyakán a hurok, aki „együtt dolgozik ötössel, meg Boone-nal”. A vicc az, hogy Ötös annyira hülye, hogy beszáll a vádaskodásba, pedig ezzel csak Nyakmerevítős elméletét bizonyítja, vagyis hogy tényleg együtt dolgoztak (hiszen Ötös sem gyilkos, ergo Hármas sem). Mondjuk nyilván Ötös azt hiszi, hogy most jól lepasszolhatja a balhét Hármasra, és minden rendben lesz. Hármas csak annyi alibit tud felmutatni, hogy épp kuláznia kellett, amikor kinyírták a Hallássérült lányt, meg a Leszbit. Valójában Nyakmerevítős csepegtetett hashajtót az italába, hogy TÉNYLEG kulázni menjen. Mesteri terv. Az viszont már nem Hester terve, hogy a zakkant Hármas valóban levelezgetett Charles Mansonnal, és hogy öntudatlanul is megkönnyítse az Ördögök tervét, természetesen mi másról is cseréltek eszmét, mint a gyilkolás mesterségéről. Na jó, nem arról, de Manson csak arról tud írni.

vagolap-5_12.jpg

Zseniális módon Nyakmerevítős még egy pszichológusi véleményt is fel tud mutatni, amit Hármas „másik személyisége csináltatott”, merthogy kettő van neki, mármint személyisége. Hármasban persze az a jó, hogy ő maga is elhiszi, hogy egy másik személyisége gyilkolászott, úgyhogy nem is kell nagyon bizonygatni.

Denise Hármast is letartóztatja, ha lúd akkor legyen kövér. Persze nyilván nem itt fog megállni a terv, még hátra van a főkolompos, akinek a bukását mindig is egy kicsit vártuk és kívántuk, még ha időnként mutatott is fel emberi vonásokat. Egyes. Azon nem lepődünk meg, hogy az Oberlin elleni vádak teljesen agyamentek, de legalább jót nevettünk rajtuk. Oké, de mi a fenéért irtana ki Chanel egy rakás szerencsétlent? Hesternek erre is megvan a válasza: azért, mert minden hülyét fel kellett venniük a lányegyletbe, úgyhogy Egyes megtisztította tőlük a szent Kappát. Váratlan módon a mindig harcias Oberlin lefagy és nem tud mit mondani a vádakra. Denise pedig berekeszti a jó kis tárgyalótermi show-t, és az összes gyanús libát letartóztatja, és chippendale fiúkkal beviteti a dutyiba.

Ugrunk, 2016 májusában vagyunk, tehát a januári újranyitás óta 5 hónap telt el. Miután Oberlin kiesett a játékból végre szabad út nyílhatott Denise és Chad szenvedélyes szerelme előtt. De aztán ők is szakítottak, mert Denise-re az FBI-nak is szüksége volt, van.

vagolap-6_13.jpg

A dékán meg írt egy könyvet a feminizmusról, de nem is ez a lényeg, hanem hogy egy alkalommal elcsípi Hestert és elárulja neki, hogy mindig is tudta, hogy ő a gyilkos, ugyanis beleégett annak a csecsemőnek az arca az agyába. Ex-nyakmerevítős tart egy szívhez szóló vád- és védőbeszédet, mely szerint nem ő tehet arról, hogy így kellett felnőnie, diliházban, Gigivel és Boone-nal, nem pedig egy szerető családdal. A dékán próbálja neki finoman jelezni, hogy oké, oké, de hát mégiscsak kinyírt egy csomó embert, és ráadásul tök ártatlanokat, akik nem is voltak igazi Kappa-tagok. A dékán egy nagyon-nagyon rövid időre úgy gondolja, hogy feljelenti Hestert a gyilkosságokért, de aztán a csaj gyorsan emlékezteti, hogy neki is elég sok van a rovásán, például konkrétan lefejezte a férjét, úgyhogy talán nem kéne ugrálni. A dékán meg ugye okos asszony, úgyhogy gyorsan ki is veri a fejéből ezt a buta feljelentés ötletet.

Wes elutazik pszeudo-mézeshetezni a dékánnal, leveszi a kezét Grace-ről, akit eddig ugye szemmel tartott szigorúan. És hogy erkölcsi érzékünket ne zavarja nagyon össze, hogy a chanelek ártatlanul ülnek a sitten, Oberlin az ítélethirdetéskor hozza a szokásos hisztérikus formáját, így az esküdtek utolsó pillanatban megváltoztatják az ítéletüket ’Bűnös’-re. Így már el lehet mondani, hogy a chanelek maguknak köszönhetik a bűnhődésüket.

vagolap-7_12.jpg

Az afro-amerikai bíró vádbeszédet tart az amerikai elit egy részét jelképező chanelek felett, akik bunkók, rasszisták és csak saját magukkal foglalkoznak. Az ítélet amúgy nem börtön, hanem elmegyógyintézet. És a sztori vége mégis heppiend, ugyanis a három chanel megtalálja a földi Paradicsomot a diliházban, itt végre otthon vannak. Hármas végre leszbi lehetett, ami mindig is szeretett volna, Ötös a gyógyszerek hatására tök jó fej lett és öribarikká váltak Egyessel. És nem utolsó sorban annyit zabálhattak végre, amennyi beléjük fért, mert nem kellett tetszeniük a férfiaknak.

Na, persze ez nem jelenti azt, hogy a Vörös Ördög ne tűnne fel itt is, és ne kezdődne az egész rémálom elölről. A harmadik második évadban…

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2016.11.30. 14:13:21

úgy érted második évadban :D

amúgy köszi a hogyvoltot, egynek elment a sorozat első évada, de a másodikat szerintem nem kezdem el, amúgy is borzalmas a nézettsége, szóval valszeg kasza lesz évad végén.

zoltankiricsi 2016.11.30. 16:12:07

@enzo23: ohh, köszi, javítottam. én kíváncsi vagyok ezek után már a második évadra is :) mit tudnak kihozni belőle. és köszi, h olvastad :)

megcirógatlak csalánnal 2016.11.30. 21:53:54

Faja, köszi a hv-kat.
Tervezed a 2. évadot? Én most akarom elkezdem nézni.

zoltankiricsi 2016.12.01. 01:49:47

@megcirógatlak csalánnal: köszi. igen, meg fogom nézni, csak a kettő között tartok egy kis szünetet, mert vannak elmaradásaim más sorozatokkal :)

megcirógatlak csalánnal 2016.12.01. 14:40:48

@zoltankiricsi: úgy hallottam, lesz a 2. évadban egy új sorozatgyilkos (valami zöld a vörös helyett)
nem biztos, hogy igaz, mert nem mertem utána olvasni, mert végig akarom izgulni a 2. évadot.
Milyen sorozatokat nézel? Az odaátot nem lenne rossz folytatni, régen az első 2 évadról írtak hv-t, csak abba maradt. Én most a Zoo című sorozatot nézem és nagyon bejön.

zoltankiricsi 2016.12.02. 16:23:50

@megcirógatlak csalánnal: fuhh, basszus, tök régi sorozatokkal is le vagyok maradva, még a 24 legutolsó évadát sem láttam :D szemezek a quanticóval, be kell hoznom a lemaradásom a walking deaddel, trónok harcával, totál szívással. és közben indult egy csomó új is, amiket nem győzök számontartani :) a dr who-t is mondták, hogy jó, azt is kéne.

AmanEdi 2018.11.18. 20:30:01

A 2 évadból nem lesz Hogyvolt?
süti beállítások módosítása