Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Marco Polo 1x04 – A negyedik lépés

2016. november 30. 11:00 - Qedrák

Rossz idők járnak a karvalytőkére, mert az a kígyó, amelyik a fa alatt megmarta, nem valami túlméretezett cirkuszi díszsikló volt ám, hanem egy két lábon járó életveszély, hogy egy kis képzavarral éljünk. Persze nem szokás egy címszereplőt kinyírni a sorozat első harmadában, szóval mindenki nyugodjon le, túléli, és voilá, tényleg túléli. Persze addig Marco mindenféle álmot lát, például kettyint egyet Kököcsinnel is. Mikor felébred, alig van eszénél, Százszem el is magyarázza, hogy az öt lépés kígyó nevű állat marta meg, úgyhogy csoda, hogy él, de azt már mindenki tudja róla, hogy megszegte a kijárási tilalmat. Jön Dzsingim a kán nevében érdeklődni a latin hogylétéről, de a pozitív válasz után közli, hogy tőle akár fel is fordulhatna.

marco_kokocsin2.jpg

Kubiláj éppen Mej Lin varázslatos halántékmasszázsát élvezi, amikor Ahmed és Dzsingim elé áll, bár nem szívesen szakítják félbe a nagykánt szórakozás közben. Az ifjú herceg kiküldené az ágyast a francba, de Kubiláj marasztalja, és bár összezördülnek, megtudja, hogy Marco túléli a kígyót, a Szungok pedig tárgyalást javasolnak neki, amit el is fogad. A kínai császári udvarban Lin Lin a császárral játszik, és az anyja felől érdeklődik, mire a Tücsökminiszter valami frappáns hazugsággal traktálja a szeretőjével együtt. Az özvegy császárné kérdőre vonja Csia Sze-taót, hogy merre van a húga, de csak kerülő válaszokat kapott. Marco beszélni akar Kököcsinnel, de csak Dza Binget találja ott, aki elküldi a picsába, miközben valami fémrúddal ereszti le magából a vizeletet. Ez a jelenet körülbelül annyira felesleges, mint csillámpóni a Való Világba.

mejlin_kubilaj.jpg

Dzsingim éppen a feleségével perel, és panaszkodik a nagy kán miatt, de az egyetértés teljes közöttük. Érkezik Csabi, aki jó anyóshoz híven ledorongolja a menyét, hogy a fiával kettesben maradjon, és azt tanácsolja, hogy hanyagolja a latin iránti féltékenységét. Mej Lin ezalatt üzenetet küld a bratyónak, hogy szar van a palacsintában, mert nélküle akarnak békét kötni. Ugyanezen a problémán morfondírozik a mongol kán haditanácsa is, és arra a konklúzióra jutnak, hogy alighanem a kínaiak között is megosztottság van, de a tárgyalás jó alkalomnak látszik ennek fokozására, így Ahmed és Juszuf javaslatára Dzsingim megy alkudozni. Marco ezalatt a kardjáért rohan, de Százszem megállítja, egy kicsit elagyalja, és zárásként közli, hogy az apja visszatért.

haditanacs.jpg

Ott is áll a két idősebb Polo a trónteremben egy strucc társaságában, kissé komikus képet nyújtva. Kubilájnak nem tetszik az ajándék, mondván, hogy a madárnak szarszaga van, de Niccolo Polo szerencséjére annyira nem borul ki, hogy a kereskedésüket megtiltaná. Ehelyett lehetőséget ad neki, hogy találkozzon a fiával, de már az első pillanatok azt sejtetik, hogy ennek nem lesz jó vége. Marco szállásán ki is tör a vita, a nagybácsi nehezményezi, hogy mennyire ázsiai lett, az apa viszont békülékeny, de a céljairól csak annyit mond, hogy Isten, haza, család, szóval ismerős jelmondat, és Marco nem hisz neki, az apja meg nem akarja a kardját odaadni. Miután a fiú kiviharzik, a két kereskedő átvedlik kémmé, és a magukra tekert anyagokból szednek elő valami gyanúsat. Marco ezalatt elsiet a rosszarcú bordélyoshoz fegyvertelenül, aki persze megint nem akar neki segíteni, de Százszem kiképzése nyomán most már nem annyira gyámoltalan, és elkezd verekedni. A zsíros hajú alvilági figurát végül egy kecskekoponyával téríti jobb belátásra, és megadja az ékszereket eladó férfi címét. Polo szállására ezalatt Juszuf állít be fegyveres kísérettel, és talál is mindenféle érdekes, és egyébként tiltott dolgot, mint például Marco naplóját, no meg a kereskedők eperfa botjába rejtett selyemhernyókat.

polok_strucc.jpg

Marco karddal a kezében keresi fel az istállófiút, jól el is agyalja, mire az kiböki, hogy ő az életét is odaadná Kököcsinért. Marcónak felocsúdni sincs ideje, mert érkezik a helyi rendvédelmi erő, és elhurcolja őt, vélhetően a szobájában talált tárgyak miatt. A tiltakozó ifjút be is zárják, történetesen a fater és a nagybácsi mellé, és persze azonnal rájön, hogy miattuk került bajba. Monológot tart arról, hogy az apja egy gyáva és szar alak. Kissé messzebb elindulnak a tárgyalások a kínaiak és a mongolok között Dzsingim és Ahmed vezetésével. A két fél először konstatálja, hogy sem a nagykán, sem a kancellár nincs jelen, majd következik a „jó zsaru, rossz zsaru” játék Ahmed előadásában, aki nem győzi ekézni a kínaiakat, és felnagyítani a háborús cselekedeteiket. Irdatlan összegű váltságdíja hallatán a kínai diplomata hápogni is alig tud, Dzsigim viszont kiküldi a minisztert, míg ő tárgyal az elképedt ferdeszeművel.

dzsingim_ahmed_targyalas.jpg

A Polókat összeláncolva viszik a nagykán elé, ahol Juszuf bemutatja az általa feltárt bizonyítékokat. Niccolo próbálkozik a magyarázkodással, Marco azonban leállítja, és ennek eredményeképpen inkább bevallanak csaknem mindent, bár Kubiláj kilátásba helyezi a halálukat. A Tücsökminiszter ezalatt Csing Fej táncában gyönyörködik, mikor a húga üzenete eléri, és azonnal ott hagyja a csalódott táncost. Az özvegy császárnét felkeresi a császár szobájában, és kérdőre vonja a tárgyalások miatt, de amaz közli Csia Sze-taóval, hogy amint aláírják a békét, neki kampec. A nagykán megint maga elé vezetteti Marcót, akiről leszedeti a láncot, és kivallatja az apjáról. Miközben beszélgetnek, kiderül, hogy a hernyókat Csiangsziból lopták, ahol Marco nem járt, vagyis ártatlan, ezért szabadon engedi, de a másik két Polónak bűnhődnie kell.

kubilaj_marco3.jpg

Kököcsin szívszerelme bevert arccal faragja a nyergeket, mikor a hercegnő felkeresi. Beszámol a nőnek arról, hogy Marco kereste fel, és Kököcsinben realizálódik, hogy a latin meg akarta védeni őt, no meg az is kiderül, hogy ő tette a kígyót a fa alatti kincsek helyére. A férfi menekülni akar, de a hercegnő azt mondja neki, hogy meg kell várniuk a háborút, mert akkor majd el fognak tudni szökni. A haditanács elé ezalatt visszatér Dzsingim és Ahmed, ahol a herceg előadja, hogy megszűnnek a támadások, és a kínaiak adót fognak fizetni nekik, továbbá az is kiderült, hogy az özvegy császárné és Csia Sze-tao nem komálja egymást, így az nekik jó. Kubiláj olyan boldog arcot vág, mintha ajándékot kapott volna a Mikulástól, és ünnepséget rendeztet a béke tiszteletére. A nagykán a feleségével beszélget egy selyemhernyó bambulása mellett, majd a férfi kissé erőszakosan kezdeményezni akar egy kis szexet a feleségénél, de az elutasító, és átvitt értelemben az új kínai ágyasra utal, aki nem túl szimpatikus neki. Helyette a világ négy égtájáról származó szeretőt ígér az urának, de Kubiláj biztosítja Csabit, hogy ő az első számú, és soha nem fogja lecserélni őt. Az asszony viszont magára hagyja a kánt.

kubilaj_csabi2.jpg

Kínában Csia Sze-tao Csin Fej jelenlétében Lin Linnek elmeséli, hogy az anyja hibázott, mert későn üzent neki. Mialatt mesél a mongol előkelőségek éppen egy kínai szatírát néznek meg arról, hogy Dzsingim miként nyerte meg számukra a tárgyalásokat, és miként verte át a Tücsökminisztert. Kubiláj a falusi kocsmatöltelékek igényességével szemléli az előadást, és hangosan kommentálja azt. Marco és Kököcsin egymást stíröli ezalatt, Csabi szörnyülködik ura neveletlenségén, Ahmed és Dzsingim pedig egymásnak gratulál. A nagykán felesége inkább magához hívatja Mej Lint, és kipróbálja maga, hogy mire képes a kínai ágyas. Közben halljuk Csia Sze-tao meséjét egy régi táncosnőről, akinek kicsi és törékeny volt a lába. Fogja tehát a lány lábát, és nedves kendővel neki áll elkötni, ami már korántsem tetszik úgy Lin Linnek, mint a történet eleje. El is töri a lábát szegény kislánynak. Azt is látjuk, hogy a diplomáciai missziót egy erdőben megtámadják, és leverik az utolsó emberig. A békének alighanem lőttek, bár ezt a harsányan ünneplő Kubiláj még nem tudja.

achmed_dzsingim.jpg

kubilaj3.jpg

csia_sze_tao_linlin.jpg

Az előadás után Marco és a nagykán valami sakkhoz hasonlatos játékkal játszik, és Kubiláj próbára teszi azzal, hogy az apjáról beszélteti, no és azt is elmondja, hogy ő is szívesen vágtatna a pusztán éjjelenként. Marcóval közli, hogy az apja büntetéséről való döntést átruházza a fiúra, hátha attól majd jobban fog aludni. Innen folytatjuk.

Címkék: marco polo
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása