Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hap and Leonard 1x03 - The Dive

2016. november 30. 13:00 - Szencsike

Egy szép reggelre virradtunk, Trudy és Hap a parton alszik, mellettük pedig ott a pénzt jelentő rendszámtábla. Nézzünk egy flashbacket, pár évet visszamegyünk az időben, mikor Hap és Trudy fiatal házasok voltak. Egy szép napon Hap megkapta a behívóját, külön felhívják a figyelmet arra is, hogy a szolgálatmegtagadás büntetést jelent. Vissza a jelenbe, Howard okos ember, kimatekozta hol találhatja meg Trudyékat, és lám, sikerült. Chub és Paco is vele van, dagika azon gondolkodik, hogy Trudyék ketten akarták volna megtalálni a kocsit? Howardnak is eszébe jutott a kérdés. Később Hap egyedül ébred a homokban, Trudy már Howard mellett mosolyog, a főhippi meglóbálja párszor a rendszámtáblát, van egy olyan érzése, hogy ez a tábla nagyon jót jelent.

1.png

Leo is felébredt, a régi-új barátja már javában készíti a reggelit, a tévében épp bejelentik, hogy idősebb George Bush lesz a republikánusok elnökjelöltje. Úgy látszik, jó ha van egy „nő” Leo életében, mert kimosta a tányéralátéteket is, igaz kicsit picsogósnak tűnik a drága pali. Hapék Trudy kis éttermében kezdik a napot, Howard már löki a hippi rizsát a gazdasági rendszer megreformálásáról, igaz Hapnek előbb egy jó kávé kellene, hogy felfogja miről dumál a banda esze. De neki mégis mi lenne ebben a szerepe? Ismét Leóék, Bush épp a kampánybeszédét nyomja, nem lesznek újabb adók! A párosunk nem ért egyet abban, hogy az előd Reagen elnök jó vagy rossz színész volt-e, de igazából ezt egy jókora kioktatás követi a Pasitól, Raoultól, hogy Leo és Chester bácsiban sokkal több a közös vonás, mint Leo szeretné. Mindketten ellökik maguktól az embereket. Szerencsére megszólal a telefon, Hap az, beszámol a hírekről, ugyanis Leónak merülnie kellene. Leo átgondolná a dolgot, úgy látszik neki van egy gyenge pontja, Raoul. Viszont Hap sokkal régebb óta ismeri, ha kigondolkodta magát, kettőkor találkozzanak. Leo pedig nem sokat gondolkodik.

Később Hap már a csónak utánfutóját erősíti a kocsihoz, mikor Trudy érkezik két pohár limonádéval. A tegnap esti kis kaland jár az eszében, más volt, lehet 20 év és egy aligátor kellett hozzá, hogy így érezzen, de megérte. Leo már türelmetlenül dudál, őt bizony nem lehet kihagyni a kettejük kapcsolatából sem. Trudynak mennie kell, de Hap szerint a gyorsétterem egyenruhája nem igazán való hozzá. Csak találják meg a pénzt és be is fejezi ott. Ja, és Hap gondolkodjon el a világ jobbá tételéről. Hapék elindulnak végre, Leo leszúrja, hogy mennyire szarul néz ki, ám Chester bácsi jól van, már nem buzizza le Leót, igaz mást sem tud neki mondani, hisz nem tud beszélni sem. Út közben Hap kapcsolgatja a rádiót, a zsaru gyilkosait még mindg nem találták meg, egy másik adón épp egy régi emlékeket felidéző dal szól (San Francisco - Scott McKenzie), lássuk Hap flashbackjét. Ő és Trudy a toborzóirodában vannak, a főtiszt szerint Hap költözhet Kanadába vagy lelkiismereti okokra hivatkozhat. De ha megtagadja a szolgálatot, akkor mehet a börtönbe. Trudy most a helyes út a legnehezebb szöveggel jön, mire a jelenben Leo kikapcsolja a rádiót, Hap csak ne rágódjon  múlton, már nem mehet vissza! A rádiót vissza se kapcsolja, de Hap tesz egy próbát, ám Leo ráver a kezére. Az autókázásnak vége, ugyanis belefutnak egy rendőrkordonba, egy pihenőnél meg tudnak állni, de tovább kellene menniük. Hap felhívja a rendőrséget, bejelenti, hogy látott valami gyanúsat a régi fűrésztelepnél. Miközben várakoznak Reagen elnök majmos filmjét emlegetik (reggel Leoék ezen is veszekedtek Raoullal), de mint kiderült Leo nem is látta a filmet, csak bosszantásból emlegette. A rendőrök közben szépen elindulnak a fűrésztelep felé, Hapék gond nélkül mehetnek tovább.

4.png

Mi viszont követünk egy kedves hölgyet egészen hazáig, a cicáit hívja, épp kajaidő van. Bekapcsolja a tévét, ott Beau Otis reklámja megy, a bútoráruházát hirdeti, úgy hogyha senki nem vásárol tőle, felgyújtja a bútorokat, hatásos. A hölgy közben hiába cicceg, a macskák nincsenek sehol, viszont az egyik hálószobából kijön Pszichó és Maca, épp szex után voltak. A hölgy hiába menekül, még a 911-et sem tudja felhívni, csúnya halált hal, Angyal, mert ez a neve Macának, a telefonkagylóval veri szét a fejét. Pszichó kedvesen búcsúzik tőle, kellett egy hely, ahol meghúzhatják magukat, plusz Angyal imádja a cicákat. Hapék megérkeztek a folyóhoz, Leo hozott pár kopasztott csirkét aligátor csalinak, amit a folyóba dobnak. Leo épp zsírral kenegeti magát, Hap sót, borsot, fokhagymát ajánl, ha már felkínálja magát a dögöknek, de nem, a zsír szigetelőnek kell a folyó hidege ellen, ugyanis egy szál póló-alsónadrág kombóban fog merülni. Hap a puskát nézegeti, inkább ő merülne, Leo lőjön, de nem, Hap lő, lője fejbe a dögöket, mert amúgy csak felidegesíti őket. Hap emlegeti Howard tervét is, a bonyolult szóval jellemzi csak. Később Leo már lent van, Hap várakozik. Valami meglöki a kis lélekvesztőt, de csak Leo jött vissza, nagyon hideg van, és semmit se lát. Pihi közben Leo a tervről kérdez, valami új vállalatban gondolkodik a főhippi, amivel átalakíthatják a világot. Leo se igazán hiszi és ismeri már jól a cimbit, hogy tudja, ő sem hisz ebben, bármennyire is próbál optimista lenni. Most viszont Hap fog merülni, Leo szigorúan figyelmezteti, hogy ne maradjon lent sokáig!

Lent szinte alig látni valamit, ám Hap eljut az meder aljáig és a kocsiig, igaz már kis sárga madarakat  hallucinál. Ami viszont valóságos, az a sofőr hullája, ettől Hap megijed, maradék levegő is távozik belőle. Fent az aligátorok már a csalityúkokat zabálják, Leo meg egyre idegesebb. Lent Hap flashbackel egyet: Trudy szerint Hap tette mindenkire hatással lesz, gondoskodni fog arról, hogy sokan megtudják. Igaz, ez az áldozat két év börtön jelent, de Trudy ígéri, hogy megvárja őt. A jelenben a félájult Hapet Leo ébresztgeti, minden oké, és talált valamit. A tanyán a csapat a tévét nézi, épp a meggyilkolt hölgyről számolnak be a hírekben. Megjöttek Hapék, ők sokkal jobb híreket hoztak a társaságnak. Sajnos a gyilkosságok lehet megnehezítik a pénz megszerzését, nagyon hamar tele lesz a város zsarukkal, így Trudy a mihamarabbi indulást javasolja. Az akcióhoz a csapat rendesen felszerelkezik, búvárfelszerelést vételeznek és csak késő este érnek el a folyóhoz. Trudy, Howard, Paco őrködnek, Chub csak próbálkozik, rossz nézni, ahogy fogja azt a puskát, Paco inkább elveszi tőle. Hapék merülnek, szerencsére gond nélkül eljutottak a kocsikhoz, csak ki kellene nyitni a csomagtartót. Ehhez megszerzik a vezetőnél lévő kulcsot, közben van egy kis izgalom, rendőrség a folyószakaszt ellenőrzi épp, kevésen múlott, hogy senki se bukjon le. Lent végre sikerült kinyitni a csomagtartót, kezdődhet az ünneplés.

A csapat hazafelé tart, ez bizony sikeres akció volt, a pénz két páncélkazetta rejti, csak ki kell nyitni. Azonban akad egy kis gond, a tanyakapu nyitva van, egy rakás rendőr és az előző részben látott bibliaárus ácsorog a háznál, talán őket akarja feldobni a nyomravezetői díjért, amit a gyilkosságokért tűztek ki. Ide már nem jöhetnek, a legközelebbi hely Leo otthona, oda kell menni. Ez az út sima volt, a konyhában fogják kinyitni a kazettákat, és már veszik is elő a poharakat és a whiskeyt. Chub dézsmálja Leo sütijét, Howard és Paco a füves cigiket gyújtogatja,  Hap és Trudy az italt tölti. Leo szúrós szemekkel figyeli a párost, mikor Paco kínálja a cigit neki, de ebből nem kér, még mellei nőnek. Paco szerint ez egy győzelem mindannyiuknak, de Leo még a szövegelését sem akarja hallani. Howard Hapet kínálja a cigivel, de ő sem kér, paranoiás lesz tőle. A paranoia a tények ismerete válaszol egy bölcs idézettel Howard, hát köszi. Leo rajtakapja dagikát, hogy a sütijét eszi, semmihez sem nyúlhat a házában! Leo feltesz egy lemezt, erre Hap, Trudy és Chub táncolni kezd, kész bulihangulat van. A konyhában közben szenvednek a kazetták kinyitásával, Hap meg mindig a múltban él és Trudyval közös sikernek könyveli el a pénz megszerzését.

Nézzük meg a flashback folytatását, Hap fehér ingére Trudy egy amerikai zászlót festett, békenyakláncot vett fel, majd szépen besétál a toborzóirodába. Gondolom ő is másképp képzelte a hatást, mert elég rideg elutasítást kapott. Mikor bejelentette, hogy elvi okokból megtagadja a szolgálatot, a toborzó tiszt hanyagul egy sarok felé intett, üljön le a többi közé, mert páran már várakoznak ugyanezért, majd Hapet ezután a fogdába vitték, onnan pedig a börtönbe. A jelenben Hap önfeledten szórakozik, Trudy megkérdi, hogy most fog tenni? Hap ugyan benne lenne ebben a változtasd meg a világot dologban, de még nem érzi késznek magát arra, hogy az egész csomagot a vállára vegye, ő csak Trudyval akar lenni. Trudy szó nélkül otthagyja, lehet nem ez volt a megfelelő válasz. A konyhában közben kinyitották az egyik kazettát, a pénz sértetlen, húsz év a vízben nem ártott meg a tartalomnak. Howard csendre inti Pacot, nem kéne hangosan örülni, lehet valami más van a fejében főhippinek. A másik kazetta sajnos bukta, a pénz teljesen elázott, lehet valahol beszivárgott a víz. A nappaliban a cimbik a szebb holnapról méláznak, hisz a pénz jól fog jönni mindkettejüknek. Sajnos azonban Howard bácsinak más tervei vannak. Egy pisztoly, egy puska és egy nyílpuska szegeződik Hapék arcának. Nem alakultak úgy a dolgok, ahogy várták, ők viszik el a pénzt, ha Hapék megpróbálják megállítani őket, akkor csúnya véget ér az életük. Hap ezt most aztán csúnyán benézte. Eközben Trudy Hap vallomást a fürdőszobában igyekezett feldolgozni, vagyis nem tudja, mi lett a pénzzel, nem tudja, hogy Howard mit tervez és rajta múlik, hogy mi lesz a Hap és Leonard sorsa. A dalok.

Címkék: hap and leonard
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2016.11.30. 16:57:51

Már nagyon vártam az új posztot, köszönet érte :)
Ebben a részben is voltak abszolút szürreális pillanatok, amiket imádtam. A sárga madaraknál és amikor Leo rácsapott Hap kezére, hogy vissza ne merje kapcsolni a zenét, nagyszerűen nevettem.
Hippi bácsi sunyi, és ezzel nem teszi magát szimpivé.
süti beállítások módosítása