Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 5x05 – Rat King

2016. november 24. 11:00 - Kapitánylány

„Patkányok! Kutyákkal küzdenek, macskákat ölnek.” - A hamelni patkányfogó

Trubel félájultan Nick karjaiban köt ki, ennek fele sem tréfa, irány a kórház, Adalind pedig jól zárkózzon be! A kórházban Nick Trubel testpáncélját magyarázza ki, beépített rendőr, akivel csúnyán elbántak, lehet egy műtőre is szükség lesz.

01.jpg

A heti ügy is kikerekedik, suhancok indulnak egy kis balhéért. Szeméttelepre mennek egy kis patkányvadászatra, de nem a szokásos módon, hanem keveréklény félére. A három rossz fiú már ki is szemeli az áldozatát, akinek nincs is esélye velük szemben, még ha egy üres üveggel fejbe is vágja az egyiküket. Ez a tett csak feldühíti a csirkefogókat (eredeti angol: Klaustreich, farsziul: کلاسترایک), félholtra rugdossák a tisztogatót (angolul: Reinigen, oroszul: Падальщик), de az erőszak nem tart sokáig, egy hatalmas teremtmény közeledik feléjük. A Johnny nevű fiúnak még sikerül elmenekülnie a Patkánykirály elől, de a társai csapdába kerültek.

02-1.jpg

02-2.jpg

Nick a váróban Trubel kabátját nézi át, egy köteg pénz és bicska mellett különböző okiratokat is talál (pl. kanadai útlevél, olasz személyigazolvány), illetve egy telefont, ami ujjlenyomattal nyílik csak, ez mire emlékeztet? Adalind otthon idegeskedik, a titokzatos mobil rezzen meg, a vonal másik végén lévő fél tudni akarja náluk van-e, de mikor rájön, hogy Adalind vette fel, leteszi a telefont. Dublin, Málta, Madrid, csak hogy pár városnevet mondjak, ezeken a helyeken járt Trubel eddig, érdekes. Adalind jelentkezik be, Chavez telefonja csörrent meg, de nem mondott nevet, viszont Nick-nek tudnia kell valamit. A férfi félbeszakítja, ne telefonon beszéljék meg, illetve le kell tennie, mert az orvos érkezett meg. Trubel-nek szerencsére nincs belső sérülése, de 24 órára bent tartaná. Nick beszél pár szót Trubel-lel, aki sajnálja, hogy nem avatta be barátját eddig, de kifejteni nem tudja, mert egy nővér caplat be és a nyugtató is hatni kezd.

03-1.jpg

03-2.jpg

A hazatérő Nick betolja a motort az épületbe, majd küld is egy képet a rendszámról Hank-nek, ki kellene Wu-val deríteniük, hogy kié. Odafent Adalind érdeklődik Trubel-ról, majd Nick kérdésére elárulja, hogy felismerte Meisner hangját, a múlt elől nem menekülhetnek. Meg van a motor tulaja, Lauren Cole az, Trubel álcája, akinek a drága motor mellett lakása is van. Nick meg is kéri Wu-t, hogy civilben nézzen körül Lauren otthonában. A férfi ezután fogja magát, elindul megnézni jobban a motort. Beindítás után persze meg kell nyomnia a titokzatos gombok közül az egyiket, aminek hatására nyilak lőnek ki hátulról, ez ám az extra felszereltség! Trubel-hez a nővérke tér vissza, a lány szemeit akarja megvizsgálni, igaz nem orvosi szempontból, hanem keveréklény stílusban. Felpofozva Trubelt-t saját átalakult arcát (Wendigo) látja meg, szóval a lány egy Grimm! Azonnal jelent telefonon, meg van a lány, közben láthatjuk, hogy emeli a nyugtató mennyiségét az infúzióban.

04.jpg

Másnap Nick és Hank látogatóba érkezik, de Trubel még mindig ki van ütve, az orvosa szerint ez előfordulhat ekkora nagy testi megrázkódtatás után. Hank telefonja csörren meg, ügyet kaptak. A helyszínen Wu elmondja, hogy járt a lakásnál, igaz nem jutott be, mert őrzött területen van, betörni meg nem akart, Lauren Cole háttér ellenőrzése is tiszta. A kukoricásban platós teherautóhoz jutunk, ahol a szétkarmolt két áldozat van. Wu már lefutatta az ujjlenyomatokat, a kocsi is az egyik halotté. Telefoncsörgés zavarja meg őket, az egyik áldozaté, így jutnak el a barátnőjéhez. A gyászoló lány mesél arról, hogy a három fiú elment egy szeméttelepre szórakozni, Nick szerint ez érdekes, mert egyrészt máshol találtak rájuk és csak két áldozat van. A lány ingerültségében átváltozik szintén csirkefogóvá, majd ijedten ugrik fel, hogy biztos a Grimm ölte meg őket, akik szintén csirkefogók voltak! Nick tagadja, de tudni szeretné a harmadik férfi nevét, telefonszámát, címét és hogy hol van a szeméttelep.

05.jpg

A szeméttelepen egy elrejtett alagútban gyűlnek a patkányképűek, meghalt a megtámadott keveréklény is, a fő tisztogató bosszút esküszik a fia haláláért.

Trubel rosszat álmodik, ijedten riad fel. A nővérke nagyon örül, hogy végre felébredt, szól is az orvosnak, aki szeretne még pár vizsgálatot elvégezni, mielőtt kiengednék a lányt.

Andrew Dixon kampány videóját láthatjuk, Portland város polgármesteri címéért harcol. Csupa ömlengés, de a századost kilóra megvették, nagyon valószínű, hogy támogatni fogja a jelöltséget.

06.jpg

A szeméttelepre érkeznek ki a fiúk, közben Wu jelent nekik telefonon, Johnny lakókocsiját feldúlták, de a férfinak semmi nyoma. Hank és Nick egyeztet, ki kellene hozni a sodrából a szeméttelepest, hátha így megtudnak valamit. A flexelő férfi persze dühös lett a gyanúsítgatástól, át is változik, tán a Grimm a csirkefogók barátja? Nick nem tartóztatja le, csak tudni akarta, hogy mivel áll szemben. A tisztogató megy jelenteni a főnek, de őt nem hatja meg egy Grimm jelenléte, őt is megölik legfeljebb. Selina-nál a halálra rémült Johnny jelenik meg, el kell bújtatnia őt a lánynak, valami nagy támadta meg őket, ami most is üldözi!

07.jpg

Nick és Hank persze a Monroe házaspárhoz fordul, akik szerint nincs is esély rá, hogy 1 tisztogató elintézzen 3 csirkefogót. Rosalee ekkor elbizonytalanodik, talán egy Óriáspatkány volt, de Monroe nem hisz a Patkánykirály legendájában, hiszen hol tudna bujkálni egy Ratzilla? Míg a pár készül elmélyedni a patkánymesékben, addig Nick gyorsan megereszt egy hívást a kórház felé, de ott a nővérke azt hazudja, hogy Trubel még nem ébredt fel, persze ígéri, hogy azonnal telefonálni fog. A doki közben ébresztgeti a lányt, találtak valamit az agyi CT-n, meg kell műteniük!

08.jpg

Monroe a Patkánykirályról olvas, aminek annyi a lényege, hogy sok patkányképű átalakulva egyesülni tud, így születik meg a Patkánykirály. Selina jelentkezik be, megtalálták őket és el akarják hurcolni a patkányképűek a szeméttelepre. A kis csapat indul is, többen kellenek egy Patkánykirály legyőzésére. A telepen hamar megtalálják a rejtett alagutat (hála a szuperhallásnak), azonban Johnny-t holtan találják, Selina halála se múlott sokon. Kint a dühös tisztogatók szuper patkánnyá alakulnak, a csirkefogó lány halálát akarják. A Patkánykirályon nem fog a töltény, így más tervet kell kieszelniük, Nick végül megoldást talál a magasfeszültségű vezetékekben, sikeresen megcsapatják árammal az óriást, aki így szétesik, megmenekültek!

09-1.jpg

09-2.jpg

Adalind-hoz éjszakai látogató érkezik Meisner személyében, a mozgásérzékelő riaszt be. A nő felengedi, Meisner nem sokat teketóriázik, látni akarja Trubel-t, a motorja GPS-e vezette ide. Hívják is Nick-et, Adalind biztosítja a Grimmet, hogy megbízik Meisner-ben, meg kell mondaniuk hol van Trubel, veszélyben van! Nick és Meisner is elindul a kórházba, ahol a doki és a nővérke, meg egy ápoló nem az intenzív, hanem az alagsor felé tolja Trubel-t. Meisner időben érkezik, elindul a csetepaté, persze Nick is odaér, két ütés közben be is mutatkoznak egymásnak. A két férfi támadót hamar ártalmatlanítják, így Nick eltolja Trubel-t, Meisner pedig a nővérkét megy elintézni.

10.jpg

Nick hazaviszi a kába Trubel-t, aki azon aggódik, hogy újra el fogják vinni és sok mesélnivalója lenne. Nick nyugalomra inti, most pihennie kell. Adalind felé fordul, el kell mindent mesélnie Meisner-ről, tudni akar a férfiról mindent!

Címkék: grimm
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ani58 2016.11.24. 15:35:07

Dávid remélem kiesik. Egy szemét kis köcsög. Lapít 88 napig, utána meg fossa a szót mert már kitaposták előtte az utat. Sunyi kis majom. Huzzon haza.

merkel, Európa gyilkosa 2016.11.24. 18:52:26

@ani58: te nagyon eltévedtél vagy most Dávid címen David Giuntoli-t akarod kirakni? :(((

(VV8 Dávid pedig szimpatikus nekem, remélem ő nyer vagy Soma)

Kapitánylány 2016.11.24. 19:18:46

@merkel, Európa gyilkosa: köszi szépen!

reméljük nem rakják ki Nick-et, bár ki tudja mi lesz a 6. évadban, még úgy is, hogy nem tudom mi történt az 5. évad közepétől... :D

Pácsó Ármándó 2016.11.24. 21:18:33

@Kapitánylány: És Julissal mi lesz már? :-))
Köszi szépen a hogyvoltot és a lényképeket! :-)

Gabba 2016.11.24. 22:16:11

@Kapitánylány: nahát, oroszul és farsziul is tudsz, nagyon gratulálok! :)

@Pácsó Ármándó: engem hidegen hagy Julis, mióta könyveket égetett...

Pácsó Ármándó 2016.11.25. 16:52:34

@Gabba: Az csak a bosziszörny énje volt, az állatorvos énje rendes :-)

2016.11.25. 20:46:43

ratzilla :))))

rém izgalmas ez trubel-szál, imádom!

(adalinda barinőmet is!)

de legjobban Nicket! <3

ja, és a posztot meg íróját is.
süti beállítások módosítása