Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hap and Leonard 1x02 - The Bottoms

2016. november 22. 11:00 - Szencsike

Két fiatal sráccal nyitunk, egyiknél egy vadászpuska van, szellemekre vadásznak épp. Egy legendás fához érnek, ahol felakasztottak egy embert, még a kötél is ott van, de ahogy megrezzen mellettük egy bokor, már sikoltozva rohannak el. Egy szemétlerakatig futnak, szegények, még ki sem heverték az előző megrázkódtatást, már vár rájuk a következő: az első részben megölt rendőr hullája hever a földön, a srácok most is kiabálva rohannak el. Nézzük Hapet, elaludt a kocsiban a Marvel Creek táblánál, egy szirénázó rendőrautó veri fel. Kiszáll pisilni egyet, az anyag egy rég halott állatkára hullik, arrébb megy, nem áztatja el szegényt. Visszatért a tanyára, Trudy épp fürdik, Leo épp felkelt, a haver kap egy ajándék doboz sütit. Hap mielőbb menni akar a hídhoz, de a hippiket jobb lenne elkerülni.

1.png

Csak emlegetnie kellett, Howard, Chub és Paco a reggeli futás hívei, pont akkor érnek vissza mikor Hapék indulni akarnak. Sajnos Howard nem engedi el őket egyedül, Chub és Paco is megy, de csak a finom reggeli után. Hap kocsijában nincs elég hely négy embernek, de Howard erre is gondolt, ott a furgon. Egy szép narancssárga hippimobil. Ha matrac és függöny is van benne, Leo inkább gyalogol. Ekkor begördül egy elegáns autó, ebből egy öltönyös, cowboy kalapos úr száll ki, aki lelkesen dicséri az Urat, utazó Biblia árus. A cimbik még udvariasan meghallgatnák őt, de Paco elég durván kikérdezi, hogy került ide. Nyitva volt a kapu, látta, hogy valaki él itt, hát bejött. Paco egyre mérgesebb rá, a tag ugyan próbálkozik, Paco kezébe nyom egy Bibliát, akinek nagyon felforrt az agyvize, így az árus elég sietősen távozik a helyszínről. A Biblia a földön végzi, Paco becsörtet a házba egy utálom az igehirdetőket felkiáltással, a kaput pedig Hap hagyta nyitva véletlenül, aki nem mondja el, ha Leo sem.

2.png

A négyes elindult a hidat megkeresni, az első akadály egy rendőrkordon lesz az úton, Hap tud egy erdei kerülőt, arra mennek tovább. Paco nagyon berezelt a zsaruktól, csak nem titkol valamit? Az égett képű feltűnően hallgat, Chubtől kell megtudni, hogy egy elég durva tüntető csoport tagja volt, akik párszor még robbantgattak is, és sok embert megöltek emiatt. Megérkeztek egy ösvényhez, ami kétfelé ágazik, Hap maga sem tudja igazán merre, gyerekként csak az apját követte, ha a folyóhoz mentek. Leo inkább a két hippi miatt aggódik, Paco már türelmetlen. Két ösvény van, Chub szerint szét kéne válniuk, Hapék mennének is, de Paco stoppol, ő megy Happel, Chub Leóval. Lássuk az utóbbi kettőt, Chub rossz témát hoz fel beszélgetésnek, neki Leo az első meleg fekete férfi, akit megismert, milyen melegnek lenni vajon? Azt nem Leótól fogja megtudni, mert ha tovább forszírozza a dolgot, az utolsó meleg fekete férfi lesz, akit ismert. Leo hátra sem nézve indul tovább, a dagikának meg kell emészteni még a hallottakat, így jócskán lemarad Leo mögött a sűrű erdőben. Hapék, őt az érdekli, hogy Paco hogy kötött ki Howardék mellett. Látszik rajta, hogy nem csak egy sima tüntető volt, hanem ő maga volt a robbantgatós csoport vezetője is. És ha így volt?! Ő legalább kiállt valamiért! Igaz az arca bánta, de volt célja. Belefutnak egy keresőcsoportba, szerencsére nem látták meg őket, Leo is megérkezik, ő hozza az infót, hogy egy halott zsaru miatt van a készültség, Chubot pedig elhagyta. A dagika egy mocsárba ragadt bele, alig bírják kihúzni, de így is Chub nadrágja bánta a mentőakciót és jót röhögnek az eseten.

Nézzük Trudyt, egy kis büfében dolgozik, nem ő a lelkes pincérnők példaképe. Egyik asztalnál ott ücsörög Pszicho és a macája, Trudynak nem őket, hanem egy másik csupa helyi menő csávónak képzelő faszit kell kiszolgálnia. Egyikük eléggé megsértődött Trudyra, a nő még flörtölni sem akart, nem hogy elmenni vele egy körre, így egy pohár jeges tea a földön landolt. Viszont egy udvarias férfi, Pszicho szedi fel a poharat, és igazán kedvesen kér tőle egy szendvicset a barátnőjének. A hús legyen véres, úgy szereti. Kintről a rendőrautók szirénázása hallatszik be, Trudy aggódhat. A srácokkal nem történt semmi, Chub megy is fürdeni, Leo csak annyit jegyez meg, hogy meglepően nagy a farka. Howard már várta őket, remélhetőleg a vidámság oka az, hogy találtak valamit. A kis csapat vacsoránál beszélheti meg a dolgokat, Leo elég kelletlenül eszi Howard tofus vacsiját, a hippi főnök vega, ki hitte volna. Hap Trudyt bámulja, Howard meg a mai nap eredményeire kíváncsi. Hap megtalálta a régi ösvényt, igaz, már benőtte a gaz és az erdő, és neki is fel kell elevenítenie, hogy merre is kell menni. Howard persze igazán kedvesen bassza le, hogy nem csinált semmit. Trudy inkább egy farokösszemérést javasol nekik, az alapmérce legyen a fogpiszkáló. Howard hangot vált, ha nem találja meg, amiért itt van, akkor el lehet menni, köszönjük a segítséget, megoldják maguk. Howard el, Pacoék is lelépnek, Leo is, Hap és Trudy percei következnek. A nő sem könnyíti meg Hap helyzetét, lehet Leo is felelős, hogy ő ennyire negatív lett, de a pozitív hozzáállás sosem árt.

Nézzük meg Chester bácsit, a rádióból Sherlock Holmes hangjáték szól, ő szép csendben nézegeti a kuponjait, mikor a szívéhez kap és összeesik. Vissza a tanyára, a cimbiknek bejönnek a hippik, jó arcok a maguk módján bár lehet Paco kinézte magának Leót, ő mindenesetre nem távozik üres kézzel, ha vége. Viszont Hap nem mondott el mindent a vacsoránál: Howardék rossz helyen keresgéltek, ugyanis a folyónak van egy mellék ága. Reggel a hippimobil abroncsait leeresztik és csak ketten mennek megkeresni a helyet. A páros óriási bozótvágó késekkel aprítja a mocsári növényeket, de úgy tűnik megérte a meló, Hap megtalált egy régi elágazást, onnan már csak pár méter a híd. Eddig minden oké, fél győzelem, ám a folyó nincs sehol, a meder kiszáradt. A páros kocsmázik, a helyi tévéadón a zsaru meggyilkolása a téma, ők meg a folyón keseregnek. Hap biztos benne, hogy a jó hidat találták meg, de akkor mégis mi a gond? Leo egy hosszas fejtegetésbe kezd, hogy a pénzes mese csak kamu és Trudyék elhitték, Hap meg hitt a nőnek. Leo azért jött, hogy vigyázzon rá, de Hap gondolkodjon el, hogy valójában miért van itt. Leo kint telefonál, Chester bácsit hívta volna, de valami baj van.

Leo már a tanyán pakol, bizony baj történt, Chester bácsival történt valami. Trudy jön sajnálkozni a bácsi miatt, de gyorsan Hapre terelődik a szó. Még mindig szereti őt, aki cserébe csak kihasználja. Leónak nem kell aggódnia, épségben marad Hap, mire Leo visszatér. Hap is előkerült, ad egy kis pénzt tankolásra, ha közben meglesz a nagy pénz is, abból is kapni fog, ez tuti. Hap egy jókora medveöleléssel búcsúzik Leótól, ami inkább kínos neki, mint kedves. Leo a nőtől is elbúcsúzik, ne feledje miről beszéltek, majd elhajt. Hap ugyan rákérdez mi volt ez, de semmi sem történt. Leo megérkezett a kórházba, egy jókora táblán egy bizonyos Beau Otis kampányol maga mellett a főbírói választásokra. Szerencsére Chester bácsi nem halt meg, de nagyon erős gyógyszereket kap. A bácsi látványa felidéz egy régi emléket, a kicsi Leo szintén a kórházban van, egy letakart halottat visznek el mellette, csak a keze látszik ki, Leo menni akar velük, a fiatal Chester bácsi fogja őt vissza, a folyosón nem messze tőlük a kicsi Hap ücsörög. Na mi történt a viharos estén?

14.png

Később Leo a feszültséget már otthon vezeti le egy kis boksszal, de lesz társasága. Az ápolósrác, aki Chester bácsira felügyel, hozott egy kis vacsorát. A tanyán Hap görnyed a térképek felett, de Trudy egy kis kocsikázásra hívja őt. Leóék egy pohár ital és egy régi country bakelit mellett nosztalgiáznak, az ápoló és Leo régen együtt jártak, ám még a közös múlt sem elég, hamar befullad a beszélgetés. Trudyék visszamentek a régi közös házukhoz, ő maga nagyon elcseszte az életét, Hap pedig elfáradt. Viszont Trudy tud valamit, amivel felvidíthatná őt. Nézzük meg gyorsan Leóékat, ők az ágyban kötöttek ki. Vissza Hapékhez, Trudy egy folyóhoz hozta az exét, ami lehet egy jó találat lesz. 20 évvel ezelőtt a Sabine folyó megáradt, ami a mellékágakat is átrendezte, ezért száradt ki az a rész, amit Hapék találtak és keletkezett egy új folyó és a kocsit is elsodorta. Trudy megtalálta a helyet, pár száz métert kellene átkutatni. A tanyán Howard felébredt, se Trudy, se Hap, se Leo nincs az ágyában, viszont a főhippi megtalálta a térképeket, remélhetőleg összerakja magának a kirakóst.

Trudy és Hap már a folyón csónakázik és a kocsit keresgéli. Hap még mindig nem adta fel a reményt, hogy Trudyval helyrehozhatják a dolgokat, de a nő teljesen megváltozott mióta együtt voltak. Magáévá tette ezt a „javítsuk meg a világot” filozófiát egy mexikói árvaházban tett látogatás miatt és őt már csak a világ jobbá tétele érdekli. Hap lelki tusáját ő már nem akarja megvívni. Persze a lelkizés fontos pillanataiban akad horogra valami, sikerült kihorgászniuk a kocsi rendszám tábláját. Azonban hiába örömködnek, egy óriási aligátor támad rájuk, beleborulnak a vízbe, de nagy szerencséjük van, mert ki tudnak úszni a partra, mielőtt a kroki elkapná őket. A vészhelyzet mindig közel hozza az embereket, velük sincs másképp, egymás karjaiban kötnek ki. Viszont a rendszámtábla mindent meg fog változtatni. A dalok.

Címkék: hap and leonard
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2016.11.22. 11:42:11

Éppen valami néznivalót kerestem, és magamtól nem hiszem, hogy rátaláltam volna. Olvasva a hv-t, megnézve a trailert, tejesen megvett. A zenéje pedig remek :)

Szencsike 2016.11.22. 11:54:35

@W.Jack.: Örülök megtetszett a sorozat :) Mindenképp megéri végignézni, izgalmas lesz, jó szórakozást hozzá! :)

2016.11.22. 17:26:53

@Szencsike: mar bekeszitettem, nezem-olvasom-kibeszeljuk! ;)

W.Jack. 2016.11.22. 21:17:51

@W.Jack.: Belevetettem magamat a nézésbe és rájöttem, hogy a Hap és Leonard közötti párbeszédek engem a The Good Guys-ra emlékeztetnek (imádtam azt a sorit, különösen a zenéket ). Ha már hasonlítgatni kezdtem, azt is megállapítottam, hogy van számomra néha egy kis Fargo-s szürreálra hajazó hangulat is benne :)

2016.11.23. 06:42:37

@W.Jack.: es tenyleg! nehol kicsit fargos, ezen gondolkodtam kozben, h mire is emlekeztet...
süti beállítások módosítása