Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 5x04 - Maiden Quest

2016. november 18. 13:00 - Kapitánylány

„Három nap és három éj múltán, ki próbát tesz, ám nem jár sikerrel, az halál fia lesz.” – A tizenkét táncoló hercegnő

Este van, Kelly folyton bömböl, közben a rizs is odaég. Kétségbe vannak esve, nincs más hátra, mint Rosalee-t felhívni. Persze a rőtbundás nem tud távolról segíteni, helyette Kelly megbűvölve hallgat el a mobilt bámulva, probléma megoldva, a baba a ma gyermeke. Kelly megnyugodott, Nick és Adalind békében fogyasztja el a finomra sikerült vacsorát. A nő felhozza, hogy nem szeret senkitől se függeni, és minap összefutott egy volt kollégájával, lehet visszamenne egyszer dolgozni. Nick még korainak érzi, Adalind is helyesel, csak megnyugtatta a tudat, hogy számítanának rá. A nő ekkor kiböki, hogy szeretné, ha Nick ma is velük aludna, jobban alszik, ha a férfi mindenkit elintéz, aki rájuk tör.

01.jpg

Egy idősebb férfi mond beszédet a hagyományokról, erre azért van szükség, mert meghalt az egyetlen fia, örököse, így pedig Mátkanyerő Próbatételre van szükség, ahol a lánya keze és szíve lesz a díj, az örökségen kívül. Griff szoborból kihúzott aranytollak nagysága dönti el ki lesz az első hiúzszerű keveréklény (Weten Ogen), aki próbát tehet. Első feladat bosszút állni a Troyer örökös haláláért, Frankie nevezetű férfi fejét kell elhoznia. Isaac indul egy bárba, Frankie ott a tulaj, aki a barátnője társaságában indul haza. A testőr hozná az autót, Isaac támadja meg, majd indul Frankie-t lefejezni, azonban ez nem sikerül, mert egy Weten Ogen széttépi, a bártulaj ezt végig is nézi.

02.jpg

Renard két emberrel találkozik, az egyikük Andrew, aki polgármesteri babérokra hajt, ez pedig a kormányzóságig is vezethet, kellene a százados támogatása.

A fiúk kiérkeznek a helyszínre, az áldozat (aki támadó is volt) egy hírhedt védőügyvéd fia. Frankie is elmondja a magáét, hálás az állatjelmezes figurának, megmentette az életét. Már bent az őrsön nyomoznak tovább, az ügyben érintettek múltja nem patyolat tiszta. Századossal is átbeszélik a jelenlegi nyomozást, jobbnak látja, ha ő is ott van a rossz hír közlésénél.

03.jpg

 Adalind Kelly-nek a testvéréről mesél, reméli, hogy egyszer mindannyian együtt lesznek. Ekkor csörren meg a mobilja, Rosalee készített össze egy kis szeretetcsomagot, szívesen átvinné. Adalind rögtön nemet mond, inkább ő megy el érte, ki szeretne szabadulni a négy fal közül.

Troyer a poharát emeli az elhunyt Isaac-ra, de a próbatétel folytatódik, Eli a soros Frankie megölésében, igaz most már nehezebb dolga lesz. Nemcsak azért, mert a bártulajdonos több testőrt fog alkalmazni, hanem azért is, mert mindig a háta mögé is kell néznie. Amos, a harmadik jelölt elhajt, majd láthatjuk, hogy Emily aggódva rohan szerelmeséhez, Eli-hez. A férfi a két család egyesítése után sok gyereket tervez, de Emily aggódik a próbatétel miatt (vagy csak azért vág ilyen képet, mert ő meg nem akar gyereket).

04.jpg

Amanda Proctor teljesen ledöbben fia meggyilkolása miatt, Frankie-t vádolja. A rendőrök közlik, hogy nem a bártulaj volt, közlik is, hogy keveréklény ölt keveréklényt, mindent tudnak a másvilágról. A védőügyvéd teljesen felháborodik, hogy Renard odavitte a Grimmet. Nick-nél elpattan a húr, ő Isaac gyilkosát akarja elkapni. Amanda lenyugszik, majd közli, hogy a fia Daniel Troyer vacsorájára volt hivatalos. Odakint a hármas egyeztet Troyer-ről, aki után az FBI is nyomoz, mert maffia kapcsolatai vannak.

05.jpg

Rosalee a leveleket nézi át, talál köztük seattle-i ismerősétől is egyet, nehezen ráveszi magát, hogy elolvassa. A levél írója közli, hogy meghalt egy közös barátjuk, aki anno még dalt is írt a lánynak. Rosalee itt fejezi be a levelet, nem akar emlékezni a sötét múltjára.

A nyomozópáros a Troyer villába tart, de nem mennek sokra, senki se tud semmit, nem is ismerik Frankie-t, azt meg végképp, hogy miért akarta Isaac megölni őt. Kint az autóban Wu jelentkezik be, Isaac-nél egy aranytollat találtak, ki kellene deríteni mi köze van ehhez az egészhez. Közben Frankie mellé érkezik még két testőr, csak annyi a probléma, hogy az egyik közülük Eli.

06.jpg

Nick odahaza Trubel kabaláját, illetve Chavez telefonját szorongatja, dühíti ez a tétlenség, így inkább elindul felfedezni a titkos alagutat. A tevékenység nem tart sokáig, mert az utat egy csapóajtó zárja el, amit nem bír kinyitni. A fürdőre hirtelen mindkettőjüknek szüksége van, Nick szutykos, Adalind pedig babahányással büszkélkedhet. Végül mindenki sorra kerül, bár a nőnek új ruhákra lesz szüksége, igaz Nick inge is jól áll neki. A férfinak pedig a fürdőben elhagyott melltartókhoz kell hozzászoknia.

Frankie megölési kísérlete 2. fejezet: Eli elintézi a többi testőrt a bártulaj otthonában, szegény Luis már másodszor kap a fejére. Eli a „főnöke” fejére hajt, de mielőtt lesújtana a bárdjával, a titokzatos Weten Ogen szétmarcangolja Frankie szemei előtt. A rendőrség kiérkezik a helyszínre, Frankie kezd begolyózni, hitegeti magát, hogy csak egy maszkos ember mentette meg, nagyon nem megy ki a fejéből a sárga szőrzet, szemek, éles fogak. Eli holttestét átvizsgálva megtalálják az aranytollat, segítség kell kideríteni mi ez az egész. A fűszerbolt alagsorában egyeztetnek a Weten Ogen keveréklényekről, Rosalee rögtön rá is vágja, hogy ez egy Mátkanyerő Próbatétel lesz! Szóval 3 jelölt van, akik az ifjú ara kezéért és a hozományért küzdenek, és addig nem zárul le ez a versengés, amíg meg nem lesz Frankie feje, figyeltetni kell a Troyer villáját.

08.jpg

Troyer inni akar Eli tiszteletére, Amos teljesen le van döbbenve, állítja, nem ő ölte meg őket! Troyer nem hisz neki, ideje elhoznia Frankie fejét. Amos tiltakozik, ő nem is akart ezen részt venni, az anyja kényszerítette, hiszen ő meleg! Troyer-t nem érdekli, ha Amos nem hozza el a fejet, akkor ő maga öli meg a 3. versenyzőt. Amos elrohan, de nem messze a háztól a rendőrség lekapcsolja. A kihallgatóban végül megtörik, miután a párosunk a próbatételről kezd el mesélni, de sajnos sok hasznosat nem tud mondani, vagy Frankie-nek vannak bérgyilkosai vagy Troyer a felelős a másik két kérő haláláért.

Amanda érkezik meg Frankie-hez, közli vele, hogy Daniel Troyer akarja a fejét, mivel az egyik gorillája megölte a fiát. A bártulaj nem érti miért segít neki az ügyvéd, hát csak azért, mert Daniel hibája Isaac halála.

09.jpg

Frankie megy is meglepni Troyer-t, aki persze teszi a hülyét. A bártulaj fegyverrel a kezében a maszkos emberről kezd el hadoválni, Troyer át is változik, Frankie értetlenkedik. Ekkor támad rá egy másik Weten Ogen, Frankie estében rálő a családfőre. Troyer leállásra utasítja a lányát, Emily volt, aki eltette láb alól a kérőket, soha nem akart férjhez menni. Nick és Hank érkezik meg, mentőt hívnak. Frankie már nem csak kezd bekattanni, hanem teljesen beleőrült a helyzetbe. Troyer közli a lányával, hogy ez a próbatétel tulajdonképpen Emily-nek szólt, elég kemény-e ahhoz, hogy átvegye az apja helyét. Emily-t végül nem tartóztatják le, mert csak megmentette Frankie életét, de Daniel Troyer-t gyilkosságra való felbuzdításért le kell csukniuk.

10.jpg

Nick fáradtan érkezik haza az úgy szintén nyúzott Adalind-hoz. A nő nagyon aggódott Nick-ért, aki erre nem tud mit mondani, csak átöleli a nőt. Ekkor kintről óriási csattanást hallanak, a bejárati ajtónál egy felborult motor van. Nick fegyverrel a kezében megy ki, de ellenség helyett sérült Trubel-lel találkozik, a lány a karjába ájul. (5 perc alatt két nő is, szép rekord!)

Címkék: grimm
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2016.11.18. 13:17:42

Mázlista Nick, egy ágyban Adalinddal és Trubellel, szarni Julisra :)

2016.11.18. 15:32:19

és igennnn!!!! félpucér Nick!!! alélok elfele, ah! <3

AaannnaaA 2016.11.18. 22:56:30

@Biriksz_Krokiksz!: Részemről azt sem bánnám, ha D. Giuntolit minden részben levetkőztetnék, teszek rá, hogy a sztoriba épp nem illik :) De akkor már S. Roizt is, csak hogy mindenki szemének meglegyen a heti betevő rágógumi. Vagy hogy vakerjem. Szóval indítsunk petíciót, hogy az uccsó évadban a Grimm és a százados félmeztelenül játsszák végig minden jelenetüket. Hm?

@Gabba: Na igen, szarni Julisra! :)

2016.11.18. 23:17:48

@AaannnaaA: vaaaagy nézzük ilyen ruhán átlátós szemcsivel :)
(nemtom eldönteni, h komolyan beszélsz-e, vagy beszólsz-e éppen)
:))))))))
Sasha meg az előző évadban sokszor volt pucér, mikor megszállta őt Jack ;) imádtam <3

AaannnaaA 2016.11.18. 23:54:28

@Biriksz_Krokiksz!: Dehogy szólok be, tök komolyan elnézegetném ezeket félmeztelenül!! De hogy higgy nekem: fáradj át a Homeland 3x07 hogyvolthoz, olvasd el a 2. kép fölötti bekezdést, és nézd meg a 3. kép galériáját. Na ugye! :)
Szóval nem véletlenül adok mindig hálát Kapitánylány kolléganőnek, hogy beteszi az ilyen fotókat, sőt arcátlanul meg is szoktam igényelni őket :)

Gabba 2016.11.19. 08:46:42

félmeztelen képet Adalindról is! :)

Kapitánylány 2016.11.22. 20:09:53

@Gabba: ó, persze, hidd el, hogy én tennék bele, ha lenne! de hát ezek a szemetek csak a nőknek kedveznek! :D

de örülök, hogy ebből a részből, csak ennyi maradt meg nektek... :D valódi családi dráma volt, meghalt első szülöttel, Ti meg csak a félmeztelen Nick-kel vagytok elfoglalva... :P (igaz, ebből a részből csak ez volt értékelhető...)

2016.11.22. 20:43:19

@AaannnaaA: es valoban ;) am' idonkent sajnalom, h nem nezek politikai sorikat (house of card az egyetlen kivetel), a 24 nekem szornyen elvette toluk a kedvem...(szomiszmajli)

Gabba 2016.11.25. 09:53:19

@Pácsó Ármándó: hálás köszke, csak Max meg ne tudja.... :)

Pácsó Ármándó 2016.11.25. 16:51:31

@Gabba: Ööö... Az a Max aki hírszerző hálózatot épített ki az örömlányokból? :-)
süti beállítások módosítása