Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az utolsó remény (The Last Ship) 2X13 – A More Perfect Union

2016. november 16. 11:00 - Bruti

A múlt részben kimúlt az idei főgonosz, és csapata, szóval már csak a feloldás marad erre az évadra. Ennek megfelelően a Nathan James, miközben a Mississippin hajózik, az elnök beszédét sugározza. Michener kielégítő válaszokat ad a nemzet félelmeire, és megadja a találkozási pontokat, ahol terjesztik az ellenszert.

vlcsnap-00001_12.jpg

Mike felhívja a legénység figyelmét Kevin MacDowellre, az immunisok vezetőjére. Ő még mindig szabadlábon van, szóval első számú célpont. Ezután a Doki mindenkinek elmagyarázza, mit kell tennie a katonáknak, hogy terjesszék a fertőző vakcinát. Elég egy kézfogás, vagy rálehelni a delikvensre, az máris gyógyul. Persze Texnek a csókolózáson jár az esze, ami ugyanolyan hatásos módszer a Doki szerint. A hajón megkezdik a felkészülést, de néhányan kicsit aggódnak a kinti állapotok miatt és ennek hangot is adnak. Közben Michenernek bejövő hívása van, MacDowell az. Az elnök felszólítja a megadásra, de emberünk nem rémül meg, inkább megfenyegeti.

vlcsnap-00002_12.jpg

A hajómesternek nyílt csatornán hívása érkezik a volt felesége szüleitől. Elmondja nekik, hogy tényleg van vakcina, de biztonságosabb, ha otthon várnak, ő felkeresi őket. Kapcsolunk MacDowellre és a kese fejű haverjára. Szereztek kilenc tengerész egyenruhát, szóval megint kavarás lesz. Vissza a hajóra, ahol Tex közli a Dokival, hogy elhagyja őket, mert meg kell keresnie a lányát. Kér néhány adag vakcinát, mert frankó ez a fertőző cucc, csak éppen 4-5 nap után már hatástalan.
A hajó megérkezik az első településre, de a lakosság elég bizalmatlan velük alig több, mint százan várják a felmentő sereget.

vlcsnap-00003_12.jpg

MacDowell és kese képű haverja, most egy csapat fertőzöttet visznek Memphis felé és nem azért, hogy a Doki meggyógyítsa őket. Közben a rádión terjednek a hírek, sokak szerint tényleg gyógyít a Nathan James, de sokan azt állítják, hogy a hajóról származik egy infó, miszerint jobb, ha otthon maradnak. Ez persze a hajómester szavainak kiforgatása, amire reagál is. Mindenkit megkér, hogy jöjjenek el a találkozókra. Tex közben motorra pattan és elindul megkeresni a lányát. Egy öregbe botlik, aki elmondja neki, hogy a lánya Kat lelépett Mephisbe, mert saját szemével akarta látni a hajót. A volt felesége viszont már nem él, mert fosztogatók támadták meg őket.
Chandler és az elnök azon agyalnak, hogy St Louis sokkal jobb hely lenne az USA fővárosának, mint Washington. Ekkor belép a hajómester és értesíti őket a rádióüzenetéről és annak hatásairól. Chandler megengedőbb, de az elnök kiakad, mert dugába döntheti a terveiket. Tex újabb állomáshoz érkezik, most egy benzinkútnál áll meg, ahol halottakat talál. Az egyetlen túlélő ismerős, azok közül való, akiket MacDowellék szállítottak a furgonba. Elmondja Texnek, hogy kihajtották őket az emberek közé, így akarták terjeszteni a vírust, de aztán lövöldözés lett belőle, és ő is bekapott egy golyót. Az immunisak meg elindultak a többi fertőzővel Memphis felé. Tex értesíti a hajót, mire Chandler egy tervet eszel ki. Mivel szabotálni akarják az akciójukat, így megkéri a Dokit, csináljon annyi aeroszol vakcinát, amennyit csak tud, így majd lepermetezik a tömeget, mint a szúnyogokat. MacDowell csapata már katonai gyakorlóban parádézik a környéken, és éppen csempészik be a betegeket. Tényleg az a céljuk, hogy minél nagyobb pánikot okozzanak. Tex is megérkezett Memphisbe és a lányát keresi, akit nemsokára meg is talál. A Kobra egység is érkezik a helyszínre, és hamar kiszúrják a katonákat. Tex meg MacDowellel fut össze, és értesíti a csapatot a látottakról. Ekkor MacDowell és embere betolják a betegeket, az emberek közé és lövöldözésbe kezdenek. Persze a lakosság is pánikba esik, rohangálnak mindenfelé. Greenék leszedik az első adag immunist, Tex is elkap egyet, mire MacDowell menekülőre fogja. Aztán érkezik Farkas, aki elkapja MacDowell-t meg az embereit. Green belátja, ha szétszaladnak az emberek, akkor az isten se tereli össze őket még egyszer, ráadásul most már fertőzöttek is vannak köztük, szóval fegyverrel bírják őket a maradásra. A helikopternek kell még pár perc, és amíg odaér Tex, meg a katonák próbálják meggyőzni őket, hogy maradjanak. Ez nagy nehezen sikerül és végszóra megérkezik a helikopter a permettel. Belélegzik a cuccot, és mindenki happy.

vlcsnap-00004_12.jpg

Már a hajón vagyunk, MacDowellt az elnök elé vezetik. Michener ad neki még egy lehetőséget, ha együttműködik, és segít az embereit megadásra kényszeríteni, akkor talán egyszer újra szabad lehet. A Nathan James lassan eléri St Louist, és jó hír, hogy itt az emberek már tömegével várják őket a parton. Mindenki örül, integet, még a hajómester is megkönnyebbül. Azután megható képsorok következnek, ahogy a katonák a civilekkel találkoznak. Befut Tex a lányával, akit bemutat a Dokinak, majd érkeznek a hajómester rokonai is. A következő képsorokon, már azt láthatjuk, ahogy Michlener elnök felesküszik az alkotmányra.

vlcsnap-00009_5.jpg

A végére már csak egy kis buli marad. Mindenki kicsípte magát, és bár az új elnök nem tartja etikusnak az ünneplést, Chandler megnyugtatja, hogy ennyi jár nekik. Ha már így összefutottak, az elnök felkéri a kapitányt, hogy legyen a vezérkari főnöke. Nem vesztegethetik az időt, mert sok feladatuk van még, meg kell szilárdítani a hatalmukat. A többiek is ünnepelnek. Green egy magyar hajóról sztorizik, majd isznak az elesett társaikra. A Doki felkeresi Chandlert és még a folyosón összefutnak. Búcsúzni jött, reggel már repül Nebraskába, és onnan tovább oda, ahol szükség van rá. Megkapta a kegyelmet is, szóval már szabad ember. Még évődnek egy kicsit, mélyen egymás szemébe néznek, de a kölcsönös vonzódás ellenére, a csók elmarad. Ezt örökre bánni fogják, ugyanis a Doki elsétál. Miközben a buli a tetőfokára hág, A Doki visszamegy a szobájába, de az ajtaja előtt megállítja egy fickó. Ő MacDowell kesefejű haverja, és már tudjuk, hogy ebből jó nem sülhet ki. Rövid kérdezősködés után előveszi a fegyverét és „Sic semper tyrannis” felkiáltással agyonlövi a Dokit.

 

A sorozatról bővebben itt lehet olvasni.

Címkék: The Last Ship
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2016.11.17. 09:33:09

Szemét TNT, eltették láb alól a legjobb nőt a soriból! Értem én, hogy meg kellett ágyazni a 3. évadnak, na de akkor is...

Kösz Bruti a két évados munkát!

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2016.11.22. 12:01:11

Igazán jó látni hogy a sorozat nem húzza rétestésztaként hosszú évadokon keresztül a vírusos apokalipszist és vakcina problémáját, hanem megvan az ellenszer és kezdődhet a lassú újjáépítés.
süti beállítások módosítása