Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az utolsó remény (The Last Ship) 2X11 – Valkyrie

2016. november 09. 11:00 - Bruti

Nem áll jól a Nathan James PR-ja, miután a lakosság megkapta a manipulált videót, amin a hajó tüzel rájuk. Ennek megfelelően a tetszési indexük, a béka segge alatt, mivel a nép zavarodottságában nem érti, miért tüzelnek rájuk a saját katonáik. Ráadásul a torpedó miatt megsérült a hajó érzékelője, így távszonárokat helyeznek el, hogy lássák, ha Ramsey valami rosszban sántikálna. A parti csapat addig is próbálja menteni a túlélőket. Eközben Ramsey újra üzen a lakosságnak, hogy bizony ez a robbantás nagy szemétség volt, és ő nem nyugszik, amíg ezt meg nem torolja. A legnagyobb kérés viszont az, hogy tudják felerősíteni a jelet, és elérni a lakosságot?

vlcsnap-00001_10.jpg

A kapitány meglátogatja a Dokit, és arról érdeklődik, hogy akkor tényleg hat-e az új cucc. Rachel elmondja, hogy mindenkit be kell oltani és onnan kb. 5-8 napig fertőz a vakcina. Ha csak fejenként két embernek átadják, akkor exponenciálisan fog nőni az ellenszert terjesztők száma, de ehhez nyilván partra kell szállni. Még mondana mást is a kapitánynak, de még nem tudja kibökni. Mike a Fehérház iratai közt talált egy parancsot, ami az ő sarkköri kutatásukról szólt. Persze Ramsey ezt úgy akarja beadni a népnek, hogy a kormány fegyvert akart készíteni a vírusból. Mindezt Valkűrön keresztül terjeszti, így az elnöknek az a terve, hogy átveszik felette az irányítást és így elmondhatják a lakosságnak az igazat.

vlcsnap-00002_10.jpg

Texék még mindig az embereknek segítenek a parton, mikor felfedezik, hogy a sugárzott rádiójel, egy pontból jön. A hajón is erre jutnak, és miután háromszögeléssel bemérték a célpontot, kiküldik a drónt. Kiderül, hogy egy olajfúró toronyról jön az adás, így amíg Michener felmondja egy videóra az igazságot, a katonák felkészülnek a látogatásra. A csapat motorcsónakkal érkezik a toronyhoz, ami üresnek tűnik, de hónapokra elegendő üzemanyaggal van ellátva az áramtermelés, szóval tényleg innen sugároznak. Aztán kiderül, hogy mégsem teljesen üres a hely, mert találnak egy nőt, aki nem más, mint Valkűr. Elég vadóc a csaj, pedig többdiplomás számítógépzseni és ő hozta össze ezt a helyet is. Meg van győződve róla, hogy a kormány hazudott és Ramsey a jófiú, de Chandler odaadja neki Michener üzenetét. Persze Valkűr még ellenáll, így Chandler kiadja a parancsot, hogy rombolják le az egész rendszert.

vlcsnap-00003_10.jpg

A parton is kezd elfajulni a helyzet, ugyanis a magukkal hozott fogoly, a katonák ellen hangolja a civileket, így lövöldözés tör ki. Texék menekülőre fogják, majd egy kósza golyó el is találja a seggén, aminek kicsit sem tud örülni. A fúrótornyon sem jobb a helyzet, mert őket meg egy RPG-vel támadja meg egy közeledő csónak. A robbanás elég nagy károkat okoz, egy-két ismeretlenebb katonának annyi is lesz, Valkűr meg menekülőre fogja. A többiek próbálják magukat összeszedni, lövik a csónakot, amiből újabb rakéta érkezik. A Nathan James azonnal indítja értük a helikoptert, nekik fel kellene mászniuk a leszállóhelyhez. A támadók már a harmadik RPG-t lőnék ki mikor érkezik a Sólyom és kilövi őket. De nem szállhat le, mert gázszivárgás miatt robbanások vannak. Chandlel, Valkűr után megy és visszaráncigálja valami biztonságosabb helyre. Mondjuk abból nincs sok a szigeten, mert hamarosan felrobban az egész kóceráj.

vlcsnap-00004_10.jpg

A Sólyom és a csónak is visszatér. Mindenütt sebesültek, elég nagy a káosz, sokan kritikus állapotban vannak. Az ázsiai gépész srácot el is vesztjük, ráadásul Chandler is bekapott egy repeszt, amitől belső vérzése lehet, mert elájul. Valkűr csak kapkodja a fejét, és kezd rájönni, hogy eddig valószínűleg rossz oldalon állt. Átnézünk Ramsey-ékhez. Ned közli Seannal, hogy a Valkűr toronynak annyi. Felrobbantották, de nem a haditengerészet, hanem a civil lakosság. Sean igazából pozitív veszteségnek tudja be, mert legalább az üzenete átment az embereknek. Már a saját kiáltványán dolgozik, szóval szerinte jól haladnak a dolgok. Nem láthatóan nem osztja a véleményét, csak már nem mer szólni.

vlcsnap-00005_10.jpg

Vissza a hajóra. A kapitány eszméletlen, de a Dokinak sikerült kiszedni a repeszeket. Viszont Ravit sokkal rosszabb helyzetben van. Egy büdös nagy vasdarab áll ki a hátából, amibe azért már illik belehalni. Burk és Farkas is ott vannak mellette, fogják a kezét, szóval borítékolható volt, hogy nem éli túl a kommandós. Chandler pár órával később magához tér és akkor tudja meg, hogy Ravit is elment. Négy tengerészt vesztett egy nap alatt, de majdnem ő az ötödik, mert még mindig van benne egy szilánk.
A hajó nem hivatalos „lelkésze”, a hajómester mond egy beszédet a halottaikért, és magukért. Miután végzett, Valkűr beszél Chandlerrel és a maga módján megköszöni, hogy kimentette a toronyból. A kapitány csak azt szerette volna, hogy lássa kik ők, és megkéri, hogy segítsen nekik.

vlcsnap-00006_10.jpg

vlcsnap-00007_7.jpg

 

A sorozatról bővebben itt lehet olvasni.

Címkék: The Last Ship
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása