Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok és hazugságok 2x10 - Az igazság (ÉVADZÁRÓ)

2016. november 06. 11:00 - Hoppancs

Eric nyugtalan álmából Mandy telefonjára riad, melynek tárgya a mostanra totálisan padlóra jutott Patrick folyamatban lévő öngyilkossági kísérlete. Az öcsi stílusosan, a tetőn sorolja, hogy miért nincs értelme semminek, és hogy Eric hogyan tette tönkre még azt a kalap szart is, ami eddig az élete volt. "Nagyon fáj", idézi tudtán kívül József Attilát, majd lendülne is vertikálisan az aszfalt irányába, amikor Eric egy határozott mozdulattal, némi idiótázás közepette visszarántja. Warnerék sosem unatkoznak. Cornellnek már a virágokon talált vérnyomokról szóló jelentés is a kezében van, hála serény és jó kedvű kollégájának. Évődnek egy sort, Cornell kioszt pár pluszfeladatot az indíték kiderítése érdekében,  majd mindenki megy a dolgára. Patricket mindeközben Eric palacsintáztatja és leckézteti az édesanyjukkal közös alkoholproblémáiról, aztán elflashbackeli nekünk, hogy pontosan hogyan zajlott a vitatott lépcsős incidens. A piásan üvöltöző jóasszony éppen Mandy karcsontjait készült alternatív sorrendbe állítani, amikor a bátyus a szükségesnél egy fokkal hevesebben lépett közbe, hirtelen - illuminált állapotban kezelhetetlen - egyensúlyvesztést okozva. Hát így esett (hihi), hogy Mrs. Warner II. örökre elcsendesedett. Patrick erre nem emlékszik (mondjuk nem csoda, mert nem is látta), és arra sem, hogy a mama az ő csontjait is átrendezte néha. A testvéri analízis során megállapítják, hogy az indokolatlan kitörések oka valószínűleg a boldogtalanság volt. A békülés elkerülhetetlen, de Patrick egyelőre még nem bírja letenni a flaskát. 

bscap0000_27.jpg

Másnap Amanda - immár személyesen - ébreszti hősünket, és ugyan nem tudják, merre jár az azóta lelépett Patrick, de remélik, hogy nem valami magas helyen. Ericnek kezd már nagyon rosszulesni, hogy se vége, se hossza a kakitengernek, és hogy John a feleségek közti ingázással tönkrevágta a gyerekkorát. Bár az is igaz, hogy ha nem újítja be az iszákos ketteskét, akkor ő most nem siránkozhatna Amandának, mivel egyikük sem létezne. Ez azonban most kevéssé vigasztalja a sokat szenvedett férfit, aki mélyen önmagába nézve szeretne rájönni, hogy vajon tudat alatt végezni akart-e az agresszorral. Stevennel biztosan nem akart, de amikor az szóba hozta az őrjöngő mamit, elborult az elméje. Mandy szerint itt az idő, hogy önzetlen, mindig másokért verekedő fivérét is megvédje valaki. Tesóölelés, sírás. Közben megjön az újabb laboreredmény, Cornell szemében látjuk, hogy most valami nagyon kiderült már megint. 

bscap0001_12.jpg

Eric éppen arra figyelmezteti Amandát, hogy mértéktelen cukorfogyasztása súlyosan sérti az Update-elveket, amikor befut Neal, hogy hírt adjon Carlyról. Néhány csajjal alapított egy új eszkortvállalkozást, és lehet, hogy köztük bujkál Danny lánya is. Amint megkapja a címet, Eric oda is rohan pofozógép haverjával, aki most sem várja meg, hogy Carly befejezze a melót, mielőtt rányitja az ajtót. A lány éppen Rachellel és egy klasszikus középkorú üzletemberrel édeshármasozik, és egyikük sem örül a zaklatott apa látogatásának. Danny a toporgó Eric tanúskodása mellett vezeti le pszichológiailag, hogy miért bajos a kiskori szexuális zaklatást felnőttkori elribancosodással kompenzálni, és még könyvet sem írni róla.

bscap0006_9.jpg

A didaktikus, ámde eredménytelen összezördülés után Danny cimbije, Cornell nyomdokaiba lép, és jól ráhívja Rachelre a rendőrséget. Felicia különleges bánásmódban részesíti a rossz gyereket, felajánlva, hogy rabosítás helyett hazamehet apukával, aki majd főz neki egy finom, forró kakaót. Rachel a fogdát választaná, de Eric a birtokába jutott információkat felhasználva a lelkére beszél, mintha bármi köze lenne a dologhoz. Halott feleséget és kisbabát emleget, feltárja, hogy Mitch végzett magával, és hogy miután Danny rájött a tutira, mások vérét és verítékét nem kímélve kereste az ő kicsikéjét. Rachel pityeregve borul Danny nyakába, de Cornell az idillbe belepiszkítva lekapcsolja a tinilánysuttogót. Nem Kate megöléséért, hanem a húsz évvel azelőtti anyulökdösésért,

bscap0002_11.jpg

Mandy az ügyésszel arcoskodik, aztán már ott is ül Eric mellett a kihallgató helyiségben. Egyelőre mint ügyvéd. Khömm. Cornell undorodva néz rá, és bizony nem azért, mert nem illenek egymáshoz a ruhadarabjai. Sejtjük, amit sejtünk, de még kicsit várnunk kell, hogy kinyögjék. Andrea és az ügyész egyelőre újra átvennék a szomorú parti történetét, egészen pontosan azt a részt, hogy kit nem látott Eric a bulin Kate megölésének időpontjában. Hát, Nealt, aki Carlyval volt, Melanie-t, aki törölgetett, és...Mandyt. Csak arra játszanak, hogy összeugrasszanak minket, próbálja menteni a menthetőt utóbbi, de Cornellnek sajna bizonyítéka van rá, hogy a tetőn tartózkodott az áldozattal. Amanda felháborodva hárít, és Ericnek is feltűnik, hogy nem úgy védekezik, mint egy ártatlan ember, hanem úgy, mint a saját jogi képviselője. Hiába igyekszik, a ruha állítólagos tisztítóbeli kirándulása nem indokolja a rákerült gyöngyöket, a vére pedig úgy is hullhatott a helyszínen, ha nincs rajta sebhely. Például a nózijából. Mandy nem szívesen dalolna Eric előtt, de a bátyó érthető módon most már meghallgatná a sztorit.

bscap0003_6.jpg

Az úgy volt, hogy Kate elmondta Mandynek, hogy mindenféle próbálkozás, fejre állva szeretkezés vagy egyén hókuszpókusz nélkül bekapta a legyet, mire a meddő sógornő öt másodperc alatt eljutott kebelbarátnője lökdöséséig, további öt alatt meg a lehajításáig. Jó, persze az nem volt egészen szándékos, csak olyan Warner-család-féle agyi áramszünet. Ő csak egy kis csajos birziborzit akart, de másképp alakult. Bőgve bizonygatja, hogy szerette Kate-et, csak terhesen kevésbé. Cornell szigorúan hallgat, Eric tombol, de csak annyira, amennyire egy rendőr és egy ügyész előtt illendő. Amanda elmondja, hogy azért nem lehet kölke, mert korai menopauzája van, és ekkor jön a poén: a vére alapján mégis lehet, sőt. lesz is, néhány hónap múlva. Most lehetne örülni, ha nem lett volna az a kis öldöklős incidens. Mivel ez Amerika, a tévesen diagnosztizáló orvos perre számíthat, hiszen Kate is miatta halt meg. Mandy még jobban sír, Eric keserűen közli, hogy sok mindent tudna vele tenni, és valószínűleg a közös DVD-zés ezek között már nem szerepel.

bscap0004_8.jpg

Öröm az ürömben, hogy anyu kómájáért nem vádolják meg, mert a régi röntgenképekből egyértelmű, hogy bántalmazták. Eric most nem tudja kellőképpen értékelni a hírt, ráadásul az ügyész felvilágosítja, hogy Mandy a gyógyszerekre és a rémes famíliájára hivatkozva pöpec kis védelmi stratégiát építhet fel. Ha nem vall, akkor még az is lehet, hogy megússza. Neal nagy nehezen elvállalja, hogy majd pátyolgatja a börtöntöltelék szeretője kölkét, aki egyben az övé is. Aztán mégsem jelenik meg Amandánál a megbeszélt időpontban, mert seggfej. Így csak Eric marad, hogy rácsodálkozzon Mandy tervére, miszerint mindent bevall, hagyja a fenébe a jogászkodást. Szeretné, ha a bátyó felnevelné az ártatlan gyerekét, aki nem tehet semmiről. Eric nem lelkesedik, szívesebben hallgatná a saját babája bömbölését, de sajna Mandy elintézte, hogy ez ne jöjjön össze. JAG fényezi egy kicsit Cornellt.

bscap0005_8.jpg

Eric beszámol a megszelídült Patricknek az új fejleményről, miszerint a szent cég Johntól független, mivel jogilag nem volt a pénzt adó mama férje. Patrick magába szállt, ezért elválik, leteszi a tütükét és rendbe teszi a dolgait. Szerencsére nem kell hosszú időre bevonulnia, max három évre, annyit meg féllábon is.  John sír, Mandyt a böriben ultrahangozzák, Patrick AA-ba jár, Charlie kapcsolatba lép Erickel. Utóbbi Kate-re emlékezik csendesen, majd visszahívja a halott asszony zabigyerekét. A körülményekhez képest mindenki jól van, kivéve Cornellt, aki nem ülhet a babérjain, mert otthonában behatolás nyomait és a belőtt Jennifert találja. A lány a görcsös vihorászástól nem tud válaszolni arra, hogy hol az anyja pisztolya, de hamarosan megkerül: egy illető éppen Andreára fogja. Fordul, lő, de nem tudjuk, kire. Ezek szerint lesz harmadik szezon, amennyiben anyagilag is megéri.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása