Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 5x09 - Lies of Omission (Az igazság elhallgatása)

2016. november 01. 13:00 - Smiley93

Egy montázzsal nyitunk, amelyben a súlyosbodó asztmájával küzdő Farkasfiú narrálja el az elmúlt öt, meglehetősen eseménytelen napot. E szerint Scottfalka kicsit szétesett, a tagok külön utakon járnak, s nagyban titkolóznak egymás, no meg Zsaruapu és kisinasa előtt is. Stiles Menőcsajjal karöltve kutatja a Nemetont, Zsaruapu potenciális kimérák után kajtat s hallgatja ki őket, miközben a két ismert kiméra, Hayden meg Skorpiósrác exe majd kicsattan az egészségtől, s mint a leprást, kerülik a Scottfalka által felajánlott segítő kezet. A hab az események rosszízű tortáján, hogy Állatdoki is eltűnt, s emiatt szünetel Beacon Hills állatorvosi, no meg természetfeletti tanácsadói ellátása. A fent részletezett, alacsony színvonalú falkaszolgáltatások miatt Farkasfiú Sztrádasrácnál mentegetőzik, ám a bétajelölt mit sem vesztett lelkesedéséből sőt, oltár elé való jóban-rosszban fogadalmat tesz reménybeli alfájának. Erre kell a főcím.

1.jpg

Főcím után Sztrádasrác már munkaadóinál, a szorgoskodó szakiknál kilincsel több időért, ezek szerint hiába állította félre Scottot, még mindig nem teljesítette küldetését. A szakik magasról tesznek rá meg a problémáira, így arra is, hogy falkát ígértek neki, de nem kap, meg hogy Haydent is ígértek neki élve, s úgy tűnik, azt se akarnak adni. Hiába, kegyetlenek ezek a Rémdokik. Zsaruapu Kisinasával egy lőtér-műtő kombóban helyszínel, mikor felveti, hogy a potenciális kimérák helyett inkább a kudarcokat kéne keresniük, azaz higanyt UV-lámpákkal. Suli, parkoló iskolabuszok félhomályában megbújó gerlepár: romantikus életképek Újfiú meg Hayden hirtelen felfedezett szerelméből. A csókcsatát a lány orrából kicsöppenő higany zavarja meg csúnyán, a lány pánikol is, és Liam hallgatását kéri.

2.jpg

Stiles meg Lydia is hasznosan töltik a szünetet, az erdőben kajtatnak a Nemeton után, sikertelenül. Menőcsaj felveti, hogy ideje beavatni Kisinast, Stiles meg azt, hogy egy valamirevaló banshee-nek meg kéne tudni találnia egy rakat hullát. A lánynak elege van Stilesból, aki nem képes úgy normális ellenérvet mondani Parrish beavatása ellen, hogy ne buktatná le magát Idegbeteg srác halálával kapcsolatban, így hát marad a lány terve. Farkasfiú most éppen az öltözőben van pocsékul, mikor Liammel fut össze. A kis bétáról kilométerekről bűzlik, hogy valami rosszban sántikál, holnap ráadásul szuperhold, szóval Scott felajánlja neki alfai szolgálatait. Ebből Újfiú azonban nem kér, mert az utóbbi időben nem volt megelégedve Szt. Scott védelmezői referenciamunkáival, azzal faképnél hagyja szerencsétlen alfáját.

3.jpg

Stiles Sztrádasrácot avatja be a Kisinas-Nemeton vonal legfrissebb fejleményeibe, amit egy normális napon Farkasfiúnak mondana el, de hát feje tetejére állt Beacon Hills jól megszokott világa. Így most Theóval aggódik azon, hogy mi lesz, ha előkerülnek a kompromittáló testek – Idegbeteg srác, no meg a kiméra, akit Sztrádasrác nyiffantott ki. Cinkostársa azonban lazára veszi a dolgot, már kopni látszik a Szt. Scott máz, lásd előző részben a karmos emlékolvasás, Farkasfiú biztos megérti a dolgot. Stilest azonban a bűntudata annyira nyomasztja, hogy leszúrt önmagát képzeli a könyvtár kellős közepére.

4.jpg

Skorpiósrác exe eközben egyre erősebb és erősebb lesz, Masonnel a fekvenyomón mérik fel duzzadó erejét. A gigantikus súlyok láttán a fiú reménykedni kezd, hogy esetleg elkerülheti a kudarccá elkönyvelést, Mason e kérdésben azért konzultálna Scottal, a szakértővel is. Úgy tűnik, ő még nem ábrándult ki a Szt. Scott jelenségből. Zsaruapu a könyvtárban olvad be, hogy UV-lámpával derítse fel a bűnügyi helyszínt, teszi mindezt teljesen feltűnésmentesen, lásd mellékelt ábra. Magánakciója rövid úton siker koronázza, hiszen higanynyomot talál a padlón, kíváncsi vagyok, miféle következtetéseket von le ebből.

5.jpg

Sztrádasrácra pont az egyik óra kellős közepén tör rá az ellenállhatatlan késztetés, hogy Farkasfiúnak Stilesról árulkodjon. Ám mielőtt bármit is mondhatna, szirénázás vonja el a falkavezér figyelmét, mentő érkezett a suliba, méghozzá a higanyt hányó Skorpiósrác exéért. Szegény kiméra elkiabálta az előbb a kudarc dolgot, s most kétségbeesetten könyörög Scottnak és bandájának, hogy ne engedjék rászabadulni a szakikat. Az esetről szintén értesült Újfiú meg Hayden is, akik inkább dobbantanak, nehogy ők következzenek.

6.jpg

Farkasfiú meg Sztrádasrác mindeközben már autóba is pattantak, hogy… hm, nem tudom, pontosan mi céllal, de nyilván intézkedni akarnak kiméra-ügyben. Közben Sztrádasrác megragadja az alkalmat, hogy Scottot beavassa a Stiles vs. Idegbeteg srác meccs részleteibe, ám ez a 2.0 Theo Edition lesz. Nyitásként Stiles véres kerékkulcsát dugja a döbbent alfa orra alá, majd elregéli, hogy Idegbeteg Stilesra támadt, akinek erre annyira elgurult a gyógyszere, hogy addig verte szegényt a csavarkulccsal, míg véres massza nem maradt belőle. Mindeközben ő, mármint Sztrádasrác, természetesen próbálta leállítani, de hiába, kicsit bekattant a haver, na. Olyan hihetően adja elő a sztorit, hogy majdnem visszanézem a nevezett részt, hátha én emlékszem rosszul az eseményekre. Scottnak is ráncolódik a homloka rendesen, mégiscsak a legjobb barátjáról van szó.

7.jpg

Lydia anyja tart órát a suliban, talán törit, de elég unalmasan, mert Malia közben inkább egy körmét rágó lányra figyel fel, aki előbb a szuperholdról olvasgat sutyiban a laptopján, majd szó szerint addig rágja az egyik körmét, hogy leesik, miközben higany szürkéllik a szája szélén. A csaj fejvesztve rohan ki az óráról, a prérifarkas menne utána, ám Lydia anyja az útját állja: inkább maradjon benn az órán, a jegyeit tekintve érdemes lenne. Malia azonban hajthatatlan, még egy kék farkasszemet is villant a tanárnak, ezzel kívánva kierőszakolni belőle, hogy igenis tud valamit Beacon Hills természetfeletti oldaláról, majd faképnél hagyja a tartózkodó álláspontra helyezkedő nőt.

8.jpg

Közjáték: Menőcsaj Kisinassal az erődben furikázik, Nemetont keresve. Bár Parrish saját bevallása szerint sosem járt ott (haha), valamiféle ösztönt követve elég határozottan forgolódik a kocsival. Vissza a suliba, ahol Malia segítő kezet nyújtana a körömrágós csajnak, ám az idegesen a szekrényekhez csapja a lányt, majd elviharzik. Mondjuk nem jut messzire, a suli bejárata előtt az egyik szaki várja tárt karokkal, amelybe ölelve őt gyorsan csavarint egyet a nyakán, nyugodjék békében.

plusz.jpg

Scotték eközben befutottak a „kórház a káosz közepén” jelenetbe, legalább kiderült, hova indultak. A fel-alá rohangáló emberek láttán megsejtik, hogy a Rémdokik már megérkezhettek legújabb kudarcukért, nem igazság, hogy a rémdokik még közelekedni is gyorsabban tudnak hőseinknél. Aztán jobban körbenéznek, s gyorsan módosítanak a diagnózison: a tettes inkább maga a kiméra lesz. A beszélgetést Skorpiósrác exe a falba beolvadva hallgatja, mármint szó szerint, mert ő afféle kaméleon-kiméra lehet. Mindeközben a suliban is felfedezik a legújabb kudarc-kiméra holttestét, Malia Stilesnak panaszkodik, hogy milyen elege van már a pofáraesésekből, ő bizony nem egy tutyimutyi Farkasfiú, hogy csak úgy belenyugodjon a vereségbe.

9.jpg

A kórházba közben megérkezett az egyik szaki is, s előle hiába veti be a beolvadós trükköt a Kaméleon, egy hasszúrással végzi a napot, és e földi pályafutását is. Röviddel később Farkasfiú meg Sztrádasrác is nyugtázza a halálát, illetve a tényt, hogy ideje megkeresni Haydent. Stiles a suliból Menőcsajt próbálja figyelmeztetni, hogy újabb elszállítandó testek keletkeztek, úgyhogy perpill nem a legalkalmasabb az időpont Kisinassal kettesben erdei túrázni. Apropó erdei túra, a Nemeton-keresés befuccsolni látszik, hiába bóklásznak a fák között. Így Lydia egy kis közelharccal eltereli Kisinas figyelmét, hátha a tudatalattija, a hatodik érzéke vagy mifenéje odavezeti őket a törzshöz. S lőn: a harc hevében Parrish szeme narancs szín ölt, s mire feleszmélnek, máris a Nemeton mellett ácsorognak, idekeveredtek a rúgások és harci kiáltások közepette.

10.jpg

A suliban már nagyban helyszínel Zsaruapu és kis csapata a legújabb hullánál, mikor a seriff Sztrádasrácot szólítja ki a bámészkodó tömegből. Előbb Farkasfiút keresi rajta (update: bétája és Hayden után kajtat), majd szembesíti az Idegbeteg srác-féle ominózus estén elhagyott beléptetőkártyájával is, mire Theóban rögtön felmerül, hogy talán ügyvédet kéne hívnia. Ehelyett azonban vall, pontosabban előadja a Stiles vs. Idegbeteg srác 3.0 Theo Editiont, amelyben már nem szerepel Stiles, viszont Sztrádasrácon Stilest kereső, Zsauapu és fia kinyírásával fenyegetőző Idegbeteg igen, akit szegény Theo véletlen ölt meg. Innen végülis már egybevág a sztori a valósággal, kivéve, hogy ő veszi át Stiles szerepét. Ez az előadás, ha lehet, még a scottos vallomásnál is jobbra sikeredett, már potyognak a könnyek, Zsaruapu szíve persze, hogy megesik szegény srácon.

11.jpg

Újfiú meg a csaja eközben már Hayden munkahelyén nyúlják le a lány fizetését (?) a főnök széfjéből, abból akarnak megpattanni. Pechjükre azonban nyúlcipő helyett smárolnak egy sort, így a szakik pont időben érkeznek, hogy minimális erőfeszítéssel elkapják őket. Az erdei túrának közben hivatalosan is befellegzett, az immár hullaszállítói feladataival kapcsolatban kiokosított Kisinast ugyanis igencsak feldúlta az új szerepkör, még nem látja, hogy ez csak egy újabb szín polihisztori palettáján. Olyan nagy szavakkal dobálózik, mint önmaga feladása, meg a rendőri pályától való búcsú, miközben Menőcsaj egy teljesen más logikai vonalon haladva arra a következtetésre jut, hogy Parrish a természetfeletti nyomokat takarítja csak el, azaz őrzi Becaon Hills csúnya, nagy természetfeletti titkát. Kisinas bólogat, az jó nagy titok bizony, hiszen a Nemetonnál álmaiban mindig vagy több száz hullát lát.

12.jpg

A bárban a szakik fél kézzel falhoz vágják Újfiút, egyenlőtlennek ígérkezik ez a csata is. Most kivételesen épp időben toppan be Farkasfiú, hogy némi alfaerővel járuljon hozzá a küzdelemhez, ám sajnos így is erősen vesztésre állnak. A helyzetet fokozandó, még Sztrádasrác is tiszteletét teszi, s küldi el a többieken Haydennel, majd ő tartja a frontot a rémdokikkal szemben, ám már késő: Hayden megkapja a nyakába a halálos szurit, Újfiú hiába sír. Nem hiába sír azonban Theo a rémdokiknak némi haladékért, újholdig kap időt, majd a szakik dolguk végeztével dobbantanak is.

13.jpg

A riadalom elültével hőseink meglepetten konstatálják, hogy az injekció meg a szemét ellepő higany ellenére Hayden él és virul. Egyelőre legalábbis. Farkasfiú az Állatklinikára vezényli a kis csapatot. A kocsiúton Újfiú Sztrádasráccal ötletel Hayden megmentésének lehetőségeiről, számára a legígéretesebbnek a lány Farkasfiú általi vérfarkassá változtatása cseng. Menőcsaj az őrsön rostokol, Zsaruapu rajta kéri számon Kisinas legújabb őrültségét, mivelhogy Parrish bezáratta magát egy cellába. Lydia vállat von, csak megvéd minket magától. Zsaruapu természetesen rohan is tisztázni a helyzetet Kisinassal, aki vázolja, hogy ő viszi el a hullákat, bár nem emlékszik egy esetre sem, s ötlete sincs, miért ezt a mellékállást választotta. Summa summarum, meglehetősen veszélyesnek osztályozza magát jelenleg, ezért Zsaruapu a világ minden kincséért sem eresztheti ki, cserkészbecsszó! Cserkészbecsszó, Zsaruapu elsomfordál.

14.jpg

Farkasfiú Stilesszal egyszerre ért a rendelőhöz, úgyhogy elérkezett a tökéletes pillanat, hogy előhozakodjon a véres kerékkulccsal meg az Idegbeteg srácos számonkéréssel. Stiles nem is tagad, megölte a srácot, de hát nem volt választása! Scott ki van akadva, ilyen nincs, mindig van választás, és egyébként sem ölünk embereket, ez egy olyan határ, amit a Scottfalka NEM LÉP ÁT. Stiles továbbra is hajtogatja, hogy nem volt választása (naná, hogy nem), Scott hiszi is, meg nem is, de miután a haverja a csavarkulcsot lóbálva próbálja kicsikarni belőle, hogy higgyen, inkább hátralép, s nemmel szavaz. Visszabújik a kedvenc Szt. Scott dogmája mögé, azaz nem ölünk embereket. Látva barátja elutasítását, szerencsétlen Stiles könyörögni kezd, bármit megtesz, hogy rendbehozza a dolgot. Farkasfiú végül elhajtja az apjával beszélni, majd nyomorúságosan magára hagyja a zuhogó esőben. Bentről Theo kagylózott eddig elégedetten, most azonban visszatérve a jámbor Sztrádasrác szerepköréhez szomorú helyzetjelentést tesz: Hayden hivatalosan is higanymérgezésben haldoklik. Újfiú pedig ezennel hivatalosan is alfájához fordul a kérelmével, hogy változtassa szőrös négylábúvá a lányt. Scott mérlegel, majd faarccal rávág egy vaskos nem-et. Innen folytatjuk, a félévadzáróval méghozzá.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.11.02. 18:31:08

azon gondolkodtam anno nézés közben, h ez a kaméleon-kiméra lét egy nagyon faszasaságos képesség, nekem tetszene ;)

innentől meg jól felpörögnek az események, folyton szétizgultam az agyam!
XD

Smiley93 2016.11.03. 09:44:36

@Biriksz_Krokiksz!: jaja a kaméleonos képességet én is elfogadnám :D
süti beállítások módosítása