Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok és hazugságok 2x09 - A testvér

2016. október 31. 11:00 - Hoppancs

Hát, apád benne van, erről kár lenne vitát nyitni, mutat rá Danny, a mi jó Ericünk pedig még kevésbé érti ezt a egészet, mint három résszel ezelőtt. Azonnal be is rontana az épületbe, ahová a pénzt vitték, de józan haverja ügyes érveléssel imádkozza ki kezéből a művelethez felkapott téglát. Mert hogy nem kéne most lecsukatni magukat. Hősünk duzzogva hallgatja Danny javaslatát, miszerint majd ő másnap körülnéz a helyszínen, mert szelíd, mindössze egyszer gyilkoló emberként nem fér a fejébe, hogy miért nem rombolhatja porig a zsarolót rejtő házat. Dannynek bezzeg lehet, cö. Cornell kecsesen vonul a magánlabor szeretetcsomagját meredező szemmel forgató JAG színe elé, majd a zsarolási ügyet és Kate ezzel kapcsolatos magánakcióit elemzi. Megállapítja, hogy John vagy féltve rejtegeti az ő kis drágaszágát, a javítós papírt, vagy titkolja, hogy valaki lenyúlta. Ralston meglepődik, hogy van egy DNS-eredmény is, mert úgy látszik, nem tudja, mire valók az ilyen laborok. Cornell szalad is a cuccal a véres ruhák közt lazító kollégához, aki majd jól lefuttatja a rendszerben.

bscap0000_25.jpg

Danny eközben már az Eric által nagy kegyesen épen hagyott irodában szaglászik, és ha már ott van, lenyúl egy fotót a faliújságról. Ezen a nemrégiben igencsak leégett tulaj, bizonyos R.B. Warner (!) az öreg John mellett vigyorog, és gyanítható, hogy nem a „fényképezkedj idegenekkel” mozgalomban vettek részt. Eric arca ismét citrommá torzul. Felicia megköszöni Cornellnek, hogy bepörgette a prostis nyomozását, minden adathoz hozzáférő szuperhőssé változtatva őt. Andrea mindig hálás, ha segíthet, főleg a szép hajú embereknek, de most nincs ideje barátkozni, mert Johnt üldözi,  aki az imént váltotta ki Patricket a kóterből. John nem kíván a hiányzó okiratról beszélgetni, Amanda meg tudatlannak tetteti magát Kate DNS-küldözgetésével kapcsolatban. Cornell  egyelőre rájuk hagyja szánalmas próbálkozásaikat.

bscap0001_11.jpg

Eric a cég profi szoftverével egy szintén Warner vezetéknevű, John-korabeli hölgyre bukkan R. B. vállalatának vezetésében, és esélyes, hogy az illető tud valamit a két férfi kapcsolatáról. Cornell nem csak azt tudja meg a laborban, hogy a minta részleges egyezést mutat a Warner-gyerekekkel, így tuti, hogy rokon volt a zsaroló, hanem azt is kiszúrja, hogy valaki nem azt a kabátot küldte be bizonyítékként, amelyiket a zuhanás napján viselte. R. B. anyja, Coreen Warner kendővel a fején nyit ajtót, és  sejthető, hogy nem divatból hordja. Megvan, kinek a rákügyeit intézgeti John a titkos telóján. Eric munkatársnak adja ki magát, és a tőle telhető maximális fesztelenséggel érdeklődik a család iránt. Coreen közli, hogy John és R.B. éppen hazafelé tart ám.

bscap0002_10.jpg

Eric egymás után kapja az infarktusokat, amikor az extra kedves asszony teljes természetességgel férjuraként emlegeti Johnt, miközben a falon figyelő képek is arról tanúskodnak, hogy vagy párhuzamos univerzumba csöppent, vagy ennek a csávónak bizony két pereputtya van.  Mennyire közeli a kapcsolatuk?, kérdi Coreen. Öööh, ehhh…, válaszolja Eric. Andrea megint Feliciára szorul, mert kíváncsi, hogy telefonált-e John mostanában. Úgy véli, hogy felhívta a zsarolót, aki az eltitkolt fia. Bár a fejlemények ismeretében megállapíthatjuk, hogy valamilyen szinten mindegyik gyereke eltitkolt. Valóban hívogatott egy georgia-i számot, ráadásul van egy háza is Augustában. Nem tegnap vette, hanem 1971-ben.

bscap0004_7.jpg

A begyógyszerezett Coreen rendellenesen lelkesedik Eric társaságáért, el sem akarja engedni, pedig a férfi már nagyon menne, hiszen lassan be kell feküdnie a szívklinikára. Sűrű nyökögését Johnék érkezése töri meg. Szevasz, mondja a féltesónak, majd kedélyesen a kezébe nyomja a komoly névtelen levelet. R. B. lefagyva néz. John is. Néznek. Aztán John közli, hogy beszélnie kell Erickel, akit Coreen búcsúzóul jól megölelget. Odakint már zajlik az elkerülhetetlen veszekedés, amikor R. B. is csatlakozik. Anyám a halálán van, úgyhogy leszel szíves hiszti nélkül viselni, hogy az apánk egy bigámista segg, aki negyven éve folyamatosan átveri a környezetét. R. B. esetében a Szarapa nagylemezre a Sosem voltál itthon mellé felkerül a Miért nem rám hagytad a céget, mikor én vagyok az elsőszülött? című dal is. A mindenki vs. mindenki vádaskodás közepette Eric emlékezteti faterját, hogy a Warner-vállalat alapítását az ő iszákos anyja finanszírozta. R. B. cseszheti. Végül a zsaruk zavarnak ki mindenkit az erdőből, a zsaroló R. B.-t és a kétnejű Johnt  be is kísérik.

bscap0005_7.jpg

Coreennak még emésztenie kell mindezt, illetve azt, hogy Ericet az ura csinálta. Egyelőre azon van a legjobban fennakadva, hogy utóbbi hazudott neki. Cornell is előkerül a háttérből, hogy empatikusan megadja a számát a nőnek, és leszidja Ericet, amiért szokása szerint elhallgatta a nyomozást segítő adatok 99%-át. A kis csapat visszaindul Charlotte-ba. Eric riasztja a bogyókat kapkodó Amandát, majd elsírja Dannynek, hogy milyen szar a családja. De a halott nejed tök jó arc volt, mondja Danny, mert tudja, hogy kell vigasztalni. Ezzel marha sokra megyek, gondolja Eric, de hangosan csak annyit mond, hogy ja. Meg hogy azért nem bánná, ha már meglenne a gyilkos. Nyugi, a cuki barinőnk, Cornell tuti elkapja, lendül bele a biztatásba Danny.

bscap0006_8.jpg

JAG kihallgatja R. B.-t, és tök ingyen ad neki egy tanácsot a zsaroló levelek helyes elkészítését illetően. Tudniillik, a borítékot nem kéne megnyalni, mert egy hadseregnyi kicsi R.B. klónozásához elegendő DNS kerül rá. De Kate nem ezért találta meg, hanem a jeladóval. Hát csak nem ő likvidálta, amiért le akarták leplezni? Tudjuk, hogy nem, mert ez még csak az utolsó előtti epizód. R. B. elmeséli, hogy anyagi gondjai támadtak, de John nem adott neki pénzt. Nem sokkal ezután fedezte fel véletlenül Eric legendás javítós papírjait apja csomagtartójában és döbbent rá, hogy van egy kemény öklű öccse, akinek bezzeg faszányosan megy a sora. Innentől ki lehet találni. Nem is a lé volt a lényeg, csak rühellte az öcsit, amiért ő volt a kedvenc. Pedig John szépen elmagyarázta neki, hogy miért is jó egyszerre két családot elhanyagolni, és hogy a lóvé nem is olyan fontos. Főleg, ha van. Kate halálának estéjén egyébként R. B. az anyját kísérte kemóra, úgyhogy ennyit erről.

bscap0007_7.jpg

Coreen továbbra is az ügy leglényegtelenebb pontján lovagol, miszerint hogy képzelte Eric, hogy másnak adta ki magát előtte. Amanda nagyon le van maradva, de hamarosan csak úgy záporoznak az arcába a kínos tények. Coreen újabb porontyra csodálkozhat rá, és akkor még Patricket nem is látta. JAG és Andrea morális szempontból analizálják Johnt, majd mivel egyelőre nincs jobb ötletük, felveszik a potenciális gyanúsítottak közé. Elvégre Kate a kettős életére is rájöhetett, hiszen ő egy ilyen mindenbe belenyúlós típus volt. Vesztére. Jól van a fiam, kérdezi John a kikérdezésére vállalkozó Cornellt, aki nem tudja nem lecsapni a magas labdát. Höhö, melyik? A többszörös családfő bőszen bizonygatja, hogy mindkét fészekaljat egyformán szereti, a haldokló és a kómás nejekről nem is beszélve. R. B. bűncselekményéről tegnapig nem is tudott, csak akkor rakta össze, amikor Eric megmutatta neki az üzenetet. Na, ezért remegett a keze, nem a ráktól. Kate nem tudott a rosszalkodásairól, ha úgy lett volna, szóvá teszi.

bscap0008_6.jpg

Eric magát hibáztatja a rejtélyeskedő Ralston társaságában, Mandy Coreennal barátkozik. Befut Patrick is, hogy nekitapadjon bátyjának, amiért mindenkit lecsukat, aztán bedob egy új infót: annak idején Eric lökte le a lépcsőn alkesz anyut. Ebben tuti biztos, bár a flashback alapján konkrétan csak annyit látott, hogy a nő átesett a korláton, Eric meg bánatosan nézett utána. Az érintett bevallja, hogy segített a mamának kómába esni, de csak önvédelemből. Meg hogy ne kelljen rettegnie a csillogó szemű kistesóknak, amíg John a másik feleségével van. Hogy mi?, kérdi Patrick. Cornell újabb nyomozást nyitna, Amanda próbálja lebeszélni azzal, hogy Patrick csupán dühében vagdalkozik össze-vissza. Andrea rávilágít, hogy Warnerékből úgy ömlenek a valótlanságok, hogy abba még a parlament is beleremegne, úgyhogy egyelőre inkább nem adna egyikük szavára sem. Patrickék fújnak egymásra, Coreen viszont olyan lazán bocsát meg Johnnak, mintha csak elfelejtett volna bevásárolni. Eric nem érti, de a beteg asszony elárulja, hogy nem önzetlenül tette ám. Azt szeretné, ha példáját követve Eric sem neheztelne R. B.-re, és ennek jeleként azt füllentené, hogy maga adta neki a pénzt. Ha ugyanis nem tudja elfelejteni bátyja tettét, a harag élve felemészti majd. Szép eszmefuttatás, bár nem értem, ehhez mi szükség a hamis tanúzásra. Kiderül, hogy az a bizonyos személy nemcsak másik öltözéket adott le, hanem egy vadi újat, tehát a csere nem lehetett véletlen. Cornell már vágja, hogy ki a tettes, és hamarosan mi is.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása