Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 5x01 – The Grimm Identity

2016. október 28. 11:00 - Kapitánylány

„Nem fényre van szükségünk, hanem tűzre.” - Frederick Douglass

Nick exkedvesét siratja, ekkor tör rájuk Chavez csapata, Trubel-t kivonszolják, míg Nick-et elkábítják. A részt fekete-fehérben folytatjuk, Nick visszaemlékszik a közös pillanatokra, majd a temetésen találjuk magunkat. (Én nem szomorkodom, csak szólok!) Hazaérve összeomolva néz maga elé, hirtelen anyukája levágott fejeit (színesben) vizionálja, majd egy koporsót, meg még egyet, meg egy csomó doboz is megjelenik. Nick végre magához tér, a lakásban sehol sem találja Trubel-t, se a holttestet, a csapat kitakarított. Hank jelentkezik be mobilon, Nick gyorsan elhadarja mi történt vele, Hank úton is van felé. Nick átkutatja az egész lakást, minden tiszta, ekkor ér oda Hank is. A Grimm gyorsan elmond mindent részletesen, majd közli, hogy Chavez és egy titkos kormányzati szerv után megy.

01.jpg

A másik nyomozópáros jelent a századosnak, meg van Hasfelmetsző Jack, aki egy királyi sarj, egy osztrák ügyvéd már be is jelentkezett a holttestért. Renard megköszöni a szép munkát, majd mosolyog a bajsza alatt, megúszta. Hank és Wu érkezik meg hozzá, Hank gyorsan elmond mindent a tegnapi estéről, majd közli, hogy Nick Chavez után ment, baj lehet belőle.

Nick engedélyt kap az FBI irodába való belépéshez, Chavez várja az irodájában, a Grimm persze azonnal támad, követeli Trubel elengedését, a nő értetlenkedik. Nick már Chavez nyakában liheg, közli, hogy tud a nő keveréklény mivoltáról, Chavez ezen meglepődik, majd a rájuk törő ügynökökkel kidobatja a nyomozót.

02.jpg

Nick hívja is Hank-et, aki közli, hogy be kell jönnie, mivel sorra találják meg a szomszédok hulláit, így már meg van, hogy tudtak rájuk törni olyan gyorsan. A százados a sorozatgyilkosról tartott sajtótájékoztatóra készül, ekkor érkezik a hívás Chavez-től. Az ügynök közli, ha nem állítja le az emberét, akkor legközelebb letartóztatja, ha rátámad. Az őrsre megérkező Nick-et főnöke be is hívja, a férfi hiába magyaráz a titkos szervezetről, Renard leállítja, elküldi szabadságra. Nick ezt felfüggesztésként éli meg, idegesen hagyja ott Renard-ot, majd az egész őrsöt is, miután Hank is helyesli a szabadságot, magyarul senki se hisz neki.

03.jpg

Monroe és Rosalee kinyitja a fűszerüzletet, Hank hívja őket, segítségre van szüksége, mindent el szeretne mesélni az elmúlt éjszakáról. Az alagsorban folytatják az egyeztetést, Wu Chavez után nyomoz, Monroe a címével távozik még mielőtt Nick nagyobb hülyeséget csinálna, és így Hank sem kerülhet bajba. A maradtak tovább folytatják a kutatást, találniuk kellene valamit erről a titkos szervezetről. Nick is lekéri odahaza Chavez adatait, fel is írja a címét. Ekkor hangot hall, de sehol se talál senkit, lassan kezd összeroppanni az elmúlt napok eseményei miatt.

04.jpg

Chavez sötét alagsorban tart egy cella felé, bekukucskál egy kis nyíláson, de az ajtó mögötti valami rátámad. Meisner jelenik meg az árnyékból, a nő szerint a tűzzel játszanak, a férfi szerint nincs más választásuk. Közben a nő házánál nem csak Nick jelenik meg, hanem Monroe is, de a dúvad nem maradhat mellette, amíg nem bizonyosodik meg az igazáról, durván elküldi barátját.

Bud reggelit szolgál fel a kismamának, Adalind fancsali arcot vág, kellemetlen érzés fogta el, és nem a lekvár miatt, hanem megindult a szülés!

05.jpg

Monroe kivert dúvadként érkezik vissza az üzletbe, aggasztja ez az egész helyzet. Chavez hazaérkezik, Nick lepi meg, verekedni kezdenek, majd miután a nő átváltozik a férfi leüti. Az FBI ügynököt a fűszerboltba viszi, Nick felajánlja magát Trubel helyett, vagy különben a nő rosszul jár. Chavez-nek nem számít a saját élete, közben a többiek is bemutatkoznak, Monroe és Rosalee átváltozik, míg Wu közli, hogy nem tetszenek számára a titkok, valakinek engednie kell. Hívás jön Bud-tól, elkezdődött a szülés, Nick-nek azonnal a kórházba kell mennie! Nick és Rosalee távozik, Hank pedig végre elhiszi, hogy barátja nem teljesen bolond.

06-1.jpg

06-2.jpg

Nick még időben ér be a szülőszobába, azonban a baba szívverése leáll, Adalind-ot áttolják a műtőbe, császármetszést kell végrehajtani. Közben a többiek folytatják a kérdezősködést, Chavez nem sokat mond, de abból kiderül, hogy Trubel náluk van. Ekkor csörren meg a nő mobilja, amit ujjlenyomattal lehet felvenni, Hank megfenyegeti, hogy ha nem tetszik a beszélgetés, akkor csúnya vége lesz. Chavez Wu korábbi mondatával él: valakinek el kell kezdenie a bizalomépítést! Chavez megnyugtatja a vonal másik végén lévőt, majd közli, hogy Nick egy Grimm, találkozót javasol, amit már ma este véghez is vihetnek.

07.jpg

Nick és Rosalee nem tud semmit Adalind és a baba állapotáról, a férfi elkeseredésében már betörne a műtőbe, Rosalee fékezi meg. Hank hívása szakítja őket félbe, Chavez találkozóra hívja, vissza nem térő alkalom ez, most minden kérdésére választ kaphat. Nick beleegyezik, Rosalee marad a kórházban. Nick felszedi Chavez-t, majd egy elhagyatott raktárépületben kötnek ki. A nő rejtélyesen fogalmaz, annyit árul el, hogy épp felkészülnek, mert valami közeleg. A raktárban azonban csak halott ügynököket találnak, rajtuk ütöttek, de ők sincsenek biztonságban, keveréklények sora támad rájuk is. Derekasan harcolnak, azonban az egyik megsebesíti Chavez-t. Nick lelő még pár támadót, az egyik azonban még el tud menekülni, a Grimm hiába fut utána, kint már csak a gázt adó autót látja és egy furcsa karomnyomot a falra festve. Chavez halálán van, de előtte még átadja Nick-nek Trubel talizmánját, majd pár sejtelmes mondatot nyög ki, háború készül, mindenhol fellázadnak, de hogy kik, azt nem tudjuk meg. Chavez mobilja rezeg, Nick ujjlenyomat azonosítás után felveszi, Meisner kicsit megdöbben, majd közli, hogy Nick tartsa meg a telefont.

08.jpg

Nick a kórházba siet, Adalind és a baba jól van, a férfi be is megy meglátogatni őket. Az ifjú anyuka kéri, hogy Nick ne gyűlölje, mindkettőjüknek meg kell változniuk a fiuk érdekében, akit Kelly-nek szeretne elnevezni Adalind, Grimm anyuka után. A nő nem szeretné egyedül felnevelni a kis csöppséget, Nick megígéri, hogy mellettük lesz, majd megfogja ő is a kisfiút, pillanatnyi idilli családi béke van. Pedig valami érkezik Portland felé, ezt a következő snitt is mutatja, egy szörny kéz karomnyomot hagy Portland látképén.

09-1.jpg

09-2.jpg

Címkék: grimm
19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2016.10.28. 11:10:53

Folytköv, juhé! Viasat sucks :)

Pörög minden, szuper, csak azt nem tudom, Nick Chavez telefonjának használatához magához veszi-e a csaj ujját is?

megcirógatlak csalánnal 2016.10.28. 11:49:18

EZAZZZZZZZZZZZZZ, imádom ezt a sorozatot!!!

Pácsó Ármándó 2016.10.28. 13:35:56

Köszi a hv.-t!

@Gabba: Szerintem ha be vagy lépve a telóra, átállíthatod az ujjlenyomatot egy új lenyomatra. Mármint nem csak te kizárólag, hanem Nick is.

Pácsó Ármándó 2016.10.28. 19:49:19

@Gabba: Ja, akkor mond neki egy mesét előtte és ha tetszett, beléphet :-)

2016.10.29. 05:57:42

adalinda még szülés közben is ultramenő, se egy kósza összekócolódott hajszál, se verejtékcsepp ;)
éééés sok rejtélyek! és semmi julika!! jujj mi lesz itt!!! *-*
(Nickbe pedig töktotál bele vagyok zuhanva, csak mondom)

Kapitánylány 2016.10.29. 07:24:11

@Gabba: @Pácsó Ármándó: persze, jobban illene a sorozathoz, ha Nick egy levágott ujjal sétálgatna, mi?

Kapitánylány 2016.10.29. 07:27:18

@megcirógatlak csalánnal: én is szeretem, ritka egy sorozatnál, hogy évadról évadra egyre jobb! Igaz, az 5. évadot még nem néztem végig, de azt hallottam, hogy nagyon ütős!

Kapitánylány 2016.10.29. 07:30:55

@Biriksz_Krokiksz!: jajj, a visszaemlékezéseknél látszik, hogy milyen telfejes képű volt Nick még a sorozat elején, ő nagyon az előnyére változott!

Adalind pedig rulez!

2016.10.29. 08:11:09

@Kapitánylány: pont mint a jó bor, dobtam is miatta renardot ;) mmint nickért mmint!

2016.10.29. 08:14:28

@Kapitánylány: asszem a 4. részben lesz róla félpucér jelenet, szörnyen izgulok, h vajon bele kerül-e majd a kép a posztba, mmmmmm.
XD

2016.10.29. 09:12:12

@Kapitánylány: tényleg...emlékszel, mennyit ekéztük szegényt a gyér színészi eszközkészlete miatt (faarc), valóban sokat fejlődött.

Pácsó Ármándó 2016.10.29. 09:58:22

@Kapitánylány: Hát nem?! De! :-)

Julist meg tuti visszahozzák! :-))

Kapitánylány 2016.10.29. 20:09:18

@Biriksz_Krokiksz!: Nick-ről minden mennyiségben jöhet félmeztelen kép! Ebbe nincs a fiúknak beleszólása... :-) színészi képességei pedig határozottan javultak!

@Pácsó Ármándó: reméljük, hogy nem tér vissza! De szerintem nincs szerencsénk, nem búcsúztunk tőle el végleg...

2016.10.29. 20:22:28

@Kapitánylány: párszor visszatekertem ;)
a sztori meg jóféle, szétizgulom magam :)

(úgy örülök, h folytatod a kibeszélési lehetőséget a hogyvoltokkal) <3

Gabba 2016.10.29. 20:52:11

@Biriksz_Krokiksz!: @Kapitánylány: @Pácsó Ármándó: Nick előnyére változott, Budon mindig röhögök, Wuval hajat mosok, Hanket csípem és Adalind... a dögös kismamák mindig a gyengém voltak

Gabba 2016.10.29. 21:46:03

@Pácsó Ármándó: mikor a bunkóval állt őrt, komolyan azt vártam, mikor veri fejbe saját magát :)

Pácsó Ármándó 2016.10.29. 22:12:11

@Gabba: Rágcsávóknál tipikus túlélési taktika, hogy halottnak tettetik magukat :-)
süti beállítások módosítása