Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 1x12 - #TeamLucifer

2016. október 27. 11:00 - Szencsike

Ejha, durván kezdünk, egy sátánista szekta szertartását látjuk, ott a pentagramma, a démoni kecskefej, álarcosok állnak körbe egy asztalt, ahol egy ártatlan szőke lányt áldoznak fel. A Főpap Lucifernek ajánlja a hölgyet, gyakorlott mozdulattal szúrja szíven a őt. Egy szektatag viszi ki a testet egy gyertyákkal megvilágított terembe, leteszi egy ágyra, majd megcsókolja. A lány pedig, láss csodát, magához tér, és nagyon élvezte az áldozat szerepet. Lehet a kés is csak egy kellék, és a vér sem az igazi a mellkasán, mindenesetre a gótnak sminkelt pasija további élvezeteket ígér neki, úgy hogy egy igazi késsel döfi le. Lucifer-lak, Mézi késdobálósat játszik, a céltábla Lucifer, ellenőrzik a sérthetetlenségi teóriát. Mivel nincs jelen Chloe, Lucifer gyantázott mellkasán egy karcolás sincsen, dobálhatja őt a démonka bármilyen természetfeletti erővel bíró és bármilyen anyagból készült késsel, tőrrel, akármivel, Lucifer sebezhetetlen. Mézi inkább Chloét dobálgatná, de Lucifer védi a lányt, lehet ő is valaminek a része, nem biztos, hogy kizárólag ő a felelős a gyengítésért, lehet más is hatással van rá. Váltsunk témát, Mézi már három hete bűvöli Amenadielt, az angyali testvér nem használja fel Chloét, legalábbis a démonka megérzése ezt súgja. Akkor bizonyosodjon meg róla, sőt, ha ezzel végzett, akár vissza is küldhetné a tesót a mennyekbe, ha kell, erőszakot is alkalmazhat. Lucifer közben belerúg a lépcsőbe, a nagylábujját felsérti, vérzik is, hát igen, az olasz márvány is kárt tesz benne, de nem, Chloe érkezett. Három hete nem hallott semmit Luciferről, de most van egy olyan ügye, amiben mindenképp segítenie kellene.

1.png

A páros megérkezett egy színházhoz, Lucifer három lépéssel lemaradva követi Chloét, aki az esetet foglalja össze: a halott egy 19 éves, egyetemista lány, Rose a neve. A nyomozót idegesíti Lucifer szokásosnál is furább viselkedése, nem érti, most mi a baja. A színház előtt egy csoport tüntet, a Sátán itt van! szlogennel, de ők tuti nem szektások, hanem annak az önjelölt prédikátornak a hívei, akit Lucifer még a második rész elején köszöntött és a férfi felismeri Lucifert, ő a gonosz! Bent már a rendőrségé a terep, a holttest azé a lányé, akit a rész elején a sátánisták „avattak”, csak most ott fekszik teljesen véresen, egy fekete pentagramma közepén, a hátára pedig az „Éljen Lucifer” szöveget karcolták, na, hát ezért kell Lucifer segítsége. Lucifer személyes sértésnek veszi, hogy ebbe belekeverik, hogy merészelnek rá hivatkozni egy gyilkosságnál! Közben a Prédikátor bejutott a helyszínre és a nézőtérről üvölt fel Lucifernek, hogy ő az Ördög, és le fogják őt győzni. A zsaruk, Malcolmmal az élen kirakják a hapit, Malcolm meg kedélyeskedve üdvözli Lucifert, még be is mutatkozik, hisz Chloe nem tudja, hogy ők ismerik egymást. Bartákozósan hátba veregeti az új „ismerősét”. Amint a lány ellép mellőlük, Malcolm ígéri, hogy nem beszél az egyezségükről, sőt, akár miért nem haverkodnak jobban össze? Lucifer se ezt, se a taperolásból nem kér, Malcolm még mindig vigyorogva, de lelép.

Chloe közben a holttestet szemléli, három lépéssel mögötte Lucifer idegeskedik, és Dannek is lenne pár mondanivalója a lányhoz. Látszik Fafejkén, hogy lenne mit mesélnie, de Chloe meg se hallja, a munka fontosabb. A halottnak spéci bőrbeültetései vannak, de nem tudni mit ábrázol a minta, Dan vállalja, hogy utánanéz, hol csinálnak ilyeneket. Rendben, Chloe és Lucifer addig elmennek a családhoz, de Lucifer inkább külön menne, Chloe "rossz sofőr"…  A páros, ha külön is, de megérkezett a halott lány édesapjához, egyedül nevelte a lányát, egy ideig egész közel álltak egymáshoz, de a lány külön utakon kezdett járni. Ja, persze, minden apa ilyen kifogással jön, Lucifer már jól ismeri az ilyen szöveget, inkább a beültetésről beszéljen a kedves apa, de ilyet a lánya nem tenne. Chloe a könyvespolcot nézegeti, sokat mozgatták, és lám, van egy rejtett lépcső mögötte. Lucifer lelkesen felkiált a rejtőző rosszfiúknak, de inkább Chloe megy előre. Úgy látszik a papa nem is tudja, hogy egy komplett szoba van a saját házában elrejtve, ahol a sátánistaság minden kelléke megtalálható. Elnézve a több napja rohadó csirkebelsőségeket, Lucifer inkább nem kéri a felajánlást, még szalmonellát kapna tőle… Apuka ezek szerint nem ismerte a lányát, szekta tagja, hihetetlen számára. Hát igen, általában a szeretteinkben csalódunk a legjobban, hangzik Lucifer újabb bölcsessége, Chloe közben talál egy könyvet, ami valakinek dedikálva van, Corazonnak, Rose vagy spanyolul becézte a pasiját, vagy így hívják az illetőt.

5.png

Dan hívja Chloét, megtalálta a beültetést végző művészfélét, néhány hete Rose egy sráccal jött be, ő hozta magával a kis implantokat, és a srác neve Corazon.  Telefon letesz, Malcolm megy jópofizni Danhez, mintha mi se történt volna, de Dan nem felejt. Malcolmot utoléri a végzete, Amenadiel a parkolóban kapja el, és leteremti a zsarut, miért nem teljesítette a feladatát. Malcolm felfedi a saját kártyáit, hacsak Amenadiel nem ajánl jobbat, addig ő bizony #TeamLucifer! Az irodában Lucifer a sátánista Bibliát olvasgatja, jó messze Chloétól, mialatt a nyomozó az implantokat nézegeti, betűk, de nem jön rá, mi lehet a felirat. Próbál hangosan találgatni, de Lucifer is jöhetne segíteni! Az Ördögnek elég volt pár pillantás a betűkre, máris kirakja a megoldást: filii hircus, a kecske gyermekei és a hülye kecskén mérgelődik. Chloe rákeres a megoldásra, bizony, a szektánk lesz a találat, van honlap, tagfelvétel, tagdíj, ami kell, sőt lesz tali is, a kifejezés a titkos kód, így megvan a helyszín is. Lucifer már rohan is, majd ott találkoznak! Chloe meg még mindig nem ért semmit…

A tali egy Beverly Hills-i villánál lesz, Lucifer nyugisan szívja a cigijét, mikor Chloe megérkezik és rögtön egy számonkéréssel kezd. Mi a fene baja van? Tuti ez a „sebezhetőség” zaklatta fel, igaz? Igen, talált, süllyedt! Chloe mindezt úgy értelmezi, hogy Lucifer megijedt attól, hogy valaki ennyire megbízik benne, pedig Chloe semmi mást nem akar tőle. Nem győzte meg ezzel Lucifert, de látszólag minden rendben köztük. Chloe bedörömböl a kapun, egy morc néger szektás nyit ajtót, Chloe bemondja a jelszót, de nem mehetnek be. Magánrendezvény van, így Lucifer próbálkozhat, de a kapus szerint neki szőkének kellene lenni. Már sokan mondták, a hangsúlyból ítélve állandóan kapja ezért a kritikát. Lucifer elküldi Chloét, hozzon már valami igazolványt a kocsijából, hátha a kapus elhiszi, kicsoda. Chloe hátat fordít, Lucifer pedig felvillantja a vöröslő szemeit, a kapus egy hangos ordítással elmenekül.  A páros bejutott, a nagyteremben már zajlik a szertartás, egy megemlékezés a halott Rose-ra. Egész civilizált csoportnak tűnik, bár Lucifer kezd kiakadni, a nagy imádat az Atyja gyülekezetére emlékezteti, és a társaság előhívta magát „Lucifert” is. Ő egy kecskeálarcot viselő tagtárs. Lucifer ekkor lép közbe, ő az egyetlen Lucifer, és totálisan lejáratják még saját magukat is, hisz csak imádnak, nem lázadnak és egy átkozott kecskét tisztelnek! Na, erre a tagság beindul, nekik ez csak egy előadás, nem is sejtik, hogy az igazi Lucifer áll előttük, de nagyon belelkesültek tőle. Lucifernek már elege van belőlük, megöltek egy lányt, ő ilyet soha nem akart volna, szégyelljék magukat! Közben a főpap megtörten kivonul a teremből, és neki is bőr alatti implantjai vannak.

A páros a vezér után szalad, Chloe felfedi a kilétüket, majd Lucifer szépen kiszedi belőle a titkait. A férfi szeretné megtalálni azt, aki megölte Rose-t és megölni, majd hagyni az egész színjátékot a francba. Ütős kis vallomás, a főpap igazi neve Mitch Watson, 12 éve csatlakozott, mára főpap, de elég volt… Vagyis nem hisz Luciferben, hüledezik az imádat tárgya, és igen, Mitch nem hisz benne, a közösség meg túl sok fura alakot vonz. Az implantok minden keményvonalas tagnak kötelezőek, Rose szinte teljesen belebolondult a szektába, elég befolyásolható volt. Igen, egy apa hiánya megviseli az embert… Viszont Rose-t a Corazon nevű barátja hozta be, aki viszont igazi áldozatokról hablatyolt. Az áldozó kés színpadi kés, a hegye visszaugrik a nyélbe, ezt használják, de van egy igazi is, ami hoppsz, eltűnt… Vagyis Corazont kell megtalálni, Mitch hozza is a címét. Lucifer addig az Ördögről készült festményeket nézegeti, Chloe meg kezdi érteni, hogy Lucifernek miért ilyen a személyisége. Hát, ő aztán sose kérte, hogy a nevében lázadjanak. Az egyiken épp megölik az Ördögöt, vagyis ezek szerint nem halhatatlanok, teszi fel a kérdést Chloe, mire Lucifer kapásból rávágja, hogy egy angyal képes ártani a másiknak, és hopp, egy újabb felfedezés villant be az agyába! Elkezdi tapogatni Chloe lapockáit, kb. ott ahol a szárnyaknak kellene lenni, ám Mitch visszatért a jelentkezési lapjával. Lucifer tovább nézegeti Chloe hátát, a lány a lapot, sajnos Corazonról nincsenek adatok, de a jelentkezési lapja alapján talán el lehet indulni.

10.png

Mézi újabb randija Amenadiellel, az angyal elég búval bélelt ezen a szép estén. Elbukta a küldetését, és most kezdi szégyellni magát, hogy egy démonnal kefél. Ne bánja, a szex igen is jó volt, Mézi már csak tudja, férfiak, nők, mindenféle formában, de ami köztük volt, az igazán különleges. De ha nem boldog, akkor térjen haza. Nem lehet, nem állhat így az Atyja elé, nem végezte el a küldetését! Legyen így, ha ezt akarja, majd az ágyra zuhannak. Chloe-lak, szerencsére van találat Corazonról, megvan az igazi neve. Helyes, Lucifer már nagyon büntetni akar. Mielőtt kimennének hozzá, lezuhanyozik, addig Lucifer foglalja el magát, de Trixiet hagyja aludni. Chloe el, Lucifer pedig felébreszti a kislányt, egy plüss állatkát vág az alvó gyerekhez. Trixie félálomban tántorog ki a szobájából, Lucifer azonnal kérdez: nem fogadták-e örökbe, biztos, hogy a nyomozó az édesanyja? Nincs a hátán semmilyen sérülés, nincs semmilyen különleges képessége? A kislány a válaszért cserébe pénzt akar, nem kell kétszer mondania, meg is kapja. Van egy sebhelye a fenekén, a Kraken harapta meg. Kraken?! Penny anyu vérengző csivavája, mindezt Chloetól tudjuk, elfelejtette a mobilját magával vinni, ezért jött vissza. Trixiet visszaküldi aludni, Lucifer pedig látni akarja a hátát, mert lehet ő az a veszélyes angyal, akit azért küldtek, hogy elpusztítsák őt. Chloe nem érti ezt a nagy pálfordulást, eddig alig beszéltek, most meg le se lehet vakarni. Mindenesetre felhúzza a pólóját, sehol semmi, Lucifer összezuhant. Ha a saját sebeihez van köze ennek a tapizásnak, akkor biztos lehet abban, hogy Chloe sose bántaná őt! SMS érkezett, megtalálták Corazont.

Valami raktárhoz érkeztek, a gyanúsított kocsija kint áll. Bent összefutnak Fafejékkel, de sehol semmi, legalábbis a földön biztos nem. Vércseppek csöpögnek a tetőről, Corazont keresztre feszítették és a mellkasára egy pentagrammát véstek. A halott kiléte megerősítve, Dant és Chloét elhívják, Malcolm meg Lucifernek bájolog, szegény Ördög nem látott még ilyen kegyetlenséget. Danék tároló dobozokat nézegetnek, mindegyikre festék szárad, és ha jó szögből nézik, akkor a Morningstar szó jön ki. Dan már rögtön Luciferre gyanakszik, ha nem is ő volt, de valaki miatta gyilkol. Lucifer is meghallotta a szövegelését, ezek a srácok semmi rosszat sem tettek a gyülin, ő amúgy sem kérne ilyet, ennyire nem szörnyeteg! Chloe elküldi Dant, majd hazaküldi Lucifert is, bárhogy is, érintett lett. Lucifer már Doktor Lindára zúdítja a panaszait, a legfontosabb a sebezhetőség. Lucifer már ki tudja hányadszor rágja végéig, hogy Chloe barát vagy ellenség, de nem akarja magát távol tartani a lánytól. Méziék, az angyal békésen alszik, a démonka meg rászánta magát a cselekvésre. Előveszi a tőrét, telnek a másodpercek, habozik a drága, de végül rászánja magát a döntő lépésre. Amenadiel azonban felébred, kicsavarja a démonka kezéből a tőrt, az ő számára világos a helyzet, viszont nem csapja agyon Mézit, inkább elszáll.

Lucifer az esti L.A. utcáin sétál a Lux felé, de belebotlik a Prédikátorba. Lucifernek már nagyon elege van abból, hogy mindenki mindenért őt hibáztatja, így a férfin vezeti le a dühét, majdnem megfolytja, mindezt a bámészkodók és egy mobiltelefon kamerája előtt teszi. Malcolm pont jókor érkezik, leszedi Lucifert a Prédikátorról, őt pedig elzavarja. Chloe küldte utána, hátha szüksége lesz védelemre az ilyenek ellen, de Lucifernek most csak pia kell. A raktárban Dan megpróbálná magyarázni a bizonyítványát, de Chloe jobbnak látja, ha a munkára koncentrálnak. A földön talál egy mandzsetta gombot, M betűt formáz, egyre gyanúsabb a helyzet. Az őrsön vagyunk, a gombon semmi használható nyom nincs, de a tévében bemutatják azt a felvételt, amin Lucifer rátámad a Prédikátorra. Az egyik kolléganő szerint Lucifer még így is dögös, de egyre biztosabb, hogy ő áll a sátánista gyilkosságok mögött. Chloén kívül senki sem hisz Lucifer ártatlanságában, viszont a lány éles szeme kiszúrja a felvételen a Prédikátor mandzsettáját. Pont olyan, mint amit találtak, de nem M betűt formáz, hanem W-t, ami a Williams eleje és egyben a Prédikátorunk vezetékneve, aki lehet elég fanatikus ahhoz, hogy képes legyen ölni.

15.png

Lucifernél Malcolm tölti ki az italokat, elég félelmetes, ahogy barátkozni próbál Luciferrel. Nőket is hozna fel, csak hogy Lucifer levezesse a stresszt a mai este után, de Lucifer nem vevő a zsaru szófosására. Agyára ment az a kis látogatás a Pokolban és azt hiszi, hogy Lucifer megérti, min ment keresztül. Még le is pacsizna vele, de a kezén piros festék nyomok vannak, a rendőrök mind kesztyűben voltak a raktárban, vagyis Malcolm tette el láb alól a szektás srácot. Még el is dicsekszik vele, nagyon büszke magára az egyre őrültebb zsaru. Lucifer meg egyre dühösebb, hogy azt meri hinni, ők bármiben is hasonlítanak?! Malcolmnak már a következő áldozata is megvan, a Prédikátor, miért nem örül neki?! Mert ő nem gonosz, hanem a gonoszokat bünteti, ezt a kis félreértést érdemes lett volna tisztázni, mielőtt Malcolm a saját szakállára cselekedett volna! A zsaru alatt már forró a talaj, előveszi az érmét, de ez mit sem ér. A Pokolba már nem kerül, de Lucifer kész elhozni a Poklot neki, megkínozza, majd átadja a nyomozónak és mehet a börtönbe! Lucifer már épp belelendülne, de megérkezett Amenadiel, egyenrangú féllel küzdjön meg.

Mialatt Amenadial felrója Lucifernek, hogy meg akarta öletni Mézivel, addig Malcolm szép csendben lelép. A tesók megverekedhetnek, közben kölcsönösen egymást hibáztatják a másik szorult helyzetéért, 1:1. Viszont Amenadiel lehet megszívja, nem biztos, hogy egy démon jót tesz egy angyal közérzetének, ráadásul mit szól ehhez az Atya, hmm?! Miután szétverik Lucifer lakását, kibújik a szög a zsákból, Amenadielt az zavarja, hogy Mézi lett volna a gyilkosa, vagyis kedvelte a démonkát! Van még szétvernivaló abban a lakásban, folytatódik a meccs, még Chloe kihasználása is felvetődik, Lucifer ezért dühös az angyalra, de ő állítja, hogy Chloénak ehhez semmi köze! Viszont megjelenik egy másik sértett fél, Mézi. Mindketten kihasználták őt, de vége, ő kiszáll a buliból. Leteszi a tőreit az asztalra, intézzék el egymást, majd lelép. Amenadiel is elvonul, és mivel az italos szekrény egy rakás szemét lett, Lucifer már inni sem tud... A klub elé megérkezett a rendőrség, ők még mindig a Prédikátort keresik, és szerintük Lucifer van veszélyben. A Lux ma este csendes, de legalább van ital és Chloe is megtalálta itt az összevert Lucifert. Bekerült a hírekbe, de az Ördög megtépázott lelkének ez már csak egy újabb strigula a mai megpróbáltatások után. Egész életében amiatt szenvedett, mert a drága emberiség minden rosszért őt okolta, baromi jó érzés. Ő csak a maga ura akart lenni és a saját tetteiért akart felelni, de most csak tehetetlenséget érez. A körülötte lévők mind ártani akarnak neki, még Chloét is felhasználhatják ellene. Ha már Chloe, már rég nem hallgatja Lucifer szívszaggató monológját, ugyanis a bárpult másik végéhez sétált. Közben megérkeztek a társak, Chloe előszedte a fegyverét, és letartóztatja Lucifert. A földön a Prédikátor holtteste fekszik. A dalok.

Címkék: lucifer
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.10.28. 01:11:38

ezt a részt taktikából egyben kell megnézni az évadzáróval - és szörnyen sajnálom, h nem folytatod a következő évaddal. :/

Szencsike 2016.10.28. 11:24:28

@Biriksz_Krokiksz!: Nézem a második évadot, és igen, gondolkodóba estem, hogy folytassam :D Van egy sorozat amit mindenképp megírok, de elég rövid (Hap and Leonard, nemrég hallottam ahírét, hogy AMC vetíti magyarul, James Purfoy nagy kedvencem), akár november vége felé már kezdem is a második évadot, ez így oké? :)

2016.10.29. 06:04:41

@Szencsike: hap and leonard-ot nem ismizem, de belenézek, érdekesnek tűnik...

a Luci2-ért meg annyira de annyira köszi, nagyon szerizlek!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása