Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 5x08 - Ouroboros (Uroborosz)

2016. október 25. 15:00 - Smiley93

Kirándulunk a nyitójelenetben, méghozzá Oroszországban, egy vegyi (atom-) katasztrófától sújtott, elhagyatott környékre. Két gázmaszkos alak vonul le nagy magabiztosan a katakombákba, miközben az őket fuvarozó kocsi nem győz kifarolni a környékről. Amint magukra maradnak, a vállalkozó kedvű turisták kapják is le a maszkot, és jé, az egyik alól maga Állatdoki bukkan elő. Külön bejáratú Vergiliusával útra kelnek a helyi természetfeletti pokolban, s addig utóbbi a Három Szakit körüllengő mitológiába avatja be vendégét. A rémdoktorokról úgy hírlik, nincs hagyományos értelemben vett arcuk, sosem kapják le a fejfedőjüket, és az uroborosz a jelképük (a Mindnyájunkért eljönnek! pedig alighanem a jelmondatuk lehet). A kígyós jelkép a katakombákban is jelen van, méghozzá egy sikertelen embriókísérletek maradványait őrző terembe nyíló ajtón. Állatdoki az egyik gyerekcsontváz mellől felkap egy pompás, fehér agyarat, meg is van a szuvenír! Kedvenc polihisztorunk ezzel lépne is le sietősen, ám ekkor egy semmiből előtűnő nő lepuffantja útikalauzát. Állatdoki arca elfancsalodik, ismeri a támadót, és nem örül neki: mert ez bizony a híres-neves Sivatagi farkas. Főcím.

1.jpg

Éjszaka, Farkasfiú rohan fejvesztve az erdőben. Ez idáig akár a sorozat legelső epizódja is lehetne, de most Malia is vele tart, és kis bétáját keresik, sikertelenül. A lány felveti, hogy talán ideje lenne igénybe venni a fullextrás farkascsomag spéci kiegészítőit, lásd üvöltés, bétával való kommunikáció, satöbbi. Zsaruapu hullaháztűnézőbe érkezik a McCall-lakba, bár ő még nincs tisztában a természetfeletti katasztrófa nagyságával. Farkasanyu ugyanis a belépés előtt (Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!) a seriffi diszkrécióját kéri, azaz a rendőri kötelességek sutba dobását természetfeletti ügyek elsikálása okán. Zsaruapu nem túl lelkesen ugyan, de belemegy a dologba, nyilván nem ez volt sem az első, sem az utolsó ilyen alkalom. Belépve Zsaruapu rögtön Kira alibije iránt érdeklődik, elvégre az ő kardja mered ki a hulla mellkasából. Farkasanyu méltatlankodik, nem örül, hogy a fia barátnőjét gyilkossággal gyanúsítják a saját konyhájában. Ám csak akkor komorul el igazán, amikor Zsaruapu saját ígéretére fittyet hányva kihívja a rendőröket, jutalma egy pofon. Míg a hatóság kiérkezik, elvitatkoznak a természetfeletti gyilkosságok és egyéb bűnesetek helyes kezelésén, súlyos véleménykülönbség mutatkozik.

2.jpg

A zavart Kira eközben az egyik főúton kolbászol, Hayden nővére talál rá. Miután nagy aggódva a kocsijába tessékeli a memóriakieséssel küszködő lányt, gyorsan meg is bilincseli, s rádióján büszkén jelenti: a gyanúsított előállt! A kicune most zavarodik össze csak igazán. Stilesék még mindig a tönkrement dzsipnél próbálják összekaparni magukat, mikor a rendőrségi rádión befut a hír a gyilkosságról, amelynek Kira a gyanúsítottja, a srácok csak lesnek, mint a moziban. A szakik laborjában nagy a sürgés-forgás, mindenki vagy Haydenen, vagy egy nagy tartályban úszkáló valamin dolgozik, kivéve Újfiút, aki miután a lány állapotának romlásáról értesül, kiabálással próbálja megfékezni a rémdokikat. Az egyik végül megelégeli, hogy Liam a farkasmaszkkal próbál előhuzakodni, úgyhogy nemes egyszerűséggel arcon rúgja.

3.jpg

Parrish is ébredezik, mikor az őrsről csörgetik, hogy legyen kedves megjelenni a munkahelyén, ismét helyzet van. Az eset gyanúsítottja, Kira már az őrsön gubbaszt megbilincselve, mikor beviharzanak a Yukimura szülők, s előadnak egy vázlatos történetet, mely szerint Mr. Yukimura a házukba betörő lányt, a későbbi áldozatot önvédelemből szúrta le, majd a haldokló pára McCallék konyhaasztaláig vonszolta magát, hogy ott a konyhaasztalon megpihenve végső nyugalomra leljen. Zsaruapu – hozzám hasonlóan – úgy érzi, ezen a sztorin még van mit finomítani, ám Yukimuráék hajthatatlanok, s a kínos kérdéseket elnapolandó ügyvédeket kapkodnak elő a zsebükből. A szakik eközben a csodaországukban magukra hagyták áldozataikat, így Liam ex-utálója mellé kúszik, hogy kézfogásos módszerrel fájdalmat vegyen el tőle. Csakhogy Scott elhanyagolta alfai kötelességeit, s nem okította ki bétáját ez ügyben (sem), így csak a hagyományos módon vigasztalódhatnak egymás közelségével, ha már nekem rossz, legalább másnak is alapon.

4.jpg

Az őrsre megérkezett Farkasfiú is, Kirával dugják össze a fejüket. Miután Mr. Yukimura „feladta” magát és „beismerő” vallomást tett, letartóztatják, viszont Kira helyzete ettől csak a törvény színe előtt oldódik meg, valójában azonban tény marad, hogy az éjjel mintha alvajárt volna, s semmire sem emlékszik. Farkasfiú maradna is lelki támaszt nyújtani megzuhant barátnőjének, meg nem is, de isteni szikrája támad, szóval szerencsére remek kifogása van elrohanni a többiekhez.

5.jpg

Itt Mason meg Lydia Skorpiósrác exével olvastatják Valack ponyváját, de a srác lajhár módjára halad a kötettel, úgyhogy Farkasfiú beveti az alfás emlékolvasást (Pszichóalfa büszke lenne, ha ezt látná). A szakiknál vendégeskedő duó eközben összeszedte magát, s sikerült Liamből kiszedni a csöveket. Üröm az örömben, hogy erre rögvest feltűnnek a Rémdokik, s mindkét delikvenst beinjekciózzák. Az őrsön Zsaruapu reklamál Farkasanyu vallomása miatt, aki csak mindent őszintén leírt a hullás esetről. Mármint úgy minden természetfelettit is. Az újabb vitát Hayden nővérének megjelenése szakítja félbe, aki a suliból érkező éjjeli telefonbetyár után nyomoz (ugyan minek??), s két belépőkártyát rögzítettek azidőtájt: Sztrádasrácét meg Stilesét. Zsaruapu erre elkomorul, s azonnal átveszi az ügyet. Farkasanyu figyelmezteti: ha bezárja a srácokat, azok se bíznak majd benne! McCalléknál alfa emlékolvasás zajlik nagyközönség előtt. Scott felfedi, hogy Skorpiósrác exét valóban elrabolták a szakik, méghozzá egy jellegzetes, két vastag csővel keretezett katakombákban kezelték. Stiles meg Menőcsaj is felismerik a helyet, a víztisztító lesz az, a szakik főhadiszállása.

6.jpg

Itt tér magához a két fogoly, akiket árammal turbózott kerítés tart a helyükön. Bónuszként egy sorstárs, Zack hozza rájuk a frászt, szintén kiméra. Bár azt nem tudja, miféle, így hát meg is mutatja a hátát Újfiúéknak, mondják már meg, mit barkácsoltak neki össze a szakik. Nem bocsátkoznék találgatásokba, inkább beszéljen helyette a kép:

8b.jpg

Farkasfiúban eközben gőzerővel működnek az alfa-ösztönök, s a barátjáért aggódó Masonnel meg a harcias Maliával a sarkát taposva rohanna Liamet menteni. Stiles és Lydia próbálnak gondolkodni helyette is, hogy ne törjön már ajtóstul a házba, mindhiába. Malia még Theót is meghívja a mentőakcióba, de Sztrádasrác visszakozik, inkább Skorpiósrác exét őrizné. Úgy tűnik, nem akar a szaki haverjaival összefutni. Eközben a kórházba kivonul Beacon Hills komplett rendőrőrse, hogy a hullaházban tárolt kiméra-testet őrizzék. A három fogoly a rémdokik törzshelyén jobb híján beszélgetéssel üti el az időt. A hátkinövéses srácról kiderül, hogy veterán-kiméra, már hárman is kihaltak mellőle, ami tök jó, mert így a kudarccá nyilvánításhoz vezető folyamat kész szakértője lett. A stádiumok: 1) felejtés, 2) agresszió, 3) higany = kudarc = halál. Sikeres kísérletet, mint olyat még nem látott, és lehet, hogy addig vagyunk mind boldogok.

9.jpg

Scottfalka akcióban, limited edition: Farkasfiú Masonnel és Maliával az oldalán behatolt a víztisztítóba, a szagminta egyelőre negatív. A kórházban Stiles próbálja meggyőzni Zsaruaput, hogy küldje haza az őrsöt, s hagyja inkább a hullarablót kibontakozni, a seriff azonban hajthatatlan, s inkább a könyvtári belépőkártyákról faggatózik Stilesnál, aki bizony a sajátját – minő véletlen – elhagyta a minap. Kira otthon még mindig Valack regényével küzd, sikertelenül, frusztráltságában az ajtóhoz vágja a kötetet. Erre lép be az anyja, aki az olvasási problémákra azt javasolja, Kira ne is próbálja megérteni a sztorit, sőt inkább olvassa visszafelé! A szakik eközben elunhatták magukat, mert úgy döntenek, lekukkantanak a rabokhoz. Vagyis csak azért jöttek, mert higany kezdett folyni a veterán kiméra orrából, game over.

11.jpg

A felmentősereg eközben eltévedt a csatornarendszerben, hiába kiabálják nagy hangon az eltűntek nevét. Végül Farkasfiú csak addig hegyezi a fülét, míg valami neszt hall, uccu neki! Nyúlcipőt húzna Skorpiósrác exe is, miután egy alfa kéretlenül turkált az agyában, neki ennyi izgalom bőven elég egy napra. Sztrádasrác azonban nem engedi ilyen könnyen, Menőcsajjal addig faggatják, míg sikerül kihúzni belőle, hogy valami házban lévő alagsorra is emlékszik. Ami meg éppen véletlen egybevág azzal, amit Kisinas a karmos kiméráról mesélt. Kira az anyja által javasolt módszerrel ismét nekigyürkőzik mumusának, Valack könyvének, s láss csodát már emlékszik is: az évadnyitóig ugrunk vissza az időben, mikor az autópályán rostokolt a szüleivel. Ekkor tettek látogatást nála a szakik, s szépen belefecskendeztek valamit a szemébe, ami meglehetősen fájdalmas procedúra lehetett a lány sikításából meg a kísérő fényjelenségekből ítélve.

13.jpg

A kórházban Stiles bizonyítékot tüntet el, egy kukába dobja a könyvtári belépőkártyáját, ennél mondjuk fifikásabb is lehetett volna, de most komolyan. Ettől, meg a légkondi bedöglésétől eltekintve eseménytelenül zajlik az őrködés a kórházban, mígnem a plafonból füst önti el a folyosót, a káoszban és ködben pedig ismeretlen erők ragadják el a komplett őrsöt mínusz Zsaruaput, mint egy rossz horrorfilmben. Farkasfiúék is mintha egy ilyen horrorba kerültek volna, körbe-körbe futkoznak a szennyvíztisztítóban, ráadásként az ifjú alfára egy kombinált asztma- és bűntudat-roham is rátör, az est mottója: Az én hibám. Végül a többiek meggyőzik, nem szabad éppen most, a rész vége előtt pár perccel feladni, s továbbindulnak.

12.jpg

Jól is teszik, mert a kisfarkas meg Hayden még mindig megmentőjükre várnak. Aki hálistennek be is fut, mármint egyenesen bele az árammal turbózott kerítésbe. Ja és egyébként Sztrádasrác személyében. Ez akár a rész wtf-momentuma is lehetne, ha nem tudnánk, hogy Theo helyzeti előnyből indult keresni. Liam mondjuk kicsit csalódott is, hogy csak ő érkezett, de ha nincs ló, jó lesz a szamár is. Így Sztrádasrác a folyamatos áramcsapás ellenére, hősiesen kinyitja a cellát, s learatja az aktuális nap hőse-babérokat. A kórházban nincs ki pályázzon ezekre a babérokra, esetleg Kisinas, aki természetellenesen merev arccal és hangon közli Zsaruapuval, hogy látta a gyanúsítottat, Stiles meg már kiabálva rohan az apjához. hogy eltűnt a hulla, és tényleg.

14.jpg

Mentőakció aftershow első felvonás. Sztrádasrác hazafuvarozza a megszeppent Liaméket, mikor Hayden felfedezi, hogy még mindig fáj, és nem gyógyul a sebe. Rögtön levágja, hogy ez valószínűleg azt jelenti, kudarc lett ő is. Újfiú bármit szívesebben tenne, mint ezt elismerné, így hát inkább lesmárolja a lányt, amivel akaratlanul is elveszi a fájdalmát, erre Scott bizony akkor se taníthatta volna meg, ha akarja. Nagy az öröm, kezdődhet a Mentőakció aftershow második része, a McCall-lakban. Hazatért a víztisztítóban hiábavaló köröket rohangáló trió, úgyhogy Sztrádasrác bezsebelheti a jól megérdemelt (?) öleléseket meg hálás pillantásokat, vigyorog is titkon.

15.jpg

Farkasfiú se titkon, s igazából nem vigyorog, mikor Kira elmeséli neki a rémdokis sztoriját, s közli, hogy a szüleivel elhagyja Beacon Hillst, hogy kikúrálja magát az őrült rókakórból. Farkasfiú persze marasztalná, de ő sem tagadhatja a farkasszemmel látott rókaszellem árnyékába burkolózó Kirát, jön a búcsú meg a könnyek az esőben. Otthon aztán be is depizik rendesen, se lány, se falka, se nap hőse babér. Farkasanyu kérdi, mi bántja. Farkasfiú úgy érzi, megváltoztak a dolgok, s ennek ő az oka, de persze itt a változást szigorúan negatív értelemben kell venni. Stiles Menőcsajjal osztja meg e részben tett felfedezését: Kisinas névtábláját találta a kórházban, azaz szerinte ő a hullarabló (talált, süllyedt!). Lydia is egyetért, ráadásul megfejeli még egy infóval: ő azt is tudja, mi a tolvaj szarka úti célja: a Nemeton, ami lassan a sorozat közmondásos Rómájává avanzsál. Mivel a keretes szerkezet kedvelői vagyunk, kacsintsunk még vissza Állatdokira. Kedvenc polihisztorunk immár a Sivatagi Farkas foglya, aki a lányáról faggatja, megtudta, hogy él, és ez bosszantja eléggé, mert akkor még egyszer ki kell nyírnia. Hiába, lustaság fél egészség. Első körön Állatdoki persze tagad, de ez nyilván még csak a vallatás lightos bevezetője volt.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása