Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Westworld 1x03 - A kóborló

2016. október 24. 13:00 - zsitta

Ez a rész számomra a wtf pillanatok alatti szemöldök fel- és összehúzgálással volt egyenlő, na de lássuk is.

Szóval, egy körözött bűnöző rátámad a városlakókra, majd éppen elhurcolná Clementine-t a málnásba, amikor Will közbelép, és nagy nehezen, de lepuffantja a bűnözőt. Erre a csaj hálája jeléül megkérdezi, hogy biztosan nincs-e benne egy kis papás-mamásban, amiből kiderül, hogy emlékszik az előző napi lepattintásra. A srác pedig úgy tűnik, kezd rákapni a park ízére, mert ezután a seggfej munkatársával együtt elindulnak egy pasasra vadászni, akinek vérdíj van a fején.

w1.jpg

Dolores a titkos találkozóhelyen beszélget Bernarddal, aki újra megbizonyosodik arról, hogy a csaj nem beszél senkinek sem a csevegéseikről. Az Alice Csodaországban című könyvet adja ajándékba a lánynak, és megjegyzi, hogy a fiának is ebből olvasott fel régen. Ezután Dollynak egyre több emlék ugrik be a monoton hétköznapjaiban, és a pisztolyt is megtalálja a fiókjában, amit múltkor kiásott a földből.

w2.jpg

Ugrunk, Elsie azt a tagot vizsgálja, aki utoljára dumált a leselejtezett Walterral. Megosztja Bernie-vel, hogy a tejmániás ürge hat androidot megölt a szalonban, majd Arnoldhoz beszélt, akiről 1, azt se tudjuk még, hogy ki a halál 2, marhára nem volt már senki a helységben azon a két látogatón kívül, akik már nagyon emlegették az anyukáját annak a haverjuknak, akitől ezt az utat kapták nászajándékba. Közben jelez a rendszer egy újabb elkóborolt lakóról, így a nő Ashley Stubbs-szal egyetemben utána megy.

w3.jpg

Közben Teddy megjelenik a városban valami új bigével, lelőnek egy pár banditát, majd bemennek a fogadóba. Aztán a manus megpillantja az ablakból Dolorest, odafut hozzá, visszajöttél, visszajöttem igen, jajdezsír, tudtam én, majd elvágtatnak a vadregényes tájra. Belekezdenek a szokásos párbeszédbe, olyan kár, hogy el kell menned, shhh, bébi, tudod, hogy muszáj, de mi lenne Teddy, ha legközelebb én is mennék veled, lépjünk le együtt innen mackó. De hiába, mert a srác reakciója csak az, hogy majd egy nap elviszi oda - Dolly pedig levágja, hogy a „majd" azt jelenti a pasiszótárban, hogy soha a kurva életbe, szóval ne majd valamikor menjenek, hanem most. Kérése nem ér célba, így elindulnak haza.

w4_1.jpg

Azután Teddy Ford kezei közé kerül, mármint elméleti síkon mert amúgy dumál vele, tudod Teddy, mindenkit nagyon érdekel a titokzatos háttértörténeted, de ez kamu, mert igazából csak rohadt lusták voltunk megírni, HAHAHA, na mindegy, most kapsz sztorit, úgyhogy nyugi. Helyzet a következő: katona voltál, mondd el, ki az a Wyatt, Wyatt? Jaaa, tudom már, Wyatt őrmesterrel barátok voltunk, majd elveszett egy bevetésen, aztán amikor előkerült, gonosz lett. Sztori feltöltve, mehetsz utadra barátom, ja és tartsd Dolorest a parkban.

w4.jpg

Következő nap a Nyomi Banditák Zrt. szeretné elvinni Dollyt egy körre, vagy kettőre, de az utóbbinak megjelenik élete szerelme, és elhajtja őket a francba. Később a pasi meg akarja tanítani fegyverrel lőni a lányt, ő viszont azt mondja, képtelen rá. Majd váratlanul megjelenik a seriff a csapatával, és elhívják a csávót Wyatt-re vadászni. Dolores nem tudja, ki az, de a srác megígéri neki, hogy visszajön érte, és elköszönnek egymástól. Menetelés közben meglátnak egy pár oszló hullát, és nem nagyon tudják, mi a franc van. Jobban szemügyre veszik őket, majd az egyik halálra ijeszti az egyik csajt, meg amúgy engem is, merthogy köhint egyet. Megvannak, akiket keresnek, kezdetét veszi egy lőpárbaj, és utánuk erednek. Már sötétedik, amikor egy elég para szektába futnak, akikkel nagyon nem szeretnék csak úgy földi halandóként találkozni, és így utólag szerintem Teddyék sem, mivel szanaszét szelik őket baltával.

w5.jpg

Ugrás, egy esetlen gárdánál tartunk, akik azért nem sütik meg napok óta a poshadó húsukat, mert az a robot szökött el, akinek engedélye van kezelni a fejszét. Elsie talál a sátrukban egy kagylót, amire az Orion csillagképe van vésve, és zsebre vágja magának. Kutyagolnak tovább, és már besötétedik, amikor rábukkannak a kóborló favágóra egy szakadékba esve. Elsie alvó módba kapcsolja az androidot, Stubbs meg lemegy érte, de nem kéne neki, mert amikor elkezdi fűrészelni a nyakát, az felébred, és leüti, mint a büdös szart. Kimászik a szakadékból, és szétaprítja egy rohadt nagy kővel a saját koponyáját.

w6.jpg

Bernard meglátogatja Fordot, és újra felhozza a témát, hogy lehetséges, hogy a robotokat tovább fertőzi az, ami Abernathyt és Waltert elérte. Erre a főnöke elmondja, hogy az ex-társa, Arnold öntudatot akart adni a droidoknak, csak nem jött neki össze, mert nem volt tisztában a piramis tetején lévő elemmel. Mi történt vele, kérdezi Bernie, hát, barátom, a kollégám nagyon, nagyon óvatos volt, de meghalt egy balesetben, úgyhogy jó lenne, ha te nem esnél ugyanabba a hibába, amibe ő. Javítson ki valaki, ha tévedek, de szerintem ez egy „ha nem akarsz hasonló sorsra jutni, jobban jársz, ha kurva gyorsan abbahagyod amit elkezdtél" című fenyegetés volt.

w7.jpg

Később Bernard kissé feszülten beszél újra Doloresszel, elmondja neki, hogy talán vissza kéne állítania a régi programját, de nem tudja, mi legyen. Dolly, képzeld el, hogy két éned van, az egyikben érzel és gondolkodsz, de a másik van csak biztonságban, melyikben lennél szívesen, hát sajnálom basszus, de ezt nem értem, nekem csak egy énem van, és tudnom kell, hogy ki vagyok, aztán leszek szabad, meg minden. Bernie elmosolyodik, oké, lesz ami lesz de folytatjuk, maximum Ford az én fejem is kiteszi az üzenőfalára.

w8.jpg

Dolores egyedül vágtat haza az este, ugyanaz a jelenet veszi kezdetét, csak Teddy nélkül: szabadon van a nyáj, az apját pedig megölték, erre beugrik neki a régi Peter Abernathy holtan. Rebus elhurcolja őt a pajtába, a szalmába dobja, ahogy korábban a fekete alak tette, mire Dolly megtalálja a pisztolyt, amit aznap elrejtett. Bevillan neki a fekete ruhás képe, megszólal a hang a fejében, öld meg Dolores, ő pedig lelövi. Sokkot kap, kirohan, és mielőtt újra hason lőhetné az egyik csávó, ahogy korábban történt, elvágtat a lovával. Will és a seggarc nemhaverja éppen táboroznak, amikor megjelenik a lány, és összeesik egyenesen a szöszi srác karjába. Szerintem lesz egy vetélytársa is Teddynek.

  • Lehetséges, hogy Bernard azért találkozgat Doloressel titokban, hogy kísérletezhessen a fia újraélesztése - android formában - érdekében? Vagy csak öntudatra akarja ébreszteni őt?
  • Ford miért fejleszti tovább a robotjait, ha valójában nem akarja, hogy öntudatra ébredjenek?
  • Miért törte be a favágó android a saját fejét?
  • Ford elmondta, hogy Arnold hangjával irányítják a lakókat, ugyanez a hang utasítja Dolorest, hogy emlékezzen?
  • A fekete alak és Arnold között van valami összefüggés, esetleg ugyanazt keresik mindketten?
Címkék: westworld
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2016.10.26. 23:50:52

"így a nő Ashley Stubbs-szal egyetemben utána megy." -> hogy mi? :D nem Elsie? de úgy meg nincs értelme a mondatnak, Elsie a nő, Stubbs a biztonsági főnök fickó.

"Miért törte be a favágó android a saját fejét?" -> mondták előtte, hogy csak a feje kell, mert abban van a vezérlő, ergó nyilván el akarta pusztítani a vezérlőt (hehe, fordult a kocka múlt héthez képest, most nekem volt nyilvánvaló valami :D)

zsitta 2016.10.26. 23:56:32

@enzo23: nem értelek, Elsie a nő, Ashley meg Luke Hemsworth, es vele együtt megy tovább, ezt takarja a vele egyetemben.

Pácsó Ármándó 2016.10.27. 21:45:54

Először is: kitaláltam! :-)) Kitaláltam, hogy van egy titkos társ! :-)
Másodszor: Se a baltásszektásokat, se a fejtörős android sztorit nem láttam rendesen, mert olyan vaksötétben játszódott mindkettő, hogy ki sem lehetett nézni.
1, Ez egy jó gondolat, könnyet lehet, hogy Bernardnak ez egy titkos célja.
2, Fordnak is van egy titkos terve :-)
3, Ezt mondta neki "Arnold". Lehet, hogy a vezérlőchip miatt. Viszont: Ha egy android felül tudja bírálni az alvás parancsát, az már elég nagy probléma.
4, Igen
5, Esetleg a Fekete Alakot Ford küldte Arnold után, mert tudja, hogy nem halt meg, hanem valami titkos helyről irányít :-)
"Közben Teddy megjelenik a városban valami új bigével" - A nő annak a házaspárnak a tagja, amelyik szintén a parkba látogatott. A férje kövérkés-puhány alak, lelőtt már egy android-banditát és asszem ők voltak ott, amikor leakadt a seriff beszélőkéje.
" és mielőtt újra hason lőhetné az egyik csávó" - nekem úgy tűnt hason is lőtték kétszer, csak nem ártott neki annyira.

Köszi a hogyvoltot! Bár nem ez a legjobban sikerült műved, picit mintha időszűkében kellett volna megírnod :-)

2016.10.27. 23:42:25

@enzo23: éééés igen! nem engedte, h megszerezzék a fejét, ez annyira nyilvánvaló volt, h ezért verte szét a saját fejét. (ki programozta erre?)

(tök jók ezek a sok kérdések, lehet agyalni, meg teókat gyártani, klassz!)

((de ha pár nyitott kérdésre nem adnak választ, akkor irtó mérges leszek))

(((4. részt még mindig nem néztem meg - amúgy)))

zsitta 2016.10.28. 00:16:16

@Pácsó Ármándó: tényleg nem ez a legjobb, de sokat dolgozom nagyon és sietni kellett, mert jött ki hétfőn a 4. rész + nagyon sokat tudok ám tökölni, hogy tényleg a legjobb tudásom szerint írhassam meg, benne is legyenek a fontos infók, meg ne legyenek benne valótlanságok. Meg amúgy ez egy kicsit azért is nehéz most, mert folyamatosan ismétlődnek a cselekmények, és harmadjára kellett sok helyen ugyanazt leírni.

@Biriksz_Krokiksz!: nekem először nem volt annyira nyilvánvaló, pont ezért, hogy nem kéne benne lennie a programjában. Meg lehet ha elmarad a lesokkolódás a részemről, hogy ez a gyökér a saját fejét veri és miért és nemá' akkor nekem is eszembe jut. :D Bár 6 Trónok harca évad után igazán nem kéne meglepődnöm semmin, na mindegy. A 4. részt pedig nézd meg, szerintem az a legjobb idáig, na nem mintha olyan sok közül választhatnánk :D

2016.10.28. 00:32:14

@zsitta: most lesz időm rá, magát az alapfilmet is most tervezem újranézni, amitől kicsit előre fázom, mert mi van ha befolyásol (mert tényleg nagyon kicsikroki voltam, mikor néztem a családdal, és őket hallgattam, ahogy kidumálják menet közben :)
posztjaidról: nekem nem jött be az elején, nagyon elnagyoltnak tűnt, de ahogy haladunk előre egyre jobb és jobb lesz ;)
és! van lehetőség a kidumálásra :)

zsitta 2016.10.28. 00:45:52

@Biriksz_Krokiksz!: az alapfilmen én is gondolkoztam, de aztán arra jutottam, hogy felesleges, meg nem mondom már neked, hogy miért, csak olvastam pár kommentet meg cikket, és ez fogalmazódott meg a fejemben. Talán azért, mert nem lennénk előrébb vele, csak megfogalmazódna bennünk, hogy gagyi (rajongóktól ezer bocs).

Egyébként az írásokkal kapcsolatban meg muszáj kicsit elnagyolni, mert ha nagyon szájbarágós, meg stb akkor bele lehet nagyon unni. Az első verziója amit írtam, majd 10.000 karakter volt, és beleőszültem mire 5 oldalt elolvastam a wordben. Ahhoz nektek sem lenne kedvetek, szóval hidd el, szerintem jobb ez így. :) A másik meg, hogy így, hogy ismétlődnek az események, én már ennél is, de főleg a 4. rész leírásánál is azon gondolkoztam, hogy hogy a picsába kéne megcsinálni, hogy ne folyton ugyanazok legyenek leírva.

2016.10.28. 01:01:12

@zsitta: persze h gagyi, marha régi a film :))) de megnézem, tuti. (már csak az érzés miatt is, nekem ők rakták fel a térképemre anno a sztorit)
amúgy meg mondom: csak az elején tűnt elnagyoltnak (már elmúlt), és jó agymenésezni, mert vannak jóféle posztjaid :)
(és pl tuti kifutnék a karakterszámból, mert már írás közben többet kérdeznék) :))))

Pácsó Ármándó 2016.10.28. 08:58:02

@Biriksz_Krokiksz!: Irjá mán eCCer Biri! :-)

@zsitta: A Doloreses interjú az elején, márt szinte alap :-) Legfeljebb leírod, hogy újra az történik. Én úgy szoktam, hogy másik jelenet-külön bekezdés és köztük egy kép (20-at rakhatsz bele).
Lehet, hogy egy-egy jelenet csak két-három mondat lenne, akkor összevonod a következővel és raksz 2 képet utánna. Sok jelenet ismétlődik, de valami apró vagy nagyobb változást beleraknak, azokat meg szóváteszed. Tudod te, hogy csináld!
A kevés idő ismert gond :-) Ráadásul van aki gyorsan papírraveti és van akinek ez tovább tart. (Nekem 3-4 délután :-) )

2016.10.29. 06:11:48

@Pácsó Ármándó: te meg ne cinkeljél, jóó?! ;)

enzo23 2016.11.01. 12:21:12

@zsitta: óóó, hogy Ashley-nek hívják a férfit, na ez fel nem merült bennem :D
asszem maradok a Stubbs megszólításnál, mert rettentő irritálóak ezek az uniszex keresztnevek -.-

zsitta 2016.11.01. 20:12:51

@enzo23: ja, nem véletlenül nem Ashleyként emlegettem én sem, de mivel még nem szerepelt sehol a teljes neve, csak leírtam már. Én is vagy a Stubbsnál maradok, vagy a Hemsworth tesónál :D

Pácsó Ármándó 2016.11.01. 21:17:29

@zsitta: Érdeklődöm, hogy mikor lesz 5? :-)

zsitta 2016.11.01. 21:49:03

@Pácsó Ármándó: jelenleg is dolgozom rajta, csak kicsit megcsusztam most az ünnepek miatt sajnos.
süti beállítások módosítása