Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Stranger Things 1x03 - Holly Jolly

2016. október 23. 11:00 - Ancsinszka

Erős montázs sorral indít a harmadik rész: Barb szenvedéseit látjuk Nancy örömeivel felváltva. Barb már a másik oldalon van, ahol Will is rekedt. Szegény lány vérző orral fekszik Hörgő-Morgó szutykával kidekorált gödörben, és rémülten néz körbe hova is került. Vattapamacsok szállingóznak, és Barb hiába kiabálja barátnője nevét, Nancy nyilván nem érzékel az egészből semmit, pláne hogy Steve-vel már igen csak a cél közelében érzik magukat, és rendesen gyűrik a lepedőt. Közben a reszkető Barb a kijáratot keresi a sötét hodályból, de ekkor megjelenik Hörgő-Morgó, mint a gödörből kiszabadulás fő motiváló tényezője. Barb egy létrán próbál kimászni Steve medencéjének víz nélkül inverzéből, és már éppen felérne, de Hörgő-Morgó szörcsögő üvöltéssel rántja vissza a sikoltozó lányt. Nancy mélabúsan ül az ágyon, és a bekómáltan alvó Steve-et nézi, majd felöltözik. Haza kell menni sajnos, de mintha nem csak ez lenne a probléma. Megrázogatja alvó kedvesét és közli, hogy majd holnap látják egymást, de Steve csak hümmög egyet, és kábé olyan mozdulatlan, mint az óvatlan túrázó, aki halottnak tetteti magát a barna medve előtt. Nagyon romantikus búcsú egy ilyen este után.

vlcsnap-2016-10-15-09h43m57s742.jpg

Nancy hazasunnyog, de amint beteszi az ajtón a lábát az anyja egyből nekiront a számonkéréssel, mert 10 óra már régen elmúlt. Nancy faarccal közli, hogy a gyűlés után beültek enni, nem gondolta, hogy emiatt hőbörögni fog az anyja. Igen ám, na de Nancykém kié ez a pulóver? Nancy továbbra is kőkemény pókerarccal mondja, hogy fázott, ezért Steve odaadta a pulcsiját, de ennél többet nem tud kiszedni belőle az anyja, hiába próbálja meggyőzni, hogy bármit megbeszélhetnek. Nancy még azt is simán letagadja, hogy Steve a pasija, mondjuk egy ilyen hancúrt követő se puszi se pá után nem csoda. Jonathan másnap reggel arra ébred, hogy anyja totál bekattanva ül Will ágyán, és kisebbik fiához beszél. Joyce leülteti fiát maga mellé, és elmagyarázza, hogy Will beszél hozzá a lámpákon keresztül. Tesztelni is próbálják a teóriát, de a felpislákoló lámpára Jonathan csak annyit mond, ez ugyanaz az elektromossági zárlat probléma, ami a telefont is kivégezte, és igazán abbahagyhatná már anyja ezt az őrületet. Persze, magyarázhatod Joyce-nak, látszik rajta, hogy úgyis beszerez még egy halom lámpát.

vlcsnap-2016-10-15-09h44m44s339.jpg

Mike-ék összekészítik az innen-onnan elcsórt hadászati eszközöket a Bakacsinerdő-művelethez. Lucas még mindig kétkedik benne, hogy El megmutatja nekik hol találják Willt, de azért elhozta a faterja vietnámi háborúból megmaradt távcsövét meg rambó kését, és persze az elmaradhatatlan csőre töltött csúzlit. Dustin is kiborítja táskáját, tele egy csomó junk fooddal, de mielőtt még a többiek lesajnálnák megmagyarázza, hogy a háborúzáshoz energia is kell. Plusz minek kellenének fegyverek ha velük van Eleven, mivel az ajtót így bevágta a gondolataival, valószínűleg bármire képes. Dustin szeretné alátámasztani gondolatmenetét, ezért előkapja a fotelben parkoló, kb. fél méter átmérőjű Millenium Falcon modellt, hogy Eleven ezen mutassa be további szuper képességeit és reptesse kicsit Han Solo járgányát. Persze Eleven ilyen ostobaságokra nem használja a szupererejét, és a többieknek is kínos már a Falcon második puffanása a földön. Sajnos itt abbamarad a gyüli, mert Mike anyja szól, hogy ideje oskolába menni. Mike még odaadja a karóráját Elevennek, és a lelkére köti, hogy 3:15-re legyen a telek mögötti villanypóznáknál.
vlcsnap-2016-10-15-09h45m19s396.jpg

Nancy másnap eléggé befordult arccal bandukol a folyosón, és minden szembejövő tekintetéből azt olvassa ki, hogy már tudják tegnap este együtt volt a falu bikájával. Steve rögvest ott is terem Nancy szekrényénél és lazáskodva jegyzi meg milyen jó volt a tegnap este, meg fölösleges aggódni, nem kürtölte tele a suli folyosót a tegnap estével. Cuppannak egyet ott helyben, szóval Steve felvállalja a kapcsolatot. Nancy szivárványos ködfelhővel körülvéve ül be a terembe és csak ekkor veszi észre, hogy Barb nem jött ma oskolába. A Seriffék immáron nappali fényben térnek vissza a laborhoz, és útközben találgatják mit is gyártanak itt: tán űrfegyvereket a komcsik ellen? Persze a lelkiismeretes portás tiszt nem engedi őket csak úgy be, kéne valami engedély. A Seriff a harmadik könyörgő körben megkérdezi a portás tiszt keresztnevét, és barátkozós hangnemben kéri tőle a belépő engedély intézését.

vlcsnap-2016-10-15-09h45m57s675.jpg

Eleven közben otthon unatkozik, igaz már befalta Dustin nasi mixét, és persze megreptette kicsit a Falcont, ami újra a földhöz csapódik mihelyst Eleven leveszi róla a tekintetét. Na most ennyiszer a földhöz vágni egy ilyen kultikus tárgyat, atyaég, minden koppanásnál összeszorult a gyomrom, remélve, hogy nem tört szanaszéjjel. Elevennek viszont lövése sincs a Star Wars fandomról, így inkább fölmegy az emeletre és beleül a mágikus fotelbe, majd tévézik kicsit. Kapcsolgatás közben leragad egy kóla reklámnál és rémült arccal néz ki a fejéből. Egy flashbackből megtudjuk, hogy a kólásdoboz nem a legkellemesebb emlékeket idézi fel a lányban, már ha egyáltalán voltak neki eddig kellemes emlékei. A laborban kísérleteztek vele és össze kellett roppantania egy kólás dobozt az elméjével. Szegény kólás doboz, nyugodjék békében. Elevent annyira felkavarja az emlék, hogy inkább kikapcsolja a tévét.

vlcsnap-2016-10-15-09h46m33s872.jpg

Joyce közben otthon akcióba lendül és üzembe helyezi a karácsonyi égősort. Telerakja égőkkel a falat, de sajnos az otthon készleten levő adag nem fedi le az egész lakrészt, ezért újra elmegy a szupermarketbe, és persze hitelbe vesz egy rahedli égősort, meg egy új telefont. A Seriffet beprotezsálta a jószívű portás tiszt, és a cső, laboron belüli kijáratát szemlélik. A laboros szóvivő szerint annyi kamerájuk van, hogy észrevették volna, ha beszökik egy gyerek. A Seriff szeretné szemrevételezni a kamera felvételeit, de semmi Willel kapcsolatos nem látszódik rajta. Hopper Seriffet azonban nem lehet ennyivel kilóra megvenni, és már az objektumon kívül emlékezteti kollégáit, hogy a felvételen nem látszott az eső, pedig a keresés éjjelén szakadt az eső. Szóval van itt sunnyogás meg díszes lódítás. Nancyben közben egyre fokozódik az aggodalom és megkérdezi Pulykatojást látta-e Barbot előző este. Steve igazán kedves haverja teleszájjal röhögve közli, hogy fogalma sincs ki az a Barb. Steve komolyra tereli a szót, és persze egyikük sem hallotta Barbot lelépni, mert Nancyék annyira hangosan szexeltek, majd elő is adják Vörösribivel az üzekedés hangjait.

vlcsnap-2016-10-15-09h47m17s419.jpg

A fiúk eközben kavicsokat gyűjtenek a csúzlihoz és Dustin azt találgatja vajon Eleven melyik szuperhős univerzumba illene be, de Lucas szerint egész egyszerűen csak bizarr a csaj. Mike persze megvédi, mert szerinte ez inkább kúl, mint gáz, Lucas persze egyből elkezdi basztatni, hogy rögtön feleségül kellene vennie a lányt, mert úgyis bele van zúgva. Mike értetlenkedik de Lucas elkezdi utánozni milyen törődéssel beszél Elhez barátja, és ekkor tűnnek fel a színen genyó iskolatársék, Gyökérék, bruttó ketten. Willen kezdenek el fröcsögni, hogy már biztos megölték, Mike viszont igazi békeharcos, csak frankón elsétálna a sok süketelés mellett, de Gyökér Egyes felbuktatja és Mike felhorzsolja az állát. Persze odébb állnak Gyökérék, a srácok meg találnak egy-két jobb követ a csúzlihoz, de ennyi a jelenet, pedig azt hittem jól fejbe dobják vele bunkó iskolatársaikat.

vlcsnap-2016-10-15-09h49m02s878.jpg

Jonathan előhívja az előző esti fotókat egy laborban, de egy iskolatárs csaj is éppen ott van, és meglátja az ablakon kibámuló Nancy képét. Elég csúnyán kezd el nézni Jonathanre, aki gyorsan lekapkodja a fotókat, és eliszkol. Nyilván lesznek ennek következményei. Joyce otthon teleaggatta az egész lakást karácsonyi égősorral, de egyelőre nem történik semmi, csak az ajtón kopogtatnak. Mike Anyu jött hozzá, a kisebbik lányával együtt, tipikus amerikai szomszédolós módon, egy tál raguval a kezében. Seriffék elmennek a könyvtárba kutakodni, de szegény Hopper első körben jól megkapja a könyvtáros nőtől a lebaszást a múltkori randi utáni eltűnése miatt. Hopper bocsánatot kér, és sután elhívja egy következő randira, de ez már veszett fejsze. Inkább térjenek is a tárgyra, és kollégájával elkezdik átnézni az újságokat, hátha van valami cikk a laborról. Találnak is egy bírósági ügyet, amiben egy asszony a labort vádolja, hogy elvették a gyerekét. Hoppá!

vlcsnap-2016-10-15-09h49m35s328.jpg

Joyce közben Mike Anyunak magyarázza, hogy a karácsonyi égőket nagyon szereti a kisfia, és ettől úgy érzi, mintha Will itt lenne. Mike Anyu persze megérti, és teljes empátiájáról biztosítja Joyce-ot. Míg az anyukák beszélgetnek Mike húga felfigyel a magától felgyulladó fényekre, és elindul Will szobájának irányába. A lámpák össze-vissza villognak a szobában és a kislánynak láthatóan tetszik a dolog, míg abba nem marad az egész és a fal felől morgást nem hall. Ekkor már feltűnik az anyukáknak is, hogy vajon merre kószálhat a kislány. Még mielőtt Mike Anyu is látná a falon átnyúlni próbáló kezet, Jocye felkapja a kislányt és kissé ingerülten adja át barátnőjének. A kislány elismeri, hogy látott valamit, de Joyce gyorsan kitessékeli őket a házból. Jonathannak sincs éppen jó napja, persze a fotólaboros csaj beárulta Steve-éknek Jonathan leskelődését, úgyhogy most verbálisan jól helyben hagyják szegény srácot. Persze Nancy is épp akkor ér oda, de sajna ő sem tesz sokat Jonathan szekírozása ellen, mert meglátja a meztelen hátáról készült fotót. Steve tovább inzultálja szegény srácot, majd a földre ejti a kameráját. A suli faszagyerekei továbbállnak, kivéve Nancyt, akibe szorult némi empátia, és sajnálkozva nézi a kamerája darabjait felszedő srácot. Ekkor szúrja ki Nancy a földön a Barbról készült fotót, és gyorsan összekapkodja a darabokat, majd Steve hívó szavára le is lép.

vlcsnap-2016-10-15-09h50m13s261.jpg

Eleven izgatottan várja újdonsült barátait a kerítésnél, ám ekkor egy macskára lesz figyelmes. Eszébe jut legutóbbi találkozása egy macskával, persze még a laborban történt. Szintén egy kísérlet zajlott, Eleven feje bedrótozva és elméjével ki kellett volna nyírnia egy macskát, de képtelen volt megtenni. Dr. Apu Brenner persze nagyon morcos lesz a sikertelenségtől, és két fogdmeg legényével megint bezáratná Elevent a sötét magáncellába. A két fickó behajítja Elevent a cellába, de a lányban annyira összegyűlik a feszkó, hogy rajtuk mutatja be mire is képes ha csúnyán néz. Na, nem egy életbiztosítás a Hawkins Labor munkatársának lenni. Dr. Apu Brenner elégedetten buksisimizi meg Elevent - ahogy Kim Dzsongun simogathatja az atomrakétáit - majd felkapja a karjába, és kiviszi a cellából. A fiúk a flashback végére odaérnek, majd gyorsan elkerekeznek az erdő irányába.

vlcsnap-2016-10-15-09h50m46s753.jpg

Már az erdőben tolják a biciklit, mikor Eleven észreveszi Mike állán a sérülést. Mike persze hamukázik, hogy elesett, de Eleven emlékezteti, hogy a barátok nem hazudnak egymásnak. Mike elmeséli az interakciót Gyökérékkel, és még pár szinonimával körülírja bunkóékat. Eleven megérti a dolgot és megy a bazsalygás Mike részéről rendesen. Nancyben közben egyre jobban föléledt a baráti odaadás érzése, így otthagyja Steve-ék roppant értelmes, tanárok fikázásáról szóló értekezését, és visszamegy az úthoz, ahol Barb előző este hagyta a kocsiját, és döbbenten látja, hogy a verda még mindig ott áll. Néhányszor körbekiabálja barátnője nevét, majd besomfordál Steve-ék kertjébe. A medence körül sétál majd hátrébb megy bokrok közé, tovább szólítgatva Barbot. Barb helyett azonban valami egészen más morgása hallható, majd a lény elsuhan Nancy háta mögött, aki észlelve a veszélyt, ijedten fut vissza a medence irányába.

vlcsnap-2016-10-15-09h51m33s545.jpg

Joyce a félhomályos lakásban ácsorog, mikor a karácsonyi izzók megint fel-fel gyulladnak. Elindul a nappali irányába, és az egyik komód mögötti tároló felé mutatnak a fények. Joyce bebújik a gardróbba, kezében egy sor fehér színű égővel, és megkérdezi Willt, itt van-e. Az izzók felgyulladnak, ami Will anyjának az igent jelenti. Meg is beszéli fiával, hogy egy villantás az igen, két villantás a nem. Kiderül, hogy Will életben van, de nincs biztonságban. Sajnos a további kérdések már nem az eldöntendő kategóriába esnek, mert Joyce kétségbeesetten kérdezi fiát hol találhatná meg. Megoldásként felfesti a falra szerelt izzók alá az ábécét, hátha így Will könnyebben el tudja villogtatni hol van. A Seriffék közben a talált újságcikkekből próbálnak összetákolni valami magyarázatot Will eltűnése és a labor közit kapcsolatra.

vlcsnap-2016-10-15-09h51m48s518.jpg

A gyereke elrablását állító nő szerint LSD kísérleteket végeztek rajta, a Feka Rendőr szerint ez egyértelműen őrültségnek hangzik, és nem is lett semmi eredménye a vádaskodásnak. A Seriff előveszi a másik cikket Brenner hasonló kísérleteiről, de kollégája szerint ennek semmi köze a mostani történésekhez. Hopper szerint ez nem hippi faszság volt, hanem a CIA MKUltra kutatása, és a csőnél talált ruhadarab pont olyan kórházi ruhából származik, mint az újságcikkben szereplő embereken levő. Mi van ha Will meglátott valamit, rosszkor volt rossz helyen? Az eszmecserének a diszpécser vet véget, és a Seriffék már indulnak is csekkolni mi történt. Eleven eközben Byersék házához vezette a srácokat, vesztére, mert a fiúk csak értetlenkednek, hiába magyarázza nekik a lány, hogy Will itt bujkál. A további teendők megbeszélésének a mentők és a rendőrség szirénázása vet véget, a gyerekek pedig bringára pattanva a hatóságok után kerekeznek.

vlcsnap-2016-10-15-09h52m03s243.jpg

Joyce közben sikeresen felfestette az ábécét, és Elevennek igaza lesz, mert a felgyulladó fények szerint Will itt van. Anyja azonban nem érti, és tovább kérdez, hol találja, mit csináljon. Will csak annyit tud még hozzáfűzni, hogy szaladjon, és az izzók totál begerjednek, majd Hörgő-Morgó alakja rajzolódik ki a tapétából. Ezúttal át is szakítja a falat a szörny, Joyce pedig pánikolva kiszalad a házból. A Seriffék és a gyerekek is odaértek a bányásztóhoz végre, és a víz felszínén megtalálják Will lebegő holttestét. Most már Mike is kiakad Elevenre, és nem érti miért hazudta nekik, hogy életben van Will, meg mégis mi a fenéért viselkedik ilyen furán, majd eltolja a biciklit. Joyce szalad az úton, mikor Jonathan kocsijával találja szemben magát. Lassan kúszik be fülünkbe Peter Gabriel Heroes feldolgozása, míg Jonathan kiszáll, majd magához öleli anyját. Mike is hazaér, és elpityeredve bújik anyja karjaiba.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása