Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Westworld 1x02 - Gesztenye

2016. október 22. 08:47 - zsitta

Egy rekedtes hang felkelti Dolorest az éjszaka közepén, ő pedig kimegy a kertbe, elkezd ásni, és talál egy random fegyvert. Reggel bemegy a városba, kapja az utasítást, hogy emlékezzen, és beugranak neki a sikolyok, meg az előző napi képek, amikor az összes android vérbe fagyva feküdt a földön. Miközben bámul maga elé, Maeve leszólja, hogy húzzon már arrébb, mire Dolores Shakespeare-től idéz, és otthagyja.

w1.jpg

Ugrunk, két csávó utazik, de nem éppen a Balatonfőkajár-felsőre tartó zónázón az egészen biztos, merthogy Westworldbe mennek egy elég modern vonaton. Leszállás után elvezetik Williamet egy gardróbszobába, ahol az ő méretére készült western stílusú cuccok vannak. A szöszi csaj felszólal, hé, maradhatunk még itt, csak mi ketten, erre ő nem, kösz, vár a haverom, én meg ejj de lovagok ezek a látogatók Westworldön. A srác legközelebb a Vadnyugat bulivonaton találkozik a munkatársával, aki egy igazi tapló paraszt, és már most állati idegesítő. Ezzel szemben Will kissé megszeppenve közlekedik a városban, bocsánatot kér a „mindenkinek nekimegyek” androidtól, felsegít egy félszemű öreget, ilyenek.

w2.jpg

Mindeközben egy pasit éppen fel akarnak akasztani valahol teljesen máshol, amikor megjelenik a fekete ruhás, és a pacákok legyilkolása után a lovára köti a majdnem halott fószert. Amikor kellő mennyiségű kutyagolás után meglátja, hogy a falujába vezették vissza, akkor már tudja szerencsétlen, hogy bizony jobban járt volna, ha kitörik a nyaka pár órával ezelőtt. Ugyanis hamarosan megjelenik a családja, a fekete ruhás pedig kinyírja a fél települést, mert Lawrence nem mondja el neki, hol találja a bőszen keresett útvesztő bejáratát. Miután a csaját is megölte, a lánya csak megosztja vele, hogy kövesse a Vérpatakot ahol a kígyó lerakja a tojását, mondjuk nem tudom, ezt miért nem lehetett hamarabb kinyögni, de a lényeg, hogy újra maga mögé köti a szerencsétlent. És azt is megtudjuk, hogy a vezetőségnél tudnak a fekete alak tetteiről, ja, és neki aztán tényleg mindent szabad. Nagyszerű.

w3.jpg

Helyszín a Mariposa, ahol Maeve éppen egy tagot próbál dugásra invitálni, de az totál be van rezelve tőle. Az álmairól beszél, majd beugrik neki egy kép, ahol barbárok próbálják meghámozni a fejbőrét – a pasas pedig kihasználva a nő pillanatnyi elmezavarát, gyorsan lelép. Következő nap Clementine azt ecseteli hatalmas ásítozások közepette a mádámnak, hogy rosszakat álmodik, mire újra beütnek neki a rémálomképek, ahol kannibálok játszanak operálósdit. Mivel korábban felemelték az agresszió szintjét, és próbaidőre került, visszahívásra jelölik rosszullétei miatt.

w4.jpg

Visszarendelése után Elsie vizsgálja, miközben arról beszélget egy hapival, hogy hiába mondják azt, hogy álmodnak, az androidoknak nem lehetnek álmaik, mert azok emlékképekből állnak, végül frissítik és mehet vissza a szalonba. Elszámol háromtól egyig, és Maeve újra pályán van, egy jóval elbűvölőbb énjével. De a rémálmaitól továbbra sem szabadul: előző életében volt egy lánya, akivel boldogan futkostak a mezőn, aztán jöttek a kannibálok, majd a fekete alak, elég para ez a csávó amúgy, na mindegy. Szóval éppen közelít Maeve felé, amikor elkezd visszaszámolni, 3.. 2.. 1, és felébred a saját hasműtéte közben, mert a két szerencsétlen nyomi nem tette alvó módba. Elmenekül, és valóságos horror tárul elé, amikor meglátja, ahogy a minimálbérért dolgozó munkások az aznapi adag robothullát pancsoltatják.  

w5.jpg

Itt egy Bernard kör jön, beszél Forddal, hogy véleménye szerint szabotázs történt. Ugrunk, Dolores ül valami raktárban, és titkos csacsogást folytatnak Bernie-vel, módosította valaki az alapprogramod, nem dehogy, de valami rosszat csináltam hallod, nem csináltál, csak más vagy, ami szerintem fasza, de másnak nem biztos, hogy tetszene, na de töröld az eseménynaplódat, ne szólj erről senkinek, és menj haza. Megint ugrunk Bernard-Theresa Cullen kamu csevejéhez, megy a titkolózás, később meg a pasi lakásán találkoznak, és megtudjuk, hogy ezek ketten kavarnak.

w6.jpg

Ford elindul egy papás sivatagi túrára, úgy tűnik, keres valamit, közben találkozik egy kissráccal, aki egészen véletlenül a gyerekkori mása lehetne, és elinvitálja magával sétálni. Senkiföldjére érnek, meghallgatják egy fehér templom harangozását, és Ford bemutatja az Uri Gellert megszégyenító „Elvarázsolom a csörgőkígyót a picsába” c. trükkjét. Amikor meglát egy fekete templomszerű valamit, a fiút is elküldi.

w7.jpg

Sizemore hozza a formáját, miután szanaszét ugatta a munkásai fejét, előadja az új történetét egy rakás barbárral, önkannibalizmusról beszélek bazmeg, a vendégek meg arra vágynak, hogy megtalálják a legfontosabb dolgot: ÖNMAGUKAT, ezek az izék meg a park végén várják őket. Hiába veszett el benne egy fél költő, Ford szerint béna a történet, úgyhogy elkéri Lee csizmáját, és elviszi Bernardot a fekete templom valamihez, nesze, ez itt az új sztori alapja.

w8.jpg

Megint egy újabb kérdéshalmazt kaptunk, például

  • a Dolores által talált fegyver kiket tud valójában megölni, az embereket vagy az androidokat, esetleg mindkettőt;
  • honnan tudják az emberek, hogy ki robot, és ki nem;
  • esetleg a vezetőségben vannak-e androidok;
  • Bernard miért tart titkos találkozókat Doloresszel, esetleg ő az egész szabotázs kirobbantója;
  • mi az oka annak, hogy az androidok elkezdtek emlékfoszlányokat felidézni, öntudatra ébredni;
  • Maeve előző életére kezdett el emlékezni, vagy másról van szó;
  • miért küldte el Ford a kisfiút, amikor meglátta a fekete építményt, és mit akar ezzel a történettel?
Címkék: westworld
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2016.10.22. 10:53:47

Szerintem:
1, a Dolores által talált fegyver kiket tud valójában megölni, az embereket vagy az androidokat, esetleg mindkettőt; - Mindkettőt, úgy az izgi :-) Kivéve, ha nagyon hosszúra tervezték a sorozatot, mert akkor első körben csak a droidokat

2, honnan tudják az emberek, hogy ki robot, és ki nem; - Nem tudják. A visszatérő vendégek arcról ismerhetik a droidokat vagy arról, hogy nagyon profin vadnyugatiak és nem értik, ha a külvilágról beszél valaki.

3, esetleg a vezetőségben vannak-e androidok; - Na ez egy jó kérdés! Esetleg egy központi M.I.

4, Bernard miért tart titkos találkozókat Doloresszel, esetleg ő az egész szabotázs kirobbantója; - Nem hinném, hogy ő a hunyó, inkább próbál nyomozni.

5, mi az oka annak, hogy az androidok elkezdtek emlékfoszlányokat felidézni, öntudatra ébredni; - Szabotázs és Anthony H. kísérletező kedve.

6, Maeve előző életére kezdett el emlékezni, vagy másról van szó; - Ezt a kérdést nem értem. Maeve mindig is droid volt és ugyanúgy az előző napokra emlékszik, mint Dolores

7, miért küldte el Ford a kisfiút, amikor meglátta a fekete építményt, és mit akar ezzel a történettel? - Azért küldte el, hogy ne lássa mit csinál utána. Hogy mi az új Fekete Tornyos sztori, azt még nem sejtem :-)

Lazyday 2016.10.22. 12:18:35

Én már az első rész óta ezen gondolkodom, hogy ha bemegy egy látogató, akkor honnan tudja hogy ki robot és ki igazi.
Mert ha mondjuk én kifizetek irdatlan sok pénzt azért hogy bemenjek a parkba, ahol büntetlenül azt csinálok amit akarok, és feszültség levezetés képpen minden este szét akarok verni egy helyi hülyét a kocsmában, akkor az elvileg megengedett. De mi van ha véletlenül egy másik látogatót szeretnék agyonverni, mert azt hiszem hogy robot? A többi robot közbelép az elő személy védelmében?
És hogy működnek ezek a csoda fegyverek amik csak a robotokon hatnak?

zsitta 2016.10.24. 15:00:16

@Pácsó Ármándó: a Maeve-hez kapcsolódó kérdést úgy értettem, hogy lehetséges-e például az, hogy ezek nem is a valódi emlékei, csak mondjuk valaki a szabotázs projekt alatt a tudatalattijába feltöltötte, vagy ilyenek. Lehet itt bármi szerintem. :)

@Lazyday: nem tudom, én is ezen gondolkoztam, kíváncsi vagyok, erre fény derül-e a részek alatt. De egyébként olvastam egy olyat, hogy szétszórják a látogatókat, szóval elvileg nem nagyon találkoznak, például amikor Walter kinyírta a szalon lakóit, akkor összesen 2 ember tartózkodott benne.

Pácsó Ármándó 2016.10.24. 16:45:52

@zsitta: Persze könnyen lehet, hogy valami már eleve beléjük van táplálva "emlékként", hiszen egy adroid nem gyerekandroidból növekszik fel felnőtt androiddá, hanem gyárilag már x korúnak készül. Hogy most ilyen szürnyűségeket raktak bele eleve, vagy kicserélték titokban az eredetit és most a szabotázs verzióra emlékszik-e, azt nem tudom :-)
Akár még lehet egy eddig nem mutatott társa Fordnak, akivel annak idején együtt kezdték, csak valamikor ki lett téve a buliból és most ellenlábasként aknamunkát folytat! :-)

zsitta 2016.10.24. 19:07:36

@Pácsó Ármándó: következő részek, én csak ennyit mondok :D

enzo23 2016.10.24. 23:44:55

miért volt olyan marha egyértelmű mindenkinek, hogy a kissrác Ford gyerekkori mása/múltbeli énje? nekem eszembe nem jutott volna...

zsitta 2016.10.25. 00:30:12

@enzo23: én is csak akkor vettem észre a hasonlóságot, amikor másodjára néztem a részt, egymás mellé álltak, és kb. tök ugyanolyan a ruhájuk. Utána beugrott, hogy idézett Ford az apjától, erre a kiscsávó megjegyezte, hogy az én faterom is ugyanezt mondta.

2016.10.25. 20:18:07

@zsitta: nekem az jott le, h a kisfiu ford fia, es azert zavarta el a szakadek szeletol, h nehogy megismetlodjon a halalos balesete, ami miatt elvesztette.
a fekete ruhas fazont meg ford bekattant, de nagyon is elo ex-tarsanak tippelem, es sztem nem bantasibol vitte dollyt a pajtaba, hanem ölést programozni bele (lasd a kovetkezo 3. resz)
(a 4.et viszont meg nem volt idom megnezni, es addig nem merem elolvasni a hv-t)

zsitta 2016.10.25. 20:25:34

@Biriksz_Krokiksz!: hűha, Fordnak volt fia? Nem akarok hülyeséget mondani, de én ilyenre nem emlékszem.

2016.10.25. 20:34:31

@zsitta: valakije volt, aki kiment jatszani es meghalt. (most elbizonytalanitottal)

zsitta 2016.10.25. 20:40:09

@Biriksz_Krokiksz!: komolyan nem tudom, miről van szó, pedig kétszer is megnéztem ezt a részt. :D

2016.10.25. 20:47:01

@zsitta: majd visszanezem en is, es visszaterunk a temara.

2016.10.25. 20:56:48

@zsitta: nem bizti, h ebben a reszben volt, de tuti h vmelyikben beszelt (rebuszokban) a csaladjarol, es h rossz helyen jatszottak, es baj lett belole. vagy teso volt, v fia. de mondom, majd ujranezem.

zsitta 2016.10.25. 21:05:16

@Biriksz_Krokiksz!: nekem van egy sejtésem, hogy mire gondolhatsz, de nem írom le, mert az spoiler lenne ennél a résznél, viszont az nem család. De majd vagy priviben, vagy a megfelelő rész alatt írd le, hogy miről van szó, mert most már kíváncsi vagyok.

Tűrhetetlen 2016.10.27. 21:00:02

@Biriksz_Krokiksz!: Akár. Mindenesetre úgy tűnik hogy a kissrác is android, hiszen meglehetősen könnyen elküldi a fenébe, é meg kell mondjam, elég gépiesen megy el a gyerek. (Furcsa, de gyakorta átváltanak ilyen mozgásra az androidok, ha belsős alkalmazottak irányítják őket.)

Treff Bubi 2017.05.30. 09:54:30

"Kicsit" késve kezdtem el nézni a sorozatot, szóval üres szobának beszélek:)
A gyerek android, olyan mesterkélten dobta le a botot és bicegett el a hegyről.
Szerintem a fekete ruhás csávó valami konkurens cég embere lehet, akitől mondjuk Ford annak idején ellopta az ötletet, és az lett a rögeszméje, hogy felderíti a rendszer alapját. Egyébként zseniális húzás, hogy az eredeti filmhez képest ő nem robot, hanem pont a robotok könyörtelen nemezise.
Ami rohadtul zavart, hogy Maeve gond nélkül végigsétált pucéran, szétvágott hassal egy halom folyosón, csak úgy belökdösve az ajtókat. Ha egy random budapesti irodaház tele van kamerákkal és kb. a vécére is csak belépőkártyával tudsz bemenni, nem hiszem hogy egy ilyen szintű és költségvetésű komplexumban akár tíz méterre jutott volna a műtőből. Nagyon gagyi megoldás volt.
süti beállítások módosítása