Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 1x11 - St. Lucifer

2016. október 20. 09:00 - Szencsike

A legtöbb embernek általában nehezen indulnak a reggelei, de most Chloénak szembe kell néznie a legrosszabbal. Ott folytatjuk, ahol az előző részt befejeztük, Chloe totál másnaposan ébred Lucifer ágyában, teljesen meztelenül. A melltartója ott lóg az ágy karfáján, szegény lány sokkot kapott, nem lehet, hogy megtörtént… Egy fotelben már ott vigyorog a fürdőköpenyes Lucifer, egy kis másnaposság elleni koktélt kínál neki, és igen, a hév, a pózok, hihetetlen volt az éjjel. Szegény lány, teljesen megsemmisült, nem is akarja tudni, hogy mi történt köztük. Pedig Lucifer szívesen elmesélné, hogy mi nem történt. Ugyanis nem feküdtek le! Miután Chloe elszunyókált, utána felébredt, majd ledobta magáról a cuccait, mert túl meleg volt és kiterült Lucifer ágyán, ennyi történt. Ezen maga Chloe is csodálkozik, hogy nem használta ki az alkalmat, hisz már az első talijuk óta ágyba akarta vinni. Egyébként is, nála akkor történnek ilyen szégyenletes epizódok mikor feldúlt, és este bizony az volt Dan ocsmány szakítása miatt. Lucifer inkább örülne ennek, de a furaságokra visszatérve, ő azon rágódott egész éjjel, hogy miért nem volt gond, hogy nem feküdtek le, fel kellett dolgoznia ezt az új élményt. Chloe részéről bármi is történt, sohasem ismétlődhet meg és sosem fognak beszélni erről! Magára kapkodja a cuccait, úgy rohan, mintha az élete múlna ezen, Lucifer búcsúzóul az észveszejtő horkolását emlegeti.

1.png

Lucifer is felöltözött, a csendes Luxot keresi fel egy pohár italért, Mézi próbál vele beszélgetni, mi volt este a nyomozóval, de az Ördögünk elég haragtartó személyiség. Irány a Dunlear-ház, Chloe már a holttestet szemléli, mikor Lucifer befut és átadna neki egy falatnyi csipkebugyit. A mellettük fotózó helyszínelő nagy szemeket mereszt rájuk, de Chloe kitartóan állítja, hogy ez nem az övé. Térjünk rá az ügyre, a halottunkat lelőtték, elvitték a tárcáját és a gyűrűje sincs meg. Az áldozat Tim Dunlear, ex-NBA sztár, bulizó playboy majd a Dunlear alapítvány elnöke. Tevékenységüket nézve pedig hátrányos helyzetűeket támogatnak, ebből a munkából Tim is kivette a részét. Egy fiatal srác, Emett találta meg a halottat, Tim volt a mentora, segített neki a földrengés után Haitiból az USA-ba költözni. Látott egy férfit elfutni, talán egy hajléktalan lehetett, de semmi más infója nincs. Lucifert nagyon érdekli, hogy vajon Tim lefeküdt-e részeg nőkkel, Chloéban megáll az ütő, elnézést is kér a sráctól, és köszöni a segítségét. Lucifer teljesen azonosult Tim Dunlearrel, aranyszívű playboy ő is, de az önimádatával csak felmérgesíti az amúgy is zord Chloét.

2.png

Menjünk egy sokkal nyomasztóbb helyre, az összevert Dan Malcolm fogságában szenved, egyhamar nem fog kiszabadulni a sötét pincéből. Sajnos Malcolm túl jól megtervezte Lucifer meggyilkolását, a töltényeken ott van Dan ujjlenyomata, egyszerű féltékenységből elkövetett gyilkosság lesz Dan rovásán. Vissza a Dunlear-házba, az özvegy Vanessa és az asszisztens kihallgatása zajlik, a nő teljesen összetört, a férjét azok árulták el, akiken segíteni akart. Este lenne egy jótékonysági parti, de nem fogják megtartani, hisz a ház egy bűnügyi helyszín. Ugyan már, Tim se akarná, hogy elmaradjon a buli és természetesen Lucifer puszta jószívűségből felajánlja a Luxot, hisz Tim és ő rokonlelkek voltak. Az özvegy meghatottan köszöni a segítséget, Chloe pedig azon gondolkodik, hogy felhívja a zálogházakat, hátha valaki eladná Tim gyűrűjét. Lucifer önmagát imádja, de még mindig kevésnek érzi amit tesz, többet kell majd jótékonykodnia. Chloe csak mosolyog, ahogy akarja Szent Lucifer. Szent Lucifer, ez már neki is tetszik, de vajon Ő, ott fent, mit szól ehhez…

3.png

Lucifer már Doktor Lindának ömleng, mennyi jó érzéssel töltötte el a jótékonyság, korábban lenézte az ilyeneket, de most, egészen másképp látja őket. Doktor Linda kifejezetten örül, hogy Lucifer jól érzi magát és sokat is fejlődött, de a jótékonykodás nem játék, hiteles személyként kell jót cselekednie. Lucifer meg is teszi, az Ördögnek amúgy is elég rossz a pr-je, ezen változtatni kell! Később egy zálogházban egy Louie nevű lepukkant hajléktalan színészt hallgatnak ki, el akarta adni Tim Dunlear gyűrűjét. Kiderül, hogy ez nem rablás, a férfi jó ismerőse volt Timnek, mikor leszedte a gyűrűt róla, már rég halott volt, tehát a srác előtt már látta Tim holttestét. Meg Tim annyira jótét lélek, hogy biztos nem sajnálta volna tőle a gyűrűt, a pénztárcát pedig visszavitte volna később. A tárcában egy kulcskártyát találnak, így Chloe felhívja a hajléktalanszállót alibit ellenőrizni, addig Lucifer figyeljen Louie-ra. Előbújik Szent Lucifer, tudja milyen hontalannak lenni, őt az Apja dobta ki, ezen felbuzdulva neki adja a Prada ingét, és nem marad el az Ördög Pradat visel poén sem. Sőt, Louie kopott nadrágjához nem illik ez az ing, Lucifer nadrágját is átadja. Chloe befejezte a hívást, Lucifer ismét meztelen és végrehajtott egy újabb jó cselekedetet, de még így is van egy kis hiányérzete. Nem, még mindig nem jól csinálja és meztelenül Chloe kocsijába nem száll be!

4.png

Később, a páros visszatért Mrs. Dunlearhez. Chloénak az a gyanúja, hogy talán Tim mégsem volt olyan jó, mint ahogy mondják, neki is lehettek piszkos ügyei. Az asszony úgy ahogy tartja magát, Chloe arra kíváncsi, hogy voltak-e a férjének ellenségei. A rablást kizárták, Tim már korábban meghalt, mielőtt Színész Louie-hoz kerültek volna az értékei. Nem tud senkiről se, aki haragudott volna a férjére, de többet nem mond, ugyanis megérkezik Will Fleming, a család ügyvédje, az ő jelenléte nélkül Mrs. Dunlear nem mondhat többet. Pedig lennének kérdései a párosnak, de Lucifer gyorsan vált, és a parti részleteit beszéli át Mrs. Dunlearrel. Chloe és az ügyvéd félrevonulnak, akkor lesz szíves ő megerősíteni Mrs. Dunlear alibijét, sőt, akár a sajátját is mondhatja. Fleming egyik kérdésre sem ad igazi választ, de figyelmezteti Chloét, hogy sok erre az igazán kétségbeesett ember. Az egyikük pont Emett, micsoda véletlen, előző este veszekedtek Timmel, mert a srác elveszítheti az ösztöndíját, és mérgében csúnyán odamondott Timnek. Elment, lenyugodott, és mire visszatért, hogy bocsánatot kérjen, Tim már halott volt. Chloe a házaspárról kérdi a srácot, és a válasz alapján Mr. és Mrs. Dunlear csak a kamerák előtt voltak boldogok.

Lucifer és Chloe egy emlékebédre tartanak, Chloe elmeséli mit hallott a fiútól, Tim hónapokig nem aludt otthon. Biztos a sok jótett elvette minden idejét, milyen jóhiszemű Lucifer, de Chloe pesszimista. Lehet visszatért a régi playboy szokásaihoz, a kulcskártya lehet az jelenti, hogy csalta a feleségét. Mrs. Dunlear erre rájött és bosszúból megölte a férjét. De akár az is lehet, hogy az ügyvédnek van rejtegetnivalója, vagy a titokzatos szerető lehetett a gyilkos. Most majd kiderül, ugyanis ezen az ebéden a felső tízezer mocskos kis titkait fogják megtudni. Lucifer a flörtölést, Chloe pedig a pletykálást választja, hogy az asztaluknál ülő hölgyeket kikérdezzék. Lucifer 40-es, kielégületlen szőke asszonya inkább vele csillapítaná az éhségét, mint a Dunlearekről csevegne. Ezalatt Chloe megsértett egy másik hölgyet, aki ugyan beavatta egy Dunlear-titokba (van egy szerető jelölt, de Tim elutasította a nőt), de a nyomozó rosszul tippelte meg az eset végét, és a dáma mérgesen elvonul. Itt lenne az ideje Lucifer kis mágiájának, mert hosszú lesz, ha így kell végigmenni a társaságon. Lucifer beveti magát, a javarészt gazdag, ám unatkozó hölgyekből álló társágot könnyű az ujjai köré csavarni, ugyanis dalolni kezd, a hölgyek pedig majd elolvadnak tőle. Az ebéd kevés férfijainak egyike Tim asszisztense, aki megunja Lucifer vidámságát, és rárivall a társaságra. Most nem bulizni jöttek, hanem Timet gyászolni, szégyelljék magukat és kivonul a teremből. Ez egy újabb lehetőség az ügyben.

7.png

A páros már az asszisztenst, Kyle-t kérdezi ki, aki összetörten zokog, mert szerette Timet. Nem úgy, mint a többség, hogy jó ember és blabla, hanem mint szeretőt. Ugyanis ő meleg, Tim is meleg, ám évekig rejtegette a valódi énjét, de Kyle mellett kibontakozott. Erre a fordulatra Lucifer sem számított, pedig neki csalhatatlan a radarja. Azonban Tim és Kyle sosem mentek szállodába, mindig Kyle lakására mentek, vagyis a kulcskártya nem illik ide. Vanessa tudta, hogy a férje meleg, de megegyeztek, a hírnév és a vagyon elég lesz a nőnek. Kyle nem tud senkiről, aki ismerte volna Tim igazi énjét, senki sem zsarolta ezzel. Viszont Tim küldött neki egy képet egy lepusztult tanyaféléről, nem tudja mit akart ezzel, de ekkor hallott róla utoljára. Malcolmék, a pokoli rendőr épp eszik, de mesél egy kicsit mit élt át, mikor meghalt. A Pokolban alig pár másodpercet töltött, de éveknek érezte. Aki odakerül, annak egy saját kis kínzókamrája van, és azzal kínozzák a bentlakókat, amit a legjobban szeretnek. Mivel Malcolm élni szeret, így elvették tőle az ételt, az italt, a más emberek társaságát, rémes volt. Dan nem hisz neki, és felrúgja Malcolm tálcáját, amitől minden a földre hullik. Nem zavarja, hogy a foglya ilyen dühös, folytatja tovább a sztorit. Vissza akart jönni, így üzletet kötött valakivel, hogy sose kelljen visszatérnie, csak meg kell ölnie Lucifert, Dan pedig elviszi helyette a balhét. Összeszedi a szétszóródott kaját és evőeszközt, de egy kést sikerül Dannek elrejtenie.

8.png

Chloe az alapítvány Haitiról készült videóit nézegeti, iskolát akartak volna létrehozni. Megérkezik Fleming, tudja, hogy Timék házasságáról kérdezgetett az ebéden. Igen, mert Vanessa titkol valamit a férjéről. Egy gyászoló özvegyet gyanúsít, ez felháborító! Aki jó sok pénzt fog örökölni, ez elég indok lehet egy gyilkossághoz. Nem, mert Tim pénze az alapítványhoz kerül, milyen fura, hogy így tudja ezt az ügyvéd úr, aki rögtön meg is fenyegeti a nyomozót. Lux, a bár még sosem volt ennyire tiszta és jó, felkészült a gálára a romlottság korábbi barlangja. Chloe beszámol Fleming fenyegetéséről, vagy ő, vagy Vanessa a bűnös. Vanessa, a házassága óta megtagadta magától az élvezeteket, hogy egy meleg férfi oldalán villoghasson, mit követett volna el pont ő?! Az ügyvéd meg amúgy sem a megtörhető emberek közé tartozik, Lucifer nagyon védi ezeket a jótét lelkeket, ez már Chloénak is sok. Ma este Lucifer nem fog trükközni, a gyerekek, Haiti lakossága segítséget vár, ő pedig betartja az ígéretét és segíteni fog, a nagyobb jó ezt várja tőle. Nem, a nagyobb jó szerint egy gyilkost kellene elkapnia és ezt a régi Lucifer értené, ő legalább megvédte volna! Chloe ezek után lelép, a jólelkű Lucifer agyában nem állt össze lényeg…

Amenadiel épp próbálná élvezni a vacsoráját, de Mézi megjelenése ezt is tönkreteszi neki. Kezdésnek szépen kiosztják egymást, de csak megtalálják a közös témát: Lucifer. Hogy Mézinek bebizonyítsa, hogy nem is olyan száraz, unalmas alak, Amenadiel feldob egy régi sztorit Luciferről és a kecskéről. Bármi is történt akkor, Amenadiel nyakig benne volt, hogy Lucifer még ma is emiatt szégyenkezik. Ez a kis mese bizony megtörte a jeget, a fiatalok kellemes estének néznek elébe. Chloe Kyle-lal dolgozik, ő is nagyon eltökélt, hogy megtudja, ki ölte meg a barátját. A srác átnézi Tim leveleit, pár nappal ezelőtt Haitin volt, onnan jött a kép is. Nem tudta, hogy ott volt, Tim akár titokban is utazhatott, ha egy barátjától kölcsönvette a magángépét. A képet megnézve, mára ezen a kopár tanyafélén egy iskolának kellett volna állnia, de ezek szerint sosem épült fel. Talán még a rászánt pénz is eltűnt és egy fotón Tim és Kyle mögött ott vigyorog Fleming. Chloe Fleminghez megy, már a partira szánt estélyi van rajta, az ügyvéd azt hiszi, hogy Chloe el akarja csábítani, hogy valljon be mindent. Nem ezért jött, hanem azért, hogy rávegye, segítsen. Ismeri a vágyait, remek ügyvéd, de az alapítványi munkáért sosem kért pénzt. Ugyanis az a szíve vágya, hogy jót cselekedjen. De amíg Vanessa a színen van, ez nem fog összejönni. A nő szépen elsikkasztja az alapítvány pénzét, ezért nem épülhetett fel az iskola sem Haitin. Fleming zavartnak látszik, egy alapítvány pénzügyei nyilvánosak, nem lehet csak úgy elcsenni innen-onnan. De igen, Tim rájött, hogy fedezi a kis felesége a költséges életmódját, szembesítette is vele a tényeket, ám Vanessa megölte őt. Ez még csak spekuláció, Fleming hozzáférhet Vanessa banki adataihoz, ott vannak a bizonyítékok. Segítsen, és az alapítvány továbbviheti Tim örökségét!

Dan eközben igyekszik szabadulni, a késsel a kötöző pántjait vágja el, de egy ügyetlen mozdulat miatt elejti és nem is tudja visszaszerezni. Így már csak a saját erejében bízhat, szétfeszíti a pántokat és már csak be kell törnie egy ajtót és irány a szabadság! Lucifer a partira öltözik, mikor valaki meglátogatja. Ő azt hiszi Chloe gondolta meg magát, de nem, Malcolm érkezett, meg fogja ölni őt. Lucifer kezdi a dumálást, sőt még az igazi arcát is megmutatja, de Malcolm meg sem rezdül. Mégis miért óhajtja megölni őt? Alku egy angyallal, hogy sose kerüljön vissza a Pokolba. Lucifer már tudja is, ki az angyal, de van egy kis bibi. Ők nem dönthetnek arról, ki és hova kerül, Atyai szabályok. De Malcolm így is, úgy is, meg fog halni valamikor és így is, úgy is, a Pokolba térne vissza. De neki ott az érméje, ez lett volna az utolsó esélye, ha valaha visszament volna, de talán Malcolm felhasználhatná a Pokolból való kijutásra. Megkapja az érmét, ha nem lövi le, ez lenne az alku. Malcolm teljesen izgalomba jött, elveszi az érmét, Luciferen látszik, hogy szíven ütötte a dolog, de tartja magát, Malcolm pedig elsétál. Mézi és Amenadiel estéje is jól végződik, pontosabban egy kocsi hátsó ülésén élvezik egymás társaságát.

Lucifer otthon elég megzuhantan üldögél, mikor Vanessa érkezik, nélküle nem kezdődhet a parti. Észreveszi, hogy a házigazda rosszkedvű, így csevegni kezdenek, Vanessa a parti után Buenos Airesbe költözik. Lucifer ismert onnan pár embert, nácik, rejtőzködtek a kíváncsi szemek elől, gyilkosságokat is megúsztak… Lucifer iszik egy kortyot, mikor bevillan valami, a nő ölte meg a férjét! Nem, soha, Tim jó ember volt, nem akart neki ártani! Lucifer kételkedik, a nyomozója majd kideríti mi történt, de biztos, hogy Vanessa sáros… Az biztos, hogy sáros, ugyanis a nő lelövi Lucifert.  A Luxban már javában zajlik a parti, mikor a félőrült Dan végigszáguld a helyen, Lucifert keresve. Felmegy a lakására, ám túl késő, csak a halott Lucifert találja ott. Alig kezdte emészteni magát, mikor Lucifer egy óriási lélegzetvétel után magához tér, és ő maga se tudja, hogy lehet még életben, sőt, mit keres itt Dan? Megvédje őt Malcolmtól, de elkésett… Nem Malcolm tette, őt már elintézte, és vár rá egy másik gyilkos, akit el kell intézni. Látva Dan állapotát az italokra mutat, igyon csak nyugodtan, ráfér.

A partin épp Vanessa tartja a köszönőbeszédet, már épp sajnálatát fejezné ki, hogy a házigazda Mr. Morningstar nem tudott eljönni, mikor Lucifer felbukkan és folytatja a beszédet. Azzal vihetik tovább Tim örökségét, hogy kiderítik a gyilkosát. Már éppen bevetné a kis trükkjét Vanessán, mikor a tömegben ácsorgó Chloe szól, hogy ő már megszerezte a bizonyítékokat. Sikkasztott, és mivel a férje erre rájött, eltette láb alól. Azért csak tudjuk meg a vágyait, hát igen, az asszony a magáénak tudja a pénzt, ő támogatta a férjét, miután visszavonult, elnézte azt is, hogy  meleg, járt neki a pénz! Chloe viszi is a nőt, megköszöni Lucifernek a segítséget, és az Örödgnek visszatért az a jó érzés is, amit hiányolt. Később a parti után Lucifer egy kést forgat a tenyerén, Mézi ziláltan és a szégyenjárásával együtt hazatért. Lucifer újra hajlandó vele szóba állni, igaz, a megbocsájtás még messze van, de kezdjék elölről. Mézi tölt magának egy italt, majd kiböki, hogy lefeküdt Amenadiellel. Hát ez nem segít, de Mézi visszatért Luciferhez, őt fogja informálni az angyalról. Igen, ez remek, ugyanis nemrég valaki megpróbálta megölni. Mézi sokkot kap, mégis hogyan? Lucifer nagy vonalakban elmondja a sztorit, de ő azon gondolkodik, hogy maradt életben. Végighúzza a tenyerében a kést, sértetlen, de vannak pillanatok, amikor igazán emberivé válik. Pár pillanat múlva felpattan, le kell ellenőriznie valamit, viszi a kést is, de Mézi máskor jobban ügyeljen arra, hogy mit beszél. Lucifer Chloéhoz jött, Szent Lucifernek vége, bár még volt egy utolsó jó cselekedete, Emett, a szemtanú srác, egy névtelen adományban részesült, a pénz elég lesz az egyetem elvégzésre. Chloe a részeges estéről kezd beszélni, rájött arra, hogy sokkal mélyebb köztük a kapcsolat, mint a puszta szex és a meló, Chloe el tudja engedni magát Lucifer mellett, és ez jó érzés neki. Mialatt beszélgetnek, Lucifer a tenyerébe rejtett késsel megvágja magát, nos, őt pedig Chloe teszi sebezhetővé. A dalok.

Címkék: lucifer
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.10.20. 17:21:31

jó ez az első kép chloéról, a párbeszédük meg kifejezetten vicci volt ;) vmennyire sejthető volt, h lucifer kriptonitja pont a csaj meg az iránta való érzései...
malcolm szerepére a színész kifejezetten remek választás volt, klasszul hozza a #büdösgyökér figurát, szívesen megcsapkodnám a hátát bézbózütővel.
XD
mézi meg, hát továbbra is imádom, na!
süti beállítások módosítása