Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

American Horror Story – S06E05

2016. október 18. 11:00 - Fekete Panna

Úgy kezdődik, ahogy szokott: gyors összefoglalása ezen résznek képekben. Mivel elég izgalmasan lett vége az előző epizódnak, ezért nem is húzom tovább az időt:

Egy történész beszél a kamerába, pontosabban a vele szemben ülő valakihez, hogy az 1792-ben Edward Philippe Mott által épített háznak története van, elég véres. Elbeszélése alapján egy aukción vagyunk, ahol éppen műtárgyak kerülnek kalapács alá. Nem sok esélye van az ott licitálóknak, ugyanis megjelenik egy rizsparókás fiatalember, hogy megvesz mindent, kár erőlködni. Nohát nahát ő Edward, az őt játszó színész pedig a már várva várt: Ewan Peters, aki eddig mindegyik évadban szerepelt.

bscap0004.jpg

Szóval Ő a mi Edwardunk, aki nem szerette az embereket, annál inkább a műtárgyakat és a magányt. Talált egy klassz telket Roanoke folyó közelében és arra húzatta fel a hétvégi házát. Edward hintón érkezik az éppen épülő vityillóhoz, egy néger szolga (férfi) fogadja és jelenti, hogy a földalatti munkálatok jól haladnak, bár sok a gyökér. Mármint fagyökér. Edward sürgeti az ásást, hiszen kell egy földalatti alagút, hogyha jönnek a rablók ki lehessen menekíteni a gyűjteményét. Ezen csevej alatt nagy csattanást hallani, az egyik munkás esik le épp az állványról. Ezek után malacvisítás hallatszik az erdőből, amire Edward fel is figyel.

bscap0005.jpg

A történész mesél tovább, folyamatos balesetek történtek a házban és környékén, pont egy szolgálót visznek el hordágyon, mikor is Edward tér vissza újfent egy útjáról tele festményekkel, és elragadja a néger szolgálót (férfit) egy csókra, ha már megérkezett. Kiderül, hogy azontúl, hogy szeret fiúkat vesszőzni, a feleségét és a ifjú örökösét máshol lakatja. Csak itt Roanoke-ban hódol a szenvedélyének: a néger srácnak és a műremekeknek.

A következő jelenetben már egy dézsában majszolják egymást és Edward éppen kifejti, hogy minden bizonnyal megvetik őket mások ezért a kapcsolatért. Ezért szereti az alkotásokat, azok nem ítélkeznek. Na de elég a dumából, rúzsozzuk össze egymás mellbimbóját! – felkiáltással vége a jelenetnek. Kár vagy nem kár, mindenki döntse el maga, de nem teszek ki képet inkább erről a liazonról.

Tehát, Edward hirtelen arra ébred (egyedül van az ágyában), hogy zajt hal, malacvisítást. Elindul a házban és azt látja, hogy az összes szobra és festménye szét van gyalázva.

bscap0006.jpg

Kicsit kiakad csórikám, aztán már felöltözve üvölt az összegyűlt szolgálókkal, hogy azonnal mondják meg ki tette. Egy szolgálónőt is pofán vág, szóval kurva ideges. Az egyik szolgáló azt mondja, hogy egy fehér nőt meg egy fehér férfit látott az udvaron az balhé kitörése előtt és mi látjuk is, hogy a Hentes és fia teszi tönkre a festményeket, borítja le a szobrokat.

Edward nem hisz neki persze, ezért az összes szolgálót - a szeretője kivételével - bezárja egy pincébe tök meztelenül, büntetésképpen, míg be nem ismerik ki volt a tettes.

bscap0007.jpg

Edwardunk nagyon fel van paprikázva, még a néger srácot (Guiness-t) is elküldi a picsába, aki picit azért fel van háborodva gazdája eljárásán, de hát ugye nincs mit tenni. És süt rájuk a vörös színű hold…

Az éjszaka további része sem történik esemény nélkül, Edwardot álmában meglepi a kolónia és konkrétan élve elégetik a ház előtt, az udvaron. Röviden, tömören. Eközben Guiness lelép egy lóval, bár elmondja mi történt, mégis börtönbe vetik gazdája megölésének vádjával, mert se máglyát, se Edwardot nem találja az akkori bűnüldözési hatóság. Oh és persze valahogy elfelejt szólni a többi szolgálóról, akik be vannak zárva a pincébe. Azok csontvázait jóval később találják meg.

Amúgy a Hentes érdekeset mond, azért öli meg Edwardot, mert friss vérrel kell megszentelnie a földet, hogy megmaradjon a joga a földhöz. Ilyenről eddig már volt szó? Hogy ezért öl?

bscap0008.jpg

Ezek után a Mott család birtokában maradt még egy évszázadokig a tanya, de úgy tűnik az elmebaj a családban maradt (mióta elmebaj utálni az embereket és a saját nemünkhöz vonzódni? - kérdem én), az utolsó Mott pedig 1952-ben halt meg szégyenteljesen. Igen, igen, miután kiírtott egy egész cirkuszt egy vízzel teli kalitkában végezte, ha jól emlékszem szerint.

Itt a történésztől el is búcsúzunk, aki azt mondja már nem hisz a szellemekben, de kábé nyolc ökörrel se lehetne a házhoz vontatni ottéccakázás céljából, főleg nem teliholdkor.

De most ezen kitérő után VÉGRE ott vagyunk, ahol abbahagytuk! Egy telefonhívással kezdünk, amit Matt kezdeményez a 911-re, hogy jöjjön a rendőrség, mert van egy csürhe az ablak alatt, akik ráutaló magatartással szándékoznak őket kibelezni úgy, mint Crickettet.

Matt-nek remek ötlete támad: amíg eltereli a banda figyelmét, addig Shelby le tud lépni Florával. Ez sokkal jobb terv annál, mint a horda elől azon ház emeletére menekülni, ahova hazajárnak a vérszomjas kísértetek. Mialatt ezt Matt és Shelby leegyezteti, a Hentes fia szövegel, hogy a vérükkel kell szentelni a földet, ez a szövetség a régi idők isteneivel, nincs mit tenni.

Elindulnak a hálóból, már a lépcső felénél tartanak, amikor valami kikapja Florát Shelby kezéből, hát hót megijedünk mind ahányan vagyunk. Ez a valami:

bscap0000.jpg

Szóval ez a lény (szerintem az egyik tajvani kislány lehet) hurcolássza magával Florát, Shelby és Matt megy utána (persze nem loholva azért, nehogy leverjenek valamit), mire egy ablakhoz érnek, amin keresztül látják, hogy pont gyújtják fel a két kocsit a martalócok. Ezek szerint hallottak A Tervről. Aztán már lent is vagyunk a földszinten, a teremtmény elengedte Florát (akit meg is sebez a karján), mikor is feltűnik régi barátunk, a Malacfejű valaki és a három vadász szétlőtt fejjel. Közelítenek a hármashoz, és Matt a lányokat a pincébe vezeti őket menekülés céljából.

Nem sokáig maradnak magányban, mert megjelenik Edward és megmutatja neki a titkos földalatti alagutat. A kérdésre, hogy miért segít nekik azt válaszolja, hogy annyira szeretné már a vágyott magányt elérni, hogy nem akar több lelket kóborolni a környéken. Szerintem tök jogos. Én is utálnám, ha halálomban mindenféle jöttmenttel kellene együtt élnem szellemlétem végéig vagyis  örökkön-örökké.

bscap0009.jpg

Mennek, mendegélnek egy csomót, kikerülnek az alagútból és az erdőben találják magukat. Edward elköszön, eddig tudott segíteni. A tök sötétben botorkál tovább a hármas, egyszercsak fényt látnak, és malac hangokat hallanak. Hirtelen a semmiből zsákok kerülnek a fejükre, ásónyéllel le is ütik őket, biztos, ami biztos.

A következő jelenetben lekerül a szövet a fejükről és kiderül, hogy azon a farmon vannak, ahol azokat a fiúkat találták, akik az anyadisznót szopták. Ott van a három Polk testvér és meglepő módon éppen Elias agonizál egy asztalon, úgy tűnik nem halt meg a nyilaktól, pedig kapott bőven belőlük. Valami Anyus próbálta meggyógyítani, de nem nagyon ment neki, kórházba meg viszi a fene.

Odaengedik Matt-et Elias-hoz, aki könyörög neki, hogy ölje meg, mert az Anyus levágta egyik kezét, másik lábát.

bscap0010.jpg

Erre megjelenik Francis Conroy, számomra az egyik legjobb színésznő evör, még a Sírhant művek Ruth-jaként lettem rajongója, egyszerűen imádom. Ő Anyus, kínálná étellel az ifjú vándorokat, akik betértek hozzá, de nem, Matt-ék nem hülyék, nem kérnek az ételből. Nem is baj, mert Anyus kóstolás után megállapítja, hogy szar hús, Elias már romlott (mert belőle készült a sült), parancsot ád rettenest, kinyírni a tagot. A fiai meg is teszik menten.

Anyus kijelenti nem kellett volna megvenni a házat, így jártatok. Mire Matt egyből reagál: már most odaadja, bútorral együtt, csak mehessenek. Persze most már nem kell Anyusnak, a Polk család évtizedekkel ezelőtt megállapodott a Hentessel, hogy ha mindig kap embert a véráldozatokhoz, akkor hagyja őket ott élni a farmon, ami klassz, mert gyönyörű kendert nevelnek, az itteni klíma tökéletes a növénynek. Az egyesség teljesítése miatt foglalkozhatnak a mezőgazdaság eme ágával büntetés nélkül.

bscap0011.jpg

Shelby könyörög, hogy engedjék el őket, mire a Polk család utal rá, hogy pont miattuk vitték el a zsaruk a gyerekeket, úgyhogy sok jóra ne számítsanak. Kiderül, hogy az egyik testvér fiai voltak, aki nagyon ki van ettől, bár Anyus próbálja nyugatni, hogy vissza fogják szerezni a kis lurkókat.

Nicsak, nicsak, előkerült Lee! Éppen azt mesélni az interjúztatóban, hogy bár Shelby beköpte őt a zsaruknak, hogy köze lehet Mason halálához, de ő tudja a dörgést. 48 óra után vádat kell emelniük, de rohadtul nincs semmi bizonyítékuk ellene, de hogy is lenne, ha egyszer ő nem követett el semmi bűnt?! Viszont az elvesztegetett 48 órát igencsak sajnálja, mert ugye Florát kellene éppen keresnie odakint az erdőben.

Nagy nehezen elengedik az őrsről, kapcsolja be a telóját, amin mintegy 60 üzenet Matt-től, hogy megvan Flora!

bscap0012.jpg

Nem sokáig örülhetünk Lee boldogságának, mert a hármasunk éppen egy platós furgon nyitott hátuljában zötykölődik, miközben az egyik Polk fiú fegyvert szegez rájuk. Shelby öleli a kislányt, Matt mereven nézi a mordályt és egy alkalmas pillanatban megragadja a puskát és addig viaskodnak vele, hogy a fegyver eldördül és pont telibekapja az autót vezető másik Polk testvért. A helyzet fokozódik, Matt lerúgja a fegyvertelen Polk fiút, a kocsi megáll. Leszedi a lányokat róla és futnak be az erdőbe. Hogy miért nem rángatták ki a hullát a kocsiból és szeleltek volna el a pélóba a furgonnal, hát azt senki nem fogja nekem megmondani szerintem.

Szóval berohannak az erdőbe, ahol elbújnak egy kidőlt fa mögött, próbálnak csendben maradni, de hát nem akkor hívja pont Lee Matt-et telefonon? Rezeg az a szar, Matt gyorsan kinyomja, de ennyi pont elég volt, mert a Polk fiú rájuk talált, immáron a puskával a kezében.

bscap0013.jpg

Lee-nek eközben a homloka közepéig szalad a szemöldöke, kinyomta Matt a telefont, úgy, hogy nála van Flora? Biztos baj van… Oda is lép a fősheriffhez, hogy vigye el haza, de máris.

Visszatérünk Shelby-ékhez, akik elég nagy szarban vannak, ott van Anyus és a két megmaradt testvér.  Anyus nem boldog a tudattól, hogy kinyírták az egyik fiát, főleg azok, akik a gyerekeket (az anyadisznót szopókat) is elvitették a zsarukkal, akiket nem mellesleg a saját gyerekeinek mondja. Jaj hát ez már tényleg diszgászting kategória, fúj. Ez az elmebetegség, a saját gyereked által felcsinálódva lenni, na ez az.

Anyus nagyon, de nagyon dühös, ott helyben kinyírná őket, de hát az adott szó, az adott szó. Hogy kiélje magát egy baszott nagy kalapáccsal rávág Shelby bokájára, amit ott helyben eltörik. Ilyen szépen:

bscap0001.jpg

Lassan, de biztosan megérkezünk a házhoz, ahol még mindig ég a máglya, mintha kábé semennyi idő se telt volna el.

A furgonból kiszállnak, Anyusnak kedves szavakkal fejezi ki részvétét a Hentes a fia halála miatt, maga is átélt ilyet, hiszen szörnyű fájdalmak árán adsz neki életet, de annál is rosszabb érzés a gyermek hideg halálával szembesülni, de rossz ez tényleg. Fel is vonjuk a szemöldökünket a fiával együtt, hogy most ezt komolyan mondta? Miután a saját fiát megmérgezte, aztán bele is állította a bárdot?

bscap0014.jpg

A Polk család lelép, mire a Hentes megragadja Florát, Priscilla beszól neki, hát azt ígérted, hogy ő lesz az utolsó, de a Hentes mondja lehet, de most mégis elsőként fog meghalni. Egy kolónia tag megragadja Florát, viszi a vesztőhelyre, mindenki sikít: Flora, Shelby, Matt, én…

Lee eközben megérkezik a zsaruval, kábé 100 méterre a kompániától, kipattan a kocsiból, hátrafordul a zsaruhoz, hogy hívjon erősítést látván a bajt, de amaz őrült tolatásba kezd, ennyit róla. Lee meghallja Flora sikítását és gyors léptekkel megindul.

Eközben Hentes barátnőnk kántálja a szavakat, hogy a friss vér meg a szövetség meg blablabla, mire a fiából kitör az állat, felüvölt, hogy: NEEEEEEEEEEEM, és leüti anyját egy husánggal, nevezzük eme furkósbotot Lucille-nek stílusosan, megragadja a Hentest és átölelve berángatja a tűz közepébe.

bscap0002.jpg

Egy pillanatra mindenki megdöbben, megjelenik Edward szelleme, jelzi Matt-nek és Shelby-nek, ha megakarnak lépni, akkor most tegyék. Viszont a Malacfejű nekiindul a kislánynak, nyilván megölés céljából, de nem jut Flora közelébe, mert bejön a képbe egy autó, amit Lee vezet. Elcsapja a Malacfejűt és közben kiüvölt Matt-éknek, hogy azonnal szálljanak be. Matt beteszi eltört lábú nőjét és Florát a hátsó ülésre, és nyugodt tempóban megkerüli a kocsit és beszáll az első ülésre. Pont jókor, mert a Hentes megelégeli a tűzhalált és a kocsi felé rohan.

Ismét az interjúztatóban vagyunk az igazi Matt-tel és Shelby-vel, nagyon hálásak azért, hogy túlélték és hogy soha többet nem kell látniuk a tanyájukat. Shelby tesója tudott küldeni pénzt, így visszautaznak Los Angeles-be. De még ott tartunk, hogy akkor még csak egy motelszobára meg egy elviteles kajára volt pénzük, de nagyon boldogok voltak. A panzió szobájában vagyunk már, Flora keze bekötve, Shelby lába begipszelve, ezek szerint a kórházat is megjárták már.

bscap0015.jpg

Tévéznek nyugodtan, Matt most jön ki a füriből, Shelby van soron. Viszont valami füst jön az ajtó alatt, Shelby kinyitja a füri ajtaját és mögötte a Hentes van bárddal a kezében, amit Shelby fejébe is állít rögvest. Ekkor ébred fel Shelby, narrátorozva, hogy a mai napig szokta ezt álmodni. Próbálkozott mindennel, jóga, hipnózis, anyámkínja, de nem jött be semmi. És szerinte nem is fog. Egy ilyen sztori az emberben nyomot hagy.

És vége. Ilyen kurtán furcsán az ötödik résznek.

bscap0016.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása