Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sharknado 4 - The 4th Awakens (2/2)

2016. október 14. 13:15 - Gabba

Az épület másik részében Shepard senior és Claudia a Mech ruháról beszélgetnek, ez miez, mire jó?, kérdezi a lány. Hogy eljussunk oda, ahol ember nem járt még ezelőtt, mondja Shepard. Jaj, ezt ismerem, ez idézet a Star Wars-ból!, tapsikol Claudia, de nagyapja leinti: A Star Trekből, drágám, még sokat kell tanulnod és sok filmet kell nézned. És sok hogyvoltot kell olvasnod, teszem hozzá én.

shark4_18.jpg

Természetesen a tévében is téma az Astro X kudarca, a stúdióban Al Roker és Natalie Morales, a Today Show (NBC) két műsorvezetője háromszemközt azt fejtegeti, hogy a cég ígéretével ellentétben nemcsak hogy ismét keletkeznek tornádok, de újabb fajták is kialakulnak: ott volt Vegasban a homoknádó, aztán Arizonában a sziklanádóo, mi jöhet még? Majd kapcsolnak egy terepen cirkáló csávót, Ron MacDonaldot, aki spéci felszereltségű furgonjával épp arrafelé tart, mert minél közelebb akar kerülni egy ilyen viharhoz.

shark4_19.jpg

Finnék kocsival hagyják el San Franciscot és mire ismét látjuk őket, már vagy három állammal odébb járnak, Texasban, hát mivel mennek ezek, Merci Berci Turbo Trucifixével?! A forgószél viszont még így is gyorsabb náluk, mindjárt utoléri őket, szerencsére az út mellett pont van egy láncfűrész nagyker, a tulaj és a neje szerint náluk van az államban a legszélesebb választék.

shark4_20.jpg

Fin felkapja a legnagyobbat a kínálatból, hogy kipróbálja, otthoni használatra is kiváló, vigyorog a tulaj. A tornádó ezalatt a nem messze levő olajmező felé közelít, ajjaj, ebből mindjárt olajnádó lesz, reagál Matt. Megkövülten nézik, ahogy a forgószél döntögetni kezdi a fúrótornyokat, és kisvártatva az egyik belobban. Tűznádó!, ismeri fel a helyzetet Gabby. Szakértő család ez!

shark4_20_1.jpg

A feladat tehát adott: el kell oltani valahogy a tüzet, mert különben felégeti a közeli várost. Még jó, hogy van egy lánctalpas fűrész az udvaron, Fin felpakoltat rá jópár poroltókészüléket, majd a kormány mögé pattan és beindítja a járgányt. A jó példa ragadós, a nagyker tulajok is láncfűrészt ragadnak és elszántan támadásba lendülnek, az asszony még felkiált: Texas nem Texas láncfűrészes gyilkosság nélkül! Fin a viharhoz közelítve sorra behagyintja a poroltókat, majd egy alkalmi rakétakilövővel felrobbantja a palackokat, a siker természetesen garantált: a robbanások hatására a vihar irányt változtat és elhagyja a veszélyeztetett területet.

shark4_21.jpg

Friscóban Reynolds és csapata rájön a hiba okára: az ő kütyüik csak a vízbázisú tornádókat tudják megszüntetni, de ezek a mostaniak nem ilyenek. A brainstorming közben azt találják ki, hogy nagyobb mennyiségű izotópot kell a bázisba fecskendezni, akármit is jelentsen ez, és akkor majd minden jó lesz. April közben újból tölti magát, ezúttal a falból kilógó vezetékkel, bakker, ez a csaj tiszta robot lett, de miért? Dugjatok a 220-ba, dúdolgatja kedvenc slágerét, közben az NBC legfrissebb tudósítását nézi. Itt éppen az olajnádóból kialakult tűznádóból kialakult villámlásnádóról beszélnek, ami ezekben a percekben Kansas felé tart, a műsorvezetők azt fejtegetik, hogy itt már megint csak Fin Shepard segíthet. April kitépi magából a vezetéket és indulna, őrült tekintetű apja hiába igyekszik visszatartani. Párbeszédükből megtudjuk, hogy a fater hitette el Finnel, hogy April meghalt, Aprillel meg azt, hogy az egész családja halott, na ugye, hogy nem normális, ez látszik a szeméből. Még nem vagy felkészülve, mondja, April azonban elrohan, de előtte még az ajtóból visszaszól: I’ll be back!

shark4_22.jpg

Jönnek az aggasztó hírek, a Yellowstone Park felé tartó vihar aktiválta az egyik vulkánt, így ott lávanádó tört ki, nem lennék most Maci Laci és Bubu helyében, az biztos. Eközben a san francisco-i öbölben is csinos forgószél kezd kialakulni, Shepard senior és Claudia kimenekül az Astro X épületéből és beugrik egy vintage car-ba (a típusát nem ismerem, megfejtések jöhetnek kommentben). Nem jutnak messzire, mert a szél felkapja és egy random kisfiú felé repíti az autót, April az utolsó pillanatban ér oda és a levegőben elkapja a kocsit, mint Iron Man, amíg a kisgyerek biztonságba jut. Majd jön a kölcsönös meglepődés, hát te? – és ti? – élsz? – éltek?, stb. Family reunion, part 1.

shark4_23.jpg

Visszarohannak a központba, ahol kérdőre vonják Wilfredet, April apját. Az mentegetőzik, himi-humizik, Claudia végül nekiszegezi a kérdést: De azt mondtad nekünk, hogy anya hamvai vannak a kandalló polcán található urnában! Nem, az csak a kutyátok, vallja be az igazat Wilfred. (Ezen felröhögtem.) Közben Finnék beérnek Kansasba, de kocsijuk defektet kap, szerencsére a közeli városban lakik Colton, Fin régi haverja. (A szerepben Steve Guttenberg, végre egy színész, akit ismerek.)

shark4_24.jpg

Kereket ugyan nem tud cserélni, de felajánlja saját 1968-as Ford Thunderbirdjét, a gyönyörű kocsinak neve is van: Christine. Néha úgy érzem, mintha saját akarata lenne, mondja Colton. Köszönjük az újabb filmes utalást, Finnék beszállnak és elhajtanak.

shark4_24_1.jpg

A Friscóból indult sharknado ráront Salt Lake Cityre (Utah), ahol éppen az esedékes Comic Con-t tartják, ennek következtében az érdekesnek ígérkező panelbeszélgetés elmarad, a vendégek inkább sikoltozással és meneküléssel vannak elfoglalva. (Remélhetőleg sixx nincs köztük.) A Texas felől érkező másik vihar viszont utoléri Finnéket Cawker Cityben, a város arról nevezetes, hogy itt van a világ legnagyobb madzaggombolyagja. A szél letépi a tartóról és görgetni kezdi a főutcán Finnék kocsija után, közben cápák szúródnak bele és tátognak vérszomjasan. Matt és a lányok elbújnak az egyik épület oszlopai között, a hatalmas gombolyag beakad két oszlop közé. Fin az egyik szálat letekeri és feszülő izomzattal egy fa köré köti, majd a gombolyagot visszahúzza, így Matték ki tudnak menekülni az oszlopok közül. Chuck Norris hitetlenkedő szemmel figyeli tévéjén ezt az erődemonstrációt. Innen már csak alig egy mérföld Finnék farmja, a cápavadász telefonon utasítja a nagyit, menjen le a kisfiúval a viharpincébe, ők is sietnek oda!

shark4_25.jpg

Reynolds saját repcsijén szállítja Shepard seniort, Aprilt és Claudiát Finnék után, közben megtudjuk, hogy April négy évig volt kómában, Fin minden nap meglátogatta a kórházban. És itt a fotó a kis Gilről, ugye milyen szépen cseperedik? Fin egyelőre erről mit sem tud, mert most érkezik meg a többiekkel a farmra, ahol a szél éppen összedöntött egy gazdasági épületet és szétszórta a sárgás téglákat a földön. Mindig a sárga úton!, kiált hátra Fin, majd halkan hozzáteszi: El se hiszem, hogy ezt én mondtam. A szél a közeli mezőről teheneket kap fel, akik a cápákkal együtt pörögnek a viharban, tehénnádó!, ismeri fel Matt az új helyzetet. Fin a tető alatti rejtekhelyről mindenféle  fegyvereket oszt szét, kár hogy Nova nincs itt, ő most Párizsban pocol, tudunk meg egy marginálisnak tetsző információt Fintől. Mattet és Gabbyt leküldi a nagyiék után a pincébe, a kis Gil ezt kihasználva viszont kiront a menedékhelyről, hogy apja segítségére siessen. Gabbyt elkapja két cápa és végez vele, a többiek bemenekülnek a házba, amit a forgószél felkap és röpíti az ismeretlen felé. Mire Raye előbotorkál a pincéből, a háznak és a családnak semmi nyoma.

shark4_26.jpg

A tornádó átszáguld Missourin, St. Louisban ledönti a város jelképének számító boltívet, a Gateway Arch-ot és észak felé fordul, Chicago irányába. Ott a kissé arrogáns Mansfield polgimesterasszony nyilatkozik a tévének, aki valami oknál fogva nem szimpatizál Fin Sheparddal, és a tévén át üzen, hogy a cápavadász is megértse: Be ne tegye a városba a lábát, mert amerre megy, cápavihar jár a nyomában. Végszóra megérkezik a forgószél és a kansasi házat pont a polgira ejti, akinek tornác alá szorult harisnyás lába még hosszan remeg. Ezzel az Óz összes lehetséges utalása kipipálva, mehetünk tovább.

shark4_27.jpg

Az Astro X beveti az izotópos fegyvert, először a Mount Rushmore felé tartó viharnál. A cápák már a sziklába faragott elnökportrékat támadják, az egyik pont Washington orrába repül, és méretes fikaként csüng belőle, primitív poén, tudom, de nagyon röhögök a látványon. A beavatkozás sikeres, az izotópbomba hatására a vihar eloszlik.

shark4_28.jpg

Következő állomás Seattle, ideje itt is intézkedni, mert a vihar már ledöntötte a Space Needle tornyot, de további pusztítás már nincs, mert a beavatkozás itt is sikeres. Aston Reynolds a repülőn ülve értesül a jó hírekről, majd infó érkezik, megtalálták Chicagoban Fint, gyerünk oda! April elsőként ér a ház romjai közé szorult családtagokhoz és a kezét nyújtja, amúgy Terminátorosan: Come with me if you want to live. Általános meglepetés és öröm, family reunion, part 2. És azt tudtátok, hogy Somogyban a 16. században 42 medvetámadás történt?, fokozza tovább Fin a jó hangulatot. Ám a hangulat kicsit alábbszáll, amikor a kis Gil kijelenti, hogy az ő anyja egy cápa volt, majd túljut ezen, vigasztalja Fin Aprilt. Megtudjuk még, hogy April testére egy speciális ketyere van szerelve, apja, az őrült tudós találmánya, ez tartja életben és ezt kell időnként feltölteni. Bionic woman, cybergirl vagy amit akartok, persze Fin továbbra is biztosítja szerelméről.

shark4_30.jpg

Már csak egy tornádó van szabadon, naná, hogy az a legerősebb, és az ohio-i Perry Atomerőmű felé tart, le is rombolja, ahogy kell, ezáltal új fogalommal ismerkedünk meg: nuknádó! Radioaktív fényben izzó cápák pörögnek benne és halad az egész hóbelevanc észak felé, nagy izgalmamban dupla adag védőitalt gurítok le. Reynolds összeül összes őszes okos emberével és hamar meglesz a megoldás: valami kurva nagy hűtőrendszert kéne összeeszkábálni. Röpködnek az áltudományos blablák, még az őrült Wilfredet is felhívják skype-on, de persze végül Fin jön elő a közérthető megoldással: nagy tömeg vizet kell a nuknádó belsejébe juttatni, és erre legjobb a Niagara-vízesés! ’szkikám, hogy ez a csávó milyen okos!

shark4_29.jpg

Irány tehát a Niagara, Reynolds természetesen magára vállalja a végrehajtást, én szúrtam el, én hozom helyre felkiáltással. A Mech ruhából kiszedi az egyik akkumulátort, átöltözik szárnyasruhába és kiugrik a gépből. Buckaroo Banzai!, rikoltja közben, felidézve a Nyomul a nyolcadik dimenzió c. film főhősét. Pont sikerül a vízesés szélén landolnia, nyitja is a dobozt, a víz elkezd felfelé áramlani!, de sajnos nincs elég energia!! Ráadásul leomlik alatta a talaj és a csávó lezuhan!!! Hogy is volt a régi Edda slágerben? „Elkínzottan zuhant a mélybe, ez lett életének vége.” RIP.

shark4_31.jpg

Tehát megint Shepardéknak kell megmenteniük a világot, ki hitte volna. A walkürök lovaglása taktusai mellett az egész család felvonul, tessék csak nézni, még a kis Gilnél is fűrész van!

shark4_32.jpg

Szükség lesz a Mech ruhában található másik aksira, Shepard senior vállalja, hogy ő elintézi a dolgot, lelebeg a vízesés partjára és összeköti az ott hagyott másikkal. Két korábbi baywatchos hölgyike viccesen figyelmezteti, hogy csak magára lesz utalva, mert ott lent nem lesznek mellette vízimentő csajok, mert kevés a fizu.

shark4_33.jpg

Az öreg elindul, és már éppen rágyújt kedvenc dalára (I’ve been looking for freedom, vagy mi a címe), ám ekkor egy arra repülő cápa bekapja!!! Basszus, ijedtemben felborítottam a stampedlispoharat. Hasonlóképpen jár a két Baywatch lány is, a Mech ruhát meg felkapja a szél és magával ragadja. Fin rohan a szerkó után, közben Claudiát is elnyeli egy hal, jajanyám! Matt és Gemini biztonságos helyre rejti a kis Gilt: bezárják egy hordóba. Azonban még felsóhajtani sincs idejük, mert jön egy újabb cápa és bekapja Mattot!! (Mondhatnám, mattot ad neki.)

shark4_33_1.jpg

A szél felkapja a hordót gyerekestől és lelöki a mélybe, közben egy másik cápa rárabol. Gemini habozás nélkül ráveti magát és szurkálni kezdi késsel, közben a hordó eltűnik a hullámok között, és Gemini is lezuhan a szakadékba. Fin ezalatt utoléri a Mech ruhát, belebújik és lenavigálja magát a másik akku mellé, April mellette repül saját sugármeghajtással.

shark4_34.jpg

Fin felnyitja mindkét akku fedelét, így már elegendő felhajtóerő keletkezik, a víz elkezd áramlani felfelé. April meghallja a segítségért kiabáló Gil hangját, utánarepül és kimenti a vízből, közben Fin a Mech ruhába beépített két fűrésszel henteli a rátámadó cápákat. A víz fokozatosan lehűti a nuknádót, ami visszaalakul közönséges cápanádóvá, így az Astro X kütyüje semlegesíteni tudja. Viszont nem tudunk felhőtlenül örülni, mert az egyik cápa lelöki Fint a peremről és egy másik bekapja! Azt viszont egy nagyobb kapja be, majd azt egy még nagyobb, tiszta matrjoska játék. Végül egy kék bálna lesz a győztes, ami azonban a nagy terhet már nem bírja el és lezuhan a földre.

shark4_34_1.jpg

A kis Gilnél a megoldás: megragadja a sziklába szorult gyerekfűrészt és kihúzza, mint Artúr király az Excaliburt. Felülről lyukat vág a bálnába, majd odabent dolgozik tovább a kis fűrésszel, sorra kiszabadítva az elnyelt családtagokat. April a lézerkarddal tágas ajtót hasít a bálna oldalába kívülről és ezen át napvilágra lépnek a megmenekültek: Shepard senior, Matt, Claudia, végül kihúzzák Fint is, aki azonban eszméletlen.

shark4_35.jpg

Sőt szívhang sincs, defibrillátor kéne, de mibű? Hát itt van két bébicápa, April meg előrángat saját életfenntartó kütyüjéből egy vezetéket. Ezt ráköti a kis cápákra, azok lesznek a tappancsok és hajrá. A harmadik kísérlet végre eredményt hoz, Fin magához tér. Family reunion, part 3. És azt tudtátok, hogy csak Mongóliában tavaly 4-en haltak meg banánhéjak miatt?, kérdezi Fin bágyadt mosollyal. Végszóra előkerül Gemini is, sikerült felmásznia a szakadék falán, örömöm teljes. A zárszó a kis Gilé: Daddy, you know what? Sharks suck.

shark4_35_1.jpg

Az egész család véres, amint azt már megszokhattuk tőlük, de tisztálkodás helyett a levegőeget hasító furcsa tárgyat kezdik figyelni. Bakker, hát ez az Eiffel-torony!, ami nem messze tőlük lezuhan, orrával a földbe fúródva. A traverzek között ismerős alak mászkál, Nova?, kérdezi hitetlenkedő arccal Fin. Vazze, ezek szerint lesz ötödik rész is?, kérdezem hitetlenkedő arccal én.

shark4_36.jpg

shark4_36_1.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2016.10.14. 16:20:30

Ezt már tényleg ne. Atyauramég. Gabba, minden elismerésem, hogy erre képes voltál. Nuknádó! Jaj!

Gabba 2016.10.14. 17:45:41

@Is: nem lepődsz meg, ugye, ha bevallom: a végére az egész üveg szilva elfogyott

2016.10.14. 18:43:10

@Gabba: pistam, neked elmentek otthonrol! :))) nagyon mulatsagos mualkotast irtal amugy, orakig lehetne elemezni, de a filmet jusztse' nezem meg! ;)

Gabba 2016.10.14. 18:50:08

@Biriksz_Krokiksz!: cserébe főznél egy kis pacalpöreszt, Margit? :)

2016.10.14. 18:55:15

@Gabba: ezt a sok elhullott allati tetemet dolgozzuk fel elebb, mert rank romlik ;) cápacal az finom lehet!

Gabba 2016.10.14. 19:12:36

@Biriksz_Krokiksz!: cápauszonylevest tudsz? vagy legalább egy kis sushit?

2016.10.14. 19:39:37

@Gabba: sushit, m i n d b ő l ?! hát mit vétettem én ellened?! egy éven keresztül tekergethetnék a konyhában!
bedobáljuk mindet a bogracsba halaszlének, osztkész.

Gabba 2016.10.14. 20:08:45

@Biriksz_Krokiksz!: halászlé gyufatésztával, jöhet! a sushit különben se szeretem

Flankerr 2016.10.14. 23:17:15

ÉDES JÓ ISTENEM :D :D
És köszönöm a hogyvolt és az élmény, istencsászár volt :)

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2016.10.15. 07:21:41

@Gabba: az annyira szar, h már jó kategóriát mmkk szeretem :-D

Gabba 2016.10.15. 08:34:06

@Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka: ami értékelhető benne, azok a filmes utalások

@Flankerr: köszi! (pironkodva húzogatom a pendelyem szélét)

2016.10.15. 08:51:34

@Gabba: mert azok tenyleg benne voltak??? tökaszittem, h a szilva rakatta be veled mindet ;)
de amúgy meg perverzek vagytok @Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka: -val együtt!

Gabba 2016.10.15. 09:10:28

@Biriksz_Krokiksz!: de ő önszántából nézi, én meg...... (szintén :)

2016.10.15. 13:07:50

@Gabba: bajais párti vagy? én a szegedis, de klassz mindkettő amúgy.

Is 2016.10.15. 13:33:05

@Gabba: "April az utolsó pillanatban ér oda és a levegőben elkapja a kocsit, mint Iron Man, amíg a kisgyerek biztonságba jut."

A kép alapján ez inkább Supermanre és az Action Comics 1. részének borítójára utal.

Gabba 2016.10.15. 14:23:50

@Is: biztos, ebben te vagy a szakértő :)

Gabba 2016.10.15. 20:27:18

@Biriksz_Krokiksz!: azért jó a gyufatészta, mert azzal alá is lehet gyújtani a bográcsnak

@Pácsó Ármándó: szeressük Szegedet :)

2016.10.15. 20:36:49

@Gabba: ezt nem próbáltad még élőben, fogadjunk :)

@Pácsó Ármándó: életem legjobb halászléjét ott ettem, viccen kívül.

Pácsó Ármándó 2016.10.15. 21:36:13

@Gabba: Köszi :-)

@Biriksz_Krokiksz!: Tudom, krokodilból volt. Viccen belül :-))
Én is, viccen kívül.

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2016.10.16. 04:59:36

@Is: csak tudtam, h Gabba úgyis ráharap, nem akartam lemaradni :-D

@Gabba: meg az ötlet :-D

@Biriksz_Krokiksz!: sosem mondtam, h nem vagyok az. :-D

Társaságban kell nézni az ilyet és akkor üt :-)

Gabba 2016.10.16. 09:29:36

@Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka: társaságban néztem én is, a végére el is fogyott... és ütött :D
süti beállítások módosítása