Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 1x10 - Pops

2016. október 13. 15:00 - Szencsike

Egy csodaszép napra virradt az Angyalok városa, Lucifer a helyi piacon csábít egy kedves eladó hölgyet egy finom eperrel. Sajnos a hölgy szájából elhangzik az elégedett „Óh, Istenem” mondat, annyira hatása alá került az epernek és Lucifernek, de hát ezt nem kellett volna. Miért keverte bele őt is?! Épp kialakult volna köztük valami igazi! Úgy tűnik a piac egy bűnügyi helyszín, Chloe viszi el a mérges Lucifert, szegény eladóhölgy meg ott marad egyedül és nem tudja mit vétett... A szemle szerint a halott férfit megmérgezték, de Lucifert nem ez aggasztja. Felismerte a halottat, ő Javier Arias séf, a mexikói Gordon Ramsey és Lucifer sosem fogyaszthatja már az ételeit. Szép, Lucifer a gyomra miatt aggódik, miért ne, a jó ízlés ellen elkövetett bűnért valaki fizetni fog! A férfi a piacon esett össze, mert a reggeleket itt tölti alapanyagok vásárlásával. A természete is elég kemény volt, az első számú gyanúsítottak az alkalmazottak, ki kell kérdezni őket és meg kell találni, honnan került elő a méreg. Plusz a receptjeit meg kell szerezni!

1.png

A páros megérkezett az étterembe, már minden alkalmazott itt van, egy fiatal lány hallani sem bírja, hogy ők gyanúsítottak lehetnek, ugyanis ők szinte az apjukként szerették Javier séfet. Lucifernek most kezd érdekes lenni az ügy, ez apagyilkosság, még irodalmi példákat is tud rá mondani. Chloe félrevonja, biztos még mindig Frank atya miatt dühös az „apjára”, Istenre jobban mondva, de ha lehet, az apakomplexusát most ne az ügyre vetítse ki. Ugyan már, ő érti a legjobban milyen is kitörni egy apa árnyékából, de Chloe nem tudja meggyőzni őt az ellenkezőjéről. Viszont ő köszöntheti a kedves édesanyját, aki váratlanul megjelent. Mrs. Decker nagyon harsány, nagyon vidám asszony, a karót nyelt Chloe totális ellentéte. Lucifer totál odavan, hogy megismerheti a kedvenc színésznőjét és anyuka sem közömbös Lucifer iránt. Chloe épp munka-üzemmódban van, Penelope anyunak menni kellene, de ő olyat tesz, ami a Decker család történetében elég ritka dolog lehet. Közös családi vacsit javasol, az új kedves barátját, Lucifert is szívesen látja, aki boldogan mond igent, annyira egymásra találtak. Anyu végre elment, Lucifer ábrándos szemekkel nézte a távozást, Chloe visszarángatja a jelenbe, itt az idő kikérdezni mindenkit, aki hozzáférhetett Javier utolsó ételéhez, abban lehetett a méreg. A pincértől elkezdve a mosogatóig bárki lehetett, de ki ölte volna meg közülük a „Papát”?

A személyzet tagjai egybehangzóan állítják, hogy szerették, imádták, tisztelték az öreget. Akkor borult ki igazán, ha valaki hibázott és a sorozat Gordon Ramseyjeként bármikor, bárkinél tudott hibát találni. Szinte a belehajszolta a dolgozókat a tökéletességbe, de még így sem volt neki elég, amit beleadtak. Igaz, még ezek után is ő volt mindenki apukája. Az egyik tanúnak valóban Javier séf volt az édesapja, Javier Junior, elég nehezen jött ki az apjával, egy ideje nem is látta őt, a rendőrség hívására tért vissza. Lucifer számára itt kezd érdekes lenni a vallomás, már ki is találta a történetét, amit JJ is megerősít: a srác is szakács akart lenni, mint az apja, de mivel a saját gyereke felett is uralkodni akart a konyhába, így JJ fellázadt és lelépett. De miért jött vissza valójában? A kis trükk révén JJ vágya az volt, hogy együtt ehessen az apjával, bizony nem erre a válaszra számított. Chloe veszi vissza a szót, hogy volt az utolsó tali az apjával? JJ előző este érkezett a városba, de csak ma reggel találkozott az apjával, együtt reggeliztek. Még neki is fura volt, de igazán jó hangulatban telt az idő. Utána ment mindenki a maga dolgára, az apja a szokásos beszerzőútra indult a piacra. Nem tűnt fel neki semmi furcsa. Őszintének tűnik a srác, van benne egy kis bűntudat is, annyi biztos, hogy ő lenne az étterem örököse, de mintha nem akarná átvenni itt az apja helyét, nem érdemli meg. Chloé megköszöni a vallomást, elmehet, de pár napig még maradjon a városban. Lucifer kifejezetten szerencsésnek tartja JJ-t, de Chloénak az a furcsa, ha nem a srác örökli az éttermet, akkor ki lesz a nyerő?

4.png

Doktor Lindának új betege van, Mézi. Igaz, a Dokinéni szerint ez nem feltétlenül jó dolog, hisz Lucifer a betege és Mézi főnöke is, de a démonkának pont megfelel Dokinéni. Ha Luciferrel boldogul, vele is menni fog. Mézinek az a baja, hogy itt ragadt, és nem is biztos, hogy visszatér a normális életébe, de ha már így van, akkor szeretne itt normális lenni. Dokinénitől várja a válaszokat, de ő csak tanácsokat adhat, és nem, nem kell szexelniük, pedig Mézi ebben biztos jó lett volna. Dokinéni első tanácsa az lenne, hogy keressen barátokat. Bah, ennyi? Mézi nem különösebben rajong az ötletért, így lelép Dokinénitől, aki meg azon gondolkodhat, hogy mi is történt itt. Dan és Malcolm párosa a szokásos ki a nagyobb Jani köröket futják, de legalább elmondja Dannek a tervét. A Pokolból visszatért zsaru óriási szívességet fog tenni, ha megöli Lucifert, így kiiktatja a felesége körül legyeskedő alakot, hát nem jó?! Másrészt, ha megint megpróbálná megölni, ezúttal ne hibázza el! Vissza az étterembe, a következő tanú Anne Martin, Javier helyettese, elég kemény nőnek tűnik, már csak azért is, mert teljesen ki van tetoválva. Ő készítette az utolsó reggelit, de Anne kikéri magának, miért ölte volna meg a főnökét?! Ha nem ő, akkor ki más, ha a főnök nincs itt, ő volt a vezér, ha valaki készült erre, neki tudnia kellett. Sőt, JJ hiányában ő vinné tovább az éttermet… Ez már teljesen beteszi neki a kaput, sosem ölte volna meg, hogy hamarabb rátegye a kezét az étteremre, Javier a mentora volt, nem akart neki ártani! Chloét telefonon keresik, addig Lucifer megtudja Anne titkos vágyát, jobb akart lenni a mesterénél. Chloe megkapta a toxikológiai jelentést, higanymérgezés a halál oka, plusz befigyelt egy kis heroin. Anne kitartóan állítja, hogy nem ő volt, nem is drogozik, de tud valakit, ám valami történt vele, megszédül, majd lehányja vérrel Lucifert…

Anne-t már viszi is a mentő, Lucifer az étterem pólójában feszít, Chloe pedig azon gondolkodik, hogy Anne vajon véletlenül evett ugyanabból az ételből, vagy őt is megmérgezték? Kinek lehetett oka őt is megmérgezni? Lucifer a tékozló fiúra gondol, elég fura, hogy a visszatérése egybeesik az apja halálával… Nem oszthatja tovább az észt, megjött Dan, egy aktát hozott egy volt alkalmazottról, Naomi Austen, csak az elmúlt évben kétszer is letartóztatták heroin birtoklásáért. Chloénak ismerős a név, több dolgozó is említette, két napja járt itt, Javierrel és Anne-nel veszekedett. Dan hozott mindent, amit a lányról tudni lehet, Lucifer már megint leugatja Fafejkét, akinek már úgyis mennie kell, de Chloe még kérne tőle egy szívességet. Este anyu vacsorapartit ad, jól jönne Dan támogatása, mintha már nem először szövetkeznének ketten Penny anyu ellen. Dan el, Lucifer még beugrana pólót cserélni, mielőtt a lányhoz mennek. Naominál senki sem reagál a csengetésre, az ablakon benézve egy tipikus drogtanyát látnak. Az ismét öltönyös Lucifer önállósítja magát, egyszerűen benyit a lakásba és tart egy rögtönzött házkutatást. Ami eredményes, ugyanis JJ cuccai itt vannak, vagyis ketten intézték el a Papát! Chloe beadja a derekát, nézzék át gyorsan a lakást, mert parancs nélkül nem lehetnének itt. A szomszédból közben áthallatszanak a szex hangjai, a nő az „Óh, Istenemmel” eléri, hogy Lucifer beguruljon. Miért kell mindent elrontani?! Chloe egy ilyen tündéri anyával el sem tudja képzelni, milyen rossz neki. Hát persze, hogy tündérinek látja, és Chloe mesél is, az anyja olyan, mint egy gyerek, őt is folyton meghallgatásokra hurcolta, pedig utálta ezt, csak saját magával törődik. De Lucifer hiába állítja, Chloe még így sem ölné meg az anyját, és JJ bűnösségére sincs elég bizonyítékuk. Naomi titkos heroinrejtekét megtalálják, egy festmény mögött van az áru és a lány is hazaért.

Még ő is azt mondja, hogy nem ölné meg a Papát, pedig oka lett volna rá neki is. Jártak JJ-vel, de Javier nem adta rá az áldásukat, ráadásul a srác is drogozott. Mielőtt visszatért, JJ felhívta őt, a lány elment Javierhez, próbálta meggyőzni, hogy a fia nem az a züllött alak, aki volt. Javier még így sem állt kötélnek, a végzetes reggelin Naomi ott sem volt, a felügyelőjével találkozott. JJ azért akart egyedül lenni az apjával, hogy tisztázhassák a dolgaikat, mint két normális felnőtt. Hát jól sikerült a reggeli, ez tény, viszont reggel óta nem tud semmit JJ-ről. Később Naomit már viszik a rendőrségre, Lucifer meg elismerését fejezi ki JJ iránt, ő legalább tudja milyen érzés megszabadulni az apjától. Chloét valami vészhelyzet miatt hívják, csapot-papot és Lucifert otthagyva indul is. A vészhelyzet otthon várja, túlbuzgó anyukája beindult. A kis Trixiet már fel is öltöztette cuki hercegnőnek, ki is sminkelte, és vinné a meghallgatására, hátha sikerül a kislánynak a Nagyi mellett szerepelni. Chloe nagyon begorombult az anyjára, hogy az ő gyerekkora után Trixiét is el akarja cseszni a hülye szereplősdivel. Annyira belemelegedtek egymás osztásába, észre sem vették, hogy a kislány lelépett. Chloe már Dant is riasztotta, még ő sem hallott a kislányról. Anyu próbálja nyugtatni a lányát, és jön a hír, a kislány rendezett magának egy fuvart. Trixie jó helyre hozatta magát, a Luxba sétált be a puccosan kiöltöztetett gyerek. Lucifert keresi a könyvelést író Mézitől, aki fintorogva veszi tudomásul, hogy egyre rosszabb barátokat talál magának a főnöke. Trixie nem tágít, meg se ijedt a zord csapostól, aki tölt egy italt a kislánynak is, meg magának is, szóval mi a gond? Lucifer felvidíthatná, mert letört, mint a bili füle. Nem szereti, ha veszekedés van, és most az anyja és a nagyi az ő jövőjén hadakoztak, mikor eljött, a nagyi állt nyerésre. Viszont még ő maga se tudja, hogy a Mars első elnöke, vagy állatkerttulaj legyen. Mézi is dolgozott régen „állatkertben”. Megjött az aggódó anyu is, Trixie pedig büszkén jelenti neki, hogy talált egy új barátot Mézi személyében, amivel egy kicsit megmelengette a démonka lelkét.

Naomi-lak, mint egy rossz bűnöző, JJ az ablakon keresztül mászik be a lakásba, de ott már várja valaki. Az utolsó slukkokat szívó, kanapén pihengető Lucifer kérdi, hogy milyen érzés megszabadulni az apja béklyóitól? Felszabadító, igaz? Bár ő is tudná… A srác még mindig kitart amellett, hogy nem ölte meg az apját. De a kajában lévő heroin a bizonyíték, a lakás tele volt vele, amit Lucifer megmentett belőle, azt már elhasználta, a maradékot a rendőrség elvitte.  JJ-t nem érdeklik a drogok, ő csak az apja késéért jött vissza, még ajándékba kapta tőle az eszközt. Lucifernek feltűnik, hogy a srác szenved az apja halála miatt és végre leesik neki, hogy tényleg nem ő tette. Chloe-lak, anya és lánya hazatért, a nagyi úgy látszik megbánta a délutáni eseményeket. Befut Dan is, nagy puszi az anyósnak és jár a dicséret a finoman illatozó vacsoráért. Úgy látszik a mama kitett magáért a konyhában, biztos drága helyen vásárolta a „házi kosztot”, szúrja be Chloe, de nem, Lucifer a séf. Bizony, a Kiss the Cook feliratú mellényt viselő szakács elhozta JJ-t is segítségnek.  Trixie már ugrana is a barátja nyakába, erre Lucifer riadtan ugrik hátra, Dan lekenyerezi, jobban mondva egy tortával megvesztegeti a lányát, hogy feküdjön le szépen. Chloe nincs elragadtatva, hogy az első számú gyanúsított a családjára főz, de Lucifer szerint édesmindegy, hogy most evés előtt vagy után tartóztatja le, csak hallgassa meg, a srác ártatlan és legalább esznek egy jót.

13.png

JJ nagyon finom ételt varázsolt a család elé, még Indiában szokott rá a húsmentes ételekre, így a család is ilyet kap. Lucifer és Penny alig várja, hogy megkóstolják, de Chloe azonnal szól, hogy ne! Biztos a mérgezés miatt aggódik, veti közbe Lucifer, hát akkor térjenek a tárgyra. Ő maga úgy véli, hogy JJ azért jött vissza, hogy kibéküljön az apjával. Sajnos a srácnak a becsületszaván kívül erre nincs más bizonyítéka, ez még kevés. Viszont a vacsi nagyon félre megy, Penny magára veszi, hogy a lánya az ő megmérgezését tervezi, Lucifer szerint Chloe csak az elcseszett gyerekkora miatt mérges rá, Dan pedig dulifulit játszva osztja Lucifert, mit avatkozik bele a dolgaikba. Lucifer kis agyában összeállt a kép, ezek ketten ki fognak békülni, ami nem jó, mert így Chloe nem fog vele lefeküdni. Az ő lányának két pasija is van, vidul fel Anyus, Dan pedig kiakad a szex Luciferrel megjegyzésen. Nem lesz szex, hárítja még a gondolatát is Chloe. De legyen, ő sem lesz már fiatalabb, veti közbe a mama, igaz, mit tudja ő, ha a saját lánya szerint is gyerekesen viselkedik… Az asztal másik végén JJ felvihog, pont úgy veszekednek, mint ő és az apja. Ezt unta meg, ezért lépett le, de azt, hogy milyen ember lett belőle, az apjának is köszönheti. Visszatért, hogy bizonyítson neki, a saját főztjével akarta őt meggyőzni, hogy képes neki megfelelni. Nem ő ölte meg az apját, rendbe akarta volna hozni vele a kapcsolatát, tartóztassa le, vagy engedje el. Chloe hisz neki, de kell egy vallomás, Dan viszi be a srácot, legalább leléphet végre és búcsúképp meg odaveti Lucifernek, hogy egy indokot mondjon, hogy kiálljon mellette. Szegény Ördög nem ért semmit, Penny mamának elment az étvágya is, ezt a vacsit kukázhatják. Lucifer is csalódott, JJ nem megszabadulni akart az apjától, hanem átváltozott az apjává, ez rajta egyáltalán nem segít. Chloe itt adta fel…

14.png

Később Chloe az iratokat böngészi, Lucifer meg jelenti, hogy megette a vacsit, jól főz a srác, de mégsem olyan, mint Javier séf. És a jó hír, hogy tényleg nem ő volt a tettes, mert a Noaminál talált heroin és a Javier szervezetében talált heroin nem egyezik. Fura, de akkor ki volt az igazi tettes? Akinek lehetett volna rá oka az Anne, talán dühös volt, mert Javier meggondolta magát JJ-vel, visszavette volna és az övé lett volna az étterem is később. De Anne kórházban van, hisz őt is megmérgezték, de mi van, ha mégis ő volt, a szándékos mérgezéssel meg elterelte magáról a gyanút? Chloe hívja is a kórházat, de Anne már saját felelősségre elhagyta azt. Anne már rég az étteremben kutat, hogy eltüntesse az áruló bizonyítékokat, mikor Lucifer és Chloe rajta ütnek. A nő valóban nem akarta megölni Javiert, mert nem is neki szánta a mérget, hanem JJ-nek, aki a mérgezésben, túladagolásban meghalt volna. De JJ vega lett, ezt pedig Anne nem tudta és így kötött ki a kaja Javiernél. Chloe szépen összerakta a történetet, Anne már a plafonon van, JJ egy hálátlan semmirekellő, eldobott mindent, míg ő keményen küzdött, hogy eljusson idáig.  De JJ megváltozott, visszanyerte az apja megbocsájtását, Anne pedig szépen tönkre tette őket. A nő nem is tagad, ám rájuk borítja a használt olajat tartalmazó tartályt és felgyújtja a kiömlött lét, ő pedig elmenekül. Az étterem lángokban, Lucifernek és Chloénak ki kellene jutnia. Az biztos, hogy Lucifer nem fogja itt bevégezni, az öltönyét ráteríti Chloéra és így jutnak ki az épületből. Lucifer ugyan egy kicsit megégett a könyökénél, de ennél nagyobb baja nincsen, és úgy látszik, ők megelőzhették Annet, mert Chloénál van a heroin.

15.png

Később a tűzoltók oltják az épületet, Lucifert egy mentős kötözi be, Chloe pedig büszkén újságolja, hogy Anne-t elkapták, hosszú ideig élvezheti a börtönkosztot. Lucifer kap egy köszönömöt, amiért kihozta Chloét, majd találkoznak JJ-vel. Az apja sosem adta volna másnak az éttermet, mindig is neki szánta. A srác elhatározza, hogy újjáépíti a helyet, így igazán az övé lehet. Doktor Lindához visszatért Mézi, aki nem is várta, hogy visszajön, de a démonka büszkén újságolja, hogy talált egy barátot magának. Igaz, nyolc éves, de ez is valami. A következő lehetne olyan, aki törvényesen is ihat alkoholt, és meglepetésre Mézi elhívja Dokinénit inni egyet. Chloe hazatért, Penny anyu a kanapén várja őt, ráférne a lányra egy ital. Megbeszélik, amit meg kell beszélniük, szerencsére felnőttként viselkedik mindkettő. Anyu elismeri, hogy sosem volt a legjobb anya és mindig Chloe volt az érettebb, de mindig ő lesz számára a legelső, csak Chloe legyen egy kicsit bátrabb. Anyu megy lefeküdni, Chloe pedig ránéz egy közös képükre Dannel.

Dannek viszont nem alakul jól az estéje, ismét találkozik Malcolmmal, és benne van a Lucifer tervben, az alak őrült és veszélyes. De nem Malcolm lesz az, aki elintézi, ugyanis Dan letartóztatja a társát. Vagyis csak akarná, mert Malcolm kicsúszik a kezei közül és jól megveri Dant. Elszedi Dan telefonját, épp jött egy üzenet Chloétól, hogy ismét megpróbálhatnák, de Malcolm elintézi a választ. Lucifer épp készül a Luxba a Brittneykhez, mikor a csacsirészeg Chloe sétál be az ajtaján. Igen, Dan a baj, elég csúnya kosarat kapott tőle, és ezért iszik. Lucifer maga sem érti, de nem használja ki a lehetőséget, pedig Chloe még meg is csókolná őt, sőt, le is feküdne vele. Szegény lány azt se nagyon érti, hogy miért ide jött, ezt inkább az anyja tenné… Lucifer átöleli őt, hogy megvigasztalja, nézzen csak rá, ő sose lesz az a gyerek, akit az Atyja vár el, ő se essen kétségbe. Viszont Chloe már meg se hallja a választ, nagyokat horkantva elaludt Lucifer vállán, aki annyira megdöbben, hogy kimondja a sokat átkozott mondatot: Óh, Istenem! A dalok.

Címkék: lucifer
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.10.13. 20:36:39

nem is emlékeztem már, h mami neve penelope volt (ez beszédes név vajon, értem ezalatt, h lehetett tudni, h mizu chloé apukájával?) am' bírtam az öreglányt, de én eleve ilyen harsányos nagyasszonyos családból származom.
mézi meg <3 a pszichológusnál, meg majd az új barival, akkora arc, imádom továbbra is!
(heti bűnügy viszont tök átlátszó volt, végig tudtam, h ki a tettes, de én holmesbiri vagyok, szóval nem számít)

Szencsike 2016.10.14. 10:06:21

@Biriksz_Krokiksz!: Penny mama bizony jó arc :) Remélem látjuk a második évadban is majd. Chloe apukáját ha jól emlékszem nem nevesítették, csak annyit emlegetnek róla, hogy rendőr és a Lucifer wiki szerint Johnnak hívják :)
Mézi mindig jó arc :D
süti beállítások módosítása