Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt, hol nem volt – 6x03 A másik cipő

2016. október 12. 16:00 - Qedrák

Drámai zene közepette mutatja a képernyő Mr. Hyde börtönének a folyosóját, hogy Regina megragadja az aznapi ebédet. A kissé idegesítő Snow házaspár felajánlja a segítségét, de miután konkrétum nem sok hangzik el a részükről, Regina fogja a specialitásának számító lasagnát, és azzal állít be Hyde-hoz. Már az első pillantással felméri, hogy baromira elkésett, mert a cellában a férfi ízletesen falatozik a Gonosz Királynő ételfutára által kézbesített finomságból. Sőt, a cellát is berendezte neki szivarral meg gramofonnal, szóval röviden arra utal Reginának, hogy ha ő is akart tőle valamit, akkor lelkesen engedje szabadon.

hyde_cella.jpg

Henry érkezik sietve Nagyi étkezőjébe, és elújságolja, hogy felírt mindenkit egy listára, és összeszedte, ki kivel utazott a léghajón, szóval a maradékot nem lesz nehéz felhajtani. Emma úgy néz rá, mintha ő soha nem lett volna óvadékbehajtó. Ashley, azaz Hamupipőke zavarja meg őket a már kissé nagyobbacska kislányával és a férjével, hogy kaját vigyen elvitelre, de azért Henrytől elkéri a listát, mondván, hogy ingyen gyerekmegőrzőt szervez. Henry és Emma egy új jövevényt fedeznek fel, és kikérdezik, mialatt Ashley Hook kezébe nyomja a kislányt, hogy lekösse, amíg listákat böngészget. Emmának tetszik a gyerekkel játszó Hook látványa, de a kapitány kitérő választ ad Ashley kérdésére, hogy ő mikor jut el ide Emmával.

hook_ashley.jpg

Váltunk a múltba, amikor Ashley még Hamupipőkeként rongyos ruhában takarítgatott, és a mostohája éppen azt ecseteli, hogy mekkora szívás, hogy az apja pénz helyett csak őt hagyta rá. Megérkezik a herceg inasa, hogy kézbesítse a bálra szóló meghívót, de az érkező két mostohatesó egyike jól megalázza a férfit. A mostohaanyu kijelöli a feladatot nekik: tessék elcsábítani a herceget. Hiába, nem egy genderpozitív világban éltek. Mindenesetre Hamupipőke felveti, hogy ő is szívesen bálozna két takarítás között, és meg is mutatja a ruhát, amit az anyjától örökölt, de a tesói tűzre vetik a szegény lány báli fellépőjét.  Ki is találják, hogy ezentúl Hamupipőkének fogják hívni a hamuvá égett ruhája nyomán. Nos, míg a megalázott lány bőg, kiesik egy kulcs a ruhából, és eszébe is jut Ashleynek, hogy az anyja mesélt neki róla, mert a varázskulcs az Elmondatlan mesék földjére vinné el, de hát varázslat nem létezik, állapítja meg szomorúan.

ashley_mostohak.jpg

Emma Archiehoz ront be, de ott éppen Leroy panaszkodik, hogy neki gürcölnie kell, miközben a fából megmentett Kuka egyetemre ment diáklányokkal szórakozni. A bányásztörpe mérgesen távozik. Emma tanácsot akar kérni, mert látva Ashleyt és a boldog családját, kissé féltékeny lett, viszont nem akarja elmélyíteni a kapcsolatát Hook-kal, elvégre úgyis meg fog halni. A pszichológus azzal vigasztalja, hogy nem számít, ha meghal, az számít, hogy miként él most. A távozó Emmát Thomas lepi meg, akinek Ashley egy üzenetet hagyott, amiben Clorindáról, a mostohatesójáról tesz említést, aki természetesen eljött Storybrooke-ba, ráadásul a kedves neje elvitte a vadászpuskáját is. Regina taktikát változtat, és Jekyllnél keresi a helyzet megoldásának kulcsát, aki mindenféle bugyborékoló lombik felett szórakozik, teljesen eredménytelenül. A Hófehérkével való szokásos lelkiszemetesládás csevej során rájön, hogy ő bizony Zelenát környékezné meg a gonosz énje helyében, úgyhogy rohan is a nővéréhez. Hófehérke ott marad a hites urával panaszkodni, hogy normális életet akar, úgyhogy a nő el is határozza, hogy visszatér a tanításhoz. Emma látja Hookot és Henryt, amint éppen kardozgatni tanulnak, majd egy rövid élcelődést követően bevonja őket a kereső manőverébe, ami lényegében arról szól, hogy Hamupipőke divatjamúlt tornacipőjére keresőbűbájt szór.

emma_tornacipo.jpg

Váltunk ismét a múltba, az imént még egérformájú Gus már egy néger komornyik ábrázatát öltötte, míg Ashleyvel átugrottuk azt a jelenetet, amit az első évadból már ismerünk, és egyből a bálteremben találjuk magunkat. A férfi rohan is el némi sajtot zabálni, míg Hamupipőke addig kóvályog a teremben, amit rá nem lép Hófehérke ruhájára. Némi baráti csevej után feltűnik nekik, hogy a herceg a szőke nőt stíröli, szóval Ashley lelkesen oda is megy hozzá. Meg is tetszenek egymásnak, de aztán a herceg lelép, hogy elintézzen valamit. Igen ám, de az egyik mostohája foglalja le a herceget egy rózsával, míg a mostohaanyu szembesíti Hamupipőkét, hogy nevetségesen giccses kék szerkóban van, és igazából most csináltak belőle bohócot. A lány rohan is el sértődötten, de a cipője hátramarad.

ashley_gus.jpg

David keresi fel Rumelstiltskint, és erőteljesen érdeklődik az apja lyukas kétfilléresének az eladója iránt, de Gold figyelmezteti, hogy az ár nem lesz alacsony, látva a férfi elkötelezettségét. Az immár visszaegeresedett Gus a múltban azt tanácsolja Ashleynek, hogy fáradjon át a varázskulccsal a másik világba, és a lány meg is tenné, de beállít a mostohatesó leleplezi magukat: valójában ő a herceg inasához akar férjhez menni, és a herceg most őt keresteti. Egyébként sajnálja az egész mostohatesós bizniszt, és elnézést kér Hamupipőkétől, egyúttal pedig elárulja, hogy meg akar szökni a herceg inasával. Ashley persze azonnal felajánlja neki a varázskulcs nyújtotta távozási lehetőséget.

clorinda_ashley.jpg

A jelenben Emmáék utolérik a puskás Hamupipőkét, aki bevallja nekik, hogy igazából nem bántani akarja Clorindát, bár ez határozottan így tűnik egy ekkora mordállyal a kezében. Ashley azzal érvel, hogy vannak dolgok, amit neki kell megtennie, Emma viszont segítene neki, de hiába, mert amaz elszalad, a varázsereje viszont cserben hagyja, és Hook meg Henry szeme láttára látványos kézremegést produkál. Regina teleportálás nélkül megy Zelenához, ahol meglátja a Gonosz Királynő által adott csörgőt, és jobb híján megint összevesznek. Emma ezalatt a varázserejével próbálkozik Hook és Henry társaságában, mikor megjelenik a Gonosz Királynő. Először is ad egy kis leckét Henrynek arról, hogy ki az anyja, majd Emmát fenyegeti meg, és mutat rá arra, hogy meglehetősen haszontalan, amit művel. Végül elvarázsolja őket messzire, a városon kívülre.

emma_henry_hook_eq.jpg

Belle éppen terhességi tanácsadó könyveket búj a Jolly Roger fedélzetén, amikor David felkeresi, hogy átadjon neki egy kazettát Goldtól. Emellett Charming egy rövid emlékezést tart arról, hogy milyen az apa-fiú viszony, és hát neki kijutott a rosszból, mert részeges volt és hamar meg is halt. A városon kívül Emmáék éppen azon tanakodnak, hogy mi a fészkes fenét kellene tenniük, de Henrynek eszébe jut, hogy Ashley a mostohatesója boldog befejezése miatt aggódik, szóval előszedi a könyvet, és elkezdi olvasni. A múltban Hamupipőkét kérdezné ki a mostohaanyu, hogy merre jár Clorinda, és hogy nyomatékot adjon a kérésének, előszedi az üvegcipő másik felét. Ashley kétségbeesetten vallja be, hogy merre jár a mostohatesó, a mostohaanyu viszont annál lelkesebben zúzza össze a cipőt a ház padlóján.

belle_charming.jpg

A jelenben Hamupipőke a kezében a nagy mordállyal megtalálja Clorindát, aki bekötött sebbel fekszik egy töklámpásokat áruló szalmával fedett kisbolt padlóján. Ashley ugrik oda, hogy segítsen neki, ám ahogy szétbontja a kötést, nyilvánvalóvá válik neki, hogy az kamu, és a következő percben már a mostohaanyu tartja a fejéhez a fegyvert. A múltban Thomas herceg és Hófehérke keresi fel Hamupipőke viskóját, és már-már elmennének, de Gus egerészeti tudásának legjavát bevetve felhívja a figyelmüket arra, hogy vannak bent a házban. Meg is találják a lányt, aki szabadkozik a hercegnek, hogy ő nem úgy gondolta azt, meg nem akarta félrevezetni, de hiába szövegel, mert az osztályöntudat nem Thomas sajátja, és megkéri Ashley kezét. Nagy az öröm, de Hamupipőke a boldog befejezés előtt még rendbe hozna valamit.

ashley_lanykero.jpg

Clorinda és az inas úgy bűvöli a kulcsot, mint a plázából távozó egyszeri vásárló az új okostelefont. Már-már elkezdik tervezni az új életüket, de felbukkan a mostohaanyu, és hátba böki az inast, aki élettelenül rogy össze. Clorinda kétségbeesetten védekezik, majd felbukkan Ashley is, aki nem túl nagy empátiával újságolja el azt, hogy a herceg megkérte a kezét. A mostohatesó szemére is hányja a szívtelenségét, de nem cselekedhet így sokáig, mert az anyja fogja őt, és átlöki a varázskapun, majd megy utána, fogadalmat téve, hogy visszatér még. A jelenben Clorinda fogja a fegyvert a testvérére, aki azt magyarázza, hogy az inas, Jacob, itt él Storybrooke-ban, amit eleinte a másik nehezen hisz el, de hamarosan megjön anyu, és megkötözve ledobja a férfit a lánya mellé, aki nem győzi őt eloldozni. A gonosz mostoha fogja a mordályt, és ráfogja az inasra, majd a lányára, miután az közéjük áll, de Ashley a következő, aki megpróbálja meggyőzni arról, hogy ne ölje meg őket. Hasztalanul, mert bár leteszi a puskát, a varázsbotjával megszúrja Ashleyt. Ekkor esik be Emma, aki meggyógyítaná Hamupipőkét, de ismét elfogja a kézremegés, és nem tud varázsolni. Henry biztatására azonban erőt vesz magán, és megmenti a vérző Ashleyt.

henry_emma.jpg

Jekyll, Regina és Hófehérke egy garázs előtt parkolnak le, amit felnyitva egy komplett labort találnak, és a férfi lelkendezik is, hogy milyen jó dolga lesz itten menten, de baljós muzsika kíséretében előlép Frankensteint, azaz Dr. Whale, aki elárulja, hogy ez a bájos felszerelés mind az övé. Hófehérke annyira emelkedett hangulatba kerül, hogy felveti azt az ötletet, milyen jó is lenne, ha ez a két alak kémiaszakkört nyitna majd a suliban, amire Regina elképedt arca a válasz. A gonosz mostohát közmunkára fogják, és Leroy irányításával szemetet szed a városban, mialatt Hook és Emma beszélget. Utóbbi végre elszánja magát, és felajánlja, hogy bútorozzanak össze, mire a férfi határozott igennel felel.

emma_hook3.jpg

David az otthonában mereng a Goldttól kapott cetlire, mikor a felesége beállít hozzá. Kiderül, hogy Charming apja nem részeg volt, hanem leszúrták. A férfi keresni akarja a gyilkost, de Hófehérke lebeszéli róla, mondván, hogy a családja fontosabb feladat, mint bosszút állni. David megígéri, hogy elégeti a papírt, de végül nem tesz így, hanem elfújja a gyertyát. Belle beteszi a kazettát, amelyben Gold verset mond a leendő gyermeküknek. Hyde-nál ezalatt a Gonosz Királynő dühöng, hogy ezúttal veszített, de a férfi együttműködési javaslata után leveszi a láncokat róla, és kiszabadítja.

david_level.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

,, 2016.10.12. 18:55:19

Hyde <3 azt a részt lehetne csak nekem loopolni, amint az elején azt mondja, hogy "mmm. It's hard..."?
amúgy hamupipőke uncsi volt, emmáért sem tudok izgulni mert úgysem írják ki, rumpiék meg... ehh. hookból meg pussynyuszi lett. Az egyetlen jó dolog Hyde-on kívül (na de az kárpótolt persze) Mr. Jekyll és Mr. Frankenstein összehozása volt (remélem alkotnak is valami váratlant)

mocskosmacska 2016.10.12. 20:10:52

@szörnycsi: Dr. Whalenek én is örülök.

,, 2016.10.12. 20:16:01

@mocskosmacska: ehh, belekeveredtem, természetesen Dr. és Dr. (Mr. Hyde-on járt ez eszem)

,, 2016.10.17. 20:13:22

most néztem a kövit, nagyon dühös vagyok:/ !!!!!
süti beállítások módosítása