Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 5x06 - Required Reading (Kötelező olvasmány)

2016. október 11. 15:00 - Smiley93

In medias rész kezdés: Farkasfiú a kórházban a padlón fetreng, mikor az egyik rémdoki elrúgja előle a szipuját, majd kvázi félredobja az alfát. Ekkor fut be a lifttel Malia meg Farkasanyu, míg előbbi birokra kel a szakival, addig utóbbi a liftben biztonságba helyezi fiát, s életmentő injekciót is ad a fuldokló Scottnak, majd Maliával együtt ellifteznek a veszély elől. Nekünk, tanácstalanul bámuló nézőknek Farkasfiú csak annyit vakkant oda, hogy az olvasás veszélyes dolog, nekik se kellett volna kinyitniuk azt a bizonyos könyvet. Főcím.

1.jpg

A sulinál megint valami gebasz történt, villogó rendőrautók meg szaglászó rendőrkutyák tapossák a pálya füvét. Az őrsön Zsaruapu Stilesszal meg Maliával tart kiméra-népszámlálást, jelenleg 10, oppárdon Idegbeteggel együtt 11 kiméra futkároz Három Szaki jóvoltából a természetfelettiek Mekkájában, Beacon Hillsben. Egy sort elvitatkoznak Idegbeteg státuszán, azaz kudarc=hulla mint Tracy meg Skorpiósrác, avagy inkább csak eltűnt? Stiles eközben gyanúsan nagyokat hallgat, ami az apjának is feltűnik. A fiú magyarázkodik egy sort, majd előáll egy újabb elmélettel: a dokik elég sokat vacakoltak ezekkel a tinikkel, hogy hibátlan kis kimérákat fabrikáljanak belőlük, szóval biztos volt bennük valami különleges – valami közös. Már csak azt kell kideríteni, miben áll a másságuk, ez lesz a mai házi feladat.

2.jpg

Kisinas is az aktuális házi feladatát teljesíti éppen, Lydiának tart közelharc különórát. Jól belemelegednek, ill. belepirulnak a feladatba, hiszen az efféle edzésekhez indokolt a) feszülős cuccokban, szexin alulöltözni és b) bedobni a kötelező öleléses fogást, borítékolható a szexuális feszültség. A hangulatot Menőcsaj Rémdoki-flashbackje rontja el, a műtétről bukkan fel egy emlékkép. Farkasfiú a suliban Sztrádasrácot okosítja a kimérák ismertetőjeleiről (s még csak nem is sejti, hogy fordítva többet tanulhatna ebből az eszmecseréből). Scott ragaszkodik Háromszem mesterművének elolvasásához (lsd. rész eleji önreflexió), míg Theo eléggé szkeptikus, attól tart, kiszemelt falkája még azelőtt összeomlik, hogy teljes jogú tagságit kapna. A reménybeli alfa azonban rendíthetetlen, a könyveket ki kell olvasni, mégpedig azért, mert semmi más ötletük sincs, nyomós érv.

3.jpg

Ez esetben Sztrádasrác se maradna ki a buliból, így hát összegyűlnek a falkatagok a Kiméra Könyvklubban, s nekiveselkednek a kockázatos vállalkozásnak, az esetleges rendbontásokat Malia fogja megakadályozni, aki ugyebár annak rendje s módja szerint átrágta magát a köteten, majd felidézte dokis emlékképeit (?). A könyvklub azonban elég csalódást keltően indul, a sztori uncsi, Kira már az elején majdnem bealszik rajta, a dokis emlékek meg csak nem jönnek, így Maliának van ideje Stilest a válláról meg a vérszagról faggatni. A srác a dzsippel takarózik, ami tök hihető sztori, majd gyorsan visszakérdez Malia balesetes emlékátélésre, mire a csaj nagyvonalúan elhallgatja a Sivatagi Farkas gáláns szerepét az esetben, a kölcsönös hazudozást Sztrádasrác kagylózza.

4.jpg

Újfiú, akit valamiért kizártak a könyvklubból, inkább lelkes gyűlölőjét keresi fel a múltkori meleg/vegyes klubban, s a tartozása egy csekélyebb részét próbálja rátukmálni. A csaj először büszkeségből nem veszi el a bankjegyeket, de miután Liam a biztosítéknál intim közelségből kisegíti egy kis farkaserővel, hajlandó elvenni a pénzt, az előszeretettel emlegetett hatodikos incidens dacára. A könyvklubban végül mindenki kidőlt, kivéve a szemfüles Sztrádasrácot, aki így felveszi a telefonjára az alvó Kira japán motyogását.

5.jpg

Másnap a suliban hőseink már azon filóznak, hogy hol késlekednek a rémdokis emlékek, talán valahogy ki kéne provokálni őket? Az egyiküknek se jut eszébe, hogy talán azért nem jöttek még elő, mert nem is léteznek, de mivel Beacon Hillsben vagyunk, nyilván nem is a helyzet. Bioszfakton Szrádasrác meg Menőcsaj egyszerre fedeznek fel egy potenciális kimérát, Sydney-t, akinek csomókban hullik haja, ezért le is adja a faktot, s kirohan az óráról. Lydia utána, ami szintén tárgyleadásnak minősül (?), Farkasfiú közben ábrándos tekintettel nézi az előtte fekvő tárgyleadási kérelmet, amit már előre kitöltött, bármikor jól jöhet.

6.jpg

Menőcsaj a hajhullásos csajt vigasztalja, miközben Mrs. Martinra várnak, s vetne is egy együtt érző pillantást a kopasz foltra, ami a stressz miatt alakult ki, ám ekkor bevillan neki egy csúnya véres folt, elájul, s a következő pillanatban már valami álomban, vélhetően emlékben ébred. Itt Kislydia tanúja volt egy eichenes beteg lenyugtatásának, akinek lyukat fúrtak a fejébe ott, ahol Sydney kopasz foltja van, s arra figyelmeztette a kislányt síri hangon, hogy „eljönnek értünk”. Felébredve Farkasfiú meg Sztrádasrác faggatja, megvan az emlék? Meg, persze, de nem a műtétes, nem is rémdokis, hanem banshee-nagyis. A természetfeletti társalgást Menőcsaj anyjának érkezése rekeszti be.

7.jpg

Kira eközben a könyvtárban bujkálva küzd Valack művével, ahol Liam haverja bukkan rá. Kira elpanaszolja neki, mennyire szenved a kötettel, mintha nem is tudna olvasni. Erre Mason, aki bizony elvégezte a házit, s így többet tud a rókákról, mint a rókalány maga, elárulja, hogy a kicunéknak nyelvi nehézségeik vannak, s mivel a könyv maga is egy nyelvi játék, nehezebb megérteniük. Kira bólogat, lámpa villódzik, de a kettő között nincs összefüggés! Vissza bioszórára, Farkasfiú végül megszülte a döntést, s lazán leadja a bioszfaktot. Azazhogy csak leadná, mivel hanyagul töltötte ki a lapot, hiányzik egy aláírás, s míg azzal bíbelődik, a tanárnő számon kéri rajta, hogy mégis miért adja fel az állatorvosi álmát? Ezek szerint Scott eddigi csesztetése csak fordított pszichológia volt, áhá. Mielőtt Farkasfiú dűlőre juthatna a tanárral, asztmaroham tör rá, mármint a jelenben ÉS a visszakapott emlékében is, ami a kis Scott kutyájának elvesztését és az első asztmás rohamát eleveníti fel.

9.jpg

A sportpályán fiú lacrosse- és lány fociedzés zajlik párhuzamosan, ami kitűnő alkalom Újfiú s az őt utáló csaj, Hayden számára, hogy újabb rivalizálásba kezdjenek, ezúttal a tét: ki talál többször a hálóba? A szórakoztató csörtét a kimérák ismérveit megvitató Mason meg Brett követi figyelemmel, s Liam haverja meg is osztja a gyűlölet forrását, hatodikból: Újfiú egyik folyosói verekedésébe belekeveredett a szerencsétlen csaj, aminek az eredménye egy monoklis fotó lett az évkönyvben, persze csak miután ugyanezt a jussot kiosztotta Újfiúnak is. A kicsinyes erőfitogtatást az inhalálót kereső diákok szakítják meg, miből a kis béta rögtön levágja, hogy alfája került bajba, s egy inhalátorral a falkavezér megmentésére siet. A lovagias hőstettet a sértett csaj is meglesi, mosolyából ítélve kezd olvadozni a Liam-ellenes jégpáncél.

10.jpg

Menőcsaj Stiles társaságában a kórházat keresi fel, a hiányolt műtős emlék okán. Szerinte ugyanis az emlék talán nem az övé, hanem másé volt, s csak banshee-volta miatt nyerhetett bele betekintést. Sztrádasrác az edzőteremben húzódzkodik éppen, mikor Malia érkezését neszeli meg: gyorsan le is kapja a textilt, s tart egy kis izomfitogtatást a prérifarkasnak. A csaj egyébiránt a Sivatagi Farkas Stiles elöli elhallgatása okán érkezett, amelyben Theo cinkos hallgatását, ill. annak okát firtatja. A srác adja a lazát, meg persze mutogatja az izmait ezerrel, amivel felhúzza Maliát, aki nem kíván tartozni a fiúnak. Én sem kívánnék. Theo azonban adja az ártatlant, ő mindenféle hátsó szándék nélkül sem buktatta le, max. a falkába szeretne csatlakozni, szóval esetleg Farkasfiú fülébe juthatna a sztori, meg az ő nemes természete. No meg ha Malia benne van, ő egyéb szolgáltatásokra is vevő. A csaj szépen faképnél hagyja, előtte még némi fájdalmat okozva neki.

11.jpg

Haydent a folyosón a nővére lepi meg, Zsaruapu kis különítményéből ismerős az egyenruhás tesó. Valami drága gyógyszert hozott húgának, a beszélgetést Liam kagylózza, sajnos emberi távolságból, így Hayden persze elküldi melegebb éghajlatra. Farkastávolságból azért még elcsípi, ahogy a nővér jóképűnek nevezi, vigyorog is rendesen. Farkasfiú az öltözőben búsong asztmás rohama miatt, mikor Sztrádasrác bukkan fel, hogy nyomasztó hangulatához a Kira japán motyogásáról készült felvétellel járuljon hozzá. Scott felismeri, ugyanezt hajtogatta a barátnője a klubban is. Theo nagy buzgalmában le is fordította a google fordítóval, azt jelenti: Én vagyok a halál hírnöke! Ez elég parásan hangzik, Farkasfiú szerint már nem biztos, hogy bízhatnak a kicunéban, mert kezd rajta elhatalmasodni ez az irányíthatatlan rókaság, meg a japán nyelvész-én, végszóra villódzni kezdenek a lámpák (aznap már harmadszor), majd furcsa hangokat hallanak az alagsorból. Itt szétszaggatott elektromos vezetékek diszkója fogadja őket, bizalmatlanság ide vagy oda, ez bizony nem Kira műve, hanem egy vadiúj kiméráé.

13.jpg

A kórházban Menőcsaj meg Stiles mindhiába dekkolnak, mert elmegy az áram, tartalékgenerátorról megy minden, a tetőn meg egy vélhető kiméra csócsálja a vezetékeket. Újfiú ismét utálója sarkában lohol, hogy pénzt tukmáljon rá, immár dupla erőbedobással, elvégre tudja, hogy gyógyszerre kell. A csaj nem tagad, veseátültetése volt, amiatt a drága gyógyszer, lehet lépni. Liam nem lép, mert ez az infó bizony gyanakvásra ad okot, egy potenciális kiméra-alapanyag áll vele szemben, úgyhogy egy fénybot világánál megvizsgálja Hayden szemét, ami kéken világít. Kiméra-pozitív.

14.jpg

Közben Menőcsajnak csak sikerült előcsalnia a műtétes emlékeket, bár ehhez túl kellett esnie egy beszélő szívmonitor okozta sokkon is. De végre betekintést nyerhet egy újabb kiméra átalakításába, ami nem túl gusztusos, és egyelőre a keresztezés mibenléte sem teljesen világos. Stilesnak is előjön egy emlék, méghozzá az anyjáról, amikor kórházban volt, s kisétált az épület tetejére, mert agyára ment egy folyton őt gonoszan bámuló valaki. Zsaruapu kedvesen magyarázza neki, ez csak a betegség miatti hallucináció, de mintha csak a falnak beszélne, a nő teljesen ki van készülve a gonosz idegentől a saját fiától. Kisstiles is tanúja volt ennek a beszélgetésnek, melynek megkoronázásaként őrült anyja ráveti magát, s karmolászni kezdi. Vagyis ezt egy őrült kiméra teszi a jelenben, aki a vezetékeket csócsálta eddig.

17.jpg

Időközben Farkasfiú is megérkezett a kórházba aktuális szárnysegédeivel, Maliával meg Sztrádasráccal, akiket elküld Stilesért, míg ő Farkasanyu keresésre indul. Nem jut azonban messzire, már az első sarkon egy rémdokiba fut, aki jól szíven rázza az elektromos ujjbegyeivel, majd a fuldokló/asztmás rohamtól szenvedő alfát a falhoz szegezve fojtogatja. Csilingelés kíséretében érkezik a liftes mentősereg, Farkasanyu meg Malia, utóbbi láttán a doki dobja is el a megunt játékszert, Scottot, vissza is értünk a rész elejére. A csetepaté végén hőseink a liftben menekülnek meg.

18.jpg

A tetőn Sztrádasrác az utolsó másodpercben szedi le Stilesról a mohó kimérát, majd némi farkasharcot követően nemes egyszerűséggel kitépi a támadó torkát, volt kiméra, nincs kiméra. Stiles elképedten tátog, Theo gyorsan a hallgatását kéri, ami a tetőn történik, maradjon is a tetőn, cserkészbecsszó? Stiles nem érti, miért is tenné meg ezt a szívességet nem-kedvenc diáktársának? Mert ő is hallgatott Idegbeteg srác elhalálozásának körülményeiről, azért. Stiles ismét csak némán tátog, bukta van, és ez bizony csupa nagybetűs SZÍVÁS.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása