Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt, hol nem volt – 6x02 Keserű korty

2016. október 07. 13:00 - Qedrák

A Gonosz Királynő ott folytatja, ahol abbahagytuk az előző részt, és egy társas temetőlátogatást vél a legszuperebb testvéri programnak, amelynek keretében betörnek a kriptába. Mikor Zöldike érdeklődik afelől, hogy mire jó ez az egész, azt a választ kapja, hogy végre kap egy olyan húgot, aki hasonlít hozzá, másrészt ideje megleckéztetni a duplakirálynő jobbik felét.

reginazelena2.jpg

Nagyi étkezője előtt Henry nyugtatgatja Reginát, hogy minden rendben lesz, most már igazi hős lehet, amit persze nézőként körberöhöghetünk, elvégre Regina nem tudja, hogy mi folyik a városban, no meg nem egyszer kapott már hasonló ígéretet. Az étkező teli mindenféle steampunk figurával, közöttük cilinderes alakokkal, hastáncosnőkkel, meg néhány testőrgárdistával, akik kissé nyugtalanak tűnnek. Regina azt asztalhoz csapja a könyvet, és tart egy lelkesítő beszédet, amely kb. arról szól, hogy ő is egy közülük. Hát nem lesz belőle sem egy Trump, sem egy Clinton, de tapsot azért kap. Belle állít be váratlanul, mert ugye nincs most fedél a feje fölött, de Hook lelkesen felajánlja, hogy talál neki valamit, ezalatt pedig még arra is szakít időt, hogy megdicsérje Emmát, aki a saját bevallása szerint pszichológushoz, azaz Archiehoz jár. Egy újabb vendég állít be, Henry veszi észre, és érdeklődik, hogy ki ő, hátha megtalálja a történetét, de a férfi gyorsan lelép, és azt sem mondja, fapapucs.

untold_stories_szereplok.jpg

Múltbéli esemény következik, franciás beszédű urak és hölgyek, közöttük több néger bálozik éppen, és voilá, kiderül, hogy ez Monte Cristo grófjának estje. Ott éppen ahhoz a ponthoz érünk, ami amúgy nincs benne Dumas regényében, hogy Edmond Dantes leleplezi magát a báró előtt, akitől a társai nevét követeli, akik börtönbe juttatták és ezalatt megölték a menyasszonyát. Nem kapja meg, helyette ledöfi a bárót. A vendégsereg sikoltozva elmenekül, kivéve Reginát, azaz azt a Reginát, aki még a Gonosz Királynő volt. Alkut ajánl: ha segít neki a bosszúban, elmondja a neveket. Nos, a levél, amit az asztalon Henrynek hagyott, Hófehérkének és Charmingnak címződött, akik értetlenül állnak a dolog előtt, de Regina jön, és elmondja, hogy ő bérelte fel Monte Cristót, hogy kinyírja őket.

regina_montecristo.jpg

Archie éppen a remegéséről hallgatja Emmát, aki elmondja a látomását. A pszichológus azt tanácsolja, hogy ossza meg a családjával mindezt, de a nő csak felkapja a vizet, és elviharzik. Regina és a Hó család átkutatja Monte Cristo lakását, és megerősítést nyer, hogy rájuk vadászik. Bár Charmingék felajánlják, hogy elkísérik Reginát a megadott találkozópontra, az lebeszéli őket. Váltunk vissza a múltba, ahol a két jómadár éppen a Gonosz Királynő által lerombolt faluba tér be, és ott találják Edmond Dantest. Ott a Charlotte nevű szolgálójuk akar Monte Cristónak segíteni, de az zavartan néz a nőre, viszont amikor bosszúért esküdözik, Snowék inkább a kastélyban csinálnak belőle borászt. Regina a jelenben találkozik Monte Cristóval, és megpróbálja lebeszélni, de a lelkesítő szavak itt annyit érnek, mint egy kanál langyos sós víz a Dunában. A gróf megtámadja Reginát, akinek nem esik baja, de ez pont elég ahhoz, hogy Edmond lelépjen. Megy az üzenet Emmának, aki rendőrautóval fuvarozná őket messzire, de visszapattannak a várost védő varázslatról.

regina_montecristo2.jpg

Hook a Jolly Rogerre viszi Belle-t, aki értetlenkedik, de a kapitány elmagyarázza, hogy csak törleszteni akar a múltban ellene elkövetett tettei miatt. A csipetcsapat éppen a városhatárt sasolja, és Regina rájön, hogy ugyanazzal a bűbájjal zárták le Storybrooke-ot, mint amit ő használt. Az összetevők a kriptában vannak, amit vérmágiával pecsételt le, szóval itt valami bűzlik. Ohó, megjelenik Zelena, aki mindig tudja, hogy mikor a legkevésbé szerencsés felbukkanni, és a nyakába kapja a vádat, miszerint ő volt. Mindent tagad, és szublimál a messzeségbe, Regina pedig konstatálja, hogy a baj nagyobb, mint gondolták. Ugrunk a múltba, Regina éppen vívóleckét vesz, és kinyírja a vívómesteréül kijelölt őrt. A váratlanul felbukkanó Monte Cristo gratulál, és elmondja, hogy sikerült Charmingék bizalmába férkőznie, ám amikor Regina az agrabai vipera mérgét kínálja fel neki, inkább kíváncsiskodni kezd a bosszú oka felől. A Gonosz Királynő emlékezteti az alkujukra, úgyhogy a férfi lelép, de jön Rupelstiltskin. Ő viszont védőbűbájt szórt Hófehérkéékre, hogy a sötét átokkal kelljen Reginának megölni őket, de a nő elmondja neki, hogy nincs szüksége rá, és ha esetleg a grófot ki akarná nyírni, akkor ugyanaz a védőbűbáj van rajta, mint a Charming családon.

reginazelena3.jpg

Gold állít haza a boltjába, ahol összefut a Gonosz Királynővel, aki éppen egy kis fémérmét vinne el, de végül kénytelen megalkudni, hogy nem bántja sem Belle-t, sem a fiát. Búcsúzóul még el akarja csábítani Goldot, sikertelenül. A múltban Monte Cristo beleteszi a mérget egy söröskupába, ami borászként egy kissé érdekesnek tűnik, de úgy tűnik arrafelé mindegy, csak alkohol legyen. Edmond töltene is Charmingéknak, csakhogy ők hívják Charlotte-ot is, aki búcsúzik tőlük, hogy az anyját gondozhassa otthon. Mielőtt elfogyasztanák a bort, Monte Cristo elveszi tőlük, és hozat egy másikat. Regina a léghajónál barangol Henryvel, és idegesen pampog neki a kudarc esélyeiről, mikor meglátja a halott Charlotte-ot, akiről azt hiszi, hogy Monte Cristo mérgezte meg, de amikor segíteni akar rajta, egy mágia visszaveri őt. Teljesen váratlanul felbukkan a gonosz önmaga, és leleplezi a tervét, a lányon ugyanis bűbájlohasztó löttyöt használt, a gróf szíve pedig felbukkan a kezében. Mielőtt búcsúzik, vigyorogva közli, hogy a gróf ki fogja nyírni Snowékat.

regina_gold_erme.jpg

A páros gyanútlanul kódorog a városban, amikor megtámadja őket a borászból lett gróf. Egy ideig Charmingék vannak fölényben, és a Gonosz Királynő létezéséről is tudomást szereznek, de a gróf egy pofon egyszerű trükkel kiiktatja mindkettejüket. A múltban ezalatt a pincében Rumpi összefut Monte Cristóval, és a társalgásukból kiderül, hogy Charlotte hasonlít Edmond menyasszonyára. A zordon oda is varázsolja a lányt, akit azonban egyúttal megmérgez. Azonban ad egy kulcsot, amivel átmehetnek egy másik világba, ahol a történetük félbeszakad, és a méreg nem éri el Charlotte szívét mindaddig, amíg ott maradnak. Monte Cristo választ, és átkel a lánnyal együtt a másik világba. A jelenben Regina ott terem Charmingék mellett, és megakadályozza a grófot, hogy megölje őket. Vívni kezdenek, de a férfi legyőzi őt, kiütve a kezéből a kardot. Henryt hiába kéri az anyja, hogy hívja Emmát, nem éri el a megbűvölt telefonja miatt. Regina végül a kardját keresztül dobja a grófon, aki meghal. A Gonosz Királynő is megjelenik, és tájékoztatja a csapatot, hogy az egész színjáték arról szólt, hogy Regina kinyírja Edmondot, mert egyébként Charmingék nem haltak volna meg. Regina üvöltözve borul ki, és neki is menne a gonosz énjének, aki viszont ráébreszti arra, hogy most ölt meg valakit, és ugye ez gonoszság volt, márpedig az elméletileg leválasztotta magáról. Egyébként ő lesz az, aki tönkretesz mindenkit, nem a Gonosz Királynő, akinek csak végig kell néznie, ahogy egymásnak esnek.

reginacharmings.jpg

Regina Nagyi étkezdéjében issza le magát a sárga földig, hátha attól feltámad az az ember, akit aznap megölt, mialatt a Charming család, Emmával kiegészítve, éppen lelkisegély szolgálatot tartanak neki. Snow ennek keretében megkéri Reginát, hogy gondolkodjon úgy, mint a régi önmaga, az pedig felveti, hogy igen, abban igaza lehet a Gonosz Királynőnek, hogy mindenki titkol valamit. Emmára rájön a kézremegés, de elég béna módon kimagyarázza a többieknek. Henry ezalatt Davidnek és Hooknak azt ecseteli, hogy a könyvben nem így végződnek a történetek, viszont ami most történik, az igazából egy folytatás, ezért vannak nagy bajban, mert az Elmondatlan Mesék történetében mindenki okkal hagyta ott a saját elbeszélését.

charming_evilqueen.jpg

Amint végeztek, Charming kap egy titokzatos levelet, benne egy fém érmével, amit a Gonosz Királynő vett meg Goldtól. Azonnal meg is jelenik az étkező előtt, és elülteti a bogarat David fülében, hogy az apja valójában nem egy balesetben halt meg. A Gonosz Királynő eltűnik, hogy utóbb Zelenánál bukkanjon fel, akinek a gyerekét nyugtatja meg egy sírás után. Nos, elmeséli, hogy a temetőlátogatás egy teszt volt, kipuhatolni, hogy a nővére elárulja-e. Nem tette, szóval most elég boldog, és bízik benne. Emma ezalatt rohan Archiehoz, elmondani a nagy következtetést: Reginát nem látta az álmában, szóval ő lehet a csuklya alatt, és azt sem tudja, hogy ő vagy a Gonosz Királynő lesz-e az, aki megöli őt. Innen folytatjuk a jövő héten.

archie_emma.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása