Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 9x17 - Káosz

2016. október 05. 15:00 - Hoppancs

Meredith kedves metaforával hasonlítja az immunrendszer által támadott új szervhez Jacksont, aki az anyutól frissen kapott kórházban hangyányit nagyobb befolyással (szavazati jog, vétó) bír majd a kelleténél. Legalábbis a forradalmárok szemszögéből, mert Catherine szerint valószínűleg még ez is kevés. Yang és Torres duóban morog, amiért egy „plasztikás” fog nekik parancsolgatni, a Sheperd házaspár bizakodik. Catherine helyrerakja a pattogó Richardot, aki azt hiszi, hogy az ágyon kívül is számít a szava. (Bár a nőt elnézve túl sok befolyása ott sem lehet.) Avery a fánk mellé kedvezőtlen híreket visz az ellenséges tanácstagoknak: a sürgősségi újranyitásán egy darabig még elagyalgat az alapítvány, de az már fix, hogy Owen le lesz váltva. Erre hirtelen mindenkinek eszébe jut az aktuális műtétje, és ott hagyják mama pici fiát, hadd filózzon a zuhanáson, a halott Lexie-n és az érzelmi zsarolás, mint konfliktuskezelési módszer hatékonyságán. Jacksonnak még a kockái is elszomorodnak.

bscap0000_6.jpg

Hunt azt sem tudja, hol áll a feje a hiányos nővérállomány és az ide-oda repkedő átültetendő szervek okozta zűrzavarban, de a menesztés veszélye kellőképpen felpörgeti. Steph egy végstádiumú ALS-ben szenvedő egykori rezidenst hoz Aprilnek, aki először örül, hogy ismit lát, még ha haldoklót is. Aztán lehervad az arcáról az optimista mosoly, amikor Brad közli, hogy felajánlja a szerveit. Stephék vágják, hogy itt valami nem stimmel, hiszen ahhoz meg kéne halni, legalább agyilag. Brad éppen erre készül, egészen pontosan a szívleállásra, ami majd akkor következik be, amikor - Owen beleegyezésével - lekapcsolják a lélegeztető gépről. Kepnernek már megint nagyon szar napja lesz.

bscap0001_5.jpg

Hunt nekiesik szegény Jacksonnak, akit most mindenki utál, mert érvényesíteni próbálja a rongyos 178 milkát virító alapítvány érdekeit. Hát hogy képzeli ez a taknyos? Egyáltalán mi a francnak kellett az Avery családba születnie? Vagy bárhová? Shep is elzavarja a helyére, mint valami kutyát, hogy egyedül csitítgassa tovább a vezetői székbe beleszokott exkatonát. Owen óvatlanul megjegyzi, hogy Derek nélkül most nem lenne ekkora káosz, mire az agysebész vörös fejjel emlékezteti, hogy ő tehet mindenről. Hunt végül önként felmond, és akkor már haza is megy. Szórakozzon más a vándorló belsőségekkel.

bscap0002_6.jpg

Jo még mindig elvan a nőgyógyász Jasonnel, Karev sértődötten hagyja őket kettesben a liftben. Boldogtalan Jacksonnak olyan dolgokról kellene tárgyalnia, amiket nem ért, de Catherine megnyugtatja, hogy elég, ha bólogat és aláír. Na jó, kérdezhet is, de leginkább legyen szép, az menni fog. A vesebajos Jaylen Donovan szülei nem örülnek, hogy gyermekük egy éve együtt jár egy fiúval… dialízisre… is. A dorgálásnál azonban fontosabb az örömhír, miszerint a lányon elvégezhetik a transzplantációt. Yang kikap, amiért leadta a drótot Owennek, aki most már nem segít megszervezni az aznapi három átültetést.

bscap0003_5.jpg

Bailey vernyog, mert a Pegasus - ezek szerint még hatályos - szabályai szerint kellene műtenie, April pedig Brad miatt őrjöng. Lazításként ideje megismerni aktuális komikus párosunkat, a két öreget, akik egy régi nőügy miatt utálják egymást, és ezen az sem javít, hogy az egyikük lenyúlja a másik szívét. Vagy legalábbis azt, ami neki járna. Szerinte. Yang elmagyarázza Mr. Crumpnak, hogy nemezisének, Schultznak azért kell új szív és tüdő egyszerre, mert valami pulmonális izéje van, ami… tök mindegy, viszi a szívet és kész. Eközben el kéne hozni egy vesét, mely feladat nagy nehezen gazdára talál Mer és Jo személyében. Brad kirúgja Aprilt, mert az nem hajlandó megérteni, hogy befejezte a harcot, és nem akarja kockáztatni, hogy a jó kis szervei a törvényszerűen bekövetkező fertőzések áldozatául essenek.

bscap0004_6.jpg

Jaylen betojik a jövőben lenyelendő gyógyszerek mennyiségétől és mellékhatásaitól, ezért elbújik. Jo még nem beszél Alexül, amit az empátiaszegény Meredithnek nyafog el. Crump megtudja, hogy nemcsak Schultz kapja a tökéletes szívet, de belé meg pont az ellenségből eltávolított nyolcvan százalékos ketyegőt akarják áthelyezni, mert csak jobb, mint az ő jelenlegi tíz százaléka. Herman mélységes undorral utasítja el az ajánlatot. Mire Meredith és Jo megérkezik, a veséjük nincs sehol. Nem az ismert városi legenda elevenedett meg, csupán az átültetendő szervet gyűjtötte be más. A vérszomjas Jo azonnal neki is esik egy tálkában szervecskét egyensúlyozó kollégának, de kénytelen visszakozni, amikor kiderül, hogy ez nem a nekik szánt darab, mert az már elindult Seattle-be. Az egyelőre tisztázatlan, hogy erre hogyan volt képes.

bscap0005_6.jpg

Karev a pasija nevében chatel a bezárkózott Jaylennel, aki hajlandó megkezdeni a tárgyalásokat. Alex példabeszédbe kezd az elszalasztott lehetőségekről, és bár számunkra egyértelmű, hogy közben Wilsonra gondol, Jaylen nincs képben, ezért azt hiszi, őt akarja felszedni az idős doki bácsi. Mielőtt kihívnák a rendőrséget és a gyermekvédelmet, az üzenet nagy nehezen átmegy. Mer mérgesen telefonál, mert a jelek szerint a vese magától ült repülőre, ami fura. Bailey úgy operál, ahogy ő akar, Yang tovább cseszteti Jacksont, April és Karev is tombol. Fény derül rá, hogy a vesét egy nővér tette fel a gépre, valami Pegasus-protokoll szerint. A vígjátéki zűrzavar fokozódik.

bscap0006_6.jpg

Richard és Catherine addig veszekszik, amíg előbbi meg nem leli golyóit, és le nem teremti az asszonyt, amiért bukásra ítélt szerepet erőltetett Jacksonra. Végszóra befut az emlegetett személy, néz is sűrűn. Cristina gyönyörű jövőképet vázol fel Crump elé, Schultz túlélésével, a sírján táncolással, hamvaiból kakaófőzéssel. Brad elmagyarázza családtagjainak, hogyan működik ez a halál téma: amikor a monitoron már csak egy csík lesz, mindenkinek el kell majd húznia, mert mindössze öt perc lesz a felnyitására. Ha ez eredménytelenül telik el, akkor hiába volt az egész dráma. April iszonyatos nyálzene mellett sorolja fel a síró anyukának, milyen fantasztikus embereket ment meg a fia, mert leesett neki, hogy ez a helyes. Szipp.

bscap0007_4.jpg

Yang számonkéri Dereket, amiért csak látszólag bocsátotta meg Owennek, hogy nem repülőszakértő. A zene tovább megy, Bradet kivégzik, de hogy ne szomorkodjunk nagyon, Alex és Cristina összeszólalkozik a műtőn. Jackson kézbe veszi az irányítást, hiszen bizonyítania kell, hogy nem totál béna. Alex nem engedi, hogy Jo mosakodjon be vele, és Merre is fúj, de csak mert olyan érzékeny a kis lelke. Derek elfelejti, hogy mit mondott pár órával korábban, és azt bizonygatja Owennek, hogy nem hibáztatja, csak a világra haragszik, na meg Markra, amiért engedély nélkül kimúlt.

bscap0008_3.jpg

Brad haldoklását és a zokogó anyát inkább ne részletezzük, épp elég baj, hogy a rendező túltolta. Karev bocsánatot kér Jótól, megköszöni az elhivatottságát, és már le is itatná, ha nem tette volna meg előtte más. Egészen pontosan a csaj barátja, aki még azt hiszi, a bab is hús. Richard szerint Catherine túl nagy nyomást helyez a kisfiára, a harapós asszony pedig bevallja, megrémítik azok, akik méltónak mutatkoznak Jackson apjának helyére. Torres továbbra is ellenséges Averyvel, és a többiek is úgy bánnak vele, mint anyu hülye gyerekével. Lesz is meglepi, amikor bejelenti, hogy visszaveszi Huntot, megnyitja a sürgősségit és átnevezi a megújult kórházat Grey Sloan Memorialra. Ugye, hogy nem is olyan szararc ez a Jackson?

Címkék: grace klinika
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinky A Máffin 2016.10.06. 08:53:50

De jóóóóóóó :D Köszi Köszi :D

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2016.10.15. 13:45:38

Nincs mit.:)

Nagyon döcögősen, de azért haladgatok.:)
süti beállítások módosítása