Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 4x11 - Krieg Nicht Lieb

2016. október 03. 12:00 - AaannnaaA

Khan az előző részbeli drámai események során a kevésnél is kevesebbet segített hősnőnknek, most aztán lehet magyarázni a bizonyítványt. A férfi meg is teszi – titokban találkoznak ketten egy kihalt épületben. Az országban gyakorlatilag puccs történt; na nem a tálibok vették át a hatalmat, mert akkor Tasneem már a kecskéket őrizné valahol falun, de Haqqani immár nem számít üldözött vadnak (ld. a köztereken figyelő hatalmas képei), sőt kikiáltották a nép hősének az amcsik elleni merénylet miatt. A férfinak ilyen körülmények között kell túlélnie, ő nem szállhat fel egy gépre, és léphet le, mint szőkénk.

Miután kiveszekszik magukat, Carrie elmondja, hogy Petert akarja visszakapni, aztán már lépnek is az országból. Igen, a férfi Haqqanit akarja megölni, de ő ebben nem támogatja, egészben akarja hazajuttatni, és annyi.

1.jpg

A nő visszamegy a követségre, és a maradék dolgozóval közli ugyanezt: az a cél, hogy mindannyian egészben elhagyják az országot – Peter is. Max közbeveti, hogy talán segíthetnének renitens kollégájuknak bosszút állni azon, aki mindezt elkövette ellenük, de Carrie meg sem hallja a felvetést.

Említett ezalatt jól védett házba hatol be, szőke nőt ébreszt reggeli álmából. Gyorsan kiderül, hogy évek óta ismerik egymást, és az, hogy a nő is követségi dolgozó, bár azt egyelőre nem tudjuk meg hol. Peter a segítségét kéri a táliboktól elvett telefonok lenyomozásához, ő pedig megígéri; de először elzavarja zuhanyozni plusz megjegyzi, hogy a szekrényben még vannak ruhái. Nocsak, egy csaj Quinn múltjából!

2_1.jpg

2_2.jpg

A követségen Max sunyiban kirámolja az egyik fali széfet, de nincs szerencséje, mert a rendszer jelzi szőkénknek a nyitást, beállít és kérdőre vonja. Némi szájkaraté után a srác bevallja, hogy Quinnek szánja a cuccot, és azt is tudja hol van. Ennek eredményeként kicsivel később Carrie kopogtat Peter vendéglátójának ajtaján és kollégáját keresi. A nő adja a hülyét, de azért beengedi vendégét annyi időre, míg felírja a számát – hátha Quinn jelentkezik. Carrie a rövid belépő alatt kiszúrja a padlón a víztócsát, ami a zuhanyzó férfi után maradt, de nem teszi szóvá, inkább dolga végezetlenül eloldalog.

Vendéglátója ezután megmutatja Peternek mit intézett: a számok, amiket adott már nem élnek, ám a technikusuk rákeresett a következő pár száz számra, és talált egy helyet, ahol elég sok telefon tulaja tobzódik. Sanszos, hogy ez lesz Haqqani búvóhelye. Ügynökünk úgy dönt oda indul, ennek érdekében elkéri a nő kocsiját.

3_1.jpg

3_2.jpg

Tegye fel a kezét, aki meglepődött, hogy a garázsban Carrie várja, aztán tegye is le és szégyellje magát, mert nem látott elég kémfilmet. A nő megpróbálja lebeszélni arról, amire készül, de süket fülekre talál. Erre az eshetőségre is készült, nem jött ugyanis egyedül, hozott magával két Karos Lajost. Quinn felháborodik, aztán ahogy a két tag megközelíti pillanatok alatt leszereli őket, egyiküknek még a lábába is beledurrant (helló, John Reese!). Végül torkon ragadja szőkénket (persze csak lájtosan), és rávicsorog, hogy kivételesen hagyja őt akciózni, majd lazán kisétál.

Nincs mese, a sérültet vissza kell vinni a követségre, hogy ellássák, ahol Max várja őket, és szól kolléganőjének: a nővéred keresett, azonnal hívd vissza.

4.jpg

Így is történik, Maggie pedig rossz hírt közöl: édesapjuk meghalt (R.I.P. James Rebhorn). Teljesen kiborul, félbe szakítja a beszélgetést, letrappol az irányítóterembe, ahol Max karjai között végre kibőgi magát. Később újra hívja testvérét, és kéri, hozza a kamera elé a lányát, hogy kicsit gügyöghessen neki (micsoda fordulat, korábban még a vízbe fojtásával kacérkodott).

Quinn feltérképezi Haqqani vélt búvóhelyének környékét – elég nyilvánvaló, hogy be nem juthat, egyéb megoldást kell találnia. Ezután újfent találkozik exnőjével, akiről legalább annyit megtudunk, hogy német, lassan nem bánnám ha nevet is adnák neki. Úgy nézem azon a helyen vannak, ahol a férfi korábban Fahrad Ghazit vallatta (tényleg, ő hova lett? megölte és elkaparta?). Bombát készít, már csak azt kell elérnie, hogy a célpont a megfelelő helyen legyen a felrobbantásakor.

5.jpg

Lockhart hívja szőkénket immár Washingtonból: előbb részvétet nyilvánít, majd elmondja, hogy tudja, a karrierjének nemsokára vége, ezért nem árulnak el neki semmit, de érzi, hogy valami készül a kormányzatban – titkos tárgyalások zajlanak a Fehér Házban (sanszosan Pakisztán a téma), ahova őt már nem hívják meg. Azt kéri kolléganőjétől, ha megtud valamit szóljon neki – cserébe ígéri, hogy jelenti, ha hall Quinnről.

Aayan egykori kedvese (Kiran) szünetet tart a kórházban, közben megnézi az üzeneteit. Borítékban két fényképet talál arról, ahogy Haqqani lelövi az unokaöccsét – nyilvánvalóan a drón-videóból vették ki őket. Az egyik képre üzenet van téve: jöjjön a 37-es szobába. Őszintén megrendül a látottaktól, és a helyszínre siet, ahol Peter várja. A teljesen kiborult lány először azt hiszi, hogy a képek manipuláltak, de a férfi elhozta a teljes videót pendrive-on arra az esetre, ha nem hinne neki. És mégis mit akar? Ugyanazt mint a lány: Haqqani bűnhődjön. Kiran ebben segíthet, bár még nem tudjuk meg hogyan.

6_1.jpg

6_2.jpg

Hősnőnk újból megjelenik Peter német barátnője ajtajánál, ráveszi, hogy ezúttal be is engedje. Ki akarja osztani, amiért hozzásegíti a férfit a merénylethez, mellyel az komoly bajba kerülhet, ám végül vendéglátója mondja meg neki a magáét azért, mert nem ismeri Petert és elhitte neki, hogy valóban ki akart lépni a cégtől. A vitának egy ügynök érkezése vet véget, aki feltörte a német autóját, és bizonyítékot talált rá, hogy C4 volt benne, ergo segít Quinnek bombát építeni. A nő erre nem mond semmit, csupán elzavarja hívatlan látogatóját.

A bomba valóban elkészült, Peter egy hosszú csőbe illeszti, amit aztán Aayan fényképére erősít rá, mintha tüntető plakát lenne.

7_1.jpg

7_2.jpg

Carrie kocsiban ül, mikor Max hívja a hírrel, miszerint kiszivárgott a drón-videó Aayan megöléséről, méghozzá a suliból tették fel a netre, ahova anno a fiú járt. Hősnőnk azonnal levágja, hogy ez Quinn műve, főleg, miután kiderül, hogy Aayan miatt tüntetést tartanak ott, ahol úgy sejtik Haqqani tartózkodik. A kocsi irányt vált, Carrie sürgősen a helyszínre indul. Jól tippelt, a tüntetőket Kiran és Aayan egykori szobatársa vezeti, Quinn pedig megbújik közöttük kezében a bombát tartalmazó plakáttal.

Közben az ISI központjában megbeszélést tartanak: a tüntetés helyszínén ellentüntetés is lesz, nekik az a dolguk, hogy hagyják a két tábort lerendezni egymást, aztán feltakarítani a romokat – úgyis az várható, hogy Haqqani emberei lenyomják az ellentüntetőket. Miután kiadták az utasítást Khan és Tasneem egy percre magára marad. A nő megfenyíti kollégáját, ha Haqqanival valami történik, őt fogja elővenni. A férfi visszavág: háromszáz emberem megy a helyszínre, plusz még ötven civil ruhás, szóval nyugi, biztosra megyek. Meg is nyugszik, nekem viszont összeugrik a gyomrom.

8_1.jpg

8_2.jpg

A tüntetés közelében hatalmas a dugó, ezért Carrie kiugrik az őt szállító autóból és gyalog közelíti meg, hogy minél jobban lásson, és remélhetőleg Quinnt is megtalálja. Közben a két csoport egymással szemben ordibál a másikra, a rendőrök pedig felsorakoznak körülöttük. Lökdösődés kezdődik, Peter ezt kihasználva a ház bejáratánál lévő vízelvezető rács alá csúsztatja a plakát nyelét – ebben van a bomba, ugye. Hátat fordít, és odasúgja Kirannak: ideje pucolni. A Haqqanit támogatók amúgy is fölényben vannak, nem sokkal később megfutamítják a fiatalokat.

Carrie a tömegben Quinnt keresi, de nem találja, kiszúrja viszont az épp megérkező Khant, ezért kerít egy Haqqanit ábrázoló táblát, és mögé bújva tűnik el a férfi szeme elől. Hősünk ezalatt egy közeli épületre mászik, innen figyeli az eseményeket, plusz készenlétbe helyezi a detonátort.

9_1.jpg

9_2.jpg

A terroristavezér is észleli a támogatók hadát a háza előtt, ezért autóba száll, hogy kimenjen közéjük – Quinn épp erre vár. Kézbe veszi a detonátort, és… Carrie a tömeg közepén fellép egy teherautó platójára, hogy messziről is jól lehessen látni. Peter és Khan egyszerre veszik őt észre. Előbbi telefonon hívja, és dühösen utasítja, hogy takarodjon onnan, mert így nem tudja végre hajtani a merényletet, utóbbi egyelőre szimplán csak elindul irányába.

A két ügynök telefonbeszélgetése meglehetősen heves: Carrie arról győzködi kollégáját, hogy ne robbantson, mert tudni fogják, hogy ő volt; bekerítették őket a katonák és nem fogja megúszni élve. Közben kihajt a kapun Haqqani terepjárója, Quinnek pedig nincs más választása, mint visszavonulót fújni. Azt a szitokfüzért, amit szőkénk emiatt kap, nem egyhamar teszi zsebre.

10_1.jpg

10_2.jpg

Haqqani egészen megrészegül a tüntetők láttán, kinyitja a jármű tetőablakát, és kidugja a fejét, majd derékig kiemelkedik, és kezét győztesen a tömeg felé emeli. Ezt már Carrie sem bírja cérnával, és ha már a robbantást megakadályozta, előveszi a fegyverét, hogy maga lője le. Kibiztosítja, felemeli a kezét, ám a következő pillanatban Khan utoléri, és lefogja.

Na nem azért, mintha ő szimpatizálna a terroristával, hanem azért, mert a járműben olyasvalaki utazik, akire eddig szőkénk nem figyelt fel. Bezzeg Khan most felvilágosítja, neki pedig leesik az álla: a terrorista mellett Dar Adal feszít. (Na bazmeg, ha ez nem magán-akció, akkor fél fülemet rá, hogy ezt titkolták Lockhart előtt! Nem ez lenne az első ilyen eset az amerikai történelemben, ugye.) Szőkénk döbbenettől ledermedt ábrázatával zárjuk a részt (alább a jelenet videón is).

Címkék: Homeland
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2016.10.03. 20:52:40

Pompás hangzású cím, az Onedin posztoknál voltak ilyenek ;)

Na de komolyan, újabb izgi rész volt, klasszikus hitchcocki feszültségkeltéssel: a Peter által elrejtett pokolgép, amiről csak ő és a néző tud. Kicsit leizzadtam, amikor Carrie pont ott állt meg a tömegben.

AaannnaaA 2016.10.03. 21:12:56

@Gabba: Mondjuk az várható volt, hogy senkinek nem fog feltűnni a bomba, miután olyan ügyesen behelyezte a rács alá. Viszont Carrie jól tette, hogy felállt a teherautó platójára - enélkül Quinn nem vette volna észre, és akkor darabokban végzi...
A végén a csavarhoz mit szóltál?

Gabba 2016.10.03. 21:58:56

@AaannnaaA: ez a Dar Adal sose volt nekem szimpatikus, és lám tessék (vagy mégsem, nem kell válaszolni :)

Gabba 2016.10.04. 13:57:14

@Pácsó Ármándó: Háború, nem szerelem, de majd Lehrerin AaannnaaA kijavít, ha mégsem :)

Pácsó Ármándó 2016.10.04. 16:48:08

@AaannnaaA: Háborúban nincs szerelem? :-)

@Gabba: Köszi, kíváncsi vagyok a lektorálásra :-)

Gabba 2016.10.04. 20:29:49

@Pácsó Ármándó: pontosítok: a háború nem kellemes (ha netán ez se lenne jó, nincs több tippem)

Pácsó Ármándó 2016.10.04. 20:33:43

@Gabba: Segített valaki? :-)
(Írtam a Maláj Tigrincs 1x6-ba neked :-) )
süti beállítások módosítása