Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Scream Queens (Gyilkos történet) 1x04 - Kísértetház

2016. szeptember 28. 15:00 - zoltankiricsi

Itt van a Halloween, ami igazán az Egyeshez illő ünnep, hiszen nem a szeretetről, meg ilyenekről szól, hanem az ijesztgetésről. Természetesen Egyes nem lenne Egyes, ha nem találna ebben a puszta ijesztgetésen is túlmutató felsőbb célt: ő ad értelmet az alacsonyabbrendű lányok létének. Azt ugye mondanunk sem kell, hogy az ajándékokat a kómában lévő nagymamája bankkártyájával veszi.

„Mobillal” készült videókon mi is megcsodáhatjuk, ahogy a Chanel béna és naiv rajongó kibontogatják a horrorcsomagokat.

vagolap-1_3.jpg

Amúgy a babaházban a nagy verekedés és balhé után épp kihallgatás folyik. Csak éppen a kihallgatást végző nyomozó nem igazán érdekelt abban, hogy bármit is kinyomozzon, meg hát esze sincs sok, úgyhogy nem nagyon értékelhető, amit csinál. Wes és Gigi emiatt ki vannak akadva, mert úgy gondolják, a dékán átöltözött gyorsan hálóingről ördög jelmezbe, aztán kiugrott az ablakon, a hallban láncfűrészezett egy kicsit, majd visszamászott az elsőre, és gyorsan felvette a hálóingét. Az ő szemszögükből a nyomozó nem végez túl alapos munkát. A vitát persze a dékán igyekszik kihasználni arra, hogy flörtöljön Wes-szel, de szerencsére ekkor berohan Denise, hogy értesítsen mindenkit, hogy amúgy, gyerkőcök, itt a szomszédban levágták láncfűrésszel egy srác mindkét karját. Mondjuk az más kérdés, hogy Denise személyében egy újabb flúgos bizonygatja a rögeszméit, ugyanis szerinte Zayday ujjlenyomatait fogják találni a láncfűrészen... Naná.

vagolap-2_3.jpg

A 6 órai út most ért véget, most kel fel a Nap, Grace és Pete most értek egy lakókocsihoz, ami kábé a semmi közepén áll egy erdőben. A hely szép amúgy, de elég elhagyatott ahhoz, hogy ne legyen túl bizalomgerjesztő. Itt lakik az a szemtanú, akit keresnek. Az a terv, hogy úgy tesznek, mintha Halloweenre estek volna be ide cukorkáért. De a nő, aki ajtót nyit, egyből tudja, hogy miért jöttek, hiszen 20 éve várja, hogy idejöjjön valaki erről kérdezősködni. Így hát a nőci leülteti őket, kiszed a sütőből valami sült mosómedvét, vagy mit, és elkezd mesélni. A lány halála után Ms. Bean első ötlete az, hogy feldolgozza a húsát kolbásznak, és felszolgálja a Chaneleknek. De ezt a dékán elveti, ő úgy véli, temessék el tisztességesen. Aztán beültek egy kocsiba a hullával együtt, a lányok szemét eltakarta, hogy ne lássák, hova mennek. A vicces, hogy a lányoknak maguknak kell megásni a sírt, persze mi ennek örülünk, mert így legalább dolgoznak egy kicsit. A dékán pedig kifejti fekete ruhában, hogy ha kitudódna ez a haláleset, akkor az ő karrierjének annyi lenne, azt meg nem nagyon akarná. Úgyhogy szépen elsimít mindent, a lány szüleinek is majd bead valamit. (Lehet, hogy akkor a Vörös Ördög nem is a Chanelekre vadászik csak, hanem végül a dékánra? És a dékánhoz vezető út Chanel-hullákkal van kikövezve?)

A csajszi elmeséli, hogy mindenki nevet változtatott (szóval ezért nem talált meg senkit Pete), volt aki öngyilkos lett, volt, aki megőrült. És hát a legfontosabb, hogy kiderül, a kisbaba kislány volt. Ergo ugrik mind Pete, mind pedig Chad mint gyanúsított. Jöhet Grace…

vagolap-3_3.jpg

Zayday a kávézóban – kávézik, és az egyik golfklubos sráccal beszélget, aki azzal indít, hogy mindenben támogatja Zayday-t a Chanel-elnökségért vívott harcban. A srác arra biztatja a lányt, hogy csavarjon egyet ezen a választási küzdelmen, és vessen be valami adománygyűjtést, vagy hasonlót kampánytémaként. Így az emberek azt látják, hogy ő nemcsak simán a cím megszerzéséért harcol, hanem tartalmat is szeretne vinni ebbe az orbitális baromságba, ami a lányszövetség.

Zayday nem is vár sokáig az alkalomra, Halloween-tök készítésekor meglepetésszerűen bejelenti, hogy indul az elnökségért. Természetesen Egyes köpni-nyelni nem tud, de kábé szó szerint. Még a kezében lévő tököt is elejti. Aztán amikor megtalálja a hangját, megfenyegeti Zayday-t hogy egyrészt úgyse fog nyerni, másrészt miután veszít, ki fogja csinálni őt. Zayday szerencsére nem különösebben ijed meg, jól elküldi a francba a kis pszichopata leányzót.

vagolap-4_3.jpg

Hajjaj. Hát igen, az erdő nagyon szép nappal, de amikor besötétedik, és egyedül vagy a világtól elzárva, akkor nem éppen kellemes, ha megjelenik egy ördögruhás köcsög és kinyír. Márpedig szegény lakókocsis csajjal ez történik. Mondjuk az ördög kicsit elkésett ezzel a dologgal, hiszen Grace-éknek sikerült beszélniük vele.

Chad. Hogy ne legyenek kisebbségi komplexusaink, amiért ilyen kidolgozott teste van és jóképű, Chad szerencsére gyakorló elmebeteg is. Most éppen a temetőben mászkál éjszaka, erős izgalmi állapotban, és mivel a hullák és őközötte sajnos több méter földréteg van, ezért jobb híján a sírköveket simogatja. Olyan ez neki, mint a normál embernek a pornó. Épp le is húzná a sliccét, amikor ki jelenik meg? A Nyakmerevítős! Naná, hogy ő is izgatónak tartja a halottak gondolatát, nem is lepődünk meg már ezen. Persze álljunk csak meg egy pillanatra. A Nyakmerevítős rövid időn belül azt is kifejti, hogy szeretné mindenben átvenni Egyes helyét (természetesen Chad ágyában is). Szóval egyrészt van egy újabb elnökjelöltünk, másrészt simán lehet, hogy a csajszi nem is nekrofil idióta, hanem csak Chadet akarja manipulálni, aki viszont ostoba és manipulálható.

vagolap-5_3.jpg

Wes papa tovább folytatja alkalomhoz illő mészárlós-film-történeti órasorozatát, amit most is egy értelmetlen pszichologizáló eszmefuttatással fejez be. Az óra végén Grace bukkan fel, és rázúdítja faterjára legújabb elméletét, miszerint ő lenne a fürdőkádban meghalt lány lánya. Hiszen ő se ismeri az anyját, az ő anyja is korán meghalt, és ő is lány – tiszta sor.

Pete és Grace a kísértetháznál találkoznak. De aztán kiderül, hogy Zayday-ék is ott vannak, és persze megjelenik Denise is végszóra. Denise is, és Pete is kutakodott a könyvtárban, és azt találták, hogy ebben a házban egy boszorkány lakott a helyi hiedelmek szerint. A boszi állandóan a halott gyermeke miatt jajveszékelt, de ez még mind semmi, mert látták is, ahogy az utcát nézi és jajjgat. És még mindig lehet tovább fokozni, ugyanis a boszi az emeleti szobában eszméletlenül sok játékot hordott össze a gyereknek a környékbeli szemetesekből kiturkálva. Az egész ház tényleg elég kísérteties, főleg ezekkel a régi, rohadó babákkal.

vagolap-6_4.jpg

Denise amúgy menetrendszerint meggyanúsítja Zayday-t az összes gyilkossággal, de hoppá, mert Zayday-nek is van egy váratlan ütőkártya a kezében. Mivel ebben a részben már hozzászokhattunk, hogy mindenki mindent kinyomoz, így nem csoda, ha Zayday meg arra jött rá, hogy Denise az ősidőkben jelentkezett a Kappába, de elutasították, mert fekete. Ez annyira megviselte, hogy az iskolából is kilépett. Zayday ezzel arra céloz, hogy Denise-nek is épp elég indítéka van a gyilkosságokra.

Igaz, nem egy Bud Spencer-Terence Hill filmben vagyunk, de az iskolai ebédlőben történő meghívó osztogatás mégis egy jó kis tömegbunyóba torkollik. A Chanel-lányok két szexista bunkót leckéztetnek meg, jól megrugdossák őket, meg elverik a fejüket tálcával, meg szemetes vödörrel.

Valaki sms-t küldött a Nyakmerevítősnek és Chadnek is, hogy találkozzanak a kísértetháznál. Azt hiszik, egymástól kapták, úgyhogy ekkor már gyanakszunk. Amikor Grace-ék voltak itt, akkor még világos volt, azóta besötétedett, de maga a Halloween buli, amit ide terveztek, még nem kezdődött el. Amúgy eredetileg dugni mennek be a házba, de hát úgyis tudjuk, hogy ebből nem lesz semmi. A ház már be van gyertyázva, tehát kellőképpen kísérteties, és az össze-vissza bolyongás közben Chad már hullaszagot érez, szóval jó móka lesz ez. Egy hálószoba-féleségbe akarnak bevonulni nemi életet élni, onnan lehet tudni, hogy hálószoba, hogy van benne egy nagy ágy, amiben Ms. Bean „viaszszobra” fekszik. Persze amikor Hester elkezdi fogdosni a szobrot, és belecsúszik az ujja a húsba, akkor már sejthető, hogy nagyon nem szobor ez, hanem egy hulla. A falra felcsukott ágyból egy másik hulla penderül elő: Shondell-é. Odalent Tölcsi van keresztre feszítve, nem messze tőle pedig kettes bomladozik békésen, a kertben pedig szerencsétlen Lakókocsis Nő himbálódzik vidáman valami kötélen. Nem kis munka lehetett ennyi hullát idehordani anélkül, hogy ne essenek szét darabokra útközben a többhetes testek.

vagolap-7_3.jpg

Hester és Chad le vannak sokkolva, ezt mondani sem kell, úgy látszik, ilyen töménységben még ők sem gerjednek a hullákra. Persze eszükbe jut, hogy figyelmeztetni kell a többieket, de hát halloween idején, egy beharangozott kísértetház-buli előtt ki hinné el, hogy ez nem a műsor része? Senki, úgyhogy izgatottan indulnak az emberek a kísértetházba. Amikor Grace-ék meghallják, hogy tele van „élethű hullákkal” akkor megáll bennük az ütő, hiszen ha valakik tudják, akkor azok ők, hogy rohadtul nem raktak rohadt hullákat sehová. Amikor Zayday felhívja a rendőrséget, hogy jöjjenek a kísértetházhoz, mert tele van hullákkal, el lehet képzelni, mennyire veszik komolyan. A beszélgetést az szakítja meg, hogy megjelenik az Ördög és egyszerűen elrabolja Zayday-t.

A zsaruk valahogy csak kijönnek végül, de a mesterdetektív, akivel már az elején is találkoztunk, nem  akar összefüggést találni a kampuszhoz köthető halálesetek és a kampusz között. Hiszen nem igazán érdekük, hogy botrány legyen a kampusz körül. A nyomozások epizódjában természetesen marad még egy végső csavar. Grace időközben azt nyomozta ki a rendőrségi iratokból, hogy a boszorkány feltűnése körüli időkben rejtélyes pelenka és tejlopások történtek a környéken, ergo a boszorkány valójában egy gyermekre vigyázott, méghozzá az időpontból adódóan a Kappa-babára! Arra jutnak, hogy ha meg akarják tudni, mi lett a babával, akkor ki kell deríteniük, ki volt a „boszorkány”.

vagolap-8_2.jpg

Az utolsó képsorokban Gigit látjuk, ahogy fekete lepelben egy hintaszéken ringatózik eszelős (vagy szomorú?) tekintettel a babákkal teli szobában. Arra gyanakszunk, hogy ő nevelte fel a babát, talán mert egyike volt az akkori Kappa-lányoknak, akik jelen voltak a halálesetnél.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása