Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

American Horror Story – S06E02

2016. szeptember 27. 13:00 - Fekete Panna

Úgy kezdünk, mint az első résznél: megtörtént esetet dolgoz fel, csak erős idegzetűeknek ajánlják. Aztán ismét pár előrevetített dolog, hogy mi lesz hogy lesz ebben részben, de most azt nem boncolgatjuk, úgyis látjuk később:

bscap0000.jpg

Ott folytatjuk, ahol az első részben abbahagytuk: Shelby ezerrel üvölt, ahogy valaki elé rogy fejtető nélkül, mögötte jön egy nő a sklappal a kezében, mosollyal az arcán. Több se kell Shelby-nek, elfut onnan. Fut, fut, közben az elütött nő ítéletet mond a megskalpolt valakire, hogy lopott és a büntetése halál. A fickó fenekére rászögelnek egy disznófarkat, a fejére rátesznek egy disznófejet és elevenen megégetik, ezt látja meg Shelby is egy fa mögül, mert két futás között pont ott áll meg pihenni. Aztán őt látja meg a csürhe, el akarják fogni, Shelby menekül, valahogy kijut az országútra, ahol majdnem elüti egy autó. Shelby elájul, az autóból pedig Lee száll ki. Micsoda szerencse.

bscap0001.jpg

Azt nem említettem, hogy ebben a részben is dokumentumfilm jelleg marad, az igazi Shelby, Matt és Lee narrátorozzák az eseményeket, így tudjuk meg, hogy Shelby-t Lee kórházba viszi, elmondja a rendőröknek mit látott, de a yard természetesen nem talál semmit a helyszínen. Oh és drogteszt alá vetik Shelby-t, de kiderül, hogy tiszta.

Matt-nek megjön az esze hirtelen, megígéri nejének, hogy akkor jól van, adják el a házat, mire Shelby kattan be: biztos nem, minket nem fognak onnan elkergetni, küzdeni fogunk, biztos a szomszédok akarják a házat, na nem. Harc nélkül nem adjuk az összes vagyonunkat.

bscap0002.jpg

Most Lee van soron, találkozhat a lányával, a saját férje (vagy volt férje) hozza oda kocsival a kislányt, kb. 10 éves, bár lehet 8 vagy 12 nem nagyon megy az évek megtippelése.

Szóval ez az idióta, ahelyett, hogy mondjuk az anyjánál találkozna a lányával (állítólag az is ott lakik a környéken) A HÁZban fogadja a lányát, pont meg is érdemli, ha történik valami. Ééééééééééés történik is, hoz a kislánynak enni, mire az persze eltűnik. A kislány éppen hűlő helye, tessék:

bscap0003.jpg

Lee keresi a kislányt, meg is taálja. Flora egy nyitott ajtónál áll, éppen beszélget Priscilla-val, az új barátjával. A szobában tök sötét van, nem látjuk, hogy van-e ott tényleg valaki.  Persze Lee nem hisz a lányának, miért is hinne, arra gondol, hogy a válási hercehurca miatt a kislány így védekezik lelkileg, hogy kitalál dolgokat, személyeket. Később az asztalnál ülve Flora elmondja, hogy Priscilla kérte őt, hogy állítsák le, mert belefáradt már a sok vérbe és gyilkolásba, cserébe csinál neki egy főkötőt Florának (áll alatt megköthető, puha fejfedő). Lee csak néz nagy szemekkel.

/Amúgy a kislány nem jelenik meg a dokumentumfilmben, mint történetmesélő saját szemszögből, azt hiszem ez már most sejtet valamit…De ne legyen igazam./

Szóval erről témáznak az asztalnál, mire üvegtörést hallani egy másik szobából. Lee odamegy és az ablak alatt talál egy vázát összetörve. A cserepek között Lee egy használt, koszos főkötőt talál.

bscap0004.jpg

Este lett, Shelby és Matt hálójában vagyunk, akik meglepő módon nem szeretkeznek. Na már most a többi évad után nem nagyon vagyunk hozzászokva, hogy nincs szex a sorozatban, ebben a tekintetben elég visszafogott ez az évad. Vér az van, szellem van, ijesztgetés van, de szex, az nincs. Anélkül pedig egy sorozat eladhatatlan mint tudjuk, de majd meglátjuk. Lehet később bepótolják. Szóval BESZÉLGETNEK, hogy Lee idehozta a lányát, meghogy küzdeni fognak a házért, Shelby kitart mellette, Matt is, bár ő csak azért, mert minden pénzük benne van és nincs más választásuk.

Éjszaka újabb hangok az éjszakában, most mind a ketten felébrednek rá kivételesen és együtt elindulnak kideríteni mi lehet ez. Bolyonganak az erdőben és kábé 8 másodperc alatt el is hagyják egymást a sötétben. Amíg Matt mellett egy riadt sertés iszkol el, addig Shelby egy érdekes dolgot lát: egy életnagyságú pálcika ember, disznófejjel és valósznűleg a disznó szét darabolt részeivel ég egy máglyán.

bscap0005.jpg

Matt begurul és baseball ütővel szétveri a furcsa építményt. Kihívják a rendőröket és meglepő módon most nem tűnik el a helyszín. Mókolnak ott egy sort a zsaruk, de nem nagyon tudnak mit tenni. Kiderül, hogy még a három testvért (akik lehet nem is testvérek amúgy, mert most az öreg Polk-ról és fiairól van szó…) nem találták meg, de hogy mindenképpen ki fogják hallgatni őket, ha meglesznek. Hát köszi. Shelby annyira begurul a rend éber őreinek teszetoszagát látván, hogy a rendőr nem tud mit tenni, megígéri, hogy 0-24-ben fognak őrt állni a háznál, hogy semmi rossz ne történjen.

Matt örül, na végre egy éjszaka, amit végig tudnak majd aludni. Majd meglátjuk.

Sötét van, cseng a telefon, a klasszikus, a tárcsás, a vonalas telefon a földszinten. Matt ébred fel rá, lemegy, felveszi, a kagylóban egy nő beszél, hogy éppen bántják, miért bántják – mire Matt észreveszi, hogy a telefon ki van húzva.

bscap0006.jpg

Ekkor a másik szobából zajt hall, és a következő látvány tárul a szeme elé:

bscap0007.jpg

Egy ápolónő egy öreg hölgynek gyógyszert szeretne beadni, de ő nem akarja bevenni. Megjelenik egy másik ápolónő (kikerüli Matt-et, aki persze folyamatosan kérdezgeti, hogy ők meg kicsodák), aki nem tűri a lázadást a beteg részéről és fejbe lövi. Nagy a nevetés, az ápolónők megszakadnak, hát ez tényleg kurva nagy móka tényleg. Az ágy fölé az egyik piros festékszóró sprével egy M betűt fúj és mondja: M, mint Margaret. (Margaret a beteg neve.)

bscap0008.jpg

Matt kirohan a rendőrökhöz, hogy azonnal jöjjenek be. Egy be is jön, de semmit az égvilágon nem talál. A zajra Shelby és Lee is lejön az emeletről, de csak néznek maguk elé. Matt arra gondol, hogy elég komolyan beverhették a fejét Los Angeles-ben, azért hallucinál hülyeségeket. És hogy az ember mennyire sokáig ragaszkodik ahhoz, hogy az irracionális dolgokra racionális magyarázatot találjon.

Új nap, Mason (Lee exe) jött a kislányért. Lee ajtót nyit neki és közli, hogy bár Flora cuccai készen vannak, a kislány sehol nincs. Biztos elbújt, hiszen szeret olyan bújócskát játszani, hogy előtte nem szól, hogy ezt játsza. Ez neki a játék. Infarktust hozni a szüleire. Én asszem csak egyszer játszhattam volna ezt nálunk gyerekkoromban, mert Apám úgy megvert volna, mint a lovat az első ilyen játékom után.

Na de Amerikában vagyunk, ahol soha semmi rossz nem történik az ember kislányával, ha egyszer csak eltűnik, Lee és Mason keresik a kislányt a házban, Lee nosztalgikusnak érzi, Mason viszont enyhe gyanúval az arcán figyeli Lee-t.

bscap0009.jpg

De a kislány meglesz, egy falba épített kis szekrényben beszélget éppen az új barátjával, Priscillával, aki az ajtó kinyitására eltűnik. A kérdésre, hogy miről beszélgettek, Flora mondja, hogy éppen barterben (közvetlen árucserén alapuló kereskedelem) volt a kislánnyal, a babáját szerette volna felajánlani cserébe azért, hogy ne ölje meg őket. Mert hogy Priscilla azt mondta neki, hogy ez fog történi. => Itt jegyezném meg, hogy aki nem szereti azokat a sorozatokat, ahol kisgyerekek játszanak el rémisztő szerepeket, akkor a The Whispers c. sorozatot meg ne nézze. Amiben nem mellesleg az a Lily Rabe játszik főszerepet, aki itt az igazi Shelby. Na de ez csak kitérő volt, bocsi.

bscap0010.jpg

Természetesen Mason agya helyén van, fogja a kislány, bevágja a kocsiba, na most köszönj el Anyádtól de hirtelen, ide nem jössz többet, mégis egy nyolc éves kislány honnan tud olyanokat, hogy gyilkolás meg öldöklés? És tessék az is kiderült, hogy Flora hány éves. Plusz beszél is a bíróval, gondolom a felügyelet teljes korlátozásáért vagy hogy hívjákért. Lee hiába könyörög, Mason elhajt, erre Lee barátnőnk inni kezd.

Később van. Lee annyira iszik, hogy egy tálat összetör a konyhában, a zajra Matt és Shelby megjelenik. Lee tök részegen bocsit kér, Matt átöleli, Shelby meg kérdőre vonja, hogy mit keresnek a kések a plafonon:

bscap0011.jpg

Lee tagadja, hogy ő lett volna, kábé menni nem tud. Matt felkíséri a szobájába, de nem nagyon tud ott maradni mellette, mert Shelby hívja, hogy jöjjön le a földszintre de máris. Ahogy Matt elhagyja a szobát, a két ápolónő megjelenik Lee ágyánál.

bscap0012.jpg

Shelby azért hívta Matt-et, hogy megerősítse, hogy ő is lát-e egy kislányt az ablakból. Matt is látja, így kimennek házból megnézni a kislányt, hogy ott van-e még ahol látták. Persze nincs ott, viszont találnak egy óvóhely lejárót vagy mit, ami egy földalatti szobát rejt. Persze, hogy lemennek.

Eközben Lee felriad és meglátja a két ápolónőt. De eltűnnek egy pillanat alatt. Lee kibotorkál a szobából és az egyik falon meglepő dolgot lát:

bscap0014.jpg

Felszögelt disznófarkakat a falon.

Az első sokkon túlesik, lézeng tovább és egy tükörben meglát egy alakot disznófejjel, ahogy szó szerint rázza magát, amitől a szívbaj jön rá, elfordul a tükörtől, de persze nincs ott senki.

Matt és Shelby sejtik, hogy ez csapda lehet, de ha már ott vannak, lemennek, kivételesen nincs náluk zseblámpa , de Matt telefonnal világítja be a teret. Elképesztő, hogy a filmekben minden fényforrás egy stadion világításával ér fel. Na szóval egy olyan helyiségben vannak, ahol valszeg élt valaki, polcokon befőttes üvegek, ágy, tévé. Találnak egy videokamerát is, benne szalaggal, amit meg is néznek, de azt már a házban.

bscap0013.jpg

A videón ez van, röviden: a ház egyik előző lakosa beszél a kamerába, az, aki az előző részben azt a disznófejű valakit követte az erdőben. Szóval ő az egyik előző lakó, valami professzor, akit, miután beköltözött a házba, maga a Gonosz kezdte el kikészíteni és rajta fizikailag is voltak sérülések. Ezért költözött le arra az óvóhelyre később. De előtte utána járt a ház történetének, kiderült, hogy lakott benne két ápolónő, akik testvérek voltak (egymás szerelmei nemmellesleg), nyitottak egy öregek otthonát, ahova a családok meghalni küldték az öregeket. Ők tettek is róla, meg is öltek ott 5 embert, akik keresztneveiknek első betűjéből ezt a szót: M-U-R-D-E festették a falra. Ez az angol murder (nem, nem Fox…) gyilkosság szó. Igen, igen, az utolsó betű hiányzik. Aztán később rendőrök jelentek meg a háznál, de akkor már a nővérek nem voltak ott, csak a hullák, az a gonosz valami őket is eltette láb alól, mielőtt még befejezhették volna a MURDER szót a falon. Aztán a házat kipofozták és próbálták értékesíteni, tagadni a múltját a helynek.

Ekkor Matt pause-olja a videót és bemegy abba a szobába, ahol az ápolónőket látta és lerángatja a tapétát, ott látszik világosan a M-U-R-D-E felírás. Az E betű után megáll a tapétatépésben, én azért a többi tapétát is leszedtem volna, de én én vagyok, hogy valóban nincs-e ott az R betű. És baromira lepődjünk majd meg, ha eddig szereplőinknek valójában kettő keresztneve van és az pont R betűvel kezdődik...

bscap0015.jpg

Na de nézik tovább a videót, ahol éppen eldönti a prof, hogy visszamegy a házba, vagy túléli vagy nem, már nem érdekli. Sötét van, a kamera fénye világít csak, ő kóborol a házban, ahol egyszer csak megjelenik Cathy Bates (az elütött nő) a tükörben és a felvétel megszakad.

Matt és Shelby megijed, aztán zajt hallanak, a bejárati ajtóban áll egy véres bárd.

bscap0016.jpg

Na most jött el a pont, amikor mind a ketten úgy döntenek, hogy megszabadulnak a háztól. A következő jelenetben a bank képviselőjével tárgyalnak, hogy elhallgatták előlük a háznak a múltját, kérik vissza a pénzt. Persze nem kapják vissza, amit aláírtak alá van írva, és a bankos lelép.

Amikor az elhajt, jön egy másik autó, Lee jött meg kocsijában a gyerekével. Úgy döntött Mason nem állhat az útjába, ha együtt akar lenni a lányával, akkor együtt lesznek. Matt és Shelby érzi ennek súlyát, kvázi emberrablás történik az orruk előtt, így amíg Shelby foglalkozik Florával, Matt próbál húga lelkére beszélni. Kiderül, hogy Lee nem részeg, viszont nem tudja hogy került oda Flora, arra emlékszik csak, hogy már itt van a gyerekkel. Belátja, ez hülyeség volt, mire jön Shelby vissza, fülén telefon, Masonnal beszél, próbálja csitítani. Igen, persze, visszakapja a lányát.

bscap0018.jpg

Flora ezalatt kimegy a házból, mert kintről hívja egy kislány neki integetve, nyilván Priscilla az.

A felnőttek érszreveszik Flora eltűnését, elkezdik őt őrülten keresni, de nincs a házban. Kimennek az erdőbe, ott kutatnak tovább, Matt és Shelby összefutnak, és kiáltást hallanak: Lee kiabált, hiszen meglátta Flora sárga pulcsiját egy jó nagy fa, jó magas tetején.

bscap0019.jpg

Vége a második résznek.

Nyereményjáték nyeremény nélkül a nyájas olvasókhoz:

  • Hol látjuk viszont Lady Gaga-t?!
  • Melyik évadban tűnt fel disznófejű valaki szintén egy tükörben?!
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nicu71 2016.09.27. 21:37:38

Gaga ott volt mint egy kimaszkirozott extázisban vonagló bakkhánsnő Kathy Bates oldalán,legalábbis szerintem .)

Fekete Panna 2016.09.28. 09:12:20

@nicu71: Bejzony, az elején Ő vitte a skalpot is a kezében!! :-) Gratulálok!!

fluffykiki 2016.10.03. 15:22:22

Disznóember az első évadban volt. A tükörben kellett megidézni ha jól emlékszem. :)

Fekete Panna 2016.10.04. 13:40:12

@fluffykiki: Igen, igen!!! :-) :-) Cameron (a Modern Family-ből) járt nagyon nem jól..

pávör dragonfruit (törölt) 2016.10.04. 16:25:59

@nicu71: Ott volt sajnos.
süti beállítások módosítása